Hozzászólok Aktív témák

 • MCGaiwer

  addikt

  mindenkinek szabad, csak ne képmutatás legyen belőle, mint amikor valaki a kastélyából kiabál az államnak, hogy nézd már ezek a szegények itt az utcán meg éheznek és te nem teszel semmit!

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • Tapsi

  őstag

  Szóval mondtál valamit hasból, aminek nem ismered a jogi/közgazdasági hátterét, csak jól hangzott? :)

  #250 bogyo: ismerve a hazai használtautó piacot, nem tartom akkora marhaságnak új autó vásárlását. Még 10 év hitelre sem. Meg úgy összességében mi bajod a hitellel? Lakásra szabad felvenni? Arra miért igen, és autóra miért nem?

  [ Szerkesztve ]

 • Adamyno

  tag

  Ez a "költözzön el" hülyeség nagyon megfogott.

  Én egy ~450 lakosú kis faluban lakom. 3 évig harcoltunk mire lett ADSL. 2006 óta van 1Mbites wifis net havi 4400-ért 2 év hűséggel. Hűségidő nélkül 6200. Az 1Mbit soha nem volt meg, néha van net, néha nincs és végig NAT-olják a fél országot, még egy nyilvános IP-t sem kap az előfizető.

  Nagy nehezen kiharcoltuk hogy fejlesszen a T-Home, de ehhez rengeteg aláírást kellett gyűjteni és utána is azt mondták hogy nem várható fejlesztés. Rá egy évre szerencsére mégis csináltak valamit. Eleinte csak 5Mbit volt, de az legalább atom stabil, havi 3900Ft ha van mellette TV vagy telefon. Azért nem mindegy nagyon az előzőhöz képest. Most úgy láttam, hogy új előfizetőknek (és ha a régiek elölről kezdik a hűségidőt) 10Mbit van 90Ft-al drágábban.

  Na és a költözés.
  Vannak itt a környéken ilyen 3-5000 ezres kis "városok". A mi 450 lakosú falunknak nagyobb a területe mint ezeknek a sűrűn lakott településeknek. Egyébként a környékben ilyen települések vannak, hogy 500-400-600-800-2000... a lakosság száma. Nagyon-nagy területet fed le ez. Gondoljatok bele, ha innen elköltözik valaki akkor mégkisebb lesz a népsűrűség és mégjobban nem éri meg fejleszteni.
  Ha mindenki elköltözik akkor ki műveli földet? Ki vadászik ki termeli a fát? Megnézném mit venne a városi ember a tescoban ha vidéken nem termelnének semmit. Ez nem úgy működik hogy beülök a kombájnba vagy a traktorba aztán lemegyek közúton 100Km-eket. Közben 5x kifogy a tank meg 2x lemegy a Nap. Lehet szállítani, csak az anyagilag ugyanannyiból jön ki. Vissza is kell vinni, a terményt is el kell szállítani.

  Attól függetlenül hogy nem mindenki panellakó, fogyasztó és állami tulajdonú adótermelő gépezet, még lehetséges, hogy szüksége lenne az embereknek vidéken is villanyra, internetre.. (víz azért még talán van, a szennyvíztisztítókat meg lesz*rják, de új épületre nem adnak engedélyt amíg nincs szennyvízhálózat. Fura egy ország..)

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

 • ClayMore

  aktív tag

  "Megnézném mit venne a városi ember a tescoban ha vidéken nem termelnének semmit. "

  mondjuk megvenné a szlovák krumplit, német tejet, lengyel csokit, spanyol hagymát (ahogy már most is ezt teszi, mert az olcsót veszi)...soroljam még?

  Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

 • MCGaiwer

  addikt

  sorolhatod, de nem jutnál sokra, ugyanis nem venne semmit, mert amint megszűnik a konkurencia, úgy megy fel a külföldi ára, aztán a városi meg csak pislogna...

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • Tapsi

  őstag

  Ez azért marhaság, mert külföldiből is sokfajta van, nem egy homogén massza az egész. :)

 • Adamyno

  tag

  Oké, de lagalább a magyart eladják külföldre.

  Az általunk felvázolt esetben pedig teljesen fogyasztóvá válnánk és szinte minden téren függővé válnánk a külföldtől.

  Kiváncsi lennék mit dolgoznának akkor az emberek. Kutyakozmetika, fodrász, autógyártás, programozó, műszaki emberkék, asztalos, lakatos, bádogos.. persze lenne minden.
  Meg a nagy Alföldek, napsütötte domboldalak üresen, gazban. Helyette hozzák a külföldi fóliás tápoldaton nevelt szemetet, mert a szállításban van a biznisz, az EU azt támogatja (mert ugye a kőolajat el kell adni valakinek).

  Szép egy jövő, mit ne mondjak. Itt egy ország ami simán elláthatná minőségi élelmiszerrel fél Európát (jelenleg tormával is milátjuk el szinte az egészet Lengyelország kivátelével). De itt nem a termelés a cél, hanem a fogyasztás. Közben az emberek is elfogynak...

  [ Szerkesztve ]

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

 • Adamyno

  tag

  EGY darab cukorgyárunk maradt ~10 millió emberre.
  Biztos jobban megéri szállítani az ország másik felébe.

  Ott voltam amikor a győri kekszgyárnak robbantották a kéményét.
  A tejcsarnokok bezártak. A pulykákat ellopták (ez nem hülyeség személyesen ismerek olyan embereket akiknek a Bajnai 10 milliókkal tartozik, volt aki öngyilkos lett mert nem volt miből megélni), a gyulai húsüzem bezárt, a zalaegerszegi Flextronics több, mint 1000 embert bocsát el.. ez csak pár apróság a sokból.
  Ez az ország visszafelé "fejlődik".

  [ Szerkesztve ]

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  mondjuk kíváncsi lennék a városiak arcára, amikor 4-5 millió hektáron a mostani mezőgazdasági növények helyett parlagfüvet "termesztenek"...

  vagy a vidéki ember nem megy többet vadászni. és akkor pl. a vaddisznó úgy elszaporodik, hogy a városi nem tud felszállni a metróra, mert megtámadja egy vaddisznó...

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Patice

  nagyúr

  Ha már ennyire bele akarsz kötni a helyesírásomba, akkor pár mondat elején nagy kezdő betűt kellett volna írnod. De nem akarok kötözködni.

  Nem tudtam, hogy nincs erre most futó pályázat, csak ötletelés volt. Ezért írtam, hogy nem önkormányzati pénzből lehetne ilyeneket megvalósítani, hanem pályázatiból.

  Másrészt szerintem az internet elérés nem szórakoztatási célú elsődlegesen, hanem lassan "közmű". Egyes országokban már állampolgári jog a (valóban) széles sávú internet elérés. Munkaeszköz, kommunikációs csatorna, információ forrás, tudástár. Ki minek fogja föl.

  [ Szerkesztve ]

  Szerintem.

 • MageRG

  őstag

  minden adó miatt tiltakozik valaki.
  Teljesen jogosan. Az adó versenytorzító tényező, a szektoriális adó különösen.

  ...akiknek a media majd beadja azt is,az ingyen sörrel tulajdonképpen mi milyen szarul is járunk
  Emlékszel még az esti mesékre? Volt egy tök jó Mátyás királyos mese, a cinkotai nagy icce.
  Hiába adják a kocsmában kétszer akkora korsóban a sört rendeletileg, attól még nem fogunk kétszer annyit vedelni. Mert valakinek azt is ki kell fizetni, és a kocsmáros nem fogja saját zsebből.

  De nehogy félreértsd, egy kicsit bővebb magyarázat:
  A "zembereknek" (iparági szereplők) abból van nagyon elege, hogy az állam saját inkompetenciáját fizetteti meg velük.
  Nem konkrét feladatokra szed be adókat, hanem hogy a pazarló intézményekre, projektekre költse. Illetve osztogatásra, szavazatvásárlásra.
  Pl. ha emelkedik a benzin jövedéki adója, akkor az nem azt fogja jelenteni, hogy több utat újítanak fel.
  Ugyanakkor az állam a feladatait pedig továbbra is alacsony, vagy romló színvonalon végzi: rendőrség, tűzoltóság, mentők, egészségügy, oktatás. Bíróságok, önkormányzatok lassúak, engedélyek kiadása lassú. Folyamatosan növekszik a vízfej.
  Bonyolult az adórendszer, aminek ellenőrzése, beszedése is hatalmas költségekkel jár.
  A magas adók miatt döglődnek a kisvállalkozások - ezen úgy próbálnak segíteni, hogy PR célokból juttatnak pénzeket nekik - amit jövedelmező vállalkozásoktól vesznek el. Mintha az lenne a cél, hogy Mo.-en csak kis megtérüléssel vagy veszteséggel lehessen beruházni.
  Mára az állam egy hatalmas pénzbeszedő-pénzosztó gép lett - és ezt egyre költségesebben végzi. Ebben még nincs is korrupció, simán csak elfolyik a pénz a béna mamutstruktúrák miatt.

  "What is bravery, without a dash of recklessness!"

 • Tapsi

  őstag

  Az Alföldön is fóliás tápoldatban termesztik a növényeket.

  Egyébként rém unalmas már ez a népies-urbánus frusztráció.

  bambano: Nálad pedig kissé ellentmondásos, hogy itt köpködöd a bankokat, amiért kamatot mernek szedni a pénzük után (gondolom az fel sem merül kérdésként, hogy akkor miből is fizetnének kamatot a betéteseknek), miközben a másik fórumban azért küzdesz, hogy a google fizessen az ISP-knek a megnövekedett forgalom miatt. Remélem te is érzed a disszonanciát...

  #263: Ha levezeted, akkor rájössz, hogy tévedsz. Csinálj egy cash-flow kimutatást! Nemrég az indexen is kiszámolták az albérlet vs. lakás dolgot.

  Azt azért áruld el, hogy amíg gyűjtögetem a pénzt az autóra, addig mivel közlekedek? Mert pont vidéken igenis létszükséglet az autó.

  [ Szerkesztve ]

 • Ghoosty

  őstag

  Egy autó fenntartása költséggel jár és 10-15 év alatt kb nullázza az értékét. Ha nem voltál képes összegyűjteni a rávalót, akkor miért gondolod, hogy képes vagy kifizetni 10 éven keresztül a drágább törlesztőrészletet, plusz az auto fenntartási költségét is. Miután vége a hitelednek, gyakorlatilag nem lesz a birtokodban semmi, de az is drágán. Auto nem létszükséglet, lakás igen. Lakás esetében, így is úgy is fizetned kell a lakbért. Ez megfelelő kamat mellett akár nullszaldó is lehet, de a lényeg, hogy a végén a birtokodban marad a lakás. A fentiekből következően autót hitelre venni luxus.
  Én személy szerint lakásra sem vennék fel, mert többet kamatozik a pénzem, mint az albérlet ár.

 • MCGaiwer

  addikt

  nyílván, direkt van sarkítva példa. egy biztos, olcsóbb nem lenne semmi.

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • Adamyno

  tag

  Ezt nagyon jól megfogalmaztad.
  Konkrét példa:
  Az öcsém rendőr. Olyan fegyvereik vannak, hogy ha hátrahúzod a szánt, előre leesik. Azzal védjél meg akárkit vagy magadat. 30 éves cucc. Persze a tisztek kaptak új felszerelést. De nekik meg minek? Hány tiszt rohangál az utcán a bűnözők között? Van amelyik gurulni nem tud, mégis valahogy átmegy a rendszeres fizikai felmérésen..
  Ahhoz, hogy "normális" golyóálló mellényt kapjanak, az kellett, hogy sörétessel agyonlőjenek pár embert. Előtte is már több éve levegőben lógott a téma. Az után egyből lett másik. A motorosrendőr halála? NIncs pénz gumira, közlekedjél kopotton. Van akinek a kormány ráz, van akinek más a baja.. nincs rá pénz. Amikor baj történik hirtelen mindig lesz. Mintha a kaszás hordaná a pénzt zsákban.

  Most is azt mondogatták, hogy majd milyen jó lesz, mert azoknak az iskoláknak átveszi az állam a működtetésüket, amik nem képesek fenntartani magukat. Erre létrehoztak valami iskolafenntartó központot ahova gondolom nem kis pénzek folynak be..

  Ahogy mondod. Emelik a benzin, a gázolaj, most januértól az autógáz jövedéki adóka is emelkedett, valamikor nyáron pedig az etanolé is. És van valami látható eredménye?
  Ez az ország egy akkora vicc hogy ha elmesélném valakinek nem hinné el. Sajnálnám itt hagyni a véreim, de kénytelen leszek elmenni innen egy jó időre, nagyon úgy tűnik.

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

 • ClayMore

  aktív tag

  pontosan.

  ha 0 hazai termék lenne akkor is komoly verseny lenne a régióból behozott cuccok között. :K

  Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

 • sh4d0w

  nagyúr

  Gondoltam megspórolom mindenkinek a könyvviteli információkat, mert feleslegesek, de a kedvedért...

  Költségként elszámolja egy közvetítő cég segítségével a lehetséges hasznot, így adózás előtt már a mérleg negatívot mutat -> nix társasági adó, mert nincs nyereség.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • ClayMore

  aktív tag

  ez a parlagfű nem stimmel...az a kis dög ott él meg ahol szántanak/kapálnak és haszonnövények vannak.

  ha parlagon hagyod (nem műveled) akkor a területet a fűfélék stb be fogja lakni. ebben az esetben a parlagfű nehezebben marad meg mint a megművelt területeken.
  ne csapjon be a növény neve ;)

  vaddisznó->sok volt a metro2033ból :D :D

  Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

 • Adamyno

  tag

  Nem mindenhol de igen, van ahol úgy csinálják.
  És tudod, hogy miért? Mert máskülönben már megáshatták volna a sírjukat.
  Mert sajnos olyan világban élünk, ahol nem éri meg egészséges táplálékot termelni, mert nem jövedelmező. Inkább gyártsuk a tömegszemetet, azt még az állam is támogatja.

  Persze vannak a nagy gazdák akik hektáronként több 10ezer forint támogatást kapnak az államtól. Ha nem csinál semmit, akkor is. Csak lekaszálja a gazt évente 2x (hogy ne büntessék meg) és abból megél. Ez így jól van? A kisember aki termelne azt meg lökik a szakadékba.

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

 • Tapsi

  őstag

  De drágább sem. Miközben te azt írtad, hogy igen. :)

  #267: Ezért van a könyvvizsgáló, meg az egész NAV apparátus. Mivelhogy ez bűncselekmény. Szóval ne állítsd be úgy, hogy ez egy sztenderd dolog, miközben nem az. Ha pedig megcsinálják, akkor nem az a megoldás, hogy indokolatlanul, és jogtalanul plusz adót vetünk ki rá, hanem a rendes társasági adót beszedjük a nyomozati módszerek fejlesztésével.

  #269: miből gondolod, hogy az így termelt élelmiszer nem egészséges? Ha elfogadjuk, hogy a növény fejlődése kémiai, és fizikai behatások által determinált, mi pedig képesek vagyunk ezeket 100%-osan reprodukálni termőföld nélkül, akkor a produktum miért lesz rosszabb? Esetleg valamilyen forrásod van erre?

  Csak mert nekem kapásból az jutna eszembe, hogy az így termelt növények jobb minőségűek, hiszen a földben lévő baktériumok/kártevők nem károsítják őket.

  Erről a kisember szövegről pedig kapásból ez ugrott be: [link]

  [ Szerkesztve ]

 • MCGaiwer

  addikt

  lopjon el minden kormánypárti képviselő 1 milliárd forintot egy évben. ez évi 140milliárd, egy ciklus alatt meg 600milliárd forint. 4 éves költségvetés átlagosan számolva 46.000 miliárd. ez kb 1,5% hiány, évente meg kevesebb mint 1%. a rendszer nem azért nem működik jól, mert elviszik a pénzt, hiszen ez az 1% se húzna ki a szarból. A rendszer azért nem működik jól, mert sajnos az emberek túl sokat akarnak, és azt is azonnal akarják. (azt hozzáteszem, hogy sokszor érthetően), de a hozzá szükséges forrást nem akarják, vagy nem tudják időben előállítani. amit ellőállít, abból ki kell fizetni a már előre elfogyasztott javak kamatát (hiteleket), majd a maradékból fedezni a jövőt.

  ha termelsz 100 egységet egy évben és neked 100ra van szükséged, elhasználod mind.
  ha a következő évben bizonyos okok miatt csak 90et tudsz termelni, de neked még mindig 100 kell, akkor bizony 10et hitelből fogsz finanszírozni. a baj az, hogy ha a következő évben megint csak 90et termelsz, akkor neked tulajdonképpen csak 80ad van, mert 10et ki kell fizetned az előző hitelre, ezért 20at kell hitelre venned. a következő évben 120at kell termelned, hogy 0ra gyere ki, de ilyenkor még mindig ugyan ott vagy, mint 4 évvel ezelött. 130at kell termelned ahhoz, hogy vmi pozitiv változást tapasztalj. a gond az, hogy mi folyamatosan kevesebbet állítunk elő, mint amire igényt támasztunk. Ez 2 módon orvosolható: többet termelünk (jobb út)
  vagy csökkentjük az igényünket (nehezebb út). ha egyikre se vagyunk képesek, akkor bizony tömény szopás következik.

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • MCGaiwer

  addikt

  áá nem, majd hozzák az oszták 2eurós kenyeret. az pont ugyan annyi, mint most a miénk...

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  parlagfű: t4-es egyéves gyom. jól fedett területen egyáltalán nem képes nőni. pl. egy rendesen vetett kukorica alatt nemhogy a parlagfű, semmi nem terem meg. de ne nyissunk erről hosszasabb vitát.

  "vaddisznó->sok volt a metro2033ból": minden állat, aminek a létszáma sok lesz az élőhelyéhez mérten, bemegy a városba. eddig csak medvékről lehetett ilyet hallani, de a vaddisznó sokkal gyorsabban szaporodik. az egyetlen nagyvad, aminek nincs korlátozva a vadászata.

  (#269) Adamyno: "Persze vannak a nagy gazdák akik hektáronként több 10ezer forint támogatást kapnak az államtól. Ha nem csinál semmit, akkor is. Csak lekaszálja a gazt évente 2x (hogy ne büntessék meg) és abból megél": hagyjuk már az ilyen hülye mítoszokat a fenébe végre.

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Adamyno

  tag

  Tudod miből gondolom? Érzem.

  Amikor itthon kimegyek a kertbe és leszedem a lédús piros paradicsomot aminek hihetetlen jó íze van. Mikor az elfogy, akkor jön a bolti sárga, érdekes módon mind egyforma méretű, alakü, kemény ls semmi íze nincs.. hányingert kapok tőle.

  De aki még nem evett igazit az szerintem ehhez hozzá szokott.
  És ez csak egy példa a sok közül.

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

 • sh4d0w

  nagyúr

  Igen, nyilván nem ismerik azokat a kiskapukat, amelyeken keresztül ki lehet lapátolni a pénzt.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • MCGaiwer

  addikt

  házi tojás is milyen sárga, a tészta is sokkal jobb belőle. pedig az a rohadt csirke nem ugyan olyan kémiai/fizikai tulajdonságokkal rendelkezik? miért cseszik ugyan olyan tojást tojni? nem baj, ő majd megveszi a 40forintos szalagos fehér vackot.

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • dabadab

  félisten

  Ennek semmi koze a termesztesi modszerhez, siman arrol van szo, hogy te otthon eretten szeded le a paradicsomot, amit meg a boltban latsz, azt meg nem (mert annak ki kell birnia azt, amig eljut a boltig es arra meg az erett paradicsom nem kepes).

  DRM is theft

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  alföldön, fóliás tápoldatban növényeket??? ez olyan túlzó általánosítás, ami már tévedés kategória. igen, vannak növények, amiket pár hektáron fólia alatt termesztenek, még akár olyan is előfordul, hogy tápoldatosan. de ezek kisüzemi módszerek, kisüzemi, kertészeti növények, a nagyüzemi növények közül max. a csemegekukorica vetőmagját termesztik így, pl. búzát, árpát, repcét soha.

  "Remélem te is érzed a disszonanciát...": igen, érzem a disszonanciát aközött, amit valóban leírtam, meg aközött, amit ezen hsz-ed alapján sejteni lehet, hogy megértettél belőle.

  (#270) Tapsi: éppen most irogatnak róla, hogy 1 milliárd fontnyi adót spórolt a gugli. szóval ilyen van, még az is lehet, hogy nem fognak fogást találni rajta.

  "Csak mert nekem kapásból az jutna eszembe, hogy az így termelt növények jobb minőségűek, hiszen a földben lévő baktériumok/kártevők nem károsítják őket.": ez a mondat azt sugallja, mintha a földben levő baktériumok mind károsak lennének, illetve a földben nem is élne más, csak káros baktérium meg kártevő. Persze tudni lehet, hogy ez az általánosítás egy vaskos kövér nagy marhaság. és nem csak a biológiai védekezésben.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • MCGaiwer

  addikt

  mindjárt jön, hogy a csirkéből se készen jön ki a gyári tojás. de akkor asszem beszarok a röhögéstől

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  ez köznyelven írva határeset, szakmai nyelvezetet feltételezve meg tévedés.

  szerk: egyébként meg a termesztési módszernek igenis van köze a zöldség ízéhez, lásd pl. a rosszul alkalmazott műtrágyázás.

  remélem, fenti mondat alapján senki nem kezdi el a paradicsom egy gyümölcs c. marhaságot, mert lerakom a hajam.

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • sh4d0w

  nagyúr

  Noha nem én vagyok a megszólított, azért ezt mégiscsak érdemes tisztába tenni:

  "...a másik fórumban azért küzdesz, hogy a google fizessen az ISP-knek a megnövekedett forgalom miatt..."

  Ez teljességgel elfogadható, ugyanis az infrastruktúrát nem a Google építette ki, az általa okozott megnövekedett forgalom nagyobb bevételt hoz neki, miközben az infrastruktúra elemeinek kiépítőivel és fenntartóival a nyereséget nem osztja meg. Előfizető közben elvárja, hogy a hálózati elérése gyors legyen, alacsony pinggel, ne duguljon be, nem tud az ISP és a Google közötti ellenérdekről, de nem is érdekli.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • MageRG

  őstag

  ...többet termelünk (jobb út) vagy csökkentjük az igényünket (nehezebb út). ha egyikre se vagyunk képesek, akkor bizony tömény szopás következik.
  Ha elolvastad kicsit nagyra nőtt posztomat, abbók kiderül, hogy szerintem
  1. "a sz*pás már elkezdődött."
  2. növekedés (magánszektor) beindulásához lejjebb kell adni az igényekből (kisebb adók, kisebb állam).
  3. a korrupció elhanyalgolható veszteséget okoz a béna államstruktúrákhoz viszonyítva.

  Egyébként az évi plusz 100 - minusz 100-at stagnálásnak hívják. Gazdasági válság mellett visszavezethető a 3. pontra.

  "What is bravery, without a dash of recklessness!"

 • Adamyno

  tag

  A tojást én sem hittem el míg nem ettem boltit.
  Azért más a boltinak az íze, mert azokat táppal etetik és kényszerből tojnak, a házi tyúk meg szabadon él, füvet meg ilyen zöld cuccokat eszik.

  Paradicsom: végülis akkor én jobb minőséget kapok. Egy zacskó mag 40-90Ft.

  - Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

 • kokov

  tag

  Nem tudom, sikerult-e megerteni, hogy ez az ado foleg a kis nepsurusegu helyeket erinti nagyon rosszul

  Sikerült.

  Ez egyebkent annyira letezo problema, hogy EU-s meg allami szinten is tamogattak a kistelepulesek internethozzaferessel valo ellatasat

  Máshol ugyan többnyire földrajzi okokból, de létező probléma és így igaz. Van, lesz támogatás. A gond az, hogy egy Pista aki nem épít adótornyot, hanem a kábelét húzogatja nem nyer pályázatot, mert már arra alkalmatlan, hogy elinduljon rajta, saját erőből meg versenyképtelen. Ergó ha általa van net, akkor az a versenyképtelen net van amit ő tud és nem lesz jobb, mert Pista állítja, hogy ő még 10 évet szeretne várni a fejlesztéssel, mert addigra fog megtérülni az eredeti befektetése. A válladon sír, hogy milyen kevés a felhasználója. Mentsük meg Pistát, mert amit perpill Pista tud, az jobb, mint a nem létező adótoronnyal elérhető mobilnet, ami már régen létezhetne akár, ha nem balfackodnák el az EU-s pénzeket és olyan vállalatra bíznák a szolgáltatást akinek van hozzá embere, szakértelme, eszköze és még egy pályázatot is meg tud írni olyan nyelven amilyenen akarod.

  nem lesz semmi.

  Sorold fel magadban azokat a helyeket, ahol nem marad semmi. (nem ahol nem lesz, elég csak az, ahol perpill nem marad alternatíva) Hány ilyen van és hány embert érint.

  (#223) bambano

  Szerintem minden közgazdász nézőpontját azért ne ismerd. Látom, hogy képzett vagy, de magasabb lóról nagyobbat lehet esni.

  [ Szerkesztve ]

 • dabadab

  félisten

  Azt jol latom, hogy konkret tenyeket nem sikerult felsorolnod, es az osszes ervelesed arra alapul, hogy a kabeles internetszolgatato "balfacankodik" (ellentetben a mobilossal)?

  DRM is theft

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  olvasgass Samuelson-Nordhaust, alapműnek tekintik közgáz oktatásban. biztos lefordították volna 17 nyelvre 19 kiadáson át, ha a közgazdászok nem értenének vele egyet.

  adótoronnyal meg az a fő baj, hogy a föld gömbölyű. a másik baj, hogy lakott területen nőnek ki épületek az útjába.

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • MCGaiwer

  addikt

  2: az elvárásokat a lakkosságnak kell lejebb adni, így nem kell akkora adóbevételt beszedni, hogy fedezzük a kiadást. (tudom, hogy sokak már nem tudnak miről lemondani, de itt most nem is arról van szó).
  de gondolok itt mindenféle járulékra, segélyre, támogatásra, város letérkövezésére, vagy éppen az ingyenes felsőoktatás követelésére.
  3: az állam már régóta ilyen. mindig ment is a duma, hogy reformálni kell, de most hogy baszogadják a megszokottat, mindenki bömböl, mert azt persze sose gondolta, hogy a reformálás az ő kárára is történhet.

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • Ghoosty

  őstag

  Lehet közlekedni busszal, vonattal, kismotorral, biciklivel, esetleg lehet szervezni poolcar-t. Ha tényleg annyira szar minden más, akkor lehet venni egy kicsi olcsó használt autót. (Évekig buszoztam egy olyan faluból, ahol csúcsidőben óránként járt a busz, de általában ritkábban.)

  Lakás rész még nem aktuális, de majd kiszámolom pontosabban. Egy panelt itt a szomszéd városban 8-10 milláért kapsz, az albérlet meg 60-70. Tartós lekötéssel nem túl nehéz 8-10%-ot elérni, az már több, mint az albérleti díj.
  Előnye:
  -bármikor költözhetsz, másik városba, ha ott kapsz munkát
  -nem neked kell felújítanod
  -ingatlanadó felboríthatja az egész piacot
  Hátránya:
  -szar a törvényi támogatása a tartós bérletnek
  -túl magas infláció estén, hamar elértéktelenedik a pénzed
  -most pont a béka segge alatt vannak az ingatlan árak, így hosszú távon nőni fog az ingatlanok értéke

  Közben kedvem is volt egyet excelezni és kiszámoltam. (Durván néz ki az 50 év mulva kalkulált 478 000k HUF-os albérlet ár. (4%-os inflációval) :) )
  5 évente 1 milliós (felkamatolt) karbantartási/felújítási költséggel számoltam, lehet, hogy túlzás. Ha csak anyagilag nézzük, akkor tényleg olcsóbb egy lakást venni, de mondjuk én nem hitellel számoltam, hanem kp-re megveszed, vagy félrerakod. A vége az lett, hogy 42 milla van a bankban(hozzáadtam mindig a felújítás költségét) az ingatlan meg 68 millát ér. De szerintem nem érhet annyit egy 50+ éves lakás. Szóval 100%-ig nem győztem meg magam vele. Még úgysem aktuális.

 • MCGaiwer

  addikt

  én csak egy gondolatot fűznék ehez:

  az igazság mindig az, amit a többség annak gondol!

  persze ez nem feltétlenül egyezik a valósággal

  Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó

 • Kopi31415

  félisten

  Jól tudom, hogy a közmüadó a víz, gáz és távhö "madzagokra" is vonatkozik? Bevezették már a felszín felettiekre is, vagy az csak ez után fog jönni? Ha igen, akkor vidéken a pillanypóznákat is kihúzzák a szolgáltatók a talajból, az tuti.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • catroot

  veterán

  Ezzel foglalkozó cikk.

  "A közművezetékek adójáról szóló törvény alapján az adót közművezetékek (víz-, szennyvíz-, csapadékvíz-elvezetési, földgáz-, hő- és villamosenergia-ellátási) valamint hírközlési (hang-, kép-, adat és más információ továbbítására alkalmas) vezetékek közterületen futó részére, illetve a több fogyasztót kiszolgáló vezetékek közterületnek nem minősülő földrészleten elhelyezett része után kell majd megfizetni. Az adó a vezeték tulajdonosát (önkormányzati tulajdon esetén üzemeltetőjét) terheli, több tulajdonosnál a részesedés arányában oszlik meg az. Mentességet az állam és a helyi önkormányzatok kaptak."

  "I live in the weak and the wounded, Doc."

 • catroot

  veterán

  Hát igen. Ott a táblázatban kapásból kettő megrendelőnk van, akiket ez érint.

  Érezzük mi is.

  "I live in the weak and the wounded, Doc."

 • kokov

  tag

  Nem az internetszolgáltató balfackodik, hanem Magyarország balfackodna, ha egy számára eleve előnytelen pályázati rendszerben akarna egy -egy szeletben kezelhetetlen- infrastruktúrát fejleszteni pályázati forrásból úgy, hogy valami átláthatatlan bürokrácián keresztül Pistának csepegtet pályázati forrást állami csatornákon. Azt a forrást, aminek jelentős részéhez nettó balfackodásának okán élből nem is fér így hozzá. Ha felülről ránézel a hálózatra akkor csak azt látod ép ésszel, hogy a Pista felhasználói által képezett részt értelmetlen külön szeletként értelmezni, mert a piac egészséges versenyben nem is engedne életben maradni ennyivel egy szolgáltatót, de mivel a forrást végsősoron Pistának külön kell megszerezni ezért az, külön szelet, tehát MO-nak kell megszerezni a forrást és Pistának leosztani belőle, ha fejleszteni akar az országán csak ez így nem gúd.
  Azé' nem, mert a földrajzi helyzet ismeretében azt elég nehéz megértetni, hogy ennyi felhasználóval mégis hogy él meg egy szolgáltató a piaci versenyben és mér' kell ennek pénzt adni és főleg mér' nekik.
  Abban remélem azért egyetértünk, hogy ez egy olyan szolgáltatás, ami folyamatos fejlesztésre szorul és nem lehet megoldani. Ennek nem megoldása van, ezt csinálni kell idén is, jövőre is meg azután is.
  Ha pályázati forrásból felhúznak 3 torony cuccot, akkor attól változik a festés egy régióban. Ez az ország olyan kicsi, hogy egy vicc az ami van ahhoz képest, ami lehetne, de Pista soha, mégegyszer soha nem fogja felhúzni azt a tornyot. Egyet se.
  Lehet mondani, hogy nem is kell, lehet 100 felhasználónként is külön kábelszolgáltató, csak gondolj bele 10 éve mi volt a netkapcsolat és most mi a netkapcsolat és mennyi a pénzünk a fejlesztésre. 2023-ban mi lesz?
  Lesz a régi 2013-as mondjuk 20 megás net (jó esetben), meg az akkorra normál sávszélesség tízszeres áron itt-ott elszórva elérhetően? Leszakadni bármiben le lehet. Azért a netet nem csináltuk olyan rosszul és nem hiszem, hogy ez az adó tönkretenne mindent. Jó lenne már valamiben vezetni is. Pista már az is csoda, ha nem szakad le. Esélytelen, de tartsuk életben, hogy legyen net ott, ahonnan menekülnek a fiatalok?
  Akkor már inkább kerüljön a vonatkozó régió egy szolgáltató kezébe pár "húzó" várossal együtt és nyerjünk már végre egy értelmes pályázatot. Nem a netkapcsolat sávszélessége lesz az, ami miatt a fiatal ottmarad.

 • Kopi31415

  félisten

  Pista pont azért tud maga szolgáltatni, mert a piac nem akar oda bemenni. Ugyanis nincs rajta haszon. Ahol Pisták csinálnak ilyeneket, ott sok esetben inkább valami egyéni perverzió van a fejlesztés mögött, mint racioális pénzügyi ogndolkodás. Anno az elsö kábeltv-nk ilyen volt, az utca végi csóka maga rakta össze az egészet valami max száz házra, és volt szolgáltatás, kilencvenkettöben valami háromszáz forintért havonta.Fejleszteni nem tudott, amint terjeszkedett nagy szolgáltató oda, átvette az egészet, ö meg kiszállt. Neki lehet csak hobbi volt, de biztos megérte minimum szakmailag, az ügyfeleinek nem csak a három földfelszíni csatorna votl milliónyi arab parabolás mellé, a késöbb jövö nagynak meg kevesebbet kellett befektetni a bövítéskor. De a nagy nem jött volna azért a száz házért külön. Egy zsákfaluban, teszem azt Geszt vagy biharugra tuti nem fog törtetni senki fejleszteni, mert soha nem lesz profittermelö.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

 • Piton

  tag

  Ha nem csak kotozkodni akarnal esetleg megnezned a likeket amiket betettem es rajonnel...
  Mellesleg a UPC meg a DIGI pl tobbnyire nem dsl szolgaltato... De amugy ha kicsit ossze kapod magad, rajossz, h itt rohadtul nem az a lenyeg, h milyen tipusu kabelen megy a cucc, hanem az, h sok kis telepulesen sok esetben az egyetlen net szolgaltatasi lehetoseget nyirjak ki, ami van, mikozben avarosok nagy reszeben meg tobb szolgaltato kozul is valaszthatnak az elofizetok piti osszegekert, es itt errol volt leginkabb...

  Kódból vagyunk...

 • ESP

  senior tag

  Rokonék békés megyében élnek egy tanyán.

  Tanyán... Nem tanya hanem luxustanya...

  Ott az Invitel 1Megás net valami 5ropi :Y

  2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT

 • r-chee

  őstag

  LINK - ....hogy ez mennyire így van.... :D :U

  [ Szerkesztve ]

  Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája

 • Bogyó bá'

  veterán

  És még mindig sokkal jobban járnak vele, mint bármilyen mobilnettel...

  Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

 • kokov

  tag

  Nem a haszon a gond, hanem a befektetés megtérülési ideje. Ezért kell a külső forrás, de azt Pista nem tudja megszerezni és nem tudnak neki segíteni, hogy megszerezze. Nem megy. Így nem. Ráadásul nincs még a gyenge lélekszámhoz képesti "tömeges" csatlakozás sem, ergó kereslet, mert Pistákhoz hűséges mindenki 2 évekre. Nincs piac. Legalább az kellene, hogy kereslet legyen, hogy ha már elérjük az elérhetetlent akkor vegyék is igénybe azt a nyomorult szolgáltatást azonnal és mindenki, akinek ott net kell, hogy legalább el lehessen mondani, hogy miért csináltuk. Csak ott az árnyéka annak, hogy mi van ha tényleg nem kell a net a kutyának se? Átlátható így, hogy tényszerűen perpill hány előfizetőről beszélünk? Szart látható át és megy minden lefelé, amortizálódik, elavul. Pista holnap pékséget nyit. Osztakkó nincs net. Eddig vót, há' itten vót a kábel tessék nézni. Mostan nincsen. Hát, állunk, várunk. Csak gyün valaki oszt lesz valami. Egy torony az meg nem szalad sehová.

Hozzászólok Aktív témák