Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • MCGaiwer

  addikt

  válasz bambano #195 üzenetére

  nyílván torzít az adó. amire kokov utalt az az, hogy ez az adó csak akkora mértékű, hogy a már amúgy is rosszul működő, versenyképtelen cégeket teszi max tönkre

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • kokov

  tag

  válasz bambano #195 üzenetére

  Rossz a nézőpontod. Ebben az esetben ez az adó pusztán a versenyképtelenségére világított rá a vonatkozó cégeknek, amely versenyképtelen állapot eddig is fennállt. A monopol helyzetük tette őket profitábilissá és nem az általuk nyújtott szolgáltatás minősége. Ezt nem lehet piaci versenynek beállítani, ha megfeszülsz sem.

  Elméletben lehetnek persze versenyben a vezeték nélküli hálózattal, hogy miért nem abba ne menjünk bele, de abban egyet kell értsünk, hogy a végfelhasználó abban érdekelt, hogy olyan cégnek fizessen a szolgáltatásért, amely a bevételből fejleszt is. A mobilnet pont a tisztességes, fejlesztésre bevételt költő, beruházó "vezetékes" cégek miatt marad másodlagos kapcsolat, mert az ő optikájuk utolérhetetlen normál léptékű mobilos beruházással és így nem várható el, hogy ez változzon. Így nem, ha pont a célpiacot, azokat az embereket veszíti el a mobilnet, akiknek igazán vezeték nélkülire lenne szükségük. Nem a piaci szabályozás miatt veszíti el őket, hanem etikátlan hűségesdi miatt, ami meg külön megérne egy misét. Arról nem is beszélve, hogy a fél megát is szélessávnak hívják és csak a 3 napon túli szolgáltatás kimaradás képez jóváírási kötelezettséget és ha közben visszajön 5 percre, akkor újraindul a 3 nap, így kvázi még az üzembentartásra vállalt kötelezettségük is egy vicc. Azért kérnek pénzt, amiért akarnak, olyan szart neveznek hálózatnak, amilyet akarnak. Ez azért annyira nem álomszép állapot, hogy annyira elragadtassuk magunkat, hogy társadalmi kárról beszéljünk, mert pár ilyen cég lehúzza a rolót.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés