Keresés
 • Shyciii

  addikt

  Bocs, de amit írtál az igencsak nagy ferdítés. Az hogy a 2 faktor rosszabb, mint az egy, az nettó baromság. Az általad bevágott részlet sem azt mondja, hogy szar az sms, hanem hogy mást javasolnak, de nem azért, mert rossz, hanem mert kényelmetlen. Pl a Google Auth program használata mérföldekkel kényelmesebb és gyorsabb, vagy pl a Revolut ujjlenyomatazonosítása. SMS-t sem lehet csak úgy kijátszani malware ide vagy oda akármit linkelsz be, mert pl anno amikor még a Budapest Bank-nál voltam, akkor az SMS-ben kiküldött kód második faktor gyanánt 30mp-ig élt, és utána inaktívvá vált, szal elkaphatja akármi, semmit nem fog érni vele. A másik, hogy az én gépemen levő malware mi alapján kerüli meg a 2 faktort? Főleg hogy a 2 faktort nem a gépem igényli, hanem a szolgáltató, tehát tökmindegy mivel van fertőzve az én gépem.

  Amúgy a linked: "Szerencsére ennek a technikának is megvannak a határai: a támadók "csak" az értesítés terjedelmének megfelelő szöveghez férnek hozzá, így nem garantált, hogy ez a rész tartalmazza az egyszer használatos jelszavakat."

  No meg aki egy appnak minden hozzáférést megad, az meg is érdemli.

  [ Szerkesztve ]

 • Shyciii

  addikt

  "Minden authentikálással az a gond, hogy ha valaki a gépeden/telefonodon ül akkor ő kapja meg az kérdést, hogy mehet-e az utalás. Eljutsz egy kamu bankos weboldalra, mert automatikusan átirányított a malware, benyomtad az azonosítódat, majd ezt ők automatikusan a saját felületükön használják és ők lépnek be."

  A kamu oldallal az a gond, hogy a címsorban látod, hogy nem a megszokott oldalon vagy. A másik, hogy a Chrome, de szerintem a Firefox-ban is van már olyan védelem, hogy egy tök más átirányított oldalra kerülsz, vagy kamu oldalon vagy amit már egyszer bejelentettek, akkor visít a böngésző. A Brave browserem mobilon meg pláne azonnal visít.

  "A kódot pedig ugyan úgy szépen begépeled, ők ezt felhasználják és kész. Te teljesen mást látsz mint ami valóságban történik."

  Akkor újra. Az utaláskor kapott sms kód csak 30 mp-ig él, és azzal a kóddal te csak az általam kért utalást vagy egyéb dolgot lehet jóváhagyni. Azzal a kóddal más csinálni, pl belépni, más utalást indítani stb nem lehet! Arról nem beszélve, hogy eddig akárhány banknál voltam, minden műveletről küldtek értesítést. És akkor még nem említettem, hogy olyna is volt, hogy nagyobb összeg leemelésekor telefonon felhívtak, hogy ez tényleg én vagyok, és jóváhagyhatják. Amúgy meg az én gépemen ülhetnek, mert a 2 faktor lényege az, hogy több eszköz hitelesítése szükséges, úgyhogy ülhetnek a gépemen nyugodtan...