Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • repvez

  őstag

  válasz pilóta #6 üzenetére

  Biztos vagy benne, hogy elfér?
  Gondolj bele a föld kerülete kb 42000km . kb 300km magasan vannak most az internetes mühöldak.
  ha 42000 müholdat akar csak Musk felküldeni ami egyenlö távolságra keröngenek egymáshol, az kb anynit jelent, hogy egy adak ami 60 müholdat jelent azok egy pályán mozognak tehát ha egyenletesen elosztjuk akkor kijön hogy 700km-enként követik egymást.
  Ha hozzávesszuk, hogy a kettö között megy el a keresztbe mozgo pályasik, akkor máris csak fele távolság. ez már most van 1300 mühold után és az kb 20 körpálya pályánként 60 mühold.

  ÉS akkor még hol vagyunk attol hogy 42000 lesz fenn.
  Az kb anyni, hogy a körpályák kb 500km -ként lesznek , egymást keresztezve 250km-ként

  A müholdak kb 28000km/h szebességgel haladva vagyis 7km/s. az azt jelenti, hogy 30s ként lesz feletted egy mühold.

  Sok sikert, fellönni valamit ezen a mühold övön keresztül. vagy csak csinálni egy szép esti csillagos fényképet esténként.

 • repvez

  őstag

  válasz pilóta #17 üzenetére

  [link]
  Akkor itt egy kis animácio, hogy el tud képzelni a dolgot.
  ÉS ezt számod azzal, hogy az Amason, az EU, a kinaiak és az oroszok is akarnak majd egy igyan ilyet kiépiteni .
  Temészetesen nem átfedésbe egymással.

  Látom te még soha nem csináltál csillagászati fényképet vagy nem tudod, hogy nem csak az a baj, hogy a naprol visszacsillan. egyrészről a holdrol visszavert fény igy meglátszik rajtuk .
  Másrészról attól , hogy nem veri vissza a fényt még nem átlátszoak és azt a részt kitakarja a képpből.
  A csillagászati képeknél meg nem ritka a perces záridő, egy perc alatt meg pont jó nagy csikot huz a képen ami látszik. nem csak a fény miatt hanem pont a hiánya miatt.
  A földi teleszkopokrol meg nem is beszélve akik meg a távoli csillagokra fökuszálnak és az egész megfigyelt terület kisebb mint amit egy mühold egymaga kitakar, akkor hogy csináűl rola képet?
  [link]

  Másrészról, meg attól, hogy tudják, hogy pontosan hol vannak, még nem kockáztatnak, hogy összeütközzenek vele ha valami nem megy megfelelöen.

  Ha tudod, hogy 200m-enként mennek a kocsik az autópályán 200km/h-val, akkor te keresztező pályán szintén 200al lassitás nélkül 5km-távolságbol, nekiindulnál, hogy átmenj közöttük?

  [ Szerkesztve ]

 • repvez

  őstag

  válasz Tuomas #19 üzenetére

  igen kerülete, mert a mühold pályája egy körvonal és az azon mozgó müholdakat azon kell elosztani.
  A területnek nincs semmi értelme kiszámitani, mert a polusokon nem lesz lefedve és a pályák közti terület sem lényeges ez esetben . igen magasabban nagyobb a kerülete is, de a szándékom csak az volt, hogy egy körülbelüli számiitást adjak, hogy legyen mihez viszonyitani amikor valaki benyögi, hogy elfér több miliárd is fenn mert van hely. De abba érdekes senkinek nem akadt fenn a szeme.
  Mikor már 1200 müholdnál a linkelt problémák már jelentkeznek.

  Tehát látom ,megint érdemi válasz nélkül csak az jön, hogy probáljunk valamibe belekötni és ugy tünni, hogy milyen okos , anélkül, hogy gondolkodna .

 • repvez

  őstag

  válasz dabadab #20 üzenetére

  linkeltem a képet, hogy milyen szép csikokat huz a képre a starlink falka egy hosszu exponál.

  Az meg hogy egy több fényévre lévö területre fokuszálva a teleszkoppal az 500km-re lévő 20m-es tárgy elég nagy részt ki tud takarni a képből.

  Mondjuk mintha egy hegytetön lévö házat akarsz lefényképezni 4km-ról teljes fokusszal ,de egy méterre a lenycsétol van az ablakon egy légypiszok, az lehet pont egy házat kitakar neked a képen.

  Meg igen , nem szemmértékkel mennek, de nem is tizedmáasodperc pontosan és km/h pontossággal, valamennyi diferencia van mindig, ami most nem lényeges annyira mert van vagy 5 órás ablak a felérkezésre és pár km/h difi nem nagy gond.

  DE ha fél percenként jön egy mühold és neked a kettö között el kell menned, akkor már nem fér bele, hogy ha 1km/h-val lassabb vagy az okozhat 10s kését máris csak 20mp-re vagy az utközéstöl, ha még a müholdnál is van valami eltérés akkor még kevesebb. és akkor arrül még nem is beszéltünk, hogy nem m pontosan szálnak fel a rakéták sem.

 • repvez

  őstag

  válasz Tuomas #23 üzenetére

  TuomasÉ igen ez van , ha kiragad valaki egy szöveget a környezetéböl és egymás mellé teszi a két eltérö dologhoz.

  Mert a müholdak szempontjábol nem számit a terültet, hogy hogy oszlanak el a körpályán.
  De az urhajó szempontjábol meg a terület nem mindegy, hogy azon a területen menyni mühold lesz az adott pillanatban .

  dabadab: DE ugyan ilyen sűrűen lesznek majd mikor kiépül a rendszer a 42000 müholddal.

  És mint irtam csillagfotozáskor többször több percig van nyitva a rekesz a fényképezőn. igy hiába lesznek távolabb a müholdak, ha a fénykép készitése alatt mindegyik áthalad a képen akkor ugyan ilyen csikot fog huzni.
  Ugyan ez a csillagvizsgáloknál is, mert hiába csak nagyon rövid ideig lesz a lencse elött ,attül még belehuz a képbe egy csikot.

  Ha egy 1x1km-s területre fokuszál a távcső akkor a mühold 0.11s alatt tudja az egész területen keresztülhúzni a nyomát a képen.

 • repvez

  őstag

  válasz dabadab #27 üzenetére

  az elötted lévö kommentben, pont van egy video, arra, hogy mennyire nem lesznek sűrűn.

  Meg az a 0.003%-al kevesebb fény az pont azt eredményezi, hogy lesz egy szép csik a képeden ami nagyon nem jol mutat egy éjszakai képen .
  Nem azzal van baj, hogy 0.003%al kevesebb fény jön az érzékelöre, hanem ,hogy a képen egy oda nem illö vonal lesz.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés