Keresés
 • Ribi

  nagyúr

  Clear textben küldött kód tény, hogy nem a legjobb, de ezen felül még kell pár dolog, hogy ezt ki is használják.
  Pont ahogy a http-t is kerülik, az SMS-t is valszeg ki akarják emiatt vezetni. De ettől ez a cikk még nem a rutinszerű kihasználásáról szól, hanem a technológiájáról. Legtöbbször mégsem az SMS-ben küldés lesz a gond, hanem hogy Pistike hátul 3x húzza le a kártyát, vagy a pinnel együtt lopják el a kártyát. Ezen pedig más faktor se segít, amíg ott a pin használatának lehetősége.

  Mindent ki lehet játszani, ezeken a 8 faktor se segít. Amikor már a gépeden csücsülnek akkor hiába a faktor. Azon csak a vírus irtó segít. Szóval ez így megint nem releváns.

  [ Szerkesztve ]

 • Shyciii

  addikt

  Bocs, de amit írtál az igencsak nagy ferdítés. Az hogy a 2 faktor rosszabb, mint az egy, az nettó baromság. Az általad bevágott részlet sem azt mondja, hogy szar az sms, hanem hogy mást javasolnak, de nem azért, mert rossz, hanem mert kényelmetlen. Pl a Google Auth program használata mérföldekkel kényelmesebb és gyorsabb, vagy pl a Revolut ujjlenyomatazonosítása. SMS-t sem lehet csak úgy kijátszani malware ide vagy oda akármit linkelsz be, mert pl anno amikor még a Budapest Bank-nál voltam, akkor az SMS-ben kiküldött kód második faktor gyanánt 30mp-ig élt, és utána inaktívvá vált, szal elkaphatja akármi, semmit nem fog érni vele. A másik, hogy az én gépemen levő malware mi alapján kerüli meg a 2 faktort? Főleg hogy a 2 faktort nem a gépem igényli, hanem a szolgáltató, tehát tökmindegy mivel van fertőzve az én gépem.

  Amúgy a linked: "Szerencsére ennek a technikának is megvannak a határai: a támadók "csak" az értesítés terjedelmének megfelelő szöveghez férnek hozzá, így nem garantált, hogy ez a rész tartalmazza az egyszer használatos jelszavakat."

  No meg aki egy appnak minden hozzáférést megad, az meg is érdemli.

  [ Szerkesztve ]