Keresés
 • Xpod

  őstag

  El olvasva a linkelt cikket, az akkor működik, ha valaki van olyan hülye, hogy ugyanazon a telefonon jelentkezik be a pénzügyi alkalmazásba, amire a token fel van rakva, vagy amire az SMS érkezik.

  Ha mindkét faktor ugyanazon a készüléken van, akkor az egész semmit nem ér.

  És ha jól gondolom, akkor a többi cikk is ilyen lehet, amire hivatkozol, hogy a 2FA feltörhető.

  Ha így nézzük, akkor a harvderes token, csak annyival jobb, hogy fizikailag külön eszköz. Ha akarnád sem tudnád a két hitelesítést egy eszközben használni.

  "Így van, kockázatcsökkentés. Így már nyugodtan vásárolhatsz neten, picit drágább, de megéri. Évi kb. 5000 forintba kerül."
  Ez azért jóval több is lehet. Számlavezetési díj, utalás számlák között, bankkártya éves díja, a kényelmetlenség, hogy mielőtt vásárolsz fel kell tölteni a számlát. Ha valaki arra nem figyel, hogy a 2FA két külön eszközön legyen megvalósítva, akkor biztos nem fog 2 számlát és két bankkártyát használni.

  Shyciii #38 "A kamu oldallal az a gond, hogy a címsorban látod, hogy nem a megszokott oldalon vagy. A másik, hogy a Chrome, de szerintem a Firefox-ban is van már olyan védelem, hogy egy tök más átirányított oldalra kerülsz, vagy kamu oldalon vagy amit már egyszer bejelentettek, akkor visít a böngésző. A Brave browserem mobilon meg pláne azonnal visít."

  Ahogy írtad is, csak akkor jelez, ha bejelentett támadó / adathalász a weboldal. Ahhoz, hogy valaki bejelentse azért eltelik nem kis idő, és addig jó pár embert le lehet nyúlni. Az utóbbi időben jó pár oldallal ami nagyon jól meg volt szerkesztve. Sok ráadásul magyarul volt (OTP, Posta, Telekom), így nem hiszem, hogy túl sok bejelentés érkezett volna, hogy "heló, felnyomták az oldaladat, és most épp phising oldalt üzemeltetsz, jó lenne ha csinálnál valamit".

  [ Szerkesztve ]

  Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.