Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • MCGaiwer

  addikt

  válasz Ghoosty #187 üzenetére

  Ember, hogy lehet valaminek árfolyama, ha nem nyilvános??? Szóval mekkora most egy Cib Zrt részvény árfolyama?

  kiadok 1000 részvényt, 100ft/darab áron. legyen a neve "tuti zrt részvény". a zrt azt jelenti, hogy nem vehet bárki a részvényből, hanem csak egy bizonyos kör tagjai, akiket maga a részvény kibocsátó jelölhet ki.

  na most, 10 ember vett a tuti részvényeből, 100 darabot mind, így elköltve 100.000ftot. ezután az én tuti zrt-m vmi oltári nagy felfedezést tesz: a péncében találok egy olajkutat, amiből csak úgy ömlik az olaj. megtudják ezt a részvényesek is, mind a 10en. Sajnos egy szomorú eset miatt az egyik részvényesnek (legyen Pista bá)el kell adnia a részvényeit. ő elköltött 10.000 forintott, de ez még akkor volt, mielött kiderült volna, hogy olaj folyik a péncéből, sok az érdeklődő a részvény iránt. (mivel zrt, általában a meglévő részvényeseknek elővásárlási joga van, de ez most legyen mellékes) úgy gondolja hát a drága Pista bá, hogy ő bizony kérhet most többet is a részvényekért, mind 10.000 forint. alkudozik hát az érdeklődőkkel, akikkel végül 11.000 forintban álapodnak meg. a kibocsátó tuti zrt elfogadja az új vásárló személyét, engedélyezi az adásvételt. Mi történt a részvény árfolyamával? 10%ot emelkedett.

  Na így van árfolyama a zrt részvényeinek is.

  fogod a bolt nyereségét, szépen különböző pénzügyi műveletekkel átvezeted a másik 9be. és hopp, egyik veszteséges lett, a másik 9 meg ugyan úgy nyereséges maradt, azt meg mutassa ki bárki is, hogy a 10.-ből jövő pénz hova került.

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés