Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ennek örülök, őszintén szólva azt gondoltam, hogy valahogy úgyis megfúrják majd, és nem lesz belőle semmi.
Ha jól látom, akkor a szolgáltatók egymás között elszámolgatnak, tehát ők fizetnek egymásnak, de a végfelhasználó nem fizet a roamingért. Jól értem?
-
ericssonfan2
tag
Na ez örvendetes!
a cikkben van egy hibás "2010. január elsejétől" dátum
"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
mikung
aktív tag
"...2020. január elsejétől 3,5 euró, 2010. január elsejétől 3 euró, és 2022. január elsejétől pedig 2 euró..."
Akkor most 3 eur?
-
dajkopali
addikt
-
Matada2.3
veterán
Annyi szkeptikus cikket olvastam régen, hogy így nem lesz megvalósítva, úgy dől majd be az egész, aztán mégis itt vagyunk. Nagyon örülök!
Finn the human
-
L3zl13
nagyúr
A telefon és sms díj elég jó egy normál, nem flottás csomag áraihoz képest, de az adatforgalom díjszabása már nem annyira. Reméltem, hogy az is alacsonyabb lesz és segít leszorítani az adat csomagok árát.
Aki hülye, haljon meg!
-
Miért van olyan érzésem, hogy a hazai maffiatrió valami huncutságot azért be fog csempészni a díjcsomagok apró betűs részébe?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Fred23
nagyúr
Lehet, én vagyok túl smucig, de számomra soknak tűnik a "2022. január elsejétől pedig 2 euró" is.
-
Nagytoll
senior tag
Hogy kell érteni az adatforgalmi díjat? Ha van a hazai előfizetésemben havi x Gb adatforgalom akkor azt külföldön is használhatom nyugodtan, vagy azért még ezután is kell majd külön fizetni?
-
dajkopali
addikt
a változtatás lényege, hogy pont úgy használhatod a telót külföldön, mint itthon, ugyanazokkal a feltételekkel (vannak ugyan megszorítások a visszaélések elkerülésére, de ez az emberek többségét nem érinti)
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
4Grider
nagyúr
Ebből az következik, hogy a közeljövőben nem várható az opciós mobilnet-csomagok árának jelentős mérséklődése, mivel nagyon nem éri meg úgy 1 GB mobilnetet adni havi 1000 Ft-ért, hogy esetleg az egészet 2-3-4-7 EUR-ért használod fel valami idegen hálózatban.
-
Snoop-y
veterán
Erdekes nekem eddig is olyan csomagom volt (UK) amiben az adatforgalmon kivul minden ugyanaz volt mint a sajat haloban.
Unlimited everything csomagom van roamingban a data van lecsokkentve 12Gb-ra
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Dare2Live
félisten
válasz dajkopali #11 üzenetére
"a változtatás lényege, hogy pont úgy használhatod a telót külföldön, mint itthon, ugyanazokkal a feltételekkel"
Ez mikortól lesz érvényes?
Az tudom, hogy már tavaly is nagyot csökkentek az árak, nyugodtan haza lehetett telefonálni 5-10perceket beszélni míg ugye amikor 10éve ilyet csináltam kaptam egy 40.000Fts számlát.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
Reméljük, hogy ez hozni fog egy árváltozást kedvező irányba, mert a hazai árak durván magasabbak a nyugatiaknál. Megérhetjük, hogy ha nem változtatnak az áraikon, hogy kinti szolgáltatást fogunk itthon használni.
-
Poison73
csendes tag
Ezt már osztrákok is is bejelentették, ezért nagyon valószínű, hogy igaz.
" No pain, no gain!
-
mepet
addikt
Köszönjük Európai Unió!
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért nem igyunk előre a medve bőrére. Ha lesz is free roaming, arra tippelek, hogy körbe lesz bástyázva az egész kivételekkel. Pl. olyan amit már korábban beharangoztak, tehát könnyen lehet hogy limitálni fogják, hogy évente hány napot lehet ingyenesen roamingolni, hány percet, hány MB-ot forgalmazhatsz...nem beszélve arról, hogy lehet hogy ezt egyszerűen beépítik a havi/perc/forgalmi díjakba. Ingyenes roaming, de holnaptól fizess 30-50%-al többet, vagy ingyenes a roaming, de csak évi 200 percet, 5GB-ot és társai.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
leixlo80
csendes tag
válasz #96302336 #16 üzenetére
Na, ez az amit viszont nem engednek. Ugyanis a szolgáltatóknak joguk lesz ellenőrizni, és ha visszaélést tapasztalnak (értsd: nem abban az országban használod többségben ahol vetted a kártyát) akkor kiszámlázhatnak plusz költségeket. Már az elején megmondták, hogy nem az a cél, hogy egységes európai piacot alakítsanak ki, hiszen azt nem is lehet mivel minden országban más a szabályozás.
-
-
Polcrendszer
tag
aha, világos. szóval akkor ôk már tudják h szétesik z egész, tehát vállalhatnak faszságokat, úgysem kell betartani...
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
veterán
válasz #96302336 #16 üzenetére
mert a hazai árak durván magasabbak a nyugatiaknál
Nekem van voda TUTI kártyám, 19 Ft-ért beszélek rajta percenként. Lehet, hogy ez még mindig magasabb, mint a külföldön elérhető tarifa, de nem hiszem, hogy komoly megtakarítást jelentene nekem egy külföldi előfizetésre váltani.
Aki meg sokat beszél, az úgyis vagy flottában van, vagy cég fizeti a mobilját, szóval az elérhető megtakarítás kezdi alulmúlni a napi egy kávé árát
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
nimfas
addikt
válasz Donki Hóte #29 üzenetére
A pofátlanság az hogy ehhez flotta kell! Románia, Ausztria, Németország náluk egy feltöltőkártyás roaminggal fizet ennyit.
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #29 üzenetére
Ja. A cégtulaj meg kaparja a falat a tarifák miatt. Nem csak alkalmazottak vannak a világon...
-
lappa86
aktív tag
válasz Polcrendszer #28 üzenetére
Az európai integráció sok tekintetben olyan magas fokú*, hogy sosem fog megszűnni. Az már lehet vita tárgya, hogy mely országok lesznek a tagjai, de én nem tudok elképzelni olyan szcenáriót, hogy ne legyen egy francia-német-osztrák-benelux unió, és olyat sem, hogy a legtöbb európai ország ne akarna ehhez a francia-német-osztrák-benelux unióhoz tartozni.
* A britek helyzete teljesen más, nekik eleve elég sok opt-out joguk volt, de még az ő leválásuk is elég nyögvenyelős, ha tippelnem kéne, nem is fog megtörténni.
Always with the negative waves.
-
llaszlo
veterán
Itthon azért jellemzően több a percdíj, mint 10HUF. Akkor ez most azt jelenti, hogyha valakinek tegyük fel 20HUF-os percdíja van, akkor ha külföldön az EU-ban telefonál, akkor csak 10HUF-ot számláznak ki?
-
Dare2Live
félisten
Ahogy én értem ez a szolgáltatók közti díj. Ez usernek kb tök8.
Usernek a lényeg, hogy mindenhol ugyanannyit fizet. Ha külföldön vagy és külföldit hívsz, vagy MOra telefonálsz haza akkor is. Ha jól értem ez a rész vonatkozik ránk.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Malachi
addikt
teljesen egyszerű: EU-n belül bárhová mész, ittoni tarifát számláznak. ez több szempontból is jó, és ha tényleg az adatforgalom is itthoni áron megy, akkor nem kell nyaralás előtt a roaming csomagokkal bénázni, meg offline mapokat töltögetni. ha jól beosztod a saját 1-2-4 GB-odat, akkor remekül kihasználhatod a telefon minden szolgáltatását.
-
leixlo80
csendes tag
válasz #96302336 #27 üzenetére
Nem mint ha védeni akarnám bármelyiket, de nyilván nem is ugyanannyit fizet a frekvencia használatért, és nem ugyanannyi az adóterhe egy szolgáltatónak nálunk és pl Ausztriában. Itt azért a szolgáltató profitelvárásán kívül nagyon sok dolog határozza meg a díjakat, amiket minden ország maga szabályoz, ezért se lehet egységesíteni.
-
aattiss
csendes tag
Sziasztok! Én Németországban élek. Tavaly járt le a 2 éves előfizetésen az O2-nál. Akkor az újabb két év aláírásahoz 50 ℅ kedvezményt kaptam: jelenleg az előfizetés 20€. Ebben full ingyenes telefonálás az orszagon belul vezetékes és mobil irányba. 4GB adatforgalom belföldön. Ha külföldön vagyok, akkor Németországba ingyen telefonálok s a fogadott hívásokért sem kell fizetni valamint 1GB adatroaming. Hogy nyártól ez higyan fog változni, még nem tudom. A magyar árakkal sajna nen vagyok tisztában.
-
törölt tag
Nálunk ez a csomag 20000Ft. annyi különbséggel, hogy 6Gb az adat. Az eggyel kisebb 10000, és 1Giga adatforgalom van. Euróban átszámolva: 64, és 32 Euró. Vicc nem? A Telekomnál. És nincs kedvezmény, ha megújítod. Nagyjából hasonló áron van a többi két szolgáltatónál, pár ezerrel olcsóbbak, de nem 20 euró, azaz 6300Ft, hanem minimum a duplája mindenhol.
-
WildBoarTeam
senior tag
Ennyi...jun.15 után kell menni nyaralni
blabla
-
leslieke
Jómunkásember
Remek hír!
Kár, hogy ettől a hazai árak nem fognak lejjebb menni.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
L.T.
aktív tag
Akkor én itt valamit nem értek: azt írják, hogy megszűnik a roamingdíj, ugyanakkor azt is írják, hogy ezek szerint 2017. június 15-től a következő díjszabás érvényes a szolgáltatók közötti elszámolásban:hangívásoknál percenként 3,2 eurócent (jelenlegi árfolyamon kb. 10 forint). Akkor mi is szűnik meg? Kérnek 10 forintot percenként? Nekem flottás csomagom van és más flottásokkal 0 Ft percdíjért telefonálok. Akkor ez külföldön 10 Ft?
-
dementor
aktív tag
Végre valahára. Ezt is megéltük.
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest