Hirdetés
- Synology NAS
- A globalizáció megfordulásához vezet az USA Kínával vívott chipháborúja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Súlyosan megkérdőjelezték a Microsoft AI-irányelveit, csak a profit a lényeg?
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Küszöbön a TikTok teljes betiltása
- Mobilinternet
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Linux Mint
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlekkeN
aktív tag
magánfelhasználók szankcionálása helyett elsősorban a kalózkodásból anyagi hasznot húzó csoportok ellen lépne fel, és a legális kínálat bővítésére, valamint a kreatív iparág finanszírozásának új lehetőségeire fektetne hangsúlyt.
Ez a jó irány szerintem is vagy legalábbis egy nagyon hasznos lépés.
-
-
raper
senior tag
Csak fejezzék is be az elkezdett gondolatot s nem hagyják magukat letéríteni az útról a jogvédők által. Mert jó az irány.
-
Csak egy megjegyzés: igazából sohasem volt olyan szigorú ez a dolog Franciaországban, mint ahogy a média próbálta a HADOPI-t démonizálni. Nem tetszik nekem sem az eljárás, de nem is tudom mennyi torrentezés kellene ahhoz, hogy rászálljanak valakire. A másik tapasztalat pedig az, hogy a franciák többségében a Flash alapú filmnézős oldalakat használják, az ellen pedig nem véd...
-
Brutális eb
addikt
"Az már az elnökválasztási kampány alapján sejthető volt, hogy François Hollande "
Vakker a c betűnél ekezdtem törölgetni a monitort.
Egyébként meg várható volt,hogy sokra nem jut ez az ostoba adatgyűjtögető zsaroláshoz tökéletes szervezet.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
.mf
veterán
Remélem a nyilatkozatok után cselekedetek is lesznek belőle.
Szinte meglepő, hogy Neelie Kroes után még egy politikusnő a távközlés / számítástechnika területén, aki értelmes és logikus dolgokat mond, amivel tényleg azokat képviseli (átlagemberek), akik szavaztak rá, ahogy egy rendes demokráciában illik s nem úgy, hogy miután félrevezetéssel beszavazták, utána azok helyett, akiket képviselnie kéne, velük szemben azoknak az érdekeit képviseli, akiktől a borítékokat kapja.Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
O' Donaghy #3 üzenetére
Ez nem Amerika!
Itt drága a benzin és nem mikróban szárítják a macskákat...
[ Szerkesztve ]
The serpent is crawling inside of your ear - - - He says you must vote for what you want to hear - - - - - - - - - - - Don't matter what's wrong as long as you're alright - - - Pull yourself stupid, rob yourself blind
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz
Brutális eb #6 üzenetére
Pedig így lesz 'franszoá'...
És lám rájöttek, hogy hasznosabb dolgokra is lehetne fordítani a pénzt, minthogy az ingyenélőknek továbbra is biztosítsák az ingyenélést.
<< Heimdal >>
-
Marci79
aktív tag
"magánfelhasználók szankcionálása helyett elsősorban a kalózkodásból anyagi hasznot húzó csoportok ellen lépne fel..."
Na ezaz. A lewarezolt cuccok árusítóit/pénzért terjesztőit kéne keményen sittrevágni. Had táguljon az "ismeretségi körük".
Asus Rog G531GV 9750H-RTX2060-32GB HyperX-1Tb 970pro-1Tb MX500
-
jerry311
nagyúr
Tehat 314 olyan analfabeta volt, aki keptelen volt a fajlcserelo szoftvereben titkositast beallitani.
Nagyjabol ez derult ki.League of Legends: spambox
-
zelma
aktív tag
A történet titkosítása megoldás a jogvédők eme hülyeségére.
Másrészt amíg nem kevesen (pl a nálunk vendégeskedő Bruce Willis) dollármilliókat tesznek zsebre egy-egy kreáció kapcsán, addig a fájlcsere nem a megélhetésüket, hanem a profitot veszélyezteti némileg. Innentől kezdve nincs miről beszélni.Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szóval ha neked van egy autód, és félreteszel 2 millát egy új autóra, akkor nem baj, ha azt a 2 millát ellopják tőled, igaz? Hiszen továbbra is van autód és ott a tömegközlekedés is.
The serpent is crawling inside of your ear - - - He says you must vote for what you want to hear - - - - - - - - - - - Don't matter what's wrong as long as you're alright - - - Pull yourself stupid, rob yourself blind
-
Nekomajin
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #13 üzenetére
Ember, sokat gondolkoztál ezen a hülye hasonlaton?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Bocsi. Azt hiszem más az arány. A megélhetés és pofátlan bevétel nem lineáris. Ennek megfelelően kéne kezelni is. Az embereknek (akiket lehúznak), a tulajnak (a pénzzel kötelezettségek is járnak - utóbbi időben sokan elfelejtik), és az államnak is. A normális megélhetés normális munkából kéne az alapnak lennie, és ha ez teljesül, a további görbe nem lineáris.
Széchenyi egy évi jövedelmét áldozta a Akadémiára. Akkor még a kötelezettségek is ismertek voltak. Ugyanis a kizsákmányolás előbb utóbb olyan társadalmi feszültséghez vezet, ami finoman szólva sem ideális.
De ez nem a témához kapcsolódik.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu
-
proci985
MODERÁTOR
és a lényeg: legális alternatívát akarnak. spotify működik, hasonló havidíjas videoszolgáltatás is már elvileg megy. legyen felhasználóbarát, olcsó, minden szempontból oké, mert a piac változik, még ha ez egyes érdekcsoportoknak (gondolok az 5-6? nagy kiadóra) nincs ínyére.
a kutya nem vesződne az illegális letöltéssel (a mindentletöltök mert ingyé van felfogásúakon kívül, de ők úgyis képtelenek minden letöltést megnézni), ha legálisan lenne egy gyorsabb, szebb és fehérebb alternatíva.
az utolsó 10 év pl a dvd/br lemezek másolásvédelme a felhasználó szempontjából egy katasztrófa volt, aki megvette, az nézhette az átugorhatatlan reklámot, minőség se biztosan volt megfelelő, meg szívhatott a másolásvédelmekkel a pénzéért. a kalózverzióról elsőre ezeket tüntették el. ezt a mentalitást kéne elfelejteni, hogy bármit megtehetünk, hiszen mi csináltuk a SzuperMegaGigaProdukció 3mat és nálunk vannak a jogok.
én a magam részéről a stúdiókat egy Warner/Sony kettős bojkottal támogattam egy időben az utóbbiak miatt. utóbbi különösen necces volt, mert egy eléggé drága, hónapokkal előre megrendelt díszdoboz kapcsán sikerült kiidegelniük, és kis híján elkapott a ragequit (azaz a teljes gyűjtemény felszámolása).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Fontos?
tag
válasz
Ennél szarabb-bénább hasonlat....Jézus
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Miért? Mert te azt mondod?
Vagy szerinted az úgy rendben lenne, ha mindenkinek csak annyi pénze lehetne, amennyi a megélhetéséhez szükséges?
Nekomajin? Egyáltalán nem. És te ezen az építő jellegű hozzászóláson?
liksoft: Persze, de ne felejtsük el, hogy a kiadó egy jogi személy. Nem egy kapzsi ember áll mögötte, akinek a zsebébe folynak a pénzek, nem egy ember nyeli le a hasznot kapzsiságában, hanem a részvényeseké lesz. És bizony ilyen és ehhez hasonló kapzsi jogi személyek részvényeiben vannak a magánnyugdíjpénztárak pénzei is. Így tud némelyik pénztár 15-25%-os kamatot adni, mikor épp szalad a szekér és bejönnek a befektetések...
Mi a normális? Aki abba születik, annak ma is az a normális, hogy mindene megvan és azt csinál, amit a legjobban szeretne, ami boldoggá teszi. Hol húznád meg a vonalat, hogy eddig tart a jó megélhetés és innentől már túlzásba van esve? És hogy oldod meg, hogy ne akarjon az ember többet? Mert eredendően minden egyén többre vágyik, mint ami megadatott neki, ez viszi előre a világot. (Hogy az irány jó-e, azt most ne firtassuk...)
Igen, Széchenyi egy évi keresetéből alapította az akadémiát, és ma is rengeteg gazdag ember jótékonykodik a vagyonából jelentéktelen részleteket, melyek az adott helyen mégis megváltásnak számítanak. Más kérdés, hogy nem olyan léptékben és nem a mi országunkban...
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szó nem volt a kalózkodásról. Profitvesztésről beszélünk.
-
jerry311
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #20 üzenetére
(#13) TESCO-Zsömle válasza zelma (#12) üzenetére 2012-08-08 18:38:13
Szóval ha neked van egy autód, és félreteszel 2 millát egy új autóra, akkor nem baj, ha azt a 2 millát ellopják tőled, igaz? Hiszen továbbra is van autód és ott a tömegközlekedés is.Nyilván hülye vagyok és az "ellopják" szót is csak nekem teszi bele a RIOS ebbe a csodás hozzászólásodba.
Mellesleg sem az autó, sem a félretett pénz nem hasonlítható a vélt profithoz.Fájlcserével kárt okozni kb. lehetetlen. Meg lehet sérteni a szerzői jogi törvényt és/vagy elmaradt haszon miatt lehet perelni a fájlcserélőket, de egyik sem lopás. (Bármilyen hangosan is kiabálják a jogvédők a lopás szót.)
League of Legends: spambox
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #18 üzenetére
Részvényeseké.... Azok veszik a szigeteket a színészeknek, hogy tudjanak pihenni, és többet hozzanak a közösbe. Ugye ezt akartad mondani.
Az utolsó bekezdés korrekt. És olvasható az, amire szerettem volna utalni.
Értelmezd amit írsz, mert egyik mondat üti a másikat.
Ja, sziget helyett lehet iskolát alapítani. Vagy hasonló..... Sorry, de én pirulok.
Szerk: Amit szerettem volna kimondani: Aki a zsíros kenyeret is nehezen tudja a gyereknek adni, attól adót bevenni pofátlanság, aki meg szigetet vehet az adózzon, adakozzon, stb... Marad neki, és elgondolkodhat, hogy a pofátlan lurkónak melyik kaviárt adja vacsira. Tisztelet a kivételnek.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
(#12) zelma 2012-08-08 18:16:17
...a fájlcsere nem a megélhetésüket, hanem a profitot veszélyezteti némileg.
Az ellopott 2 millió se a megélhetést veszélyezteti, hanem az új autó megvásárlását...
Ennyi lett volna a mondandóm, még ha az arányok mások is... De nyugodtan kifejtheted, hol írtam én, hogy a fájlcserélés lopás...
(#22) liksoft: Nem. Én azt akartam mondani -és azt is mondtam- hogy ezek a részvényesek nem egytől egyig kapzsi emberek, sokkal inkább cégek, amik részvényekbe fektetnek. Ilyen cég pl a magánnyugdíjpénztárak, de a bankokat is ide lehet sorolni, mert azoknak is van.
Nem állítom, hogy ami itt van, az jó. De tényleg sok színész -ha már őket emlegetjük- jótékonykodik, amikből vannak iskolák, kórházak is. Igaz nem itt, hanem nálunk jobban rászoruló területeken.
Széchenyi korában se volt mindenki olyan gavallér. Akkor is sokan voltak, akik csak saját maguknak akarták a földi javakat és a hatalmat, nem gondolva másokra...
szerk-re: Egyet értek, de amíg a szabályokat azok hozzák, akiknek van, addig úgy alakítják őket, hogy nekik még több legyen, másoknak meg még kevesebb... Elég megnézni az országot... Amikor egy választáson azzal kampányolnak, hogy a kisebbik rosszat kell választani, akkor valami nagyon nincs rendben... És a nép mégse ment és borította ki a bilit, hanem elment és a kisebbik(nek vélt) rosszra szavazott. Aztán 4 év múlva megint... Az ország meg csak süllyed...
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #23 üzenetére
Tudod mit, hagyjuk az egészet, és igyunk egy sört sz egészségünkre!
Az alapban megközelítőleg megegyezünk. Én azért szeretném kihangsúlyozni, hogy egy egészségesebb (nem ilyen iszonyúan eltolt arányú) bérezés élhetőbb életet adna a többségnek. Persze, ha melózik, mert akinek büdös, annak sz@. sem jár!
-
jerry311
nagyúr
válasz
Ha ellopok a zsebedből 1000 forintot az sem a megélhetésed veszélyezteti, legfeljebb a vacsorádat...
League of Legends: spambox
-
TESCO-Zsömle
félisten
A vacsorámat nem, mert az a hűtőben van. Vagy fizetek kártyával...
-
jerry311
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #26 üzenetére
Hát akkor nekem is adhatnád azt az ezrest...
Jótékonyság.League of Legends: spambox
-
TESCO-Zsömle
félisten
Majd ha számlámon lesz az ezerszerese, megkapod.
(gazdagok jótékonykodnak)
-
Fontos?
tag
válasz
TESCO-Zsömle #28 üzenetére
Zsömi...
Tegyük fel,ellopják a verdát... lemásolják,a másolatot megtartom-az eredetit visszakapod
...ha teszem azt...feljelentesz,hogy elloptam a verdádat....kijön a rendőr,látja ott a kocsid,az enyém,totttáááál ugyanaz
...de a tied ott van...sértetlenül.
Szerinted,kit nevet ki a rend éber őre?
-
jerry311
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
félisten
És tegyük fel, hogy te elkezdesz a másolattal randalírozni... Szerinted kit talál meg a rendőr a másolt rendszám, motorszám és alvázszám alapján?
Fogjátok már fel, hogy nem a fájlcserélésről van szó! Ez a ti zsolozsmátok, ti hoztátok fel, nem én! Ti kötöttétek össze a lopással!
Én pusztán a profitkiesésről beszélek, ami zelma szerint mindaddig nem számít, amíg nem a megélhetést veszélyezteti. Erre ment analógia, melyben az ellopott 2 milla szintén nem a megélhetést veszélyezteti, csupán az új autó megvételét. Ennyi.
Egy szóval nem mondtam, hogy a fájlcserélés lopás. Tudom, hogy nem az.
-
Fontos?
tag
válasz
TESCO-Zsömle #31 üzenetére
Hülyeséget beszéltek
...ki mondott rendszámot és alváz számot?
-azt sem mondtam,hogy letöltök,de rögtön mindenki bűnöző és letöltő!...na ennyit rólatok,meg a hasonszőrü kollégáitakról
-
Szerintem is helyes az irány, szerintem ott van a határ, hogy valaki pénzért árulja más művét.
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
TESCO-Zsömle
félisten
Hülyeséget beszéltek
Veled egyetemben.
...ki mondott rendszámot és alváz számot?
A letöltés tökéletes másolat, nem? Vagy megváltoztattok a zenében pár hangjegyet?
Am csak egy hülye válasz volt a hülye felvetésedre.
-azt sem mondtam, hogy letöltök, de rögtön mindenki bűnöző és letöltő!
???
Nem tudom mit szívtál, de nagyon jó anyag lehetett...
...na ennyit rólatok,meg a hasonszőrü kollégáitakról
És vissza is...
-
Dr. Akula
nagyúr
Nagyon helyes, kaszálják is el az ilyen népnyúzó intézményeket! Még mielőtt példát vennénk róluk, mert mi mindig csak rossz példát szoktunk követni.
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
Amíg az átlagembernek buszjegyre se telik, addig nem nagyon fog együttérezni a "hetente új telepjárót veszünk" burzsujokkal. Sőt, csak irritálja az ilyesmi a népet. Majd ha az átlagember fizetése is olyan lesz, hogy ez általános problémává válik.
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #18 üzenetére
Nem az a baj hogy mindenki többet akar, hanem ha irreálisan többet mint amennyi járna neki. Ha a boltból viszel el több szalámit mint amennyit kifizetsz, az lopásnak számít, de ha egy szoftverért kérsz magasabb árat mint amennyit ér, az már nem? Kettős mérce? Sajnos a kapitalizmus se oldja meg ezt a problémát, aki vissza tud élni a hatalmával, az vissza is él vele. Az egyik rendőrökkel védeti a szórakozóhelyeit, a másik HAPCI-val riogatja a kisembereket.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
Dr. Akula #37 üzenetére
Nem az a baj hogy mindenki többet akar, hanem ha irreálisan többet mint amennyi járna neki.
Ki dönti el, hogy kinek mi jár és mi alapján? Itt alapvetően a kapzsiság a baj. Mindenki igyekszik minél több anyagi javakat fölhalmozni, mintha az bármitől is megvédené... Pedig egyedül a tudás az ami számít. Az húz ki a slamasztikából, ha benne vagy, az segít túlélni, nem a Ferrari meg a sokszáz millás luxusvilla...
de ha egy szoftverért kérsz magasabb árat mint amennyit ér, az már nem?
Ezzel az a baj, hogy minden annyit ér, amennyiért megveszik. Láttam én már árverésen sokmillióért elkelni egy darab vásznat, amit valaki összekent... Az mitől ér annyit? Csóró "művész" meg életében majd éhen döglött, mert xart se adtak a képeiért... Milyen jó dolga lett volna, és mennyivel több képet tudott volna festeni, ha csak az egyik képéért megkapta volna életében azt az összeget, amit ma adnak érte...
A hatalom még mindig a nép kezében van, csak összefogás kéne az érvényesítéséhez... Mehet a szoftvercég a francba, ha a világ úgy dönt, hogy nem vesz tőlük semmit...
benoce: Na igen... Ez is egy érdekes helyzet... Az emberek megválasztják a politikusokat, hogy képviseljék az érdekeiket, aztán utána azok ott X évig azt csinálnak, amit csak akar és semmilyen felelősséggel nem tartoznak a képviselt nép felé... Nonszensz...
[ Szerkesztve ]
-
butyek
senior tag
Olyat én még nem láttam, hogy egy tiltást ne játszottak volna ki.
&ρID with 10^100. Honor 6 H60-L04
-
MageRG
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #20 üzenetére
Kicsit beszállok én is...
...nyugodtan kifejtheted, hol írtam én, hogy a fájlcserélés lopás...
vs.
Szóval ha neked van egy autód, és félreteszel 2 millát egy új autóra, akkor nem baj, ha azt a 2 millát ellopják tőled, igaz? Hiszen továbbra is van autód és ott a tömegközlekedés is.
Most vagy lopáshoz hasonlítottad a témát, vagy egy tökéletesen témaidegen mondatot sikerült véletlenül odakanyarítani, de ez nem tudod hogy történhetett...
Ha már hasonlatoknál tartunk (hosszú lesz!):
Tegyük fel, hogy én egy importőr vagyok, aki valami rendkívül keresett terméket, pl. gumibugyit importálok. Egyedül vagyok, olyan árat állapítok meg, ami nekem tetszik. De ez nem feltétlen tetszik a vásárlóknak.
Megjelennek más importőrök, ezért gyorsan kizárólagos szerződést kötök a gumibugyi gyártókkal. Esetleg állami szinten elérem, hogy más ne importálhasson gumibugyit.
Sajnos terjednek a hírek, hogy a technológia előrehaladtával sokkal olcsóbb lett a gumibugyi gyártás, meg túltermelés is van. Ezért elkezdem 10-es csomagokban árulni a bugyikat.
Így több lesz a hasznom, és még a zöld-barna bugyikat is el tudom passzolni, amit egyébként nem szívesen vettek az emberek.
Sajnos halad az idő, és más cégek kifigyelik, hogy lehet még olcsóbban gyártani, még nagyobb tömegben, meg itt a Zunijó, és ezek a cégek közvetlen rendelésre is szállítanak.
Sőt már otthoni gumibugyigyártó gépek is vannak.
Hát az hallatlan kérem, oda lesz a profitom! Ez lopás!"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
benoce
tag
válasz
TESCO-Zsömle #39 üzenetére
ismerősöm szerint 4 évente választás napján eljátsszuk a demokráciát, majd azt követi a 4 év szürke diktatura.........
-
TESCO-Zsömle
félisten
Most vagy lopáshoz hasonlítottad a témát, vagy egy tökéletesen témaidegen mondatot sikerült véletlenül odakanyarítani, de ez nem tudod hogy történhetett...
Na itt a hiba! Nem a témát hasonlítottam lopáshoz, hanem zelma azon felvetését, miszerint ha a kiesett bevétel nem a megélhetéshez szükséges, akkor már nem is baj, hogy kiesik, semmi ok a panaszra! Még csak nem is a témához szóltam hozzá, hanem zelmához! Neki van címezve az oly sokat vitatott hozzászólás.
Fájlcseréléshez: Aki egy kicsit is átlát a szitán, az tudja, hogy ez az egész csak egy műbalhé. Itt nem a fájlcserélés visszaszorításáról van szó, mert az egyrészt nem lehet megtenni, másrészt nem is áll érdekükben. Egyrészt bizonyított tény, hogy a fájlcserélő emberek több legális tartalmat is vásárolnak, másrészt akik nem fizetnek, azok is "hasznot" hajtanak olyan szempontból, hogy ingyen reklámozzák a zenét. Ezt ajánlják a haverjaiknak, ismerőseiknek, és hovatovább, amíg az Ő zenéjüket hallgatja -még ha kalóz forrásból is- addig se a konkurensét...
Ennek az egész hadjáratnak az a célja, hogy titkosszolgálati eszközöket (forgalmazott adatok megfigyelése) adjon civil szervezetek (ISP) kezébe azzal, hogy a kalózkodás kivédése érdekében államilag kötelezik őket erre. És itt alapvetően megy a levesbe az ártatlanság vélelme, mert mindenkit figyelni kell, hisz egy albumnyi MP3 nem fog akkora adatforgalmat generálni, mint egy seed-szerver...
Itt ez a lényeg. A kalózkodás elleni inkvizíció csak álca, mellyel a valós szándékot kívánják elfedni.
[ Szerkesztve ]
-
VIC20
őstag
válasz
Többedszerre is ismétlem magam: vezessünk be egy új nézőpontot: nézzük kicsit történelmi léptékben a kérdést!
Ami persze nem könnyű, mert mi már beleszülettünk ebbe a rendszerbe, amelyik újabban épp döglődni kezdett.
Mi volt évszázadokig, évezredekig? Az előadóművészek abból éltek, hogy előadtak, azért kapták a gázsit, hogy előadtak akkor és ott, ahol és amikor éppen szükség volt rájuk. Nem - akár milliós nagyságrendben elkészített - másolatok eladásáért, mely gyakorlatot a technikai fejlődés tette lehetővé. A technika továbbfejlődött, és most már lehetővé teszi olcsón és a tömegek számára hozzáférhető módon a minőségromlás nélküli, korlátlan másolatkészítést.
Vagyis ugyanaz a technikai fejlődés ejti vissza a művészeket oda, ahonnan - egy kevesebb, mint száz éves periódus előtt - elindultak, mint amelyiknek a "kegyéből" pár emberőötőnyi ideig busás hasznot húztak. Nem lehet, hogy épp ennek a történelmileg rövid időszaknak az óriási profitja volt a természetellenes, amit korrigálni kell?
Csak mielőtt nagyon beleéljük magunkat az ellopott kétmillió hasonlatába.
[ Szerkesztve ]
-
zelma
aktív tag
válasz
Maradjunk az alapkoncepciónál, és ne keverjük bele az én anyagi helyzetem.
A szórakoztatóipar és a "jogvédők" évek óta tartó, általuk be nem látott értelmetlen (hiszen nem értek el még érzékelhető eredményt sem az általuk megtestesült gonosznak beállított fájlcserélőkkel szemben!
) szélmalomharcukkal mindig azt bizonygatják, hogy a fájlcsere mekkora károkat okoz.
Ez azonban nem így van. A profitról van szó, melynek egy kis százalékát vesztik el azzal, hogy nem eredeti terméket birtokolnak egyesek. Ekkora volumenű üzletnél viszont ennek nincs különösebb jelentősége. Ezt persze alaposan felfújják és torzítják, hiszen ha igaz lenne az állításuk, akkor sorra mennének csődbe. Azonban nem mennek, hanem élnek és virágoznak!És az általad felvetett reklám sem utolsó dolog.
Tehát felesleges habzó szájjal jogvédőt játszani, a fájlcserélőket pillanatnyilag veszettül nem érdekli a szórakoztatóipar apró pénz kaliberű esetleges vesztesége!
(Arról nem is beszélve, hogy nem is lehet hatékonyan fellépni ellenük!)
[ Szerkesztve ]
Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #39 üzenetére
"minden annyit ér, amennyiért megveszik"
Igen, a lewarezolt film / játék is pont azt a 0 Ft-ot éri meg. Akkor egyetértünk abban hogy nincs is itt semmi probléma.A piacgazdaság alapja a visszacsatolás, ha vmi nem megy el X Ft-ért, akkor ajdák X/10 Ft-ért. De itt nem, itt csak a bilincset rázzák hogy akkoris köteles vagy megvenni ennyiért. Ez a kommunizmusban volt divat, de mintha az a rendszer már megdőlt volna... Ha a kiadó megteheti hogy annyiért adja amennyit szerinte ér, akkor a vevő is annyiért fogja venni amennyit szerinte ér, 0 Ft-ért. Ő is csak a profitmaximalizálásra törekszik mint a kiadó, csak éppen a sajátjára. Ha a kiadónak nem fontos a kompromisszum, az ésszerű ár, akkor a vevőnek se. Ezek szerint minden jól van így, be is lehet fejezni a kisemberek üldözését.
"Aki egy kicsit is átlát a szitán, az tudja, hogy ez az egész csak egy műbalhé. Itt nem a fájlcserélés visszaszorításáról van szó, mert az egyrészt nem lehet megtenni, másrészt nem is áll érdekükben."
Konkrétan az egész HAPCI erről szól.Közben meg amelyik cikkben épp nem a kiadók panaszkodnak a "sanyarú" sorsukról, az épp arról szól hogy már megint rekordott döntöttek az eladások. Akkor most szarban vannak, vagy nem? Döntsék már el! Ez csak egy ugyanolyan siránkozás mint az adócsaló magyar vállalkozók, akiknek azért futja merdzsóra, luxusvillára, meg több 10 milkákat tudnak kölcsönadni egymásnak. Inkább adóellenőrök kellenének a nyakukra!
[ Szerkesztve ]
-
VIC20
őstag
Csendben hozzátennék még annyit, hogy az - állítólagos, de legalábbis a legnagyobb mértékben vitatható - bevételkiesés nem jelentkezik kárként a nemzetgazdaságban, ugyanis azt a pénzt elköltik másra, amiből az állam továbbra is hasznot húz adók formájában.
Az a haszon, ami abból adódik, hogy a pógár, jelen esetben pontosabban: a dolgozó megnéz egy filmet, zenét hallgat, tehát kikapcsolódik, szintén - minimum - nehezen mérhető, de nem is igen tagadható.
[ Szerkesztve ]
-
zelma
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #43 üzenetére
"miszerint ha a kiesett bevétel nem a megélhetéshez szükséges, akkor már nem is baj, hogy kiesik, semmi ok a panaszra!"
Így igaz! Nincs okuk panaszra, hiszen hatalmas haszonnal dolgoznak.
Tehát én kizárólag anyagi oldalról nézem a dolgot és nem a megfigyelés lehetőségét látom benne.Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem játszok én jogvédőt, csak az anyagi veszteséget próbáltam példázni, hogy azért az akkor is kellemetlen, ha nem a megélhetést veszélyezteti.
Mint már írtam, ez a keresztes-hadjárat nem is szándékozik sikerrel járni, csak figyelemelterelés.
Persze szigorúan szvsz.
VIC20: Egyet értek. Had mondjak is egy példát: Egyik osztálytársam volt kint a Köln-i Flatland WB-n. Reggel felkeltek, lepakolták a fölös cuccokat a tér szélén, és elkezdtek a főtéren gyakorolni. 2 óra gyakorlás után el akartak indulni reggelizni, és az egyikük levett sapkájában hozzávetőlegesen 50€ volt "beledobálva".
De említhetnénk azt a számtalan művészt, akik YouTube-ra dolgoznak és ott érnek el nagy sikereket. Az egyik ilyen például Tay Zonday is. Szóval ha az ember jól csinálja, amit csinál, akkor nem nehéz eljutni a közönséghez. Ki lehet állni az utcára, és megtudni, hogy kell-e a művészeted a népnek.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az új kormány felülvizsgálja a szabályozást, és az azt felügyelő szervezet, a HADOPI költségvetését is megnyirbálná.
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- Törölte a Thunder Bay projektet az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen autót vegyek?
- Hobbista ARM "laptop" 2 éves akkuidővel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GAMER PC ::: WIN11 // R5-4500 // 16GB // 5700XT // 500GB // 1000GB
- PlayStation 4 Pro 500 Million Limited Edition 27456/50000
- Bomba áron GIGABYTE G5 gamer laptop!/I5-11400H 16GB 512 GB SSD Nvidia RTX 3050 Ti 4GB 144 Hz FHD IPS
- Kivételes áron DELL G15 5510 Gamer Laptop/ I5-10870H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 3060 120 Hz Garancia/
- I7 6700K félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Keylight Studio Kft
Város: Budapest