Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz kokov #334 üzenetére

  "Picit olyan, mintha" kibicelnél, sajtó hírek alapján tájékozódnál, majd utána meg akarnád magyarázni nekem, hogy a napi rutinomban mi az, ami előfordulhat és mi az, ami nem.

  Mégegyszer: publikus nyílt wifin nem lehet tisztességesen szolgáltatni, ez az általános szabály, amely nem sérül attól, hogy van egy-két pozitív kivétel.

  "Ma összekapcsolnak két telephelyet mikrón egymástól 200km távolságra 128Mbps sávszélen.": és ott le van írva, hogy milyen frekvencián? 200 kilométert nem lehet átlőni egyben, mert a föld és a Föld nem átlátszó. Igen, lehet üzembiztos mikrós kapcsolatot csinálni, ha a csatorna minimum bejelentésköteles, még jobb esetben engedélyköteles. Megfogadtam a tanácsodat, felnéztem a tetőre, és mit láttam? egy 720 megás mikró linket. 128 mega... lóizé.

  "Az a baj, hogy fejlődik a technika piszok gyorsan és a kábel meg piszok statikus dolog. Nyugvó tőke.": na persze, mert a kábel nem fejlődik... ahha, ekkora ökörséget nem is tudom, mikor hallottam utoljára. Nem lettek átépítve a 300 megás kisközösségi antennarendszerek 860 megás hfc-re, nem találtak egyre jobb és jobb modulációkat, stb. stb.

  És még mindig az a helyzet, hogy egy 40 MHz-es publikus wifin a töredékét se viszed át annak, amit 40 MHz-nyi kábelen, pláne, ha úgy is nézzük, hogy kábelen nem 40 mega a szabad kapacitás, hanem 700. házi feladat: számold ki, 700 megán mennyi adat fér át 6.5 megabauddal. Ja, a wifid mennyit is visz át levegőben egy házfal után? Hány prohardveres tesztben mértek mindenféle csodaroutereket, siralmas átviteli sebességgel? A kábeltv-s rendszerek akár több10 kilométerre is elérhetnek és minden pontján pont ugyanazt a minőséged kapod, se adsl, se wifi nem tud ilyet.

  azt pedig csendben képzeld hozzá, mekkora az esélye a zajnak a kábelen és mekkora ugyanez a wifin. még mindig wifiről beszélek, nem engedélyköteles meg koncessziós díjhoz kötött mikróról.

  "Amíg az egyik cég felmászik és kicseréli az eszközét a régit eladva": tehát te biztos vagy benne, hogy én nem tudom kicserélni az eszközeimet, még mászni se kell hozzá, és eladni vagy másikat venni? szerintem ne legyél semmi olyanban biztos, amit én csináltam a hátad mögött.

  "A "belepofázásról" meg annyit, hogy az NMHH-nál sem teljesen hülyék ülnek.": amely mondat igazságtartalmáról ne kezdjünk vitát, csak maradjunk abban, hogy a wifi sáv ilyen. nem lesz szabályozva, mert már szabályozva van, az, hogy nincs sem engedélyhez, sem bejelentéshez kötve a sáv használata. szabad felhasználású polgári sáv, ekként lett leszabályozva az itu által és ezt vette át a magyar szabályozás is. tehát nem lesz rajta további szabályozás, tehát nem fog megszűnni soha, hogy beleszóljanak a kapcsolatodba. mert legális beleszólni.

  Oké, a kábeles hálózatok nem fejlődnek. szerinted. tehát a régi, szabványtalan, ilyen-olyan kábelmodemes hálózatok sem fejlődtek docsis 1.0-1.1-2.0-3.0 vonalon? még mindig egyszer 10 megás lancity hálózatot használsz? vagy 8 megás terayont scdma-val? vagy már a 120 megás d3-as fiber powert?

  szerintem ha továbbra is arccal akarod hárítani a murvát, akkor kötözködj tovább nyugodtan, még azok is látják, hogy mekkora tévedésben vagy, akiknek nem ez a munkája.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés