Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tyrel

  őstag

  válasz Abu85 #51 üzenetére

  Ez így tök jól hangzik, de évek óta jól láthatóan csak hátrányuk van belőle, legalább is játék fronton - ezeket a kártyákat meg állítólag arra gyártják...
  Szóval miért kell nekik a GPU-n belülre ALU-kat pakolászni, ha nem nyernek rajta semmit, csak arcon csapják vele az energiahatékonyságot?

  Ha professzionális piacon nyernek vele az a gamereket nem hatja meg, tervezzenek akkor külön GPU-t.

  Félreértések elkerülése végett egy Vega56-ot nyúzok és nagyon jó kártyának tartom, de tele van a GPU-ja "felesleges szeméttel". Ha nem akartam volna FreeSync-et, ill. ha tetszenének, vagy egyáltalán meg tudnám fizetni a G-Sync monitorokat, akkor jobban jártam volna egy nVidia kártyával.

  Ez a Vega kicsit olyan mintha egész évben úgy járnál az autóddal hogy a tetőig tele van pakolva a nyaralós cuccal, csak azért mert az évben 1 hetet nyaralni mész. Persze csinálhatod ezt azért is mert a zombi apokalipszisre vársz, de láthatóan nem jött el az elmúlt évtizedben... (az AMD folyamatosan telepakolta az összes GPU-ját olyan részegységekkel amik sosem váltak hasznára, lásd. pl. Xenos tesszelátor)

  [ Szerkesztve ]

  Turenkarn

 • namaste

  tag

  válasz Abu85 #51 üzenetére

  A skalár egység egy kis része a CU-nak, ezért nem tehető felelőssé a magas fogyasztásért. Ehelyett a magas feszültség és a sok memóriaművelet inkább okolható.

  #71
  Ezek a számok hogy jönnek ki?

  #73
  Mutass egy GT 1030 tesztet 8 magos processzorral, lássuk hogy skálázódik 2, 4, 6, 8, ... maggal.

Hozzászólok Aktív témák