Új hozzászólás Aktív témák
-
caprine
senior tag
Ez a hangcsere baromság. Nem beszélve arról, bármit belecsempészhetnek a szövegbe. Én egy bögyös szőkének a hangját szeretném, de A. Jolie is tökély.
Egyébként mi a lóturó megint ez a hangrögzítés? Minek? Hogy nem a mi érdekeinket védik vele az tuti. Amúgy is annyira ratyi a google translate, hogy időnként csak sirok rajta.
-
törölt tag
-
Balesz123
csendes tag
Ezzel a beszéd egyből átalakításával akkora félrefordítások lesznek szerintem.
-
Gyok2
senior tag
válasz
Restless19 #43 üzenetére
Való igaz, neked nem ezzel van gondod. Ellenben a memóriáddal is.
-
gmaci78
tag
Aj hatta en hje bu mag re huni ja tu.
-
válasz
Restless19 #43 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem szólt.
És nyilván mindenki úgy ír, ahogy akar, továbbá a bunkóság jó, ha nem megy ezen a fórumon.Részemről annyi lett volna az üzenet - ha már szóba jött a téma - , hogy bizony fárasztó olvasni a tagolatlan és helyesírási hibáktól hemzsegő szöveget. Márpedig ha munkaidőben átpillantok 20 hsz-t, nem mindegy, hogy elég-e végighúzni rajta a szememet és gördülékenyen felfogom-e, vagy egy agytorna lesz belőle.
Azt gondolom, egyszerű szabályokat felnőttként is könnyű elsajátítani. -
válasz
Restless19 #40 üzenetére
.
(Vesszőt akartam írni, merre van, de ha elromlott, az más. Amúgy gyerekek, nem ke' beszóni egy másnak, és nincsen baly.) -
Gyok2
senior tag
válasz
Restless19 #40 üzenetére
Csak sikerült belefutni egy újabb f***kalapba. De nagyon vágysz a pofonra, ezért folytatom. Képzeld el, ha már felhoztad, Erdélyben külömbül beszélik a magyar nyelvet, mint itthon sokan, mint az ilyenek, mint te. Az meg, hogy elkezdesz összevissza hülyeségeket beszélni, téged minősít, egész pontosan azt, hogy úgy van, ahogy mondtam, és csak óbégatni tudsz, mert értelmesen már nem tudsz hozzászólni, ez is egy tipikus értelmi szint jellemzője. Amúgy meg elküldhetsz, amint van értelmes magyarázatod rá, de neked ilyened nincs, mert ez is annak a tipikus értelmi szintnek a jellemzője. Egyébként vannak itt az aprón eladó billentyűzetek, úgy látom, a tiéden a vessző is elromlott. Viszont legalább eltaláltad jól, mert valóban 200 évvel ezelőtt volt a nyelvújítás, akkor alakult ki a mostani (bocsesz, a normális) magyar nyelv formája, de ha neked az 1000 éves nyelvalakulás egyenlővé tehető azzal a fossal, amit most művelsz te is, akkor az újfent az értelmi szintedet minősíti. Ellenben, adok teret neked is, meséld el, mitől én vagyok a probléma, hátha nem fog érdekelni. Amúgy meg olvasgass vissza párat, hátha gyúlik egy kis fény abban az ökör (jaj bocsánat, ez egy bika) fejedben. Várom az ÉRTELMES hozzászólásodat, mert a többi nem érdekel.
-
Restless19
tag
szaladj akkor és pofozd fel az erdélyi magyarokat mert krumpli helyett pityókát mondanak/irnak az meg hogy rajtad kivűl van még olyan ember akinek ez a legnagyobb problémája nyilvánvaló pacsizzatok le és igen ha még nem fordult meg a fejedbe mielőtt kapom az ivet továbbra is ilyen pitiáner dolog miatt nincs hosszú i betűm és nem fogom neked folyton beilleszteni google keresésből az adott betűt ennyi pozitiv értékeléssel és ilyen hosszú ideje meglévő regisztrációval mertem remélni hogy csak rossz napod van de nem neked bántja a szemecskéd hát ignoráld lépd át ha meglátod a nick nevem el se olvasd nem tudok erre mit mondani nekem igy esik jól és kész láthatnád rád hagytam nem küldtelek el a náthásba ugye ? érdekes mód amióta itt vagyok soha senkinek nem okozott gondot az hogy mit hogyan irok ha idegesitette is megtarthatta magának mert sose szóltak rám. "nyelvében él a nemzet " nagy tudós vagy kedves fórumtársam szerintem nem kéne vissza mennünk az időben sokat röpke 200 évet szerintem többnyire ki se tudnád hámozni egy párbeszédből a lényeget annyira máshogyan más szavakkal stilusban beszéltek vagy irtak az emberek és az ország az ilyen fajta emberektől tart ott ahol inkább mint te egy szónak is száz a vége senki nem kötelezett téged arra hogy online nyelvtan tanárt játssz és abból is a bunkó lenéző stilusut
-
Gyok2
senior tag
válasz
Restless19 #26 üzenetére
Az a baj, hogy nem érted, azt hiszed, hogy ez az én heppem, pedig láthatod, másoknak is csípi a szemét. A legnagyobb baj pedig, hogy terjed, mint a pestis, a többi ökörséggel együtt, mint a -ba, -be a -ban, -ben helyett, néha már az olvashatóság rovására. Ez megy már mindenhol, a TV-ben, a rádióban is olyan trehányul beszélnek, hogy érthetetlen, hogy kerülnek ilyen emberek közszereplőnek, de mondjuk ezért is tart itt az ország, mert ez megy gond nélkül. A többi meg átveszi, és azt hiszi mekkora császárság, és így lesznek aztán olyan szavak, mint a legideálisabb, legtökéletesebb, kusztomizáció, százalékpont, és még biztos lehet találni. Az új divat meg a nettózás is. Aztán a nyelv így fog elkorcsosulni, mert valakik azt hiszik, hogy ez milyen fasza így. "Nyelvében él a nemzet", nem mai okosság. Ez a probléma, nem kizárólag az, hogy te képtelen vagy néhány szót értelmesen írni.
Ezt most még aránylag kultúráltan meg tudtuk beszélni, de az igazi primitívek, akiknek ilyenkor még a szája is kinyílik, és kikéri magának, meg én vagyok a hülye. Na olyankor száll el az agyam. -
Cathfaern
nagyúr
Magyarról angolra nem képes lefordítani, de más nyelvekre igen. Ugye google translate öntanuló / tanítható rendszer, tehát minél többen használják az adott nyelvpárost, annál jobb lesz benne. Na most lássuk be, a magyar - angol nyelvpárosnak nincs túl nagy merítése...
Illetve amíg nem profi szintű szinkrontolmácsolásra van szükség, hanem arra hogy két eltérő nyelvet beszélő ember valahogy megértse egymást, addig nem kell tökéletes nyelvtanisággal fordítani. -
HuMarc
veterán
Tévedés
Attól, hogy én a SWAG-ot így értelmezem, még előfordulhat, hogy én is rengeteg ember szemében vagyok libsi-bolsi hazaáruló. Na de ha folytatni akarjuk, akkor irány a poltopik, mert még jön egy modi, hogy tilosban járunk.
__________________________________Nem igazán értem, hogy pontosan mit is fog kezdeni egy ilyen program egy olyan összetett mondattal, mint amilyen például ez is. Főleg, hogy ha valaki rövidít, pl. majdnem -> majd', ez írott szövegben még talán kezelhető, de szóban semmiképpen. Amíg a Google Fordító egy egyszerű mondatot nem képes lefordítani magyarról angolra, vagy fordítva, addig egy ilyen ambiciózus terv tényleg csak terv marad.
Az szvsz nem nagy cucc, hogy a Good Morning szókapcsolatot felismeri, és képes lefordítani, mert egy interlingvális (van ilyen szó? most már van ilyen szó!) társalgás eddig is eljutott idáig, ha itt meg is akadt.
__________________________________VIC20: Csak a fordítógépeket akarják kicselezni
Egyébként szerintem egyáltalán nem több az írásképtelen ma, mint 10, 20 vagy 100 éve, csak több derül ki. De pl. ha olvasgatjátok akár a PH!-t, régebbi topikokat, lehet látni, hogy az elmúlt 8-10 évben mindig voltak olyan fórumozók, akik képtelenek voltak normálisan írni, legtöbbször az idegen- vagy jövevényszavak helyesírásával, az egybeírás-különírás szabályainak alkalmazásával, és a mondatok tagolásával, a központozással szokott gond lenni.
neduddki pedig egy külön bekezdést érdemel
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
#59070464 #10 üzenetére
Kár volt megkérdezned, örülhettél, míg nem tudtad.
Bár így leírva annyira nem fájdalmas, de ha egy KFC-ben kapod a hamburgered mellé...Restless19 & HuMarc - Köszi a magyarázatokat míg távol voltam.
Tényleg, a csúnya szavakkal mi lesz? Azt egyszerűen ki fogja sípolni és kitakarja majd...?
-
Rover623
félisten
-
enginev3.0
félisten
Akkor annyi a külföldön történő csúnyán beszelesnek
-
Pr3ciSioN
aktív tag
A Google töri magát hogy megkönnyítse az életünket erre Ti meg a SWAG-ről veszekedtek
Amúgy is az onnan jött , hogy Amerikában beszélgettek a fiatal lurkók irodalom óra után és az egyik megkérdezte a másikat :
-Te , ma mit tanultunk ?
- Ma ? Egy verset.
-De melyiket ?
-SWAG.
-De az mi ?
- De buta vagy erre sem emlékszel? SWAG ---> Sándor Weöres : A Galagonya.Szóval vita lezárva
-
Gyok2
senior tag
válasz
Restless19 #24 üzenetére
Lehetne, ha nem kéne belefutnom ennyi intelligenciába itt a fórumon. Akkor most aztán mit fogsz szólni. (lesz*rom) Amúgy "napszaktól függetlenül" b*sznak fel az ilyen nagyokosok, akik napközben sem tudnak néhány egyszerű magyar szót helyesen leírni. És nem kötekedek, hanem jeleztem finoman, hogy ****** vagy.
-
Gyok2
senior tag
válasz
Restless19 #8 üzenetére
Mekkora császár lennél, ha előbb magyarul írnál helyesen.
-
Restless19
tag
válasz
BlackPriest #21 üzenetére
rajta vagyok
-
BlackPriest
őstag
válasz
Restless19 #1 üzenetére
inkább tanulnánk angolul, lassan már a terroristák is angolul beszélnek...
-
Restless19
tag
válasz
jonnyjoker01 #15 üzenetére
ha már [Classic]
-
Restless19
tag
nem fogjuk egymás veséjét lerúgni érte de ilyen alapon sok mindenre rá lehet húzni bármit aminek valaki értelmét látja
azzal meg inkább nem támasztanám alá az igazamat hogy arányaiban ki hogy használja tudod ha más megfogja a pék
f***lapátját te is megfogod ? el hiszem hogy viccesebb egyébként a titokban búzavirágok vagyunk de igy max egy homo tele regénybe látom helyét -
HuMarc
veterán
válasz
Restless19 #17 üzenetére
Pedig de. Mint betűszó, ez az elsődleges (szleng) jelentése.
Mint főnév, lopott javakat, értéket jelent, ebben a jelentésében ez egy skandináv eredetű szó. [link]
Bár sokan mást állítanak, de a Sexy With A bit of Gangsta-t még kevesebb (leginkább egymásra mutató) forrásban találni csak. Főleg, hogy akkor SWABG lenne. [link] Számold össze, hányan írják a Sex with a bit... jelentést (1 ember), és hányan a többit.
-
HuMarc
veterán
válasz
Restless19 #11 üzenetére
SWAG = Secretly We Are Gay, minden mást csak utólag költöttek hozzá. [link]
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Restless19 #13 üzenetére
Klasszikus!
-
Tutu7030
veterán
válasz
Restless19 #13 üzenetére
Ez eszembe nem jutott volna.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Restless19 #11 üzenetére
Látom, otthol vagy ezekben a dolgokban. Ezt a 4(444) dolgot is elmagyaráznád? -
Restless19
tag
válasz
#59070464 #10 üzenetére
You only Live Once.
Egyszer élsz, de ez az Amerikai változat, azaz sokan azt hiszik, hogy ez minden hülyeségre feljogosít, drogok kipróbálására, a***s szex fiatalon, hülye tetkók, csillag alakú fülbelövések, és egyéb marhaságok.A SWAG-el együtt testvérek.
Sexy With A bit of Gangsta - "rajságot" helyezi előtérbe, minél jobban kinézni, menőbb lenni, ezt helyezni előtérbe (leggyakrabban a tanulás rovására).Leginkább a primitív fiatalok használják.
tessék mellékelek neked swag tartalmat is [#swagyolobiatch]
-
BatchMan
senior tag
"Drágám, vettem 15 dkg sonkát a SPAR-ban."
Nah, vajon mire is kell neki az én kommunikációm...
A fenti három aláhúzott dolog már megy is egy adatbázisba időbélyeggel. (És már zárják is a Tesco-kat) Ez amúgy nem zavar.
"Csibém! Átjöhetnél, az asszony egész délelőtt fitness programon lesz." Ez már necces, de erre szolgál a virágnyelv. De kútkorsó törik ugyebár. -
a nők géphangját férfi adja, a férfiakét pedig nő
Nemi alapú diszkrimináció?!4Ebből még bajuk lehet...
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Restless19 #1 üzenetére
Nyilván kell még egy kis idő, míg boldogulnak végre a nyelvünkkel.
...Aztán kis vártatva egy #swag#yolo kiegészítővel rendelkező kor gyermeke majd megakasztja a rendszert és hosszú évekre eltűnik a magyar mint fordítási opció.
-
mepet
addikt
A gyermekemnek pályaválasztáskor már megtiltanám a tolmács szakma választását...
-
válasz
Restless19 #1 üzenetére
Majd 1000 év múlva... Ó várj, addigra nem fog létezni magyar nyelv.
-
Restless19
tag
Majd amikor magyarról fog forditani minden nyelvre
az lesz ám az áttörés
Új hozzászólás Aktív témák
it A Skype már tavaly elindult a kísérleti verzióval, itt az ideje, hogy a Google válaszlépést tegyen. Úgy tűnik, nem aprózza el.
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest