Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  Ausztriában élő barátok elmondása szerint pont fordítva van és nálunk gázabb a helyzet és nem maguk miatt aggódnak, mert bíznak a hatóságokban és az ottani egészségügyi rendszerben, de sok szerettük él Magyarországon és őket viszont féltik nagyon.

  Azt meg ugye senki nem gondolja komolyan, hogy Magyarországon kevesebb a fertőzött csak azért, mert ötször kevesebb teszt elvégzése után sikerült bemondani egy huszonhétszer kisebb számot a magyar hatóságoknak.

  Tartok tőle, hogy ez a kézivezérelt, különleges jogrendnek nevezett, lejárati idő nélküli hadiállapot a kormány terve arra, hogy úgy állítsa meg a járványt, hogy közben nem állítja meg. Magyarországon nem végeznek tesztet még az igazolt fertőzöttek legközelebbi kontaktjain sem, csak ha tüneteket produkálnak már. A különleges jogrend szabályaiba pedig beletartozik, hogy büntethető lesz, aki a hatóságok által közölt adatok valóságtartalmát nagy nyilvánosság előtt megkérdőjelezi (rémhírterjesztést követ el).

  ---

  (#17) arnyekxxx: A Fidesz-KDNP 2015-ben, azaz öt éve kihirdette a Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet (ami egy most tervezettnél szűkebben alkalmazható, de hasonló különleges jogrendet takar), ennek ráadásul van időbeli lejárata (6 hónap) és a hosszabbításnak feltétele (havi, heti vagy napi átlagban mért menedékkérők száma). A hosszabbítás törvényi feltételei utoljára 4 éve teljesültek, de tippelj mikor ért véget a kihirdetett különleges jogrend. Igen, eltaláltad, még ma is érvényben van. :) Mernék rá nagyobb összegben is fogadni, hogy melyik országban nem fogják visszaadni a demokráciát felfüggesztő különleges hatásköröket.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák