Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tyrel

  őstag

  válasz Pete55555 #96 üzenetére

  Hát részben úgy értettem... A felsőkategóriás kártyájuk gyengébb mint a konkurenciáé, drágább, egy bő évet késett hozzá képest, és csak április óta kapni normálisan, még ha messze MSRP felett is.

  A középkategóriás kártyáik /Polaris/ papíron még versenyképesek, de azokkal is elég komoly készletezési gondok voltak, így valós piaci verseny hónapokig nem volt. (tudom a 1060 ára is felment, de azt legalább lehetett kapni végig, így aki akkor vásárolt gépet, nem kérdés mit rakott bele) A Polarissal viszont az a gond, hogy önmagában nem elég a piaci részesedés egészséges szinten való tartásához, e nélkül pedig a fejlesztők egyre kisebb figyelmet fognak fordítani a GCN architektúrára. "Egész pályás letámadást" kellene indítaniuk, ahogy a CPU részleg is tette, máskülönben nagyon sokan nem fogják komolyan venni őket.

  Persze abban igaza van pl. Abu-nak, hogy a GCN nagyon jó, és az iparág egyes megbecsült fejlesztői ennek hangot is adnak, de a játékok 98%-t nem ezek az emberek írják. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a többi fejlesztő egy balfasz, sokuk nagyon ügyes, de mind, mind profitorientált cégeknél dolgoznak, ahol egyes megoldások technikai szépsége a kutyát nem érdekli... az viszont annál inkább, hogy a piac 70-80%-t lefedő GPU architektúrán hibamentesen fusson a termékük, és ez már jó ideje az nVidia kártyáit takarja.

  Nem vitatom hogy jó-e a GCN, sokadik GCN-es kártyámat nyúzom, nyilvánvalóan jó, de be kellene végre látniuk hogy nem működik az a stratégia amit a GPU piacon nyomnak már lassan egy évtizede. Tényleg úgy gondolom, hogy csak a FreeSync, ETH mining, és a konzolok tartották életben a Radeon GPU-kat az utóbbi időben. Pedig ez lehetett volna egészen máshogy is, ha nem öntenék az architektúrájukba vödörszámra a "talán egyszer jó lehet valamire" típusú modulokat...

  Turenkarn

Hozzászólok Aktív témák