- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dany007
veterán
válasz
Dark Archon #71 üzenetére
Nyilván nem mérnöki tervezésre való.
Inkább csak szórakozás és kiegészítő...
A videóban is látni, hogy a komolyabb tervezési részt PC-n csinálja és igazából csak a jobb átláthatóság miatt nézi meg a szemüvegen keresztül.Szerintem nem rossz. Egy próbát mindenesetre megérne. Mármint: jóval több fantáziát és lehetőséget látok benne, mint a Glass-ben.
-
-
djgeg
őstag
Na gyerekek ez a "glass" amire vártam
[MS Windows 10 "hololens"] -
válasz
Ivy.4.Ever #67 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. Egyébként meg a pénz és a hatalom az úr. Néha persze előfordul, hogy a nép ellenáll, de majd megpróbálják megint.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
Dark Archon #66 üzenetére
De mi van ha azt jó irányba teszik?
-
-
djgeg
őstag
válasz
SirCsimbók #64 üzenetére
Azért mert szóba került az autó téma akkor csak arra lehet gondolni?
Nem hülye ez a gondolkodás? nooormális?
-
Raysen623
addikt
Igazából ilyet akarnak, a glass csak bemelegítő volt:
-
DigitXT
félisten
úgy gondolom ne vezessen...
Pontosan!Amúgy én is úgy tudom, hogy a kihangosító is veszélyes, mert
elvonja az ember figyelmét... Egy másik világgal beszél, miközben "rutinból"
vezet, aztán kész a baj. Ennél csak rosszabb, ha még a kezét is lefoglalja...A többihez hozzá sem szólok. A vezető vezet, és nem máshova figyel: vaze!És ne haragudj, azt nem értem meg, hogy miért kell kéz, pl. a navigációhoz,
amit az okosszemüveg szabadítana fel számodra. Sosem a kezedben fogod
a GPS-t, hanem fel van szerelve a műszerfalra. Rápillantasz. Én motorozom,
szóval legtöbbször elég, ha a fülemre mondja (ha ismeretlen helyre megyek).
Aztán ha félreérthetően fogalmaz, akkor jön az anyázás.Akkor inkább már
kirakom tartóba a telefont, és rápillantok. De NEM buzerálom menet közben!Btw. mint HUD lehet értelme! De NEM tartalomfogyasztásra (!!!), hanem arra,
hogy a vezető számára fontos információkat könnyen látható helyre hozza, s
úgy, hogy nem kell elvenni a tekintetet az útról. Motorosoknak készül is ilyen
sisak - arany áron. Akár visszapillantóval is! (Probléma motoron, hogy magad
"mögé" nehezen tudsz pillantani, mert nincs középső tükör, ezért a mögöttes
forgalom "szándékairól" néha sokkal nehezebb meggyőződni, mint autóban...)Ui: ha jön egy üzenet, az tényleg olyan fontos? Ha a kocsi üzen, az meg oda
írja neked a műszerfalra ha valami nyűge van! Bejövő telefonhívás lehet fontos,
és még motoron is fel lehet venni (sisakban beépített bluetooth headset-tel).
Egy HUD-dal kiegészítve arra lenne jó, hogy látod, ki hív: primkóbb headsetek
nem játsszák be a csengőhangot, csak csipogják, hogy kapás van. Aztán ha
totál nem fontos a hívás, talán jobb lett volna fel sem venni, mert veszélyeztet.Tfh. most már van okosszemüveged, erre te eszel-iszol és a gyerekre figyelsz:
hogyan fog kihúzni az okosszemüveg a sz.rból? Önjáró autó kell az ilyennek...
(Ami persze nem is olyan elrugaszkodott ötlet, hiszen a Google dolgozik rajta.) -
djgeg
őstag
Azok akik nem tudnak vezetni miközben másra is oda kell figyelni azoknak ugyan olyan veszélyes az autó bármely kezelőszervére, kijelzőjére koncentrálás, ne adj isten cd rádió kezelése. Vagy ugyan úgy a kihangosítón történő telefonbeszélgetés is lehet ugyan olyan zavaró tényező... A hosszú utakon evés ivás vezetés közben vagy beszélgetés barkóbázás, gyerekekre figyelésről nem is beszélek.
Aki egyszerre nem tud 2 dologra legalább megosztva figyelni az úgy gondolom ne vezessen... Ezen lehetne még huzavonázni, de egy okosszemüveg ami még felszabadítaná a kezemet miközben navigál, vagy ne adj isten jön egy üzenet amit el tudok olvasni. (kocsiban sose jön semmi üzenet amit az ember telefonjára pillantva megnéz. Vagy értesítés a kocsitól pl a csodás bluethoot néha szarkodik nálam stb...)
(#58) ripla
Motivácó... Engem és jó pár embert pedig igazán motiváltak a funkciói már most pedig egy rohadt prototípusról beszélünk!
-Fotó, videó készítés kényelmesen telefonelőrángatás nélkül, akárolyan pillanatokban amikor már késő lenne elővenni egy telefont.
-Navigáció perifériás látásból
-Tartalom fogyasztás "észrevétlenül".Mindezek mellet még temérdek funkción kezdtek el gondolkodni ötletelni, és fejleszteni fejlesztők.
Azt a kontaktlencsét amit leírtál még évtizedek mire elkészül. A elektromos implantátum technológia még nem tart ott. Éppen, hogy csak elkezdték pedzegetni ezeket a dolgokat a tudósok.
Mellesleg ugye nem gondolod azért lett leálítva a projekt a jelenlegi formájában mert te úgy gondoltad.... Kb már az elején tudni lehetett már, hogy azért a technológia még nem tart ott. Sikere nem azon múlna hogy a te milyen funkciót vagy motivációt találsz vagy nem találsz, hanem mert még nem egy kiforrot eszköz akksi kamera és méret szempontból
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fondorlatos #49 üzenetére
Az ára miatt nem bukhatott meg, mert ugye termék sem volt, ára sem volt, csak fejlesztői készletek, amiknek az ára valószínűleg egyetlen komoly szoftverfejlesztő cégnek nem okozhatott gondot.
Maga a koncepció lehetett bukás. Talán kamera nélkül, csak amolyan HUD-ként kellett volna indítani az első verziót, még ha azzal a funkcionalitása rengeteget csökkent volna.
-
DigitXT
félisten
válasz
Ivy.4.Ever #57 üzenetére
Jah, amikor megy valaki keresztbe-kasul, nulla sávtartással, vagy hol 30-cal,
hol 50-nel, aztán amikor sikerül megelőzni, biztonságos távolságba lehagyni,
látod, hogy fogja a mobilját a vén f*sz, és kb. azt sem tudja, hogy hol van.
Na, az ilyeneknek még tartalomfogyasztást is vezetés közben? WTF?Szerk: na azt majd csak akkor, ha az autója (Google) már magát vezeti.
-
ripla
addikt
az én meglátásom szerint, az nem motiváció, hogy csinálunk egy eszközt, amit nem a kezedben kell hordani, hanem az orrodon, de amúgy gyakorlatilag ugyanannyit tud mint egy akármelyik mai mobil, csak negyedakkora méretben.
az én meglátásom szerint az lenne a motiváció, ha mondjuk mindez egy kontaktlencse méretben készült volna el, ami mondjuk a testhődet alakítja át energiává, netezni is tudsz vele, ugyanolyan elven vetít a retinádra egy képet, mint az okosszemüveg működési elve, pislogásra képet készít, és gyors mint a villám. na, arra már elégedetten csettintenék egyet.
igaz, hogy az életbe nem raknék egy ilyet a szemgolyómra, de ez már csak az én személyes véleményem.mellesleg már az első pár okosszemüveges hírnél leírtam, hogy szerintem bukta lesz. így is lett.
-
djgeg
őstag
válasz
Ivy.4.Ever #54 üzenetére
- Attól, hogy kötelező, mindenki használja? Nope. Kényelmi funkcióként került bele az első autókba nézzél utána ha nem hiszed... Nem fogok helyetted google-zni...
-Egy okos szemüveg pedig akár kéz nélkül is használható lenne és kisebb sőt perifériás látószögben van és turn by turn navigációt stb tartalom fogyasztást tenne lehetővé vezetés közben.
(A kommentnél maradva.... Mivel tud többet a tablet mint a telefon? Megtudom ugyanazokat csinálni? Meg. Tudok rajta netezni, játszani filmezni és gépelni? Igen. Akkor meg? Tudom, hogy van közte külömbség... Azért is van nekem is... Látom k-ra nem fogtad fel az irományomat... Google glass és egy telefon között is vannak külömbségek. Attól, hogy nem hoz epic kihagyhatatlan funkciókat.
- Nem is mondtam, hogy az okosóra elterjet. Viszont te sem tagadhatod, hogy a mostani "mobil" piac e körül forog. Ez az új sláger, és jönnek a tényleg értelmes darabok is."Különben is 640 kByte memória elég mindenre...."
Különben igazad van -
SirCsimbók
tag
válasz
Kisgépkezelő #41 üzenetére
"GGlass: Nincs tej a hűtőben, de szerencsére 600 méterre van egy bolt, nyitva (már vagy 40 éve) és ott biztos van."
GGlass folytatja: ...különben meg a fassetudja, meg ha van is, lehet hogy lejárt a szavatossága mindnek, de ha akarod, utánanézek(szerk.) bocs Kisgépkezelő, hogy belekotyogtam a poénodba
-
Ivy.4.Ever
őstag
-A kihangosító nem kényelem kérdése hanem kötelező ha nem akarsz parkolóhelyet keresni ahányszor felhívnak a kocsiban. Ez valamivel túlmutat a kényelmen.
-Egy tablet nagyobb mint egy okostelefon. Ezzel sokkal jobb multimédiás lehetőségei vannak és még azért is mert nem szenved el annyi kompromisszumot hardveresen sem.
-Az okosórát meg nem nevezném elterjedt dolognak és úgy látszik jó ideig nem is fognak elterjedni pont mivel semmivel nem tudnak többet mint egy mezei okostelefon.
Különben is 640 kByte memória elég mindenre.... -
djgeg
őstag
Az árról megy a hülyeség... Ez nem egy kereskedelmi forgalomba szánt termék volt és az ára sem ezt tükrözte. Ez egy fejlesztőknek és pénzes érdeklődőknek szánt termék volt. Kár is a hülyeséget rászánni az árával kapcsolatban, hogy drága volt.
Az meg, hogy azért nem lett volna sikeres mert semmi többet nem tud, mint a telefon kivéve a zsebből egy nagy baromság. A tablet mivel tud többet a telefonnál? A többi hordozható okos eszköz mivel tud többet? Vagy mire jó a kihangosító a kocsiban? Sorolhatnám napestig...
Kényelmi funkciók. Ennyi.Ha ezzel a hozzá állással állnának a termék fejlesztők, hozzá az egészhez. mint te nem lenne semmi...
-
ripla
addikt
nem csak az ára miatt bukott meg szerintem, hanem azért is, mert gyakorlatilag nincs olyan pótolhatatlanul fontos funkciója, amit ne tudna bármelyik mobiltelefon.
a hétköznapi életben mire használnád, amit mondjuk egy mobil nem tud, és kizárólag csak egy google glass-al lehetett volna megoldani? de most komolyan.
csak egy újabb felesleges eszköz volt, ami +1 hibalehetőséget rejtett magában, és +1 eszköz, amit tölteni kellett volna. referenciának jó, hogy "nézzétek, tudunk ilyet is", de ezen felül semmi másra nem lett volna alkalmas.
okosórákról ugyanezt gondolom, de ez most nem ide tartozik. -
válasz
fondorlatos #49 üzenetére
Akkor az Apple cuccainak is buknia kéne, nem? Meg a Ferrarinak és társainak. Hát nem, szimplán nem adott annyit - mondhatjuk, hogy az áráért - mint elvártak volna.
-
fondorlatos
aktív tag
Szerintem csak az ára vezetett a bukáshoz.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Én mint szemüveges már nagyon várom azt hogy egy beépített hud legyen a szemüvegemben, úgy hogy nincs semmilyen külső kitüremkedés rajta. Bár ez még messze van nagyon.
-
Ezek után mondjuk botor dolog volna kijönni hasonlóval. A szemtengelyferdülésen és egyéb, az állandóan közelre és oldalra fókuszálás miatti problémákon nincs az a technológia, ami segítene.
(#28) maummamut: te sem akarhatod folyton a pulzusodat vagy a sebességet nézni. Teljesen felesleges, az utat kell nézni. Az ember inkább rápillant ezekre az adatokra, aztán folytathatja az útra / tájra figyelését. Otthon meg szépen kiértékelhetők az adatok. Talán egyedül akciókamerának tudnám elképzelni a használatát.
-
Ivy.4.Ever
őstag
Az aksi ellátás megoldható lesz a jövőben zsinór nélkül ha extra kraft kell a zsebedben vinnél egy kiegészítő aksit ez talán járható út, de szoftveresen sem tartunk ott, hogy olyan alkalmazások lennének amik kifejezetten igényelnék ezt. Például egy valós idejű idegennyelvi fordító. A google translate még a fejlettebb auto fordítókhoz tartozik mégis milyen "buta". Túl kevés olyan típusú információsrendszer létezik még amihez igényelnénk ilyen gyors közlést, hogy rögtön a szemünk elé kelljen az eredményt helyezni. Talán a big data vívmányai képesek lesznek kihasználni a pápaszemet pl. arcmimika alapján hazugságvizsgálat vagy szándék felismerése, körözött személyek azonosítása, vezetésnél balesetgyanús szituációknál jelzés stb. Ha ezek megvalósulnak majd értelmét is látom a dolognak, de az hogy egy könyvesboltban megmutatja hol van a zene részleg mit ne mondjak... irtó hasznos.
-
azbest
félisten
válasz
Dark Archon #20 üzenetére
Hát azért nem mondom, hogy mindenki szabadulna a szemüvegtől
A technológia még nem elég hozzá, de pár éven belül szerintem újra megjelenik valami hasonló. Ha egész napos folyamatos működés mellett számításigényesebb dolgokkal is boldogul majd, akkor lehet látványos megoldásokat építeni rá.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én ezt már elég régen megjósoltam. Vegyék ki belőle a kamerát, vagy hardveresen legyen alkalmatlan képek és videók készítésére, pontosabban az elmentésükre. Amúgy sokkal bumfordibb, csak szint mindig úgy fényképezik, hogy ez ne derüljön ki.
-
twine
veterán
válasz
Kisgépkezelő #41 üzenetére
-
Kisgépkezelő
senior tag
Az a baj, a készülékkel, hogy a releváns infók többségét az ember fejből is tudja. A google glasst minden videón úgy promózták, hogy az ember érdekes, ismeretlen helyeken barangol és közben a google glass érdekes információkat jelenít meg a szeme előtt.
Ehhez képest én felkelek reggel...GGlass: külkerület istenhátamögött utca... a hely különlegessége a sok 10-15 éve festetlenül álló ház, mert a tulajok egy része azt hitte gazdag, aztán kiderült hogy mégsem... Jobb--->bal-->bal---> jobb máris az M0-on vagyunk.
GGlass: Torlódás van a 34. kilóméternél...
Én: köszönöm GGlass, másfele úgyse tudnék menni, úgyhogy majd kivárom....
GGlass: szomszédkerület városszéle utca 2. - A hely semmiről sem nevezetes.
GGlass: Ma is túlórázni fogsz.
Ezt meg honnét tudod?
Dél:
GGlass: Juszufnál 600 a girosz. Jüng Siang 580-ért adja a szójás csirkét (mint már 5 éve mindig)
Délután
GGlass: Vége a munkaidőnek... de te még maradsz.
GGlass: a vérnyomásod emelkedik, a légzésed gyorsul.
GGlass: Jólvan menjél haza. Tudod jobb bal jobb, át a körforgalmon, (mind az ötön), aztán irány a nullás meg az üveghegyek és a kurtafarkú malac.
GGlass: Inkább ki sem írom mennyi a 95-ös benzin, csak elszomorodnál.
Este
GGlass: ittvagyunk, jó lenne végre lefestened a házat!
GGlass: Nincs tej a hűtőben, de szerencsére 600 méterre van egy bolt, nyitva (már vagy 40 éve) és ott biztos van.
GGlass: Jó éjszakát.Összességében azt hiszem, nem tenne hozzá sokat a napomhoz.
-
Penge_4
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #39 üzenetére
Sőt, az okostelefon is. De éppen az a lényege, hogy mindig, folyamatosan látod a releváns infókat. A legutolsó kínai tabletet a fejemről lógatom le? Bár a propelleres sapka már kiment a divatból, itt az ideje újítani tabletes sapkával.
A Google Now-t is azért nem szeretem egyébként, mert elő kell hozzá vennem a telefont. Akkor meg minek. Annyi erővel a releváns programban is megnézhetem és nem meríti +1 alkalmazás feleslegesen az aksit. Annak biztos hasznosabb, aki a telefonjával a kezében él és folyamatosan jönnek neki az üzenetek Facebookon, stb, az lehet, hogy így is értékeli.
Aksi problémára még az is megoldás lehet egyébként, hogy a szemüveg egyik száráról lóg le egy diszkrét vezeték (még elhagyás/ellopás ellen is véd egyúttal), ami belemegy valamelyik tetszőleges zsebedbe, ahol egy jó nagy, akár 10 amperes extended battery van.
Vagy fülessel egybeintegrált okosszemüveg is jöhetne, ahol még a telefon funkciókért sem kell elővenned az okostelefonodat.
-
Penge_4
veterán
Sokalltam az árát is, de később szerettem volna venni, csak még nem volt eléggé kiforrott koncepció.
1. Ilyen eszköznél legalább egy hétig bírja már az aksi.
2. Ki kell forrania már ahhoz is magát, hogy szimplán pl. azt a szintet hozza, ami a demóvideókban volt. Pl. mész a buszmegálló felé és látod a FUTÁR adatait. Vagy mész le az aluljáróba és kiírja, hogy metró nem jár, pótlóbusz honnan indul. Időjárás, pontos idő, stb. Első körben már ez is korrekt lett volna mondjuk olyan 2-300 dollárért.Engem személy szerint a design se nagyon érdekel. Oculus Rift sisakban is járkálnék az utcán, ha hasznos infókat nyerhetnék belőle.
-
törölt tag
Szerintem az a kezdőár megérte azoknak a geekeknek akik vettek belőle.
A bukás az szerintem az orvosi vonal miatt van.
Sokan panaszkodtak a használók közül szemtengelyferdülésre, fejfájásra, látómezőkiesésre, szédülésre. Túl nagy százalék. Ez ami betette a kaput a projektnek szerintem.Akartam linkelni, de a google nem találja azt a cikket amiben ezt olvastam tavaly év vége felé.
-
kengyel
nagyúr
Egy ilyet szívesen kipróbáltam volna.
-
nemlehet
őstag
Ezt a terméket az ára és a hisztéria ölte meg. Bármilyen hír is jött ezzel kapcsolatban majdnem mindig volt 1-2 komment, hogy "Orrbab*szom akin ilyet látok" meg "Engem ne kamerázgasson mert beletolom a seggébe" és társai. De facebookon meg posztolja magáról a füvezős képeket meg ahogy oldalba hugyozzák a múzeumot.... Szóval nem igazán értem egy ilyen szemüveg egy jó erős fényű leddel ami világít ha aktív a felvétel miért rosszabb ebből a szempontból mint egy telefon. Meg amúgy is be van kamerázva egy csomó közterület (főleg nyugaton, de már itthon is egyre több) szóval a nagy testvér úgy is figyel...
A hisztéria másik ága meg a hivatalok maradisága és hülye hozzáállása. Attól hogy van pár hülye aki ha ezzel vezetne filmet nézne meg sms-t olvasna, rengeteg hivatásos sofőr tudta volna érdemben használni. SOkkal biztonságosabb úgy vezetni, hogy nem kell levedd a szemed az útról mint mindig lepillantani a navira/telóra ami sokszor nem is a szélvédőn van mert pl nyáron simán túlmelegszik ha süti a nap. Ment itt a hiszti, meg a biztonsági dolgokra hivatkozás miközben egy csomó ember azt hiszi tempomat=robotpilóta....
Ennyit én nem tudtam volna rászánni, de mondjuk 300 dollár körül simán ráköltöttem volna. Sokkal értelmesebb és hasznosabb koncepciónak tartom mint az okosórát mind hétköznapi mind profi felhasználásban.
-
djgeg
őstag
"1500 dolláros ára, mely miatt semmiképpen sem lehetett tömegtermék"
Pont, hogy nem akart tömegtermék lenni... Azért volt ennyi az ára, mert teszt termék, fejlesztőknek és pénzes érdeklődőknek szánva.... Ennyi... Mi a tök van tényleg az ITcafe-vel mostanában?! -
-
törölt tag
Pl. bringázásnál nekem hasznos lenne, hudon látni mennyivel megyek, mekkora pulzussal stb, amit egy garmin edge kijelez, csak ott lenne a szemem előtt, esetleg a google önjáró autójának kódjávból kihúzni olyanokat, amikkel lehetne bizonyos veszélyekre figyelmeztetni, előtted túl mély nyomvályú... ilyesmik.
-
ALLAT001
senior tag
Jó, de mire használnátok?
Gondolom senki nem akar folyamatosan filmezni vele. Emaileket meg telefonon is el lehet olvasni.... akkor meg mire jó?? Ott bukik meg a dolog h nincs hozzá elég intelligens augmented reality ami szoftware-esen kielemezné amit lát és arról plusz infókat adna ha kérik....
(pl. ránézel egy háztömbre és azt mondod szeretnél lakást bérelni és kidobja melyek kiadóak, mennyiért és mi az elérhetőség) -
Dany007
veterán
Itt szvsz nem csak arról volt / van szó, hogy még nem "kész rá a világ".
Egyszerűen egy n+1. kütyü, amivel bajlódni kell és nem ad annyi pluszt hogy megérje.
Az egy dolog hogy drága. Tegyük fel olcsó... Akkor is rohannának az emberek, hogy szemüveget hordjanak?
Meg mennyire lenne ez használható? Mennyire lehet használni mondjuk séta közben? Mennyire vonja el a figyelmet? Mert a mobiltelefon eléggé...Egyszerűen akartak valami új kütyüt amit el lehet adni az embereknek. De szvsz már telítődtünk... Tablet, okostelefon, okosóra...
-
Ami a bukás fő oka az az átlag ember számára magas ár,de mire ujra átdolgozzák.és elkezdik gyártani,addigra szerintem valamelyik kinai gyártó is kiadja
-
randras
veterán
Olvastam valahol hogy az amcsi hadsereg raktáraiban (vagy valami ilyesmi helyen) ilyet használtak a katonák leltárhoz, és az egyik annyira rászokott a viselésére, hogy pszichiátrián kötött ki... szerintem az sem elhanyagolható tényező a bukásban, ami ellenszenvet váltott ki vele kapcsolatban az emberekben, hogy annyira közel van és rajtunk, hogy nagyon idegen (még).
-
Dr.Anonymus
addikt
egyszerűen túl korán jött
ennek akkor lett volna értelme ha folyamatos használattal egy napot végig bír az eszköz.akkor rengeteg extra funkciót lehetett volna rá implementálni, pl. a word lensre emlékeztető fordító nagyon jól jött volna egy külföldi út során,
mindent real time lefordítva látsz (különösen egy kínai, orosz vagy japán nyelvterületen lenne óriási segítség)de akár kerékpáros navigációnak is tökéles lett volna
de a glass egy-két órát bír csak folyamatos használattal, és erősebb képfeldolgozási feladatoktól túl melegszik
- pedig pont ebben kellene jónak lennieszóval egy bétás hardver volt jó drágán
pár év múlva ha már meglesz ehhez a megfelelő technológia (proci, aksi) akkor jó lesz ez
addig lehet pihentetni a témát
de szerintem pár év múlva tuti siker lehet -
válasz
Dark Archon #20 üzenetére
Tutira bukas penzugyileg. A Glasson dolgozo mernokok eves koltsege (munkaber + iroda) boven evi 250000 dollar folott van (atlagban), plusz a rengeteg teszthardver, miegyeb. De a kutatas ilyen.
-
Ha el is jutna a technológia, hogy mindez egy kontaktlencsében lenne és 100 dollárért osztogatnák, az átlagfelhasználónak akkor sem kellene, mert kényelmetlen, akárcsak a szemüveg. Plusz egy nyavaja, amit tölteni kell, miközben, ha kell valami vagy kamerázni akarsz, előveszed a telefonod, ami amúgy is mindig nálad van.
#19: ja, egyébként ingyen se kéne. De szerintem senkinek, aki egyébként is szemüveges és azzal kell élnie. Inkább szabadulna tőle mindenki.
Egyébként tutira nem volt bukás pénzügyi szempontból, azzal a jó pár madárral lazán kifizettették a fejlesztés költségeit. Ingyen próba, kickstarter a való világban, csillagos ötös.
-
hemaka
nagyúr
Rossz volt célközönség ilyen árcímkével.
-
Xmodule
őstag
Kipróbáltam pár hete. 450ezer Huf ért best buy... Ja mégsem. Én szurkoltam neki de ahogy néztem sok mindenre nem volt alkalmas egyelőre. Kár.
-
-
ALLAT001
senior tag
Szerintem az a legzavaróbb benne, hogy a viselőjéről tudják, hogy "kamerázik"; ami elég ciki, ha mindez egy kontakt lencsében lenne, akkor sztem többen megvennék. Pláne ha lenne jól megírt augmented reality hozzá.
-
Juliuska
senior tag
válasz
fornettisuti #3 üzenetére
Egyet értek az előttem szóló Fórumtárs (#5) posztjában leírtakkal, hiszen ára nem az átlagfelhasználók pénztárcáját célozta, szemben a termék marketing stratégiájával, ami viszont igen. Egy jó marketinges maszlaggal bármit el lehet adni. Pedig az ötlet kiváló, csak a PR-ral lőttek nagyon mellé...
-
Cathulhu
addikt
1500 USD, ennyi, ebbe bukott bele, semmi masba szvsz.
-
twine
veterán
Ez egy jó hír...
Nekem személyesen azért , mert az ellenzők közé tartoztam...(nem a fejlődést ellenzők közé, hanem a szemüveget a hétköznapi embernek, ellenzők közé)Másrészt,, és ami fontosabb:
Azért jó hír, mert végre valami, amit egy "óriás", nem erőből, pénzel akar átütni mindenkin...Kiadták tesztelőknek, tesztelgették, megkapták a visszajelzést, nem vált be,,,"kuka"....az eddigi hozzá kapcsolt fejlesztéseket, pedig felhasználják máshol...vagy egy hasonló projektben a jövőben...Maradt a projekt kísérleti stádiumban, és nem akartak belőle az "életük árán" is pénzt csinálni...
Szimpatikus... -
Dany007
veterán
Szerintem is van benne. Főleg ahogy atee_13 itt elkezdte sorolni.
De ezen lehetőségek töredékét se sorakoztatták fel mikor megvásárolhatóvá vált. Persze ehhez kelletek "ti" is, fejlesztők. De nyilván valami ütőssel kell útjára indítani egy ilyen drága terméket, nem pedig úgy, hogy na majd 2-3 év múlva lesznek rá érdekes alkalmazások is.Plusz a kezelhetőség. Csak videókon láttam / hallottam, de nem estem hanyatt tőle. Hangutasítások az alap. No de a vezérlés? Menükben lépkedés, lapozás stb...
Simán lehetne kombinálni egyébként egy szemmozgást követő kamerával.Meg ugye eleve a viselhető cuccok mindig is kritikusak voltak. Lásd 3D tévé.
-
A Glass kivaloan alkalmas lenne HUD-jellegu felhasznalasra (hadsereg, orvoslas, etc.). A Google szerintem ott kovettel el a hibat, hogy a legerosebben marketingelt felhasznalasi modja a mindennapi hasznalat volt (metron, munkahelyen, partin), amire viszont teljesen alkalmatlan, ket ok miatt:
- a kevesbe fontos ok az, hogy nem sok mindenre jo egyelore
- a fontosabb ok pedig az, hogy a beepitett kamera (etc.) kifejezetten zavaro a tobbiek szamara. -
atee_13
őstag
válasz
fornettisuti #3 üzenetére
Szerintem, nagyon jó kis cucc, viszont a korán jött dolog, nagyon igaz. Én a hétköznapokban is el tudnám képzelni rengeteg mindenre. Akár telefonálásra, anyuci ellenőrzi a kisfiát, hogy hol jársz és ránéz a képre amit a szemüveg mutat, kamerás kapucsengő, megcsendül a szemüveg mutatja ki az, de számtalan kényelmi extra lehet vele. Viszont a borsos ár sajnálatos, ebben az országban meg kb lehetetlenné tette az elterjedést ennyiért. Én remélem 1-2 év múlva javított formában vállalható áron feltűnik, 1500 dollárért nem de egy középkategóriás okos telefon áráért lehet beruháznék rá.
-
fornettisuti
veterán
Egyszerű a képlet,
Valóban túl korán jött az átlagembernek, megelőzi a korát.
Orvostudomány, hadsereg mindig vevők az ilyesmikre. -
Pedig amúgy van benne potenciál, elég ha a Tesco által kidolgozott megoldást vesszük alapul.
Én speciel nagyon szerettem volna rá fejleszteni, de mivel nehezen beszerezhető, és az ára igen csak borsos, így egyelőre le is kellett, hogy tegyek eme elgondolásomról.
Volt nálam fél napot, és igen csak jól kezelhető a cucc. Az más kérdés, hogy eléggé hülyének néztek az emberek, amikor a szemüveghez beszéltem.. Még a fejlesztő kollégák is
.
Elérhetőbb áron sikeres lenne.
-
Dany007
veterán
Részben ez azért várható volt.
Egyrészt eléggé morbid külsőt adtak. Jó, azon a csajon akivel eleinte reklámozták nem nézett ki rosszul.
Másrészt az, hogy állandóan piszkálni kell ha valamit akar az ember, nem túl kényelmes.
Mondjuk szemmozgásra kéne működnie, esetleg gondolatokkal () akkor mindjárt használhatóbb lenne.
Harmadrészt meg szvsz nincs rá akkora igény, mármint a funkcionalitására, mint amekkorának feltüntették.
Negyedrészt pedig rohadtul drága volt... Jó, az elején minden az, de ez így is túlzóan drága volt ahhoz, hogy legyen még egy plusz kütyüje az embernek amit töltögethet naponta...
Új hozzászólás Aktív témák
it Az okosszemüveg jelen formájában nem jött be a felhasználóknak. Állítólag új fejlesztés indul, de a végleges bukás sem teljesen kizárt.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- Last Epoch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest