• Shyciii

    addikt

    "Minden authentikálással az a gond, hogy ha valaki a gépeden/telefonodon ül akkor ő kapja meg az kérdést, hogy mehet-e az utalás. Eljutsz egy kamu bankos weboldalra, mert automatikusan átirányított a malware, benyomtad az azonosítódat, majd ezt ők automatikusan a saját felületükön használják és ők lépnek be."

    A kamu oldallal az a gond, hogy a címsorban látod, hogy nem a megszokott oldalon vagy. A másik, hogy a Chrome, de szerintem a Firefox-ban is van már olyan védelem, hogy egy tök más átirányított oldalra kerülsz, vagy kamu oldalon vagy amit már egyszer bejelentettek, akkor visít a böngésző. A Brave browserem mobilon meg pláne azonnal visít.

    "A kódot pedig ugyan úgy szépen begépeled, ők ezt felhasználják és kész. Te teljesen mást látsz mint ami valóságban történik."

    Akkor újra. Az utaláskor kapott sms kód csak 30 mp-ig él, és azzal a kóddal te csak az általam kért utalást vagy egyéb dolgot lehet jóváhagyni. Azzal a kóddal más csinálni, pl belépni, más utalást indítani stb nem lehet! Arról nem beszélve, hogy eddig akárhány banknál voltam, minden műveletről küldtek értesítést. És akkor még nem említettem, hogy olyna is volt, hogy nagyobb összeg leemelésekor telefonon felhívtak, hogy ez tényleg én vagyok, és jóváhagyhatják. Amúgy meg az én gépemen ülhetnek, mert a 2 faktor lényege az, hogy több eszköz hitelesítése szükséges, úgyhogy ülhetnek a gépemen nyugodtan...