Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux haladóknak
- Hálózatokról alaposan
- Windows 10
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Béta iOS-t használók topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivarg
tag
Azért senki ne gondolja azt, hogy olyan világban élünk ahol a gonosz elnyeri méltó büntetését.
Hogy is mondta DADAN a bolgár haverja után szabadon?
Ha problémád van és nem tudod megoldani pénzel akkor old meg sok pénzel! -
bteebi
veterán
válasz
#06658560 #63 üzenetére
"A VW esetén tudott, hogy a folyamat előtte indult, az adott szoftver alkalmazását nem engedélyezte."
Én mondjuk nem tudtam, úgyhogy köszi az infót. Ez esetben azonban szerintem érdekes, ha mégis őt (is) szívatják miatta. Kellene még némi input a pontosabb megítéléshez, de ennyi infó alapján nem érzem jogosnak a felelősségre vonását. Persze ő a CEO, ami jár némi felelősséggel, én meg nem vagyok benne a jogban, de ez így... fogalmazzunk úgy, hogy nem szerencsés. Szerintem.
A Toshibáról meg majd kiderül, hogy mi történt. Nagyon fura ügy, szinte biztos, hogy alsó hangon némi "trükközés" van benne, legalábbis nehéz elhinni, hogy ennyi rossz döntést hozhattak volna. Persze nem elképzelhetetlen, hogy "tiszta" az igazgatótanács, de nem túl valószínű.
-
7s26c
őstag
kíváncsi leszek. lesz-e mentőcsomag, vagy az most elképzelhetelen?
-
Dare2Live
félisten
A lenti táblázatban, pont hogy messze a leggyakrabban hulló HDD a Seagette 4TBse 13%os hibaaránnyal.
Ugyanitt a WD 2%a hullott el.Te persze lehetsz abban a "77%ban" akinek nem hollott el, de WDnél ez adott esetben 98%.
Teszem hozzá ez a felmérés is szarnak egy pofon amikog HGSTből enterprise hddk mennek WD/Seagette consumerrel szemben.
-
7s26c
őstag
válasz
Cickánykoma #48 üzenetére
Párhuzamos idősíkból, ahol a Toshiba a Samsung át lehet hozni párat....
-
bteebi
veterán
válasz
#06658560 #43 üzenetére
Nem jó példa, de ezt már más is írta. Ebben az esetben - legalábbis az eddigi információk alapján - nem történt csalás vagy sikkasztás, bár nem valami szép a sztori. Jelen állás szerint a CEO egyszerűen lemondott és ennyi (mondjuk ez talán a VW-nél is így indult). Lehet, hogy idővel lesz ebből is böntetőper (bár ha csak simán hülyék/pechesek voltak, akkor mire fel?), de az elhangzottak alapján ez nem valószínű.
Amúgy a VW esetében én csak akkor tenném felelőssé/zárnám börtönbe a CEO-t, ha tudott a csalásról. Lehet, hogy az ő jóváhagyásával zajlott, de nem biztos. Elvi síkon az is lehetséges volna, hogy fogalma se volt róla - persze ez nagyon valószínűtlen, de ha így lenne, akkor én nem érezném fairnek, ha ő vinné el a balhét.
-
Nisida
aktív tag
Meg az is gáz, hogy olyan extrém környezetben tesztelik őket amibe egy sima HDD nem nagyon fog kerülni normál használt közben. Vagyis jó e-peen méricske de a való élethez nem sok köze van.
schwarz: az utolsó japán aki szepukkuval végzet magán az Misima Jukio volt. Vagyis ma már nem annyira dívik ez a szokás.
-
--HARDCORE--
senior tag
Nagy kár hogy nem a Seagate van ilyen szar helyzetben, ők meg is érdemelnék... nade mindegy... :/
-
schwartz
addikt
Mar a japan sem a regi... Mi az, hogy a CEO lemond? Max seppuku utan...
-
troviko
senior tag
Kár értük, a HDD-iket szeretem, minden hónapban veszek egyet. De már csak backupra. Nálam a fő fókusz már az SSD. Jó lenne, ha minden szereplő arra a piacra gyúrna.
-
Cickánykoma
tag
Ha csődbe megy a Toshiba, hogy lesznek így 2029-re Westinghouse plazmapuskák a Terminátoroknak?
-
demagóg
aktív tag
Miért van az, hogy van egy adott téma, mindenki normálisan elmondja a véleményét, tök jól megy a diskurzus. Erre beesik valahonnan egy idióta és elkezdi fröcsögni a témától totál független baromságait. A te hozzászólásodig érdekes volt a téma amíg bele nem ugattad az irreleváns és amúgy is a valós alapokat nélkülöző ökörségedet.
Mindenki másnak. Én azért sajnálom ezt, mert 1985-re a Toshiba "találta ki" és hozta létre az első működő flash chipeket. Az előzmények más nevekhez kötődnek és az EPROM EEPROM vonal képezte az alapot, de mégis csak a Toshiba volt aki kereskedelmi termékké tette a FLASH alapú adattárolót. Érdekesség, hogy a maximális írás szám akkor még az 1-10 milliós nagyságrendbe esett, de ez alapvetően az akkori technológiai korlátok miatt volt, közvetve a rendkívül alacsony bitsűrűség adta ezt ki.
-
ukornel
aktív tag
válasz
#06658560 #43 üzenetére
Szerintem egy kicsit más kategória. A VW hamisított, csalt, és ezzel versenyhátrányt okozott, megkárosította a vásárlóit és tisztességtelen eszközt használt a versenytársakkal szemben.
Ezzel szemben a Toshiba nem károsította meg sem a vevőit, sem a versenytársait - egyedül csak saját magát.
Hazudni, csalni csúnya dolog - "hülyének lenni" viszont lehet (sajnos)...Reggie0 #38)
Igazad van, ez így felületes kimutatás, ami nem ad valódi összehasonlítási alapot. Ott a pont -
Reggie0
félisten
Azzal keztem, hogy sokra amugy sem jok az adatok. Plane, hogy meg konfiguraciuok sincsenek kint, igy hiaba hal meg X desktop vinyobol sok, ha a blackblaze-nel 12 darab van egymas mellett, a juzernek meg 1-2 darab. Emiatt szamara nem relevans info mivel lehet, hogy csak a vibraciotol halnak, ami amugynem is lenne problema.
(#44) sellerBP: En meg azt nem bannam, hogy ha az 1-2 darabra alapozott velemenyek tunnenek el...
-
sellerBP
tag
Biztos erdekes seagate az tobb eve birja a 4TB. Nem kell szepiteni egy szar a WD. Erdekes szamitogepek javitasa kozben is hullanak WD-k mint a legyek. Raid editionosok is nagy szarok.... Ezert irtam nem is bannam,ha eltune piacrol a francba.
-
Tigerclaw
nagyúr
Viszont jó eséllyel egy "nyugati" cég esetén hamarabb kiderülnek a dolgok és hamarabb lépnek is. A "japán" vezetői és alkalmazotti filozófia, a tekintélyre építő vezetés és döntési rendszer már horribilis károkat okozott az országnak. Nem beszélve a sok használhatatlanságig kiégett szakemberről és az öngyilkosságokról. Nagyon nagy baj van abban az országban.
-
-
xmaas
őstag
Az egesz felsovezeteset akinek barmilyen koze volt a dolgokhoz szepen bortonbe vagni vagy 10 evre es minden egyes vagyonukat az utolso lyukas zoknijukat is elkobozni allamkaszaba rakni , ne felj mert tobbet nem lenne semmifele lopas meg csalas 20 szor meggondolnak hogy csinaljak vagy sem a csalast a sok trogger.
Sot ez raferne a politikusokra is, tisztesegtelen szarhazi voltal elkaptak akkor borton es mehetsz utana a hid alla koldulni ennyi
-
Reggie0
félisten
Nincsenek osszehasonlithato adatok a cikkben. Ja, de Seagate es HGST esetleg, de az sem pontos. Amugy kibanyasztam az eredeti tablazatot, ott mar kicsit arnyaltabb a kep. Pl. 3GB-ben rosszabb a WD, viszont 4GB-ben mar jobb. De alapvetoen nagyon elternek a lemezek atlagos eletkorai es mennyisegei, igy nehez viszonyitani. De a seagate 13.5%-os hibaaranyat - az egyik tipusnal - egy gyarto sem tudta megkozeliteni.
-
JasL
őstag
Japánban ha lemond egy igazgató, az óriási becsületvesztés, nem úgy mint itt Európában... Japánban a munkahelyed a második családod, és ezt szó szerint kell érteni, ha megszűnik egy pozíció, addig tologatják vállalaton belül az embert, amíg csak lehet, nagyon gáz ott kirúgni egy embert. Amiről ti beszéltek, az az EU-s vezetői hozzáállás. Más a kultúra.
-
Az tavaly derült ki, hogy ekkora a córesz.
A történet tőmondatokban annyi, hogy Georgia és Dél-Carolina államokban van két nagy építkezés, ahol a Westinghouse az érdekelt, és először csak egy "kisebb", 2 milliárd dolláros lyuk lett, amit úgy akartak megoldani, hogy felvásárolták a CB&I Stone & Webster nevű céget 2015-ben. A munkálatok azonban tovább csúsznak, úgyhogy ahogy most kinéz, ez újabb 6,1 milliárdos extra költséget okoznak. Ez az, amit már nem képes a Toshiba lenyelni.
Gondolom megpróbáltak mindent, hitelhez folyamodás, stb., de nincs rá más módjuk, hogy viszonylag hamar ennyi pénzhez jussanak, csak ha megválnak a NAND gyártórészleg.
Rövid távon feltehetően a Toshiba meg fog válni a Westinghouse-tól, csakhogy a vásárló minden valószínűség szerint ezeket a veszteségeket, fizetési kötelezettségeket nem vállalná át...
-
ukornel
aktív tag
ON:
Bakker, a Toshibára rásóztak egy sz*rkupacot. Vagy megkenték az igazgatótanácsot, hogy némi jutalomfalatért látatlanban vásároljanak. Röhejes, hogy amellett, hogy a japán technológiai cégek a versenyben való lassú erodálódás mellett ilyen bődületes marhaságok miatt is hullanakAmerikai nagy építkezések, eh? Az USA ingatlanpiaca nem először okoz nehéz pillanatokat a világnak
-
ivarg
tag
Talán tegnap olvastam valahol, hogy bevásároltak egy amerikai Atomenergetikai céget évekkel ezelőtt és az okozza a problémákat.
Az amcsik ugyanis a felvásárlást követően több építőipari vállaltot vettek meg, amik nagy (több milliárdos) buktának bizonyultak.
Nyilván véletlenül.
Szóval a Toshiba bukkálisan érintkezik az amerikai cerkákkal. -
7s26c
őstag
válasz
fordfairlane #28 üzenetére
Ez is igaz.
-
Zotya984
senior tag
"Potenciális vásárló Kína"
Jönni kici ocó SZSZD
Nem feltétlenül értem ha tudták hogy gáz van akkor miért nem léptek előbb.
60% eladása > mennyi beleszólásuk marad a dolgokba? Egy csomó cég náluk gyártat / Ő termékeit használ. -
sellerBP
tag
WD mi a francot akar? Legszarabb vinyókat is ő gyártja,amiből legtöbb BAD-es lesz hamar. Nálam csak 3db 1TB-os döglött meg pár hónap alatt. Komolyabb Black,Red,Blue-k is döglenek állandóan.
Nem is bánnám ha, WD letűnne már a francba a piacról. -
gege547
tag
Kína bele menne még abba is. Neki nem a japán üzem kell hanem a technológia. Megveszi az üzemet hozzájut a technológiához és elkezdi gyártani. Onnantól meg egy helyileg japán üzem japán dolgozói japán bérrel nettó bukó. A mérnököket meg megveszi kilóra (pl az a focista ügye). Így már a technológiai fejlődés is megvan.
-
Tigerclaw
nagyúr
Csak ne kínai cég vegye meg. Ilyenkor a japán konkurens cégek összefoghatnának, hogy országon belül tartsák a tudást, tapasztalatot, szabadalmakat. Fura, hogy a protekcionizmus és patriotizmus mennyire szitokszó lett a nyugati világban. Szerintem meg kell húzni egy vonalat a gazdasági protekcionizmus és a liberalizmus között és azt mondani, hogy eddig tart a szabadság, innen már harapunk. Az egész olyan, mintha önként hajtanák az országok és a cégek a fejüket a hurokba, míg a Kína félék ebből dőzsölnek.
-
papi77
addikt
Ezeknek befellegzett!
Így tönkrevágni valamit,azért ez durva! -
Nisida
aktív tag
Ha csepp esze van bárminek a félvezető gyártásában vagy csak a nagyobb japán vállalti csoportok közül akkor megveszik a részleget a Toshibától.
Amúgy vicces, hogy fél Kína tehetősebb rétege japán cuccokat vesz Japánban mert az a jó és presztízs termék, miközben nagy része kínai alkatrészekből estlegesen kínában gyártódik.
Nem hiszem, hogy japán hosszabb távon meg tudna élni az olcsó atomerőművekben termelt elektromos energia nélkül. Hosszabb távon a több kézi legyező vásárlása / használata meg a hivatali dress kód enyhítése nem megoldás. Még ha így több Hoppy meg Asahi / Orion fogy is esténként az izakajákban.
-
bteebi
veterán
Hát jól megszívatták magukat. Szerintem ne tőzsdézzenek. Az egyébként valahol felháborító, hogy az igazgató egyszerűen lemond, oszt' jól van. Másokra hagyja a szart, ő meg vígan éldegélhet munka nélkül akár élete végéig is. Nem mondom, hogy sokkal jobb ötletem lenne az ilyen helyzetek (=CEO lemond és ezzel "minden rendben van") megoldására, de ez így nekem túlzottan is leegyszerűsítettnek tűnik. Persze jó lenne ismerni a hátteret, mert simán lehet, hogy "csak" szerencsétlen döntések sorozata történt. Kívülről és utólag nagyon könnyű okosnak lenni, és a döntést végülis az igazgatótanács hozza (gondolom én), szóval azért nem lehet, és nem is szabadna az egész ügyet a CEO nyakába varrni. Mindenesetre ettől függetlenül szerintem túl olcsón megússza.
A NAND-ért nagy kár. Ha lenne eszük, akkor esetlegesen valamilyen n éven belüli visszavásárlási opcióval adnák el, de ebbe meg a vevő valószínűleg nem menne bele. Sőt, mint ahogy valaki említette is, lehet, hogy azt mondják, hogy vagy minden, vagy semmi. Nem lennék most Toshiba-részvényes. Igazgatótanácsi tag viszont igen, mert megérne némi stresszt az, hogy mondjuk hússzor annyit keressek, mint most
.
-
törölt tag
Valaki igényt tart rá, olcsón, vagy a HQ takarító-személyzete irányítja a vállalatot.
-
Taranti
senior tag
"Potenciális vásárló Kína"
Valahogy manapság mindent ők vesznek meg. Nem az oroszok, nem európai vagy amerikai cég. Mi van itt? Mert a közelmúlt trendjeit nézve, ha Kína jut hozzá ehhez a technológiához, akkor már tényleg nehéz lesz megállítani az IT piacon. (Mellesleg nem lepődnék meg, ha kijelentenék, hogy 100% vagy semmi.)
-
Tudtommal már a '80-as években is szárnyalt az Apple, aztán voltak problémák a '90-es évek elején, a visszahívott Jobs már a csőd széléről mentette meg a céget, és onnan jutottak el röpke 15 év alatt addig a pontig, amit te írsz. De 20 éve még a megszűnés veszélye fenyegette őket.
Ekkora cégeknél két évtized nem olyan hosszú idő, tekintve, hogy egy-egy fejlesztés is milyen hosszú évekig készül, és egy-egy beruházás mennyi idő alatt térül meg.
Mondjuk ez a világ legértékesebb vállalata dolog szerintem nagyon nem tükrözi e tényleges értéket, sajnos a márka imázsa már a tőzsdei értékelésben is benne van, ami számomra kicsit megkérdőjelezi az ilyen értékelések objektivitását. -
Fred23
nagyúr
Ezeknek annyi!
-
Ha bemegyek ma egy normálisabb áruházba, akkor a Samsung és az LG mellett látok Orion, Philips, Panasonic, Sony, de még pár kevésbé ismert márkát is (Gaba, Strong, Navon).
Az, hogy hajdan a japán gyártók voltak a csúcson, hát jah, volt olyan is. Mint minden téren, előttük meg az európai gyártók voltak a csúcson. Változik a világ, és ha a japán gyártók nem bírják a versenyt a koreai és kínai konkurenciával, akkor elbuknak - ahogy a japánokkal szemben az amerikai és európai gyártók egy része elbukott hajdan. Ez az élet rendje.
Itt egyébként mintapéldája annak, hogy egy nagy gyártó belevágott olyasmibe, amibe talán nem kellett volna (Westinghouse felvásárlása). Persze a 2008-as válság előtt még mások voltak kilátások...
-
Tidus
addikt
De jó, 6,3 milliárdot buktak lemondott a vezérigazgató. Ennyi, mehet nyugdíjba.
Nálunk vállalkozóként 20ezerrel tartozol, büntetés, kamatos kamat, meg még jól meghúzkodnak. És még az elmúlt öt évet is úgy nézik át hogy hibát találjanak.(#4) kekegsm: Az Apple már régen volt. 2012-ben a világ legértékesebb vállalata lett(volt).
-
rudi
nagyúr
Ez már a susmus következménye. Két éve, amikor fejleszteni akarták a vállalatirányítási rendszerüket, ugrott ki, hogy sz@r van a palacsintában vezetési szinten. Aztán, ahogy görgették vissza a dolgokat, úgy derült ki, hogy 0,6 majs 1,2 milliárdos a hiány a kamukönyvelésben, aztán egy amerikai atomerőmáves cég (na ez lehetett a susmus maximus) felvásárlása után kiderült, hogy azzal a céggel 4 milliárt körüli kötbért-szerűséget is vettek, amiről valamiért (gyanús-e vagy?) nem tudtak. Most meg már csak úgy tudnak kimászni a lekvárból, ha a 10-20 milliárt köré taksált NAND ágazatból adnak el. Mert a pénz MOST kell azonnal és nem majd akkor, amikor az egyébként szárnyaló NAND ágatat kitermeli...
-
Nem ez a gondok alapja, hanem az, hogy bevásároltak az atomenergiában érdekelt Westinghouse-
amerikai cégből.
Jelen esetben ez a vásár kétséges a Japán reaktor katasztrófa óta, így nem tudnak semmit sem értékesíteni.
Mivel nem volt elszeparálva a könyvelésben a Toshibán belül így a holt tőke magával rántotta a többit is. -
Eclips21
őstag
ezek enyhén hülyék, pont azt akarják eladni? itt valami háttér susmus van az tuti...
vesznek valami sz@rt, ami lerántja őket majd eladják azt ami pénzt termel?
-
7s26c
őstag
Személy szerint Toshiba, JVC, Sharp, Pioneer, Akai, Aiwa, Panasonic, Sony, stb termékektől roskadozó polcokat szerettem látni az elektronikai áruházakban és nem a szinte kétszereplős (Samsung-Lg) felhozatalt. A CRT korszakban még a Toshiba az egyik legszebb képminőséget produkálta, Egyesült Királyságban piacvezető volt, most meg.....
-
nubreed
veterán
Ejj, ejj, ebből hatalmas bukta lesz. Úgy elindult a lejtőn, hogy már senki meg nem állítja őket.
-
gerii
addikt
A fene egye meg a hülyeségüket... Miért nem tudtak egy külön vállalatot alapítani a "kenyérsütő" üzemüknek. Ennyire szerteágazó cégeket központilag irányítani...
-
Zanik
addikt
Sic transit gloria mundi
Új hozzászólás Aktív témák
ph A súlyos pénzhiány miatt a NAND chipgyártó ágazat többségét el kell adniuk.
- 1TB Samsung 990 Pro M.2 NVMe SSD meghajtó (MZ-V9P1T0BW) eladó (bontatlan, szűz új)
- Eladó 2 db új Seagate Skyhowk 6 Tb-os HDD
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Apple Watch Series 7 45mm Cellular rozsdamentes acél óra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest