Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tyrel

  őstag

  válasz szmörlock007 #81 üzenetére

  A Glide-ra gondoltam, amire ugyan úgy megváltóként tekintettek mint most az AMD a Mantle-re, aztán a DX12-re, aztán meg a Vulkan-ra, hogy na majd az az API elterjed és majd az szépen kihasználja a hardverükben rejlő előnyöket és majd azzal jól földbe döngölik a konkurenciát...

  Mérnöki szempontból ez nem is hülyeség, hardverközeli API mindegyik, lehet vele sokkal gyorsabb kódot írni, csak az nem fordul meg a fejükben hogy innentől kezdve az másik GPU-kon nem fog futni (vagy nem jól, részletkérdés), tehát egy csomó embernek nem lehet majd eladni a vele készült játékokat, tehát a fejlesztők nem fognak ebbe az irányba menni.

  Értem és még alá is írom annak az elvét hogy minél "okosabb" GPU-t csináljanak, szép gondolat, de nem piacképes. Ez nem az AMD hibája (csak az hogy ezt nem látják be), még csak nem is a gamer-eké, konkrétan az egész nyugati kapitalizmus és fogyasztói társadalom erre az "élj a mának!" felfogásra épül. Megveszik most a legjobbat, ami nem az AMD terméke, majd ha jövő ilyenkor már nem az a legjobb, a kutyát nem érdekli, vesznek helyette másikat (ami szintén nem az AMD terméke lesz). Így pörög a piac, ebben van a haszon, akármilyen szomorú is.

  [ Szerkesztve ]

  Turenkarn

Hozzászólok Aktív témák