Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • joysefke

  veterán

  Szvsz most hogy az AMD-nek van egy jó alapja (ZEN+ CCX) amiből költséghatékonyan lehet az x86 piac kb minden szegmensére terméket építeni inkább az újgenerációs architektúrára és a jól átlátható termékpalettára kellene koncentrálnia.

  Másodhegedűs szerepkörben egy jól átlátható és árban jól pozicionált termékpaletta segít tovább építeni a vásárlói bizalmat, ami kritikus lehet az értékesítések felpörgetése szempontjából a következő években.

  Amit most akarnak csinálni az Abu85 szófordulatokról magyarra lefordítva két mondatban kb ennyit jelent:

  Az a pár raklap ebből a lejárt szavatosságú szemétből amelyet éveken keresztül sehogyan sem tudtunk sehova eladni, most nagyobb részt a RyZEN sikereinek köszönhetően ismét eladhatónak tűnik, mert asztali piacon újra térképre és közbeszédbe került az AMD név és ennek a dobozára is ráírjuk majd hogy AMD meg Integrated Radeon Graphics vagy valami hasonlót. Kisebb részt az intel bénázása is benne lehet a dologban, bár ez kérdéses.

  A probléma ezzel a stratégiával az, hogy másodhegedűs szerepkörben nem túl kifizetődő, ha vannak házon belül elérhető áron gyártható jobb termékek, márpedig vannak.

  A borítékolható negatív médiavízhang amit ezek kapni fognak nem éri meg a kemény munkával frissen felépített termékstratégia és vásárlói bizalom kockáztatását, hogy visszajöjjön 1-2m dollár amit vélhetően már le is írtak (valamiért nem hiszem, hogy az IT szegmensben több éven keresztül lehetne a könyvelésben görgetni eladhatatlan raktárkészletet, bár nem vagyok könyvelő).

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  válasz joysefke #18 üzenetére

  szerk:

  Nem azt mondom, hogy ki kéne dobni a meglévő készleteket, hanem azt, hogy ennek 2018-ban az AMD asztali palettáján már nincs sok keresnivalója. Helyette meg lehetne próbálni eladni a beágyazott szegmensbe. Ott minden vevő pontosan tisztában lenne vele, hogy mit kap a pénzéért, illetve nem kéne desktopon a meglévő és nagy munkával felépített RyZEN nevezéktant kibővíteni (illetve életben tartani) ilyen A8 meg A6 XXXX-eket amikor abból csak az Audi jó. és ezek nem bukkannának fel mindenféle kiskereskedelmi árlistában sem, hogy a potenciális RyZEN vevők elbizonytalanodjanak.

  21:
  Ez simán elképzelhető és nem tudom hogy mi lenne a feltételezett problémára a jó megoldás.

  Azt viszont bőven problémásnak érzem, hogy valamit ami eddig eladhatatlan volt azt az újgenerációs termék éppen csak felépített nimbuszának farvizén akarják eladni egy olyan piacon (desktop) ami nem értékeli a harmatgyenge CPU mellé tett értékelhető grafikát olyan fogyasztás mellett amiből már 2018-as elvárásoknak megfelelő procit is ki lehetne hozni.

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  válasz Dilikutya #53 üzenetére

  Processzoroknál ugyanakkora vagy hasonló erő mellett nincs ekkora különbség fogyasztásban.

  Az utóbbi 5-6-7 évben rengeteget javult a processzorok energiahatékonysága illetve az üresjárati fogyasztása is javult valamennyit.

  Ha egy szervezet most cserél gépeket akkor értelemszerűen valami mondernre fog cserélni. Egy friss beszerzésű low end gépnél ami napi 8-10 órát megy (de lehet hogy sokan ki sem kapcsolják) nem látom, hogy értelmes keretek között miért nem törekedne a beszerzés az optimális energiahatékonyságra, főleg hogy az új gépek is lehet hogy 4-5-6 évet lesznek üzemben.

  Az hogy fényforrás cserével nagyot lehet spórolni az egy dolog, ettől független dolog az hogy energiahatékony gépparkkal is nagyot lehet fogni a havi költségeken (mindezt 4-5-6 éven keresztül folyamatosan). Ha a szervezet energiatudatosan dönt a fényforrások beszerzésével kapcsolatban, akkor az szerintem inkább hajlamosító tényező, hogy a géppark cseréjét is hasonlóan fogja kezelni. Nem arról van szó, hogy kielégítettük a hatékonyságigényünket a fényforráscserével, azért a géppark nyugodtan lehet nem maximálisan energiahatékony.

  Ez a 45-65W TDP azért a teljesítményszintért amit ezek a procik nyújtanak nekem legalábbis papírra leírva tünnik vonzó ajánlatnak.

  A másik pedig az, hogy ez a proci már most is tavalyi hó az új ZEN perzselő sugarai alatt. Nem lennék túl bizakodó azzal kapcsolatban, hogy az AMD mennyire lesz motivált, hogy ne csak tessék lássék szupportot adjon ennek a régi rossz emléknek pár év múlva. Legalábbis az új ZEN-ekhez képest.

  [ Szerkesztve ]

 • joysefke

  veterán

  válasz solfilo #66 üzenetére

  Ez a grafikon jól mutatja hogy milyen szánalmas produkciót rakott le az AMD a Phenom 2 és a ZEN közötti periódusban.

  Az hogy az 1000-éves és sok generációs hátrányban lévő négymagos X4 980-at nem sikerült lenyomniuk az ilyen olyan négymagos AMD APUknak 7 év alatt egészen addig amíg a ZEN alapú APUK meg nem jelentek az a no comment kategória.

 • joysefke

  veterán

  válasz Bici #71 üzenetére

  termekkent nem voltak rosszak

  Nézőpont kérdése. A Te igényeidet ezek szerint jól eltalálták. Az értékesítési számok pedig azt mutatják, hogy a teljes piacot tekintve sok szék között sikeresen ültek le a földre.

  -(1)
  Az IGP jó volt, de mobil és ultramobil gépek piacára nem sikerült betörniük, mert nem tudták (részben a GloFo bénázásai illetve az Intel piaci magatartása miatt, de ez az eredmény szempontjából totál lényegtelen) értékelhető szintre lenyomni a fogyasztást, hogy meglovagolják a vékony notik hullámait. Ahol tényleg számított valamit a CPU-GPU integráció amiről ez a termékvonal szólt, oda sosem sikerült érdemi terméket pozicionálniuk.

  -(2)
  CPU-teljesítményben sem sikerült skálázni a termékeket, így aki a teljesítményt, bővíthetőséget preferálta az IGP-vel szemben ugyanígy kiejtette az AMD-APU-kat.

  -(3)
  Nem sikerült elérni az erős IGP általános célú befogását sem, ez sem segítette a gyenge CPU rész miatt kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújtó terméket...

  stb stb..

  A sztori végét ismerjük: 0 közeli részesedés és még szerényebb forgalom.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés