Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Rive #244 üzenetére

  helyesen: a magyar bankszektor több tagjánál veszteséget mutatnak a könyvek. ezt az állítást tudom elfogadni.

  mit jelent az, hogy "ha sikerülne rendberakni a hitelportfóliókat"? kinek a feladata ez? mert, erősen remélem, nem az államnak, az én pénzemből... bank dolga, oldja meg. ők adtak sokáig rabló módon hitelt mindenre, ők adtak sokáig agyatlanul, rossz kockázatfelmérés után hitelt mindenre, akkor most nyeljék be a veszteséget is.

  nem igaz, hogy mindig mindenkinek kötelező lenyelni a veszteséget, csak a bankoknak nem. nem igaz, hogy ezeknek a tetű bankoknak szabad kockázatmentesen üzemelni. hogy rabló módon adtak hitelt, arra csak néhány példa:
  - ha hitelt vettél fel, még az is külön tételként megjelent a számlán, hogy gizike manikűröztetett. de a jogászi, közjegyzői, földhivatali költségek biztosan
  - ha az az állítás, hogy rabló módon adtak hitelt, nem lenne igaz, nem nyert volna egy fickó pert az otp ellen, amelynek az volt a tárgya, hogy szemét árfolyamon számolták el a chf-et a hiteléhez.
  - suzukira 0%-os indulóval 10 évre csak a rendkívül mélyen idióták adnak hitelt. de ennek az ökörségnek sem ők viselik a terheit, mert ha egy ilyen hitel bebukik, amiről a felmerülése pillanatában is lehetett tudni, hogy atom mód ökörség, akkor a bank viszi a házad, ingó és ingatlan vagyonod, és behajtják a követeléseiket. akkor mire fel szedik a kamatot? hint: ha nincs kockázat, de mindenre van díjtétel, akkor pluszban még mire szedik a kamatot?

  a magam véleménye az, hogy egyrészt nem érdekel, hogy oldják meg a bankok a saját maguk által okozott problémákat, csak nekem ne fájjon, de nem ártana már újraindítani a működést, azokon a területeken, ahol arra valóban szükség van.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés