Új hozzászólás Aktív témák
-
A németek egyre bizarrabb gyakorlatot folytatnak egyre több területen, miközben szépen leépítik a saját kreatív tevékenységüket. Lényegében a régi dicsőségükből próbálnak megélni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
joghurt
addikt
Nem teljesen. A Meta - mint mega-konglomerátum - a külön cégeit, szolgáltatásait használja egymás erősítésére, és területenként az erőfölény megszerzésére.
Például a Google Maps igen sokban támaszkodik a keresőhöz összegyűjtött adatokra. Vagy az androidos telefonok által küldött helyadatokra.A tej élet, erő, egészség.
-
Igen, ezzel tisztában vagyok.
Van némi kapcsolatom a versenyjoggal, és azt látom, hogy nincs jó megoldás, sokszor az éppen aktuális agyrémmel szívatnak meg cégeket.
A dolog filozófiai gyökerei ott keresendők, hogy ha a saját erőmből, a saját vagyonomat és jövőmet kockáztatva létrehozok valami nagyot (tegyük fel, hogy törvényesen), akkor ennek a gyümölcsét miért osszam meg a később érkező potyázókkal.
Nem tudom, hogy a jelen ügy részletei hogyan néznek ki, tudom, hogy a Google messze nem szent, és pontosan tudom, hogy hogyan lehet visszaélni egy ilyen szupermonopol helyzettel.
Tehát egyáltalán nem kizárt, hogy a német eljárás indokolt és korrekt. Valamiért mégis az az ÉRZÉSEM, hogy a saját vállalkozásaik piachoz jutását akarják megtámogatni -- egy olyan piacon, amit történetesen a támadott fél hozott létre.
MaCS
-
dolon75
aktív tag
Melyik lenne az a saját vállalkozás, amelyet segítenének?
Talán a HERE [link] ugrik be, valami régi hír szerint összeállt német autógyártókkal, de azóta nem sokat hallottam erről. De lehet, rosszul emlékszem.
Másik topikban a böngészők kapcsán volt hasonló elmélkedés. Ott is arról folyt a beszélgetés, hogy rendben, megnézik, valami döntést hoznak, majd minden megy tovább, mert a user úgysem fog váltani.
War Pigs!
-
Valahol lejjebb, nem a fogyasztó által látható rétegekben lehet a megoldás. Nem kell, hogy a korlátozott térképszolgáltatás komplex legyen, lehetnek kisebb, részlet- vagy közvetítő megoldásokat nyújtó cégek. Vagy valamit terveznek.
Tudom, hogy nem vagyok igazságos, de annak ellenére, hogy még tíz-tizenöt éve is egyfajta etalonként tekintettem a német eljárásokra, most már inkább az az első benyomásom, hogy na, már megint miben kötnek bele azokba, akik technológiailag lekörözték őket.
MaCS
-
joey04
titán
Lassan az összes tech óriás fontosabb termékével kapcsolatban vizsgálatot rendel el a németek kartellezés elleni hatósága.
idióták"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
joghurt
addikt
Mivel alapvetően az USÁból jön a technológiai fölény, ezért igen. Ott pedig más a jogi kultúra.
Én azért örülök minden olyan próbálkozásnak, ami egy már államoknál erősebb multival szemben próbál fékeket és ellensúlyokat fenntartani. Vegyük észre, itt élünk a cyberpunkban. Előrelátás 30 évvel ezelőttről?
A tej élet, erő, egészség.
-
dolon75
aktív tag
Lassan minden hires sci-fi író ötlete, utópiája kezd megvalósulni.
A baj az, hogy nem mindegyiket szeretném látni való világban, könyvben jó volt, de kösz, inkább nem...Ez a térkép is 40 éve még csak könyvben, filmben volt.
De az is ott volt csak, hogy ekkora cégek irányítanak mennyi mindent.War Pigs!
-
Shyciii
veterán
"A dolog filozófiai gyökerei ott keresendők, hogy ha a saját erőmből, a saját vagyonomat és jövőmet kockáztatva létrehozok valami nagyot (tegyük fel, hogy törvényesen),"
Mi az hogy tegyük fel törvényesen? Kapcsolatban vagy a versenyjoggal, és ilyet mondasz, hogy tegyük fel törvényesen? LOL. Amúgy meg iti bukik el a dolog, hogy tegyük fel törvényesen. A Google minden cselekedete annyira tiszta, és törvényes, minthogy egy sportoló se doppingol... Ilyen szintű versenyelőnyt csak törvényességgel nem lehet létrehozni, megalkotni.
[ Szerkesztve ]
-
joghurt
addikt
Azért fizetnek (némi túlzással) többet jogászokra, mint fejlesztőkre, hogy megtalálják azokat a kiskapukat, amik nincsenek explicit megtiltva. Tehát az nem gond, ha erkölcstelen, vagy a jogszabály szellemével ellentétes, csak ne járjon érte konkrét letöltendő. Ebben partnerek a nagy tanácsadó cégek is.
(És akkor még az erősen szürkezónás "lobbizást" meg sem említettem.)A tej élet, erő, egészség.
-
Shyciii
veterán
Azért a lobbizás, kenőpénz, kartell nem mondhatni törvényesnek, még ha titokban, csendben a háttérben ezek mennek. Szal továbbra is fenntartom, hogy törvényesen, tisztességesen senkiből nem lesz ekkora vállalat, mint a Google, mint ahogy a Microsoft és az Apple, és még lehetne sorolni.
Egyébként a jogászokat (az elitet) nem azért fizetik, hogy kiskapukat találjanak, hanem mikor lebuknak, akkor ne ők legyenek elítélve. Lásd bankok, biztosítók, tőzsdei csalásaik. Nagy dobás film elég jól bemutatja ezt.[ Szerkesztve ]
-
Amint írtam: filozófiai gyökerek.
Elég régi kérdés az, hogy ha teljesen törvényesen és tisztességesen gurítok valami tényleg nagyot a piacon, akkor mikor szaladok bele a monopóliumtilalomba. A versenyjog jelenlegi, különösen EU-s felfogása szerint gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy egy idő után ne a potyázók járjanak jól -- ötlet és kockázat nélküli piacra lépéssel.
A Google-ről nem írtam, de az adó(nem)fizetési gyakorlatuktól eltekintve azért elmondható róluk, hogy nem a törvénytelen üzleteik tették őket naggyá.
Érdekesség egyébként, hogy a Google-lel szemben legtöbbet kántált kifogások (adatkezelés) jellemzően pont alaptalanok.
MaCS
-
joghurt
addikt
Már bocsi, de rólam igen sok személyes adatot kezelnek úgy, hogy ahhoz én nem adtam hozzájárulást.
Amikor egy androidos eszköz a "felhőbe" tölti fel a kedves tulaj névjegyzékét, amiben én benne vagyok, például. E-mail címek dettó. Vagy fényképek, amik engem ábrázolnak, vagy én is látható vagyok rajtuk. Stb.
Lehet mutogatni rá, hogy de hát nem is ők az elkövetők, de ez csak jogászkodás. Ők kezelik az adataimat (haverom Pistike nem is tudja, mert nem az övé a szerverfarm), pláne még ha a kereső "fejlesztéséhez" Pistike gmailes fiókjába küldött leveleim tartalmát is feldolgozzák.A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
it Németország kartellezés elleni hatósága sorra indítja a vizsgálatokat, most épp a Google Térkép miatt.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest