Hirdetés

Keresés
 • MCGaiwer

  addikt

  ezt azért szerintem nem jól látod. a hiteltörlesztés azokat is "terheli", akik nem adóznak. számukra ez kieső "bevétel". most nem nézve az állami túlköltés által nyert extra növekedést, az a jó állam, ami nulszaldós. ha pozitív mérlege van, akkor több adót szedett be mint kellene, így adót kell majd csökkenteni, ha meg negatív, akkor meg túl keveset, és adót kell emelni (a hitel csak időben tolja el). mivel a hitel visszafizetése negatív oldalra tolja a sávot, így az adóemelés miatt közvetlenül ugyan valóban az adózókat érinti, de közvetlenül érinti a nem-adózókat is, mert így nincs extra keret pl építkezésre, fejlesztésre, szociális juttatásokra, egészségügyre, oktatásra stb, amit a törlesztőrészlet összegéből meg lehetne valósítani. ez már terhel mindenkit.

  az államháztartás szinte folyamatosan deficites, ez azt jelenti, hogy a kieső részt nyílván hitellel időben áthidaljuk. de mit is jelent a deficites költségvetés: adót kell emelni. nem értem, miért lepődik és háborog mindig mindenki, amikor ez teljesen nyílvánvaló. Egyetlen probléma, hogy a dárga szekfűs politikusaink és homokozópajtásai profi módon értenek ahoz, hogy nem törődve a hitel késöbbi súlyával, addig tolják a szükséges adóemelést, amíg nem jön egy másik kormány. nekik majd muszáj lesz ezt meglépni, amit a sötét nép természetesen nem képes felfogni, és újra felküldi a hullámvasútra a szekfűs bandát, akik szépen megint rátolják az egész szemetet a következőre...

  [ Szerkesztve ]

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • Ghoosty

  őstag

  Magyarországnak export többlete van, így pl a külföldiek is beszállnak a finanszírozásba. Vállalatok is fizetnek adót. El lehet adni azokat az állami tulajdonú cégeket, amik jobban működnek piaci alapon. (pl. MOL) Veszteségesen működő állami cégeket privatizálni. (BKV, MÁV) Olyan környezetet teremtesz, hogy érdemes vállalkozni, így a 4 millió lehet több is. (Pl.: ésszel veted ki az adókat, így nem kell bezárni kisebb falukat nettel ellátó kisválalkozásokat. (ontopic) A nagyokat se szívatod szét, hogy elbocsátásokba kezdjenek, lásd bank és telekommunikációs szektor. Nem csökkented a magasjövedelműek adóját és növeled az alacsony jövedelműek adóját. tovább nem folytatom, mert már nagyon aktuálpolitika így is.)
  Néhány ilyen döntéssel máris csökkenő pályára állíthatod az államadósságot.
  De mint korábban is írtam, nem ördögtől való az államadósság, lehet ésszel is használni.

  (Ugye tudod, hogy az utóbbi pár évben csökkent a foglalkoztatottság, csak átneveztek egy csómó munkanélkülit közmunkásnak.)

  (#396) MCGaiwer

  Nem kell adót emelni, lehet kiadást is csökkenteni, csak akkor még nagyobb a sírás.

  [ Szerkesztve ]