- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Lolita kód
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- ASUS routerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Kivágtak egy darabot a Metából, Zuckerberg pedig folytatta a kirúgásokat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nihill
őstag
Az ilyen többszáz/többezer videókártyás képeknél mindig az van bennem, vajon a coin tulajdonosok tisztában vannak-e azzal, hogy ezeket a hardvereket végső soron ők fizették ki? És hogy részben ebben van az a pénz amit a cryptoba "beraktak". És ha egyszer majd lemegy a hype, innen elég nehéz lesz bármit is kivenni nekik.
[ Szerkesztve ]
-
kisharsany
junior tag
Szomorúan láttam, hogy tűzoltóautókat gyújtottak fel kriptoganaj telepek helyett.
-
pusszycat
nagyúr
Ezekért van energiaválság, hiába veszem a sok led-es izzót, a számla csak növekszik.
Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB
-
1,2Gwt? Nagyságrendileg annyi kell az időutazáshoz is nem? Hogy is mondta a Doki 1955-ben?
-
Eastman
őstag
... bitcoinbányász-központ a világon, a globális ?termelés? 18 százalékát adta...
Fogalmak alakulnak át, kapnak új jelentéseket.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
g0dl
addikt
Hol vannak a zöldek?
Már azon is sírnak, hogy káros minden születendő gyerek, mert lukat fingik az ozonpajzsba.
Ja, zöldek már nincsenek, csak ... -
-
KROK640
addikt
Szerintem ezzel egyikük sincs tisztában.
És persze a végén mindig ugyanoda lyukadunk ki akárhány bányásszal folytatok komolyabb eszmecserét :
1. Épp megújuló energiát használ, persze, hogy van napelem, az amúgyis lett volna, a VGA-t pedig nem károsítja semennyire mert ő ért hozzá
2. Nem kapzsi, csak megélhetési bányász, már rég hajléktalan lenne ha nem kezd bányászni, csak ezért vágott bele (azért volt pár száz ezre elindulni)
3. Amúgy dolgozik, ez csak fizu kiegészítés ami nélkül nem lenne meg (azért volt pár száz ezre elindulni)
4. pár száz ezres/milliós költség talán fáj, de hát minden üzlethez kell befektetés nemde? Ha neked nincs ennyid akkor lusta vagy, buta vagy, meg tuti, hogy eliszod a pénzt, ahelyett h felelőségteljesen gondolkodnál a jövődet illetően
5. Már mindegyik VGA, jujj de nagyon visszahozta az árát, már többszörösen is... csak hát nem Fiat pénzben, hanem coinban; aztán kiderül, hogy eddig csak költött a gépre meg a bányászatra, de elméletben csomó pénze van, még ha gyakorlatban nem is vett ki semmit, és hülye vagy ha te szerinted ez nem a jövő
6. Különben is, neki pont ingyen van a villanyáram és a légkondi, így azokat sem kell levonni a fenttartási költségből
7. Ő egy számtech zseni, hogy ilyet tud üzemeltetni, és amúgyis piszkosul expert a témában, kínos kérdéseknél pedig jön a kötelező személyeskedés
8. Ő ért hozzá, nem fog vele befürödni, mert ezen csak nyerni lehet, és a végén mikor milliókat keresett egy jó kiszállással és a HWk eladásával házat/Ferrarit/tengerparti nyaralót stb. vesz, te meg csak irigykedhetsz, buta vagy és nem érted, meg különben is savanyú a szőlő.
(+1. A jjaj én nem : Amúgy nem is vagyok bányász, csak van 0,00183 BTC-m, és ezért pártolom a rendszert, meg micsoda zseniális technológia ez... )Ha legalább orvosi, meterológiai stb. kutatásokban használnák ezt az egészet akkor azt mondanám, hogy right, mert az emberiség előrehaladását szolgálja. De az, hogy kapzsi emberek terhelik vele a környezetet és a gazdaságot, csakhogy elméletben nagyobb vagyonuk legyen, na annak semmi értelme.
Persze értem én, azért kardoskodnak mellette mert beletették a sok pénzt, és most úgy vannak vele, hogy működnie kell, mert nem bukhatnak el. Némelyik személyes sértésnek veszi, ha felhívom rá a figyelmét, hogy azért van baj rendesen ... de nemszabad elbukni, mert beállt mögé. Ezért elnézik, elbagatelizálják vagy kimagyarázzák minden káros hatását, csak legyen munka nélkül pénz, vagyis "ingyen ebéd". Pedig az nincs. Negatív értékteremtéssel akarnak pénzt csinálni... az ilyen lehet azt várja mikor bemegy egy vendéglőbe, hogy a fogás mellé írt árat neki fizetik ki miután megette
Ez tulajdonképpen egy olyan MLM amin az is bukik aki nem száll be (környezetszennyezés és elborult VGA árak). A rendszer felépítéséből adódóan nagyon-nagyon sokan hatalmasat fognak bukni és csak néhányan nyernek majd. Persze mindegyik szentül hiszi, hogy okosabb mint a többi és majd ő lesz az aki szakít... Innen tudom, hogy nagyon maximum is átlag esze lehet mindent egybevéve, hiszen az átlag emberekre jellemző, hogy az átlag 80%-ánál okosabbnak hiszi magát.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
addikt
válasz
kisharsany #2 üzenetére
Emiatt én is szomorkodtam ...
-
A kryptobányászatnak vesznie kell
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
kenwood
veterán
Ez igy nem igazan valos.
A kripto piac jelenleg 2000 milliard dollar kornyken van. Ebbol az ,amit az elmult 1 evben vasarolt kartyakkal banyasztak ki , 100 milliard dollar alatt van.
Eleve a Bitcoint nem is lehet vgaval banyaszni. Kar volt a 3090-eket belekeverni ebbe,mert tovabb no a sotetseg az emberek fejeben.
Meg mindig ott tartanak, hogy crypto = gpu banyaszat.
Valojaban a gpu banyaszat a kripto piac nagyon pici, jelentektelen szelete.
Ket valos problemarol van szo, de a cikkbol nem derul ki,mennyire eltero a ketto.
Nyilvan aki irta,maga sem erti.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2.
-
hemaka
nagyúr
válasz
kisharsany #2 üzenetére
Csak el kell hinteni, hogy onnan megy a propaganda valójában, majd szétverik azt is.
-
Érdekes ez az aranyhoz való hasonlítás, az arany értékállóságának mikor van szüksége arra, hogy folyamatosan bányásszák?
Ha a btc bányászat teszemazt 0 közelébe süllyedne, akkor nem lehetne tranzakciókat végezni a rendszerben, ami erősen limitálná a coin használhatóságát.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
csucsotke
aktív tag
Marx mondta hogy értéket csak munkával lehet előállítani. A gyártósorokon munkaerőhiány van. A covid után esik az értéke a valós pénznek mert nincs áru, és a a fantom pénz az értéktartó lesz? Most kell bányászni és be fog dőlni, minden hülyét kérek hogy bányásszon teljes erejéből, és végre vége lesz ennek. Ha veszik a dollár értéke, a bitcoin is a dollárhoz, és elkezdik pánikszerűen beváltani a bitcoint akkor bedől az egész, egyetlen reményük hogy még időben eladják a grafikus kártyát mielőtt bezuhan az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Ezen a szinten tényleg csak bukni lehet az egészen, aki pár százezret vagy pár milliót tesz bele (forintban), az elégeti a semmire, mert a kriptobányászat már rég ott tart, hogy tornateremnyi helységeket raknak tele padlótól-plafonig hardverrel, ezek a bányászok fölözik le a hasznot.
Ez a veszel otthonra egy rack szekrényt, beleraksz 4-5 db GPU-t és hanyatt dőlsz dolog egy kicseszett önámítás, ráadásul rajtad van a nyomás, hogy minden megtermelt fillért visszaforgass a hardver fejlesztésébe meg a leamortizált GPU-k cseréjébe. Mikor kijön valami új a piacra, ami 5%-al több teljesítményt ígér, az pont a haszonkulcsod és ha nem mész a többiek után, kiestél a játékból.
A pár százezres kezdőtőke úgy igaz, ha dollárban nézzük és ehhez nem csak a hardvert kell megvenni, de etetni is, melyeknek akkora áramigénye van, mint egy ipari felhasználónak.
[ Szerkesztve ]
--- "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau
-
totron
őstag
válasz
t72killer #16 üzenetére
Jó a kérdés, de az arany értéke is közmegegyezésen alapul. Erre a közmegegyezésre támaszkodik magyarázatokban, működésben ez a mostani divatrendszer is és ez kétségkívül helytálló: az az érték, ami minden résztvevő szerint érték, különben szétaprózódna a party, így meg a nagyközös dinamikáját lehet élvezni. Aki meg ehhez passzoló beállítottságú, az fejest ugrik bele, hogy aztán ne lásson ki belőle. Következmények, előfeltételek már a fancy univerzumon kívül esnek, azok nem léteznek, de ha léteznének is, hát a nem fontos/nem is úgy van, mert... és a majd lesz valami halmazban lebegnének.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem vagyok oda a kriptovalutákért, nekem lufinak tűnik, azonban mivel az ipar fizikai termelésének gyorsításához ugyanúgy hozzájárul, mint a szórakoztatóipar, ne legyünk teljesen igazságtalanok. Gyakorlatilag a szórakoztatóiparban se jön be minden. Készülnek filmek garmadával, amiket alig néz meg valaki és kordokumentumként sem használhatók igazán, készülnek be nem fejezett játékok, a befejezettek jó része sem feltétlenül lesz sikeres stb. Értem én a "pénzes" játékosok felháborodását, de igazából ha egy videokártya x órát játékok alatt fut, vagy bányásznak vele, az nagyjából a világ folyása szempontjából mindegy. Fogjátok fel úgy, hogy a fejlesztésbe invesztálnak a bányászok. A kártyák extrém igénybevételét tesztelik. A szénerőművek munkát adnak embereknek, akik így nem halnak éhen, stb.... Tisztán filozófiai értelemben a fejlett világ "környezetvédelme" teljesen álságos. Csak a saját példa. Kihúzom a töltőt, hogy ne fogyasszon energiát, majd egy évnyi energiafogyasztásával sütök egy kis húst a villanysütőben. Leadom a használt benzines autómat, hogy ne szennyezzem a környezetet, majd veszek egy villanyautót, aminek a gyártása közben mondjuk húszévnyi benzinfogyasztásnak megfelelő energia ment a levesbe. A megújuló energia sem nettó soha. A napelemek extrém módon fűtenek mellékhatásként például helyileg. Az egész rendszer konverziója a pénz, az szabályozza, hogy megéri-e valamit gyártani. A kriptovaluta "gyártása" is így működik, ami iparilag nem lesz használható az egészből, annak csak eszmei értéke lehet. Műalkotások ugyanígy irreális értéken mennek. Most már digitálisan is.
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
csucsotke
aktív tag
válasz
pusszycat #18 üzenetére
iÉpp ez az hogy amikor kicsiben csinálnak valamit tömegesen az annak a jele hogy vége, még olyan nem volt hogy a hörcsögök jól jártak. Ráadásul sok hardver kötődik a grafikus kártyához és ha azokból túltermelés lesz, érdekeltek lesznek abban hogy normalizálódjon a helyzet.
totron Jó de az aranyból csak bizonyos mennyiség van a világon, bitcoinból meg...
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
Ez az elmelet.
A gyakorlat pedig az,hogy a haver tavaly januarban osszerakott egy tizkartyas riget.
December elejen a kibanyaszott penzbol kiment thaifoldre,jovoheten jon haza. A rig most 2.5x annyit er most,mint amennyiert osszerakta.Aki most szall be,az mar valoban bator,mivel nagy valoszinuseggel nyar elejen az ethereum atall a proof of stake megoldasra,es onnantol mar azt sem lehet banyaszni,mikozben a kartyak meg mindig olyan aron mennek,hogy 10-12 honap alatt jon vissza az aruk.
Persze itt megint az ethereum banyaszatrol van szo,mikozben Kazahsztanban btct banyasznak celgepekkel,vga nelkul.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
philoxenia #22 üzenetére
"Értem én a "pénzes" játékosok felháborodását, de igazából ha egy videokártya x órát játékok alatt fut, vagy bányásznak vele, az nagyjából a világ folyása szempontjából mindegy."
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy teljesen egyforma fogyasztása van annak, ha van egy autód amit napi 3-4 órán át használsz változó terhelésen vagy annak a motorját kivennénk, generátorrá alakítanánk és 0-24 órában nyélgázon hajtanánk.
"A szénerőművek munkát adnak embereknek, akik így nem halnak éhen, stb"
Ez így érvként ide nem kapcsolódik. Ugyanezek az emberek dolgozhatnának megújuló energiaforrásokat előállító létesítményekben is. Ez leginkább egy kormányzati energia/iparpolitika kérdése. Nem kapcsolódik a témához, de attól még a szénerőművek leépítése nem egyenes út az éhenhaláshoz.
"Tisztán filozófiai értelemben a fejlett világ "környezetvédelme" teljesen álságos."
Ahogyan csináljuk, az valóban. De ez megint egy érvelési hiba, mert ez nem azt igazolja, hogy ne is foglalkozzunk vele.
"Csak a saját példa. Kihúzom a töltőt, hogy ne fogyasszon energiát, majd egy évnyi energiafogyasztásával sütök egy kis húst a villanysütőben."
A példa remek, mert ha mindenki így tenne, hogy kihúzza/lekapcsolja a kis fogyasztókat, akkor sok kicsi sokra megy alapon, éves és országnyi/kontinensnyi/emberiségnyi léptékben rengeteg energia takarítódna meg. Nem onnan kell nézni, hogy amúgy ez neked mennyire kevés enegiának számít. Mellesleg a villanysütővel egy alapvető emberi szükségletet elégítesz ki, de van olyan opció is, hogy elmész nyers vegánnak és akkor sem hús, sem sütögetés nincs.
--- "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau
-
KROK640
addikt
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
Igen, én is így látom, (és anno a Chiaval is az volt a bajom, hogy mikor indult beleszállok 8TB-al az 1 hét múlva sem ér már semmit); de sajnos sokan nem így látják
Nyilván nem Pistike 8 VGA vagy Józsika 10VGA-val fog hiányt okozni, de amikor ezek sokan vannak, akkor nagyon is sokat számít, nem csak a torna termes bányászok.(üdv GSF-es arc!
)
-
philoxenia
MODERÁTOR
A rig most 2.5x annyit er most,mint amennyiert osszerakta
Kétszer annyiért tudná eladni esetleg, de Te gondolom új értékkel számolsz. Nekem például ez egy fillért se érne, mert nem tudom mikorra hozná vissza az árát. Ha a pénzen banánt vennék, de kezdene rámrohadni, még főzhetnék belőle pálinkát pl...
A legjobb befektetés ellenben az utóbbi években a cigaretta lett volna. Garantáltan felfelé megy az ára, könnyen tárolható és olcsón, beláthatóan mindig lesz piaca stb.Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
-
kenwood
veterán
válasz
philoxenia #28 üzenetére
Nem,ez tevedes.
Ugy mukodik a dolog,hogy 5600XT kartyakat vett picivel 100k felett.
Van meg ra 1 ev magyar gari.
Ez 1 nap alatt kelt el 270-ert,gari nelkul [link]
Pedig a Gigabyte memoriahutese gyalazatos,en garival se vennem meg banyaszatra.Neki Asrock D3 van,hibatlan memhutessel. 250-ert 1-2 nap alatt elviszik mind a tizet.
Ha picit tobbert rakja fel,akkor talan 4-5 napot is igenybe vesz a muvelet.#31
Nyilvan,csak azert tavaly januarban milliokat ETH-ba rakni baromi bator dolognak tunt,mig a vgakat a legrosszabb esetben eladta volna 10-20% bukoval.[ Szerkesztve ]
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg #25 üzenetére
Ha már érvelési hiba:
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy teljesen egyforma fogyasztása van annak, ha van egy autód amit napi 3-4 órán át használsz változó terhelésen vagy annak a motorját kivennénk, generátorrá alakítanánk és 0-24 órában nyélgázon hajtanánk.Szalmabáb. Nem ezt mondtam. (eleve érthetően ugyanannyi időről beszéltem) Ha autóhoz hasonlítjuk, az olyan, mintha 3-4 órát furikázol vele teljesen öncélúan, vagy mondjuk vizet hordanék vele valahová csővezeték helyett...
Ez így érvként ide nem kapcsolódik. Ugyanezek az emberek dolgozhatnának megújuló energiaforrásokat előállító létesítményekben is. Ez leginkább egy kormányzati energia/iparpolitika kérdése. Nem kapcsolódik a témához, de attól még a szénerőművek leépítése nem egyenes út az éhenhaláshoz.
A megújuló energiaforrásokat eleve nem lehet előállítani, de spongyát rá, rossz fogalmazás.
Nagyon kevés komplex számítást láttam még, ahol egy megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezés teljes életútja alatt, azaz a nyersanyagból nyersanyaggá alakulása alatti haszon/kár (nem pénzben) teljesen pozitívra jött ki a szaldó. Az, hogy (extrém példa, nem valós) megújuló energiaforrásból, legyen mondjuk szél, kibányásszuk a következő szélerőműhöz szükséges összes nyersanyagot, legyártjuk szintén megújulóból, majd ha tönkrement lebontjuk nyersanyaggá, szintén megújulóból, hulladék nélkül... Ilyenre jó lenne legalább egy példa...Ahogyan csináljuk, az valóban. De ez megint egy érvelési hiba, mert ez nem azt igazolja, hogy ne is foglalkozzunk vele.
Megint csak szalmabáb. Hol állítottam azt, hogy ne is foglalkozzunk vele?
A példa remek, mert ha mindenki így tenne, hogy kihúzza/lekapcsolja a kis fogyasztókat, akkor sok kicsi sokra megy alapon, éves és országnyi/kontinensnyi/emberiségnyi léptékben rengeteg energia takarítódna meg. Nem onnan kell nézni, hogy amúgy ez neked mennyire kevés enegiának számít. Mellesleg a villanysütővel egy alapvető emberi szükségletet elégítesz ki, de van olyan opció is, hogy elmész nyers vegánnak és akkor sem hús, sem sütögetés nincs
Konkrétan ha senki nem töltene többé telefont a konnektorból az se jelentene százalékban kevesebb környezetterhelést az egészhez képest, mint egyénileg .
Tehát gyakorlatilag relativizálsz, nevezhetjük ezt is érvelési hibának ez esetben.
A nyers vegánnak elmész meg eleve óriási környezetterhelést jelentene. Mi lenne, ha Magyarországon tízmillióan nyers vegán étrendet szeretnének követni. Csak megújuló energiaforrásokat használva, mondjuk holnaptól, vagy a jövő évtől? Nagyjából rövid távon éhezés, hosszú távon meg természetes szelekció...[ Szerkesztve ]
Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Hát amíg lesz olyan .... (nem akarok sértőt írni) aki gari nélkül kiad 270k HUF-ot valamiért, ami akár egy nap, egy óra múlva nem működik, az nem tudom, milyen munkával kereshette azt a pénzt. ...
Persze a játékgépbe is mindig van aki beledobálja a fizetését, szóval van rosszabb.
Nekem ez akkor is szerencsejátéknak tűnik, még ha moderált is. Tippmixet mondjuk lehet úgy játszani, hogy nagyot ne bukj és hátha bejön. Megélni belőle azért kockázatos. Gondolom az illető sem ebből él alapvetően.Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
totron
őstag
válasz
philoxenia #34 üzenetére
Habár a művészet öncélú, nem állítja, hogy negatív értékteremtéssel, kifejezett szennyezéssel megy előre a világ. Sehogy sem jó ez a párhuzam, de lehet, hogy csak nem értem, segíts hozzá kérlek. Ugyanezen elv mentén a több hasonlat is sántít, keresztbeérvelés.
(#23) csucsotke, a bitcoin már limitált, a többit nem tudom.
-
Gave
őstag
válasz
philoxenia #22 üzenetére
A kártyák extrém igénybevételét tesztelik.
- Ez jól hangzik, ..elméletben.
A gyártók reakciója eddig a garancia csökkentés volt, a dVGA állóképességének/terhelhetőségének a javítása helyett, a tartósabb termékek fejlesztése nekik komoly plusz költség és majd a végén a vásárlóknak is. Van egy sokkal valószínűbb és vadabb jövőkép is a gyártók részéről, elég hozzáadni 4-5 sort a driverhez, de ezt le sem írom mert még valaki valahol inspirációnak veszi -
jerry311
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
nem állítja, hogy negatív értékteremtéssel, kifejezett szennyezéssel megy előre a világ.
Ki állítja ezt?
Arról beszéltem, hogy bár nem értek hozzá, de szerintem egy db. bármilyen kriptovaluta is hordoz annyi értéket magában szellemi termékként, mint például ez az alkotás...
Annyival hozzájárul az emberiség fejlődéséhez stb.[ Szerkesztve ]
-
Gave
őstag
Mondjuk ez annyira nem újdonság, egy ilyen rendszerben az implementor, operátor, és early adopter általában úgy van kiszámolva, hogy mind jól jöjjenek ki, hiszen szükségesek a sikerre vitelhez. Az érem másik oldala akik mondjuk ~50k+ kezdett amikor aztán bezuhant 30-35k körülre, és a pánik hullámban eladták. Ők azért szerintem bánják, még akkor is ha mondjuk a kollégád sikerének örülnek
.
Én is fontolgattam rajta még 2-3k-n hogy valamilyen szinten beszálljak, de akkor úgy voltam vele, hogy ha dolgozok, akkor azt a tapasztalatot tovább viszem, a későbbi munkáim majd kicsit könnyebbek lesznek ezáltal. Plusz nem mindenki utálja a jelenlegi munkáját, bár gondolom a körülményeit legtöbben szívesen feljavítnák, amihez meg a pénz jól jönne
.
-
csucsotke
aktív tag
válasz
philoxenia #40 üzenetére
Nem értem. Végülis a semmit bányásszák. Ha többen bányásznak, akkor nehezítik a semmitbányászást mert limitálják a semmikészletet. Vagy ezeknek a számításoknak van értéke? Műalkotáshoz nem mérhető mert ahhoz születni kell egy művésznek, amihez sok minden kell, pl. a reneszánsz termékeny korszak volt, míg napjainkban az sem elképzelhetetlen hogy 1000 évig nem születik egy zseniális művész se,így aztán akár végtelen pénz is kevés egy műalkotásért.
Most hogy így az idő távlatából akár azért is kitalálhatták hogy a chip-válságot előidézzék ezáltal az elektronikus alkatrészek hiányából keletkezett hajtóerő a célja a bitcoinnak. -
jerry311
nagyúr
válasz
csucsotke #42 üzenetére
Műalkotás mint érték? Jó vicc, legfeljebb a beledolgozott anyagnak van értéke, a többi az semmi.
Azért van értéke, mert valakik azt gondolják, hogy értékes, és hajlandók pénzt adni érte.Na pont ugyanígy működik a kripto is. Itt vagy te, aki szerint a semmit bányásszák, és az egész nem ér semmit. A másik oldalon ott van a kripto bányász, aki szerint a a coinonkan értéke van, míg mondjuk a Mona Lisa egy darab vászon összemaszatolva egy kis festékkel, amiért egy fillért nem adna.
League of Legends: spambox
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
csucsotke #42 üzenetére
Alant linkeltem egy pár műalkotást. Ilyeneket már az óvodában is csináltunk.
Úgy tudom, ha nem menne egy bányászgép sem, akkor maga rendszer se működne. Jól tudom? Azzal nem vagyok tisztában, mennyi időre konzerválhatóak ilyenkor az egyes egységek.
Amúgy maga a fizikai pénz is semmi, (nem a bankjegyek) csak nincs ilyen durva árfolyammozgás.
Ami hajtja az meg a szokásos:[link]
Az energia árát drasztikusan megemelve nyilván gondok lennének a fenntartással.
A tőzsdéket mi hajtja amúgy? Mire találták ki a shortolást például? A kockázat minden üzleti tevékenységben benne van, ha nem ésszel csinálják.
Valós materiális pénzpocséklás.[link] a belefektetett energia tetézve a bontásra használttal.... A vissza nem nyerhető nyersanyagok se semmi...Általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Gargouille
őstag
válasz
philoxenia #22 üzenetére
Ez ritka jó hozzászólás volt!
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
csucsotke
aktív tag
Mona Lisát nem védeném, meg sok mást sem de egy művészi alkotáshoz egy egész korszak kell egy rendszer egy filozófia és akkor talán megszületik a mester aki képes megcsinálni és aztán annak van egy eredménye amihez foghatót bármennyi pénzzel sem lehet előállítani, akkor se ha a kereslet kívánja. És erre pont jó példa a csík a papíron amikor bármennyi pénz befektetésével sem voltak képesek művészetet előállítani, így csak erősíti egy igazi műtárgy felbecsülhetetlen értékét.
philoxenia ez jó kérdés, de a dollár abból is keletkezett , hogy bányásznak érte mondjuk szenet. De a bitcoin...nem fog ez visszacsapni hogy a semmit bányásszák? Abszolút értéktelen termelés, ezt ki fogja elfogadni ellenszolgáltatásnak? Nyilván akinek dollárja van és bitcoinja is. Ameddig nem lesz túl kevés dollárja és túl sok bitcoinja. Azért fog bedőlni mert ilyen szerveződésre még nem volt példa hogy sikerült volna.
-
válasz
csucsotke #42 üzenetére
Az összvisz "érték" az, hogy több bányásszal, ha jól értem, pörgősebben működik a tranzakciós rendszer. Viszont egy bizonyos méret felett pont annyira felesleges növelni a kapacitást, mintha a Goldman Sachs a jelenlegi gépparkját 10, 20, 30x-ozná. Motorizált f.szméregetésről szól a bányászat: minél több az üzemben lévő kapacitás, annál nagyobb kapacitást kell a bányásznak megvenni ahhoz, hogy ugyanannyi legyen a bevétele. Növekedő árfolyamok mellett még így is rentábilis, csak éppen a növekedés nem garantált.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
nihill
őstag
"December elejen a kibanyaszott penzbol kiment thaifoldre,jovoheten jon haza."
NEM.
A haverod egy fillért nem bányászott ki. Coint bányászott, amiért valaki más oda adta cserébe neki a dollárját, amiből a haverod elment nyaralni, aki megvette tőle a coint annak pedig lett egy virtuális "értéke".
Mondjuk ezt tovább gondolva, ha én meghirdetném NFT-ként a most nyárra tervezett tengerparti nyaralásomat, amögött pontosan annyi valós érték lenne, mintha kibányásznék valami coint és annak az eladásán szerzett pénzt nyaralnám el. Amekkora értelmetlen hülyeségek mennek most a világban, tán még működne is
Új hozzászólás Aktív témák
it A kazahsztáni helyzetet a bitcoinbányászok is megsínylik, a bitcoin hashrátája érezhetően csökkent. A bányászok pedig a GeForce RTX 3090 körül okoztak hatalmas felháborodást.
- 2023 Apple Mac Mini M2 8/10 8GB/256GB SSD - Bontatlan! ÚJ! Átvehető!
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Üzleti Laptop 14" -50% AMD Ryzen 5 PRO 4650U 16Gb 256GB SSD FHD IPS HUNBILL
- Nintendo Switch V2 CFW 2568GB okosított + Atmosphere + PixelShop
- Új Dell Inspiron 15 "Kis Gamer" Laptop -35% Bivaly i5-1135G7 4Magos 8Gb 512GB SSD FULLHD IPS
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3050Ti 4GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest