Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • arn

  nagyúr

  válasz Lacccca87 #22 üzenetére

  a teljesitmenyek egy teljesitmenyplafon fele konvergalnak, magokat lehet skalazni, amugy nagy ugast nem fogsz latni. illetve a corenal is gyk visszatertek egy korabbi architekturahoz, 2-4x a magokat, ebbol lett az ugras :) a nehalem volt architekturalisan az utolso igazi lepcso, azota a hegyezgetes megy, most ugyanezt csinalja az amd gyorsitva. valoszinubb egy hasonlo teljesitmenyszint mindket gyarto reszerol a kozeljovoben.

  az amd architekturaja rugalmasabban skalazhato jelenleg, az intelnek sokkal korulmenyesebb a monolitikus magokkal buveszkedni. nem csodalkoznek, ha ok is visszaternenek oda, amit a core2vel megleptek, es a ryzenes ccxel leporoltak. nem ez a leggyorsabb megoldas, de a leghatekonyabb gyartasi szempontbol. 7 nanon kisebbek lesznek a magok, lehet a mostani tokozasokba lehet elferne a 8 magos ccx is.

  igazabol eleg lenne az amdnek most a negy magos ccx melle egy hatmagosat csinalni, es 4-24 magig siman lefedne mindent, anelkul, hogy barmifele komolyabb valtoztatast kellene csinalniuk.

  [ Szerkesztve ]

  facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

Hozzászólok Aktív témák