Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Milyen routert?
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- OpenMediaVault
Új hozzászólás Aktív témák
-
fastleslie
senior tag
Bár én Opera rajongó vagyok, mégis azt mondom, a Microsoft ezen megoldása teljesen korrekt. Másrészt eddig sem volt problémám az IE-vel, megtaláltam a módját, hogy az Operát használhassam. Megfértek egymás mellett!
Más hasonlattal: autógyártókat is be lehetne perelni a beépített autórádió vagy légkondi miatt...
Felhasználói részről meg miért ne lehetne egy ingyenes böngésző már eleve benne...?
Más oprendszerek (Linux verziók) pedig ráadásul még szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt is adnak ingyen. Ez szerintem jó nekünk, aki pedig ránk akarja tukmálni a saját portékáját, adjon többet, gyorsabbat, jobbat... -
Doom
aktív tag
De az update-tel csak a ballot scrren (most már tudom, hogy így hívják) jön fel, a telepítés viszont letöltéssel történik, mintha elmennék a Mozilla lapjára nem? Innentől kezdve pedig kérdez, ez általános megoldás. A MS pedig nyilván nem fog ezért kivételezni.
Jópár évvel ezelőtt nem is kérdezgetett ennyit a Windows... nyilván most is meg lehetne tenni, csak kérdés, hogy mekkora erőforrás és kockázat?
-
floatr
veterán
"Mondjuk ezt nem látom, hogy ez miért különbözik attól, hogy a böngészőben elmegyek a Mozilla oldalára, és onnan letöltve teszem fel a FF-ot." -- mert a júzer nem megy a mozilla oldalára, csak egy win update-et futtat (adott esetben a háttérben), vagy win install-t
"Ugyanaz a procedúra, amiért a MS nem vállal(hat) felelősséget." -- nem kezdem el magyarázni, hogy mit és hogyan tehetne meg, de jópár évvel ezelőtt még a flash playert is felpakolta a júzer helyett (nem böngészőn keresztül).
"Tényleg, mi is van, ha a user nem akar választani (mert mondjuk nem tud, nem mer stb.)?" -- megszívta.
Browser ballot screen mockup -- erről megy a vita
-
Doom
aktív tag
Mondjuk ezt nem látom, hogy ez miért különbözik attól, hogy a böngészőben elmegyek a Mozilla oldalára, és onnan letöltve teszem fel a FF-ot. Ugyanaz a procedúra, amiért a MS nem vállal(hat) felelősséget.
simán elképzelhető, hogy nyomja a vissza-gombot, és választja azt, amit alapértelmezettnek vél
Amíg meg nem unja, vagy rá nem talál a kék e betűre?
Tényleg, mi is van, ha a user nem akar választani (mert mondjuk nem tud, nem mer stb.)?
És mi van, ha mondjuk már feltette neki vki a FF-ot? Akkor is választania kell?
Ballot screen az melyik? -
floatr
veterán
"Egyrészt bármit tölt le a user és installál, ugyanúgy kérdez" -- tulajdonképpen az alapprobléma az, hogy a júzer egy egyéb opció választása esetén böngészőn keresztül tölt le, és installál egy alkalmazást. Nyilván ha ezt más esetben teszi saját elhatározásból, akkor jogos a dolog. Itt viszont egy update/install lépésről van szó, és finoman szólva szokatlan egy ilyen figyelmeztetés-kupac ezekben az esetekben. Ezért nem helyénvaló a böngészős megoldás szvsz
"Másrészt, ha már kiválasztotta az egyiket és feljön az ablak, akkor csak azért "nem"-et nyom? Nem tudhatja elvileg, hogy az IE-nél nem jön fel (1bites userről beszélünk)... Vagy végigpróbálgatja az összeset?" -- hát ez a jó kérdés, mert a résztvevők közül senki nem tud gondolkozni az 1bites júzer fejével. Terjedhet az "infó" kollégák/ismerősök/szomszédpistik révén, de simán elképzelhető, hogy nyomja a vissza-gombot, és választja azt, amit alapértelmezettnek vél. Ezért szüttyögnek a nyomorultjai, hogy még mindig nem egyenlőek a feltételek. Nekem legjobban a ballot screen ikonja tetszik egyébként.
Tapasztalom h ami egy informatikában átlagosan jártas ember számára természetes, az egy átlagember számára teljesen más jelentőséggel bír, és emiatt megy a huzavona, amit már az EU is únni látszik.
-
Doom
aktív tag
1. Igen, írtam is később, hogy a user kvázi nem érdekes.
2. Igen, erre írtam, hogy szerintem ez a másik irányba igazságtalan, de hát nem én hozom a törvényeket (inkább szerencsére mint nem).
Ezt a 3 ablakos dolgot akárhogy gondolom végig, nem látom akkora problémának.
Egyrészt bármit tölt le a user és installál, ugyanúgy kérdez, tehát valószínűleg nem ismeretlen számára (persze lehet, hogy mégis, ekkor viszont nem fog merni csinálni semmit szvsz, vagy eszetlenül nyomja a "tovább"-ot).
Másrészt, ha már kiválasztotta az egyiket és feljön az ablak, akkor csak azért "nem"-et nyom? Nem tudhatja elvileg, hogy az IE-nél nem jön fel (1bites userről beszélünk)... Vagy végigpróbálgatja az összeset?
Tehát valahogy bennem nem áll össze, hogy hol jön képbe a hátránya annak, hogy mindegyiknél kérdez, csak IE-nél nem. Nagyobb az esélye, hogy az alapján dönt, hogy mit szeret/melyik logót látta már valahol/mit mondott a szomszéd pistike.
Persze akár lehetne egy egész egyszerű megoldása, amit te is írtál (két megerősítő kérdés), csak más szöveggel -
floatr
veterán
A pontjaidhoz:
1. nem a júzerről van szó, max csak áttételesen.
2. az a 9x% a magyarázat a különböző bánásmódra."Ezt nem értem. Azt mondod, hogy nem tudnak egyenlőképpen választani?" -- nem, itt konkrétan arra gondolok, hogyha nem az alapot választják, akkor egyből a júzerre szakad pár biztonsági figyelmeztetés. Lehet hurrogni, hogy letölt, meg installál, meg UAC, meg sandbox, de a probléma megoldásának szempontjából irreleváns, hogy mi a felhasznált technológia, aminek ilyenek a megkötései, inkább számít az, hogy ha egyet kiválaszt a lehetőségek közül, akkor csontra ugyanazokon a screen-eken keresztül kellene átvergődnie, mint bármelyik másik opció esetében. Erre mondtam a 3 ablakos figyelmeztetést az IE választása esetére is.
"kétlem, hogy az EB szakmailag a topon van, persze lehet, hogy itt pont a józan ész fog dönteni a kifogás jogosságában." -- Nyilván lesz egy határ, amin túl az EU ~szarrágásnak minősít minden továbbit, bár érzésem szerint van bennük is egyfajta szándék, hogy a ms-ot egy kicsit megizzasszák.
-
Surfym@n
senior tag
Kiváncsi lennék mi lenne, ha a M$ átnevezné az IE-t BingExplorer vagy mittudoménmire, akkor is így menne a ricsaj? - bár az IE már jól bejáratott név
Mindig olyan jókat tudok mulatni azon, mikor Monnman unatkozik
-
Doom
aktív tag
Nézd, ha rám akarnának kényszeríteni valamit, akkor nyilván én is igyekeznék a lehető legkisebb energiával megvalósítani. Nekik nyilván úgy érdekük kikecmeregni belőle, hogy egyrészt minél kisebb legyen a ráfordításuk, másrészt (valószínűleg, /összeesküvéselmélet kreálás on) minél kevesebb infot közölni, hogy az emberek a megszokottat válasszák (IE), mert nem akarnak időt szánni arra, hogy megértsék a dolgot. Persze ez borulhat moonman érvelésével ("Google = internet" elképzelés). Továbbra is tőlük láttuk eddig az egyetlen megoldást, a többitől meg fújolást - ami szerintem logikus az eddigiek alapján.
Valóban sokéves hagyományaik miatt éri őket szankció, de gondoljunk bele az alábbiakba:
1. a usernek eddig jó volt így is, kapott egy ingyenes böngészőt installálva, amit lecserélhetett, ha akart
2. valószínűleg nem kifogásolná senki az eljárást, ha nem lenne ennyire elterjedve a Windows (OSX+Safari-ból kiindulva). Igazából szerintem kicsit érdekes a felállás, mert úgy is értelmezhetnénk ezt, hogy EB szerint Apple tehet böngészőt az OSX-be, Microsoft pedig nem tehet a Windows-ba - hol itt az egyenlő elbánás? Persze, tudom, hogy az elterjedtség miatt ez más törvényt sért, csak itt érzek némi összeférhetetlenséget.Én ezek alapján nem ítélem el a gyakorlatukat. Ha megtiltották volna Win-en más böngésző futtatását, akkor az már más tészta lenne.
pont arról van szó, hogy nem tudja, mert aránytalanul nagy egy egyszeri jjúzer szempontjából az egyes opciók választása közti különbség, legalábbis a közvetlen usecase következmények
Ezt nem értem. Azt mondod, hogy nem tudnak egyenlőképpen választani? Ez szerintem egyrészt a MS-nak jó, másrészt ebbe mindenki azt ért amit akar (szerintem pl. nem attól lesz egyenlőbb a választás, hogy IE ablakban nyílik meg vagy nem). A közvetlen usecase következmények a user szempontjából szerintem totál egyenlőek, mindegyikkel fog tudni böngészni, és tulajdonképpen ez a célja. A fejlesztő szempontjából nem mindegy, ezért megy a cirkusz, és ezért nem érdekel senkit (legfeljebb az EB-t), hogy a user mennyire kényelmesen tudja ezt megtenni.aszonták h elfogadják, ha a piaci szereplők elfogadják. Ez nem ugyanaz. Persze részrehajlóak, de az EU dolga eldönteni, hogy meddig jogosak a kifogások.
Ez a két mondatod szerintem ellentmond egymásnak. Ameddig a piaci szereplőknek vannak kifogásaik, addig nem fogadják el. És kétlem, hogy az EB szakmailag a topon van, persze lehet, hogy itt pont a józan ész fog dönteni a kifogás jogosságában. -
floatr
veterán
Az okokat nem vitatom, bár az ember hajlamos ennél még többet is odagondolni, ha róluk van szó.
"mert úgy tűnik, ő az egyetlen konstruktív szereplő, a többiknél meg mindig csak ez megy, hogy "ezígynemjó", "aztmégnemlehetnehogy" stb." -- ott a lényeg, hogy úgy tűnik. Úgy tűnik, mintha csináltak volna valamit, de gyakorlatilag energiamimum elve alapján bedobtak egy "megoldást". Úgy tűnik, mintha megoldást adtak volna, de -- számomra legalábbis -- érthetetlen a "megoldás" eszközének megválasztása, és kissé vicces a kivitelezés is a buktatók miatt. Úgy tűnik, mintha konstruktívak lennének, és egyedüli pozitív szereplők lennének a történetben, viszont ez eleve ott bukó, hogy sokéves "hagyományaik" miatt éri őket szankció, amiből nekik is érdekük kikecmeregni.
Amellett tegyük fel gondolatkísérletképpen, hogy télleg egy csapda lenne ez a megoldás. Kinek tűnne fel, hogy szándékosan így kanyarították a dolgot, hogy "kénytelenek" feldobni figyelmeztetéseket stb-stb ? A legtöbb ember azt látná, hogy "jé egy megoldási javaslat""És ezt tudja a megvalósított megoldás? Tudja." -- pont arról van szó, hogy nem tudja, mert aránytalanul nagy egy egyszeri jjúzer szempontjából az egyes opciók választása közti különbség, legalábbis a közvetlen usecase következmények.
"Az EB-nek tetszik? Igen." -- aszonták h elfogadják, ha a piaci szereplők elfogadják. Ez nem ugyanaz. Persze részrehajlóak, de az EU dolga eldönteni, hogy meddig jogosak a kifogások.
-
Ezt már nagyon unom!
Mostantól a FF és az Opera honlapján a kezdőoldal legyen a választóképernyő! -
anulu
félisten
szánalom, amit csinálnak a "versenytársak". mondom ezt annak ellenére, h FF-et használok.
-
Doom
aktív tag
Szerintem a MS több okból is elébe ment a dolgoknak:
1. Így legalább részben ő tudja irányítani a dolgokat.
2. A W7 miatt sietett. Gondolom szerette volna ő is letudni a mizériát a W7 előtt.Kíváncsi lennék amúgy, mi lett volna, ha a W7 megjelenése nincs ennyire közel. Megvárta volna, amíg az EB összedob(at a gyártókkal) egy specifikációt? Vajon az mennyi időbe került volna?
Őszintén szólva én mindig is utáltam az olyan hozzáállást, hogy "ez így nem jó, oldd meg másképp". Ez semmit nem ér, abszolút destruktív. Számomra a MS azért szimpatikus ebben a történetben, mert úgy tűnik, ő az egyetlen konstruktív szereplő, a többiknél meg mindig csak ez megy, hogy "ezígynemjó", "aztmégnemlehetnehogy" stb.Amikor belevágtak az egészbe, maximum egy nemhivatalos vélemény volt, hogy valamiféle választóképernyőre lenne szükség, ami megadja a júzereknek a lehetőséget, hogy egyelőképpen tudjanak választani a felkínált lehetőségek közül.
És ezt tudja a megvalósított megoldás? Tudja. Az EB-nek tetszik? Igen. Akkor miről beszélünk? A sztori szakértőivel az a baj, hogy részrehajlóak.
Az utolsó bekezdéseddel mondjuk nem értek egyet (azzal, amire céloz), de ez meddő vita lenne, ezen nem veszünk össze.
-
floatr
veterán
"Én úgy látom, a MS próbálja kitalálni, a többiek meg csak kibickednek. Így elég nehéz megfelelni a követelményeknek."
Ha emlékeim nem csalnak, a nyáron szünetelt az igazságosztás az EU intézményeiben, és ment a jajveszékelés, hogy milesz-milesz, mingyárt itt a win7, és még semmi döntés nincsen. Erre a ms elkezdett önállóskodni, először azzal h win7e, aztán meg jöttek ezzel a ballot javaslattal, hátha elébe tudnak menni az esetleges problémáknak -- mármint h más mondja meg nekik (ahhaha, abszurd ötlet), hogy mit kell csinálniuk. Magyarán meg sem várták a hivatalos elvárásokat, csak bepróbálkoztak.
Amikor belevágtak az egészbe, maximum egy nemhivatalos vélemény volt, hogy valamiféle választóképernyőre lenne szükség, ami megadja a júzereknek a lehetőséget, hogy egyelőképpen tudjanak választani a felkínált lehetőségek közül. Erre ezt sikerült megtojniuk...A magam részéről akkor tekinteném lezártnak a témát a jelen megoldás esetében, ha az exploder választásakor is felsuhanna vagy 3 figyelmeztetés, hogy "fokozott veszélynek teszi ki magát ha ezt választja", "biztos hogy nem megbízható alkalmazást akar elindítani?", meg "most még van visszaút..."
-
fordfairlane
veterán
Mindenki végzi a dolgát, a Microsoft csinált valamit, a többi meg teszteli, meddig mehet el, ha már úgymond fel lettek kérve szakértésre az EU által. Csak itt a fórumban megy az ovis szintű értetlenkedés, meg a hasonló szintű szakértés, a "jajmikóleszmárvége" ,"eznevetséges", "explorernélkülnincsexplorer", mintha kényszerítenék őket. Aztán mégis úgy vetik rá magukat az ilyen hírekre, mint döglött bögölyre a beamfetaminozott hangyaboly.
-
Doom
aktív tag
képtelenek egy nyomoronc alkalmazást megfejleszteni, ami megfelel a követelményeknek
Ööö, mik is a követelmények? Én úgy látom, a MS próbálja kitalálni, a többiek meg csak kibickednek. Így elég nehéz megfelelni a követelményeknek.
Persze a MS is jól csinálja, mert inkább az ő ötleteit faragják a többiek, minthogy azok álljanak elő valami elmebeteg csillagháborús történettel... -
fordfairlane
veterán
Az opera meg nem indított mozgalmat, ahogy a firefox. Más eszközzel meg láthatóan nem lehet kikezdeni egy kettős (majdnem)monopóliumot.
A Firefox mozgalmat indított, ugye amit sokan kifogásoltak, az Opera az EU-t próbálja felhasználni, a Google-nak meg rohadt sok pénze és hirdetési felülete van. Másképp nem lehet befogni egy ekkora mammutot, mint amilyen a Microsoft. De hogy ebben a fórumban egyfolytában csak a nyavajgás meg az értetlenkedés megy, azt nem tudom, hogyan lehetne megoldani. Nem neked szól.
-
floatr
veterán
"Nyilván az MS semmit nem fog tenni, amivel önmaga szívhat, és nem kötelező." -- nyilván, de némi túlzással élve, nem érdemes piszkálni az alvó oroszlánt. Senkinek nem lesz jó, ha az EU valóban rájuk ront, pláne nekik nem
Az opera meg nem indított mozgalmat, ahogy a firefox. Más eszközzel meg láthatóan nem lehet kikezdeni egy kettős (majdnem)monopóliumot.
-
Morden24
nagyúr
Nem köcsögösködés, ez nem egy kocsmabunyó. Nyilván az MS semmit nem fog tenni, amivel önmaga szívhat, és nem kötelező.
Az O/A nem az MS miatt tart ott, ahol tart. Azért tart ott, mert képtelen volt felismerni az érzékeny pillanatot - ellentétben a Firefoxszal, oszt' nosza, a róka hol tart EU-biztos nélkül is...
-
klaczi
aktív tag
.....és öntik a pénzt a kincstárba.....
-
floatr
veterán
Alapvető tévedés az, hogy most a ms szivességet tesz ezzel. Ez az egész egy nemkívánatos folyamat kifejlete, amit ők idéztek elő -- lehet rajta rugózni, de ez is egy évtizedes történet.
Ez egy szankció, és nem egy 3rd party cég pattog. Akár tetszik, akár nem, a piaci résztvevők bevonásával az EU dönti el, hogy mit kéne csinálniuk annak érdekében, hogy további retorziók nélkül a piacon maradhassanak, miközben a ms megpróbálja olyan megoldással megelőzni őket, ami persze még mindig neki kedvez.Teljesen mindegy h internetről letöltött bárakármi. Ha ennyire védeni akarnak, akkor oldják meg ezt is, bár nyilván nem erről van szó. Eddig mindig csak annyit mozdultak el az aktuális állspontról, amire nem mondhatta az EU azt, hogy nem csinálnak semmit.
Hülye az egész helyzet, és szvsz jelen formájában megoldhatatlan, és a ms is segít ezt az érzést fokozni. Viszont a módszerük szimplán kötsögösködés:
-- rájönnek h gáz van
-- "csakazértis" kivesszük az explodert, aztán majd jön frissítésként
-- súgnak nekik, hogy ezt is meg fogják szívni
-- előjönnek egy böngészős megoldással, ami több sebből vérzik, de legalább nem volt vele nagy munka, és részrehajló (érdektelenek az alkalmazott technológia megkötései, mert nem alkalmas az elvárt működésre)
-- mindenki elkezd jajgatni, hogy szegény ms/rohadt opera, miközben a ms látványosan "szabotálja" az egészetNem különösebben izgat az opera részesedése, de ha az operának meg kell döglenie, akkor azt ne a ms döntse el. (Az AMD/intel témával kapcsolatban ugyanez a meglátásom)
-
floatr
veterán
"pfáhh ezen jót röhögtem. igen, Obama holnaptól betiltja az Intelt meg a Microsoftot is, jön a szépúj AMD-Linux világ." -- ja, tegnaptól.
Lehet csodálkozni, hogy mi köze a politikának a nagyvállalatokhoz -- szerverszobából a világ... A korábbi demokrata kormány is foglalkozott velük, aztán a republikánusok vállon veregették őket. Aztán megint itt egy újabb demokrata kormány, és megint cibálják az intelt, jé: ez nem csak itthon megy így
-
Morden24
nagyúr
egy olyan ablakot kap, amitől akkor tud a -- számára -- legegyszerűbben megszabadulni, ha mindent az eredetiben hagy.
Az az Operáék és az EB legnagyobb tévedése volt, hogy az embereket 1. érdekli az, hogy mi az a borwser 2. érdekli az, hogy hány féle van 3. erre időt és energiát akar szánni 4. mivel hogy kötelezően az arcába van tolva.
Ilyen hülyeségre senki ne csodálkozzon, ha az alapreakció a "haggyábékén". Ha meg az MS nem a kényelmes felhasználói utat választja, akkor meg kurvaanyádWinfos - az egy másik kérdés, hogy most az ő érdekük számukra szerencsésen ezzel egybe is esik, és nyilván hülyék lennének magukkal jobban kiszúrni, mint amennyire kötelező.
Mivel olyan folyamatról van szó, amiaz installhoz, vagy frissítéshez kötődik, otromba szarakodás mindezt úgy megoldani, hogy a júzer ne lehessen nyugodt, ha nem az alapopciót választotta
Itt nem az a lényeg, hogy nem az alapopciót választja. Nem az a lényeg, hogy browsert tölt le, hanem az, hogy letölt egy file-t az internetről.
Kit érdekel, ki kérte, ki mondta, hogy ezt kizárólag böngiben lehet megoldani???
Senki nem mondta, hogy ne ott oldják meg. Az, hogy egy 3rd party konkurens cég mit pattog, az pont le van szarva, ha rajtuk múlna, a Windows-ban már nagy piros lenne az o betű. Ellenben senki nem kötelezte őket, hogy külön appban fusson a dolog. Ha majd muszáj, akkor muszáj.
Vagy te egyből két parkolási csekket fizetsz be, úgyis meg fognak még baszni az idén?Sajátos helyzetbe kerültek a piaci szerepük miatt, oldják meg.
Nyilvánvalóan vagy így, vagy úgy meg fogják oldani. De azon károgni, hogy az MS védi a piaci részesedését és az érdekeit eléggé nevetséges akkor, amikor éppen más cégek piaci részesedési kísérleteinek és érdekérvényesítésének szurkolunk.
El kéne dönteni, hogy "oktassuk a casual júzert" vagy "imádjuk, amikor kúrtatják a mikrofost". A kettő nem ekvivalens. -
floatr
veterán
Nem tudom, és nem is akarnám megoldani a helyzetet, mert nagy ívben teszek rá. De a jelenlegi felállás ugyanazt a leszarást tükrözi, ami korábban is jellemző volt rájuk. Amikor egy nyomoronc install folyamatot lépked végig a szerencsétlen júzer, vagy volt olyan "ostomba", hogy bekapcsolva hagyta a frissítést, akkor egy olyan ablakot kap, amitől akkor tud a -- számára -- legegyszerűbben megszabadulni, ha mindent az eredetiben hagy.
Mivel olyan folyamatról van szó, amiaz installhoz, vagy frissítéshez kötődik, otromba szarakodás mindezt úgy megoldani, hogy a júzer ne lehessen nyugodt, ha nem az alapopciót választotta. És itt most meredeken teszek arra, hogy az böngésző tyütyütyü. Kit érdekel, ki kérte, ki mondta, hogy ezt kizárólag böngiben lehet megoldani??? Állítólag felelős, döntésképes, komoly IT szakemberek, közben meg arcoskodva bohóckodnak, arra várva, hogy az EU mikor unja meg (amit szvsz nekik sem érdekük megvárni).
Sajátos helyzetbe kerültek a piaci szerepük miatt, oldják meg.
-
moonman
titán
"ami egy install esetében egyből szirénázik, hogy a júzer csakis a saját felelősségére telepíthet adott esetben biztonsági kockázatot jelentő alkalmazást."
szerintem minden böngészőnek kötelessége lenne futtatható állomány letöltésekor legalább egyszer figyelmeztetni, még mindig nem értem, mi ezzel a bajod.
"Mindegy, a zintel már a vágóhídon van, mennek ők is hamarosan, mert demokrata kormányuk van..."
pfáhh ezen jót röhögtem. igen, Obama holnaptól betiltja az Intelt meg a Microsoftot is, jön a szépúj AMD-Linux világ.
-
Morden24
nagyúr
Na most a szirénázásba belekötni azért nevetséges, mert ez:
a futtatható állományok letöltésekor az Explorer figyelmeztetést jelenít meg.
Még a saját cuccaiknál is megjelenik. Le akarok tölteni egy Microsoft Security Essentials-t, ugyanúgy megkapom a security warning-ot.
Na most ebben a kontextusban ez:Szerintük ebben az esetben ezt le kellene tiltani
egy eszméletlen baromság. Ha az MS a saját futtatható állományaival nem kivételezik, akkor miért tenné akármilyen 3rd party cég nem általa ellenőrzött honlapjáról letölthető szoftverrel?
-
floatr
veterán
Szar ügy. Vicces ahogy mindenki körbeszivatósdit játszik, bár láthatóan a msnak nem tűnik fel h az EU-val nem érdemes szarakodnia. Nem kicsit nevetséges, ahogy odaadták egy tilitoli pistikének a feladatot h faragjon egy weblapot, amit persze "csak az alapértelmezett böngivel lehet megjeleníteni", ami egy install esetében egyből szirénázik, hogy a júzer csakis a saját felelősségére telepíthet adott esetben biztonsági kockázatot jelentő alkalmazást.
Szánalom, ahogy a ms is bohóckodik. Az IT ipar fele az operáék szánalmasságán röhög, mert ennyire nulla a marketingjük, a másik fele meg a ms arroganciáján, ahogy képtelenek egy nyomoronc alkalmazást megfejleszteni, ami megfelel a követelményeknek.
Mindegy, a zintel már a vágóhídon van, mennek ők is hamarosan, mert demokrata kormányuk van...
-
bobsys
veterán
Az Operának még egy kifogása van: az, hogy a futtatható állományok letöltésekor az Explorer figyelmeztetést jelenít meg. Szerintük ebben az esetben ezt le kellene tiltani, mivel a felhasználókat eltántoríthatja a kiválasztott böngészőalternatíva telepítésétől
napersze, aztan amikor elteritik a usert es bekap egy szep szeretetcsomagot akkor meg a windows a szarfos
-
_Orbi_
aktív tag
Én az egészet már ott nem értem, hogy a Microsoft a saját operációs rendszerébe miért ne rakhatna kedve szerint explorert? Elvégre már igen sok éve csinálnak win-t és eddig se volt probléma belőle, meg hát ők találták ki ezt az egészet...
viccesszánalmasvergődés. -
BonFire
veterán
Szerintem az Opera valami hasonlóra gyúr.
[L:%20http://itcafe.hu/dl/upc/2009-11/10/227304_py8gibc1owai6hlk_opera_explorer.thumb.png][link][/L]
Mert azért annak tudatosulnia kéne bennük, hogy az Explorer szerves része a Windowsnak, gyakorlatilag az összes intéző ablak ugyanazokkal a vezérlőelemekkel és címsorokkal, ugyanazzal a skinnel működik. Tehát ha egy sima ablakot csinálnak, annak is Exploreres skinje lesz, nem Operás, mint itt látható. A lúzerek meg azt választják, mert a kék gomb ismerősebb, mint az ezüst.
Az viszont mélyen elgondolkodtató, hogy aki internet közelébe kerül, hihetetlen gyorsan megtanul warezolni, torrentezni, félmillás professzionális programokat használatba venni, ugyanakkor egy böngészőt megkeresni, letölteni meg feltelepíteni nehézségeket okoz? Ugye ezt senki nem gondolja komolyan? Aki IE-t használ, az azért használja, mert megfelel neki.
-
Alchemist
addikt
Kéne egy olyan opció is, hogy "Nuke European Committee""... ezt választanám.
-
=Mentor=
őstag
Szerintem ennek az egész választósdinak semmi értelme, aki alternatívát akart eddig is tudta melyik böngészőt válassza, aki meg nem annak csak egy újabb kellemetlenség, nyűg....
-
Lenry
félisten
A norvég céget elsősorban az zavarja, hogy a választóképernyő magában az Internet Explorerben jelenik meg.
egy sima facepalm ide már nem elég
de igazából az jutott eszembe, hogy: elmentek ti a...
-
Gregorius
őstag
Ms-nek le kéne fordítania az IE-t linuxra és ugyanígy beletuszkolni az ubuntuba. Majd akkor mit szólnak. a firefoxék és az operáék.
Régebben volt IE for Mac. Érdeklődés hányában beszűntették a fejlesztését még az IE6 előtt. Mondjuk nem kár érte. Még a Windowsos változatokat is alulmúlta mind szabványkövetésben mind stabilitásban.Ez egy SW cégnek nem energia... Kb mint egy csavar becsavarása egy autógyártásnál.
[...]
Ó hát ez nem olyan egyszerű, be kell tölteni a Visual C++ editort, elindítani az MFC app wizardot
[és még sok más érintettnek]
How many Microsoft employees does it take to change a lightbulb?
- One dev to spend five minutes implementing ChangeLightBulbWindowHandleEx.
- One program manager to write the specification.
- One localization expert to review the specification for localizability issues.
... (16 pontos a lista)
Nem tudom, hányótokban tudatosul, hogy ha a Microsoft kiad egy szoftvert, ami mondjuk a Windows client oprencerekre települ - legyen az egy egyszerű üdvözlőképernyő - és a felhasználók mindössze egy ezrelékénél probléma jelentkezik, az még így is félmillió felhasználó? -
Morden24
nagyúr
Nem hinném, hogy ilyen alapon kéne megítélni egy céget. Függetlenül attól, hogy az O/A indokai és kötözködése sok ember szerint baromság (köztük vagyok én is), a céljuk teljesen érthető: egy profitorientált cégről van szó, azért dolgoznak, hogy növeljék a részesedésület.
A probléma azokkal a balfékekkel van, akik egy cég piacépítő politikája mögé beállnak, és valami PR-dumát benyalva hirdetik, hogy jaj ez milyen jó a közembernek, merthogy érte történik mindez. Faszt, pard' my french.
Szóval nem a cégekkel van, hanem a hülye rajongókkal, akik bármit meg tudnak ideologizálni. Persze a másik cég hasonl lépései a sátán munkálkodása, a saját választott kedvencüké meg közhaszon.
szerk.: Mondom ezt úgy, hogy elhányom magam az O/A marhaságaitól, de pl. a Mozilla gagyi MS-bashing kampánya miatt is megérdemelné ilyen alapon, hogy a bugróka eltűnjön a süllyesztőben. Ettől függetlenül pl. Opera böngészőt napi szinten használok, mert mobilfronton jelenleg ők elégítik ki az igényeimet.
-
Tudod csak az a baj, hogy pofátlan itt mindenki, ilyenek ezek a pénzéhes cégek, kapitalizmus van. Sok olyan dolog van a színfalak mögött amiről mi "átlag" emberek nem tudunk. Mocskos ügyei az MS-nek is vannak, voltak, mégis a termékeit használják az emberek, mert jók. Ugyanis ezt kell nézni egy felhasználónak, a termékek minőségét, használhatóságát, és ez alapján ítélkezni. Ellenben lehet egy cég nagyon rendes, emberbarát, játszhat nyílt lapokkal, okosan, mindent betartva. Aztán ha a létrehozott termék semmit sem ér a kapzsi versenytársak ellenében, és még csak nem is nyomulnak előre, le is húzhatják a rolót.
-
Glenda
addikt
Én régen nagyon Operás voltam, de amióta elkezték a hülyéskedést nem használom. Mert pofátlanok. Sőt, mindenkit megpróbálok meggyőzni, hogy ne használják.
-
RoBorg
tag
Igen, igen. Ha akarsz, akkor úgyis felraksz más böngészőt. Ha meg láma vagy, megkéred az öcsédet, bátyádat, nővéredet, apádat, fiadat, lányodat, anyádat, nagyanyádat, havert, szomszédot, sarki fűszerest, vizóraleolvasót...stb., aki ért hozzá, hogy segitsen már. Ha meg nem, ott az IE, azt kész. Nem a legjobb, én sem használom, de azért a semminél jobb. Miért nem jó ez így? Miért kell variálni?
Én is csatlakozom, a "nem_vagyok_IE_fan_de_ez_már_szánalmas_amit_az_Opera_és_a_Mozilla_csinál" klubhoz.
Lassan ezeket is dobnom kell. A végén még kitalálják, hogy csak azért vagyok az ő böngészőjük felhasználója, hogy növekedjen a részesedésük. Ja, meg mert volt a böngészőválasztó és az telepitette fel az ő terméküket. Mintha ez bármilyen nehézséget is jelentene...S nem magamról beszélek. -
Pedig ez már egy olyan jó összekombinált dolog az eddig felajánlott lehetőségekből.
De most komolyan, vagy úgy csinálják, hogy értelme is legyen, vagy sehogy. Amúgy meg csak annyira lenne kikapcsolva, mint amennyire most is ki lehet, nem okozna zavart a rendszerben. Mert így olyan semmilyen, a legtöbben még az IE konfigurálásánál is a"majd később foglalkozom vele" megoldást választják mikor rákérdez. -
Én nem mondom, hogy ne legyen IE a Windows-ban. Sőt, ha megnézed, akkor én magam ajánlottam egy lehetőséget, hogy hogyan oldjuk meg, hogy benne legyen már alapból. De amúgy sem kell oda a komplett Internet Explorer, hogy az internetet böngészhessük. Jó lenne egy olyan puritán HTML jelenítő cuccos, aztán mikor először nyitja meg az ember, akkor belőhetné rajta, hogy mit szeretne. Alapból meg a teljes IE nem lenne bekapcsolva, mint megannyi szolgáltatása a Windowsnak. Na, most már tisztul a kép, ez kellene ide nekünk. Vagy ne legyen inkább az egészből semmi, nekem így is jó volt, ahogy volt.
Mod: igen, a parancsikon egy logikai függvényt tartalmazna, először egy felugró alkalmazás nyílna meg, majd ha az lefutott, azután a böngészőt nyitná. -
oO7
őstag
azzal a logikával, hogy "ne legyen IE csak egy ilyen egyszerű választóképernyő ahonnan aztán az IE-t is le lehetne tölteni" az a probléma, hogy ha nincs IE akkor választóképernyő sincsen... mert ugye az volt, hogy kiveszik az IE-t VAGY választóképernyőt csinálnak...
csak ugye megintcsak sunyi paraszt módon - már azt alapul véve, hogy választóképernyő van - jön most azzal az Opera, hogy mi lenne ha külön alkalmazásban nyílna ez meg és nem IE-benOpera: Vegyék ki az IE-t vagy csináljanak egy választóképernyőt ami akkor jön fel amikor emberünk először elindítja az IE-t (ez eredetileg valahogy így hangzott)
MS: rendben megcsináljuk csak kussoljatok már !
Opera: Mi lenne ha a választóképernyő nem IE ablakban nyílna meg ? -
fordfairlane
veterán
Ó hát ez nem olyan egyszerű, be kell tölteni a Visual C++ editort, elindítani az MFC app wizardot, az mindenféle bonyolult kérdéseket tesz fel, mint pl. hogy mi legyen a neve a projectnek, bele kell rakni a Webbrowser controlt, paraméterstruktúrát belőni, aztán meg exe-t fordítani. Nem olyan egyszerű, na, ez egy igazi embert próbáló műszaki problémakör, hidd már el!
-
Írhatnának egy egyszerű puritán, alap "böngészőt", ami sok mindenre nem jó (nem menne a flash stb.), de ott lenne mindig, mint a jegyzettömb mondjuk. Vagy akár, csak ez a választó bizbasz jönne be rajta. Mert ugye, ha lekapcsolja az ember az IE-t, akkor b-ja. De meg is mutatom, hogy mire gondolok, ez egy 2,5 kb-os alkalmazás, nem nehéz ilyet csinálni:
-
Nem a bűnűzők is még pereskedhetnek, bizonygathatják az igazukat, vagy elmenekülhetnek. Ezt csinálhatta volna a Microsoft is, sőt be is szüntethette volna a Windows forgalmazását az Európai Unióban. De nem, különböző ötletekkel álltak elő, amivel szavatolhatják a bevételt a bolygó ezen területén is.
-
-
5h4rK
tag
Egyaltalan nem vagyok MS hivo, de egyszer baromsag belekotni abba, hogy ugat az IE, hogy nem tetszik neki valami. A helyukben egy rohadt nagy ablakban egy kib***ott nagy piros iksz-el azt is odairnam, hogy 3rd party software es nem vallalnak garanciat a minosegeert ( nem mintha odelennek az MS nyujtotta minosegert, de ha tegyuk azt a juzer felteszi az Operat amiben kiderul, hogy egy baromi nagy lyuk tatong es megfertozik a gepet, ellopjak a bankkartya adatait kit fognak felelossegre hozni? ).
-
Ott a megoldás, hogy ne az IE-ben oldják meg a böngésző választás kérdését. Ha már kötelezővé tették, és el is vállalta az MS a feladatot, akkor normálisan oldja meg, ez nem nagy kérés. A logikus pedig az lenne, ha vagy elterjedtség alapján, vagy maximum a böngésző neve szerinti ABC sorrendbe helyeznék őket. Persze ez már legyen a saját hatáskörük végül is, de azért ne az Isuzu szaküzletben ajánlgassák az Opelt, a Fiatot, a Saab-ot, stb.
-
Morden24
nagyúr
a sorrendes dolgot már ezelőtt is kifogásoltam egy másik hírnél
Teljesen egyetértek, nem marad más megoldás:
Le kell animálni egy félkarú rablót, amit a júzer meghúz, majd randomly, kérdés és figyelmeztetés nélkül telepít neki egy böngészőt.
Amúgy ha már a kukacoskodásnál tartunk: remélhetően a másik 4 böngésző első indításnál szépen felajánlja a search engine választást.
-
moonman
titán
"mi az, hogy még utoljára egyszer ránk ront az IE, hogy nem ajánlja a letöltést, ez nevetséges"
ez tényleg nevetséges, ez egy funkciója az IE-nek. ne takarítsa is le gyorsan önmagát telepítés után és ajánljon fel négy-öt Linux disztrót? komolyan azért a hüjeségnek is van határa.
szerk: nem, nincs.
-
eXodus
őstag
válasz
Psychonaut #33 üzenetére
"eXodus: a Windowsnak nem lenne kötelező ezt megcsinálnia, itt kezdődik az egész."
De az az EUban!
oO7
Itt nicsen semmi kívánságműsor. pár perces munka lenne jóra megcsinálni.... -
Úgy érzem, itt csak én vagyok az egyetlen, aki szerint ezek a felvetések valóban jogosak. Sőt a sorrendes dolgot már ezelőtt is kifogásoltam egy másik hírnél. De az is jogos kérés, hogy egy semleges felületen jelenjen meg a választó képernyő. Különben is, ha először lekapcsolom az IE-t, akkor azután, hogyan választom ki amit szeretnék telepíteni? De a figyelmeztetéssel is egyetértek, mi az, hogy még utoljára egyszer ránk ront az IE, hogy nem ajánlja a letöltést, ez nevetséges.
Egy egyszerű, Update-en lejövő kicsinyke alkalmazás tökéletes lenne ide, minek kell így bonyolítani? Felugrálna néha addig, ameddig nem választ valamit az ember. Ez lenne a legnyomatékosabb. -
oO7
őstag
szerintem most az van hogy megcsinálták azt amit még nyáron kitaláltak... és aztán ezt bedobták a közösbe, hogy mondjon rá valamit az EU, az Opera, a Firefox, a Google......... és most járt le a feedbackelés határideje... most összegyűjtök a pontosításokat és megcsinálják... és most ebből a feedback -elésből az opera újabb ingyenreklámot csinál és "a kamerába mosolyog miközben bedobja az aggodalmait a kis ládába"...
-
moonman
titán
szerintem meg a userek 95%-a a Google logóra fog kattintani, mer az a internet.
(nem kéne a Google-t is bepanaszolni, hogy visszaél a nevével? miért nem a Chrome felirat nagyobb? és miért Windows-színekben van a Chrome logó? éséséséss....)
-
Psychonaut
veterán
válasz
Mr.Csizmás #28 üzenetére
Ááá, ez nem jó, mert van benne piros, ami pejoratív az Operára nézve, narancs, ami diszkriminálja a Firefoxot.
eXodus: a Windowsnak nem lenne kötelező ezt megcsinálnia, itt kezdődik az egész. -
eXodus
őstag
Nem csak 5 van ott. De lehetne mondani h az MS próbálja elrejteni minnél jobban atöbbit.
Nézzed meg a képet alaposabban!Melleselg pár perc alat összelehetne dobni progit, amiből kilehetne választani milyen böngésző kell. Hihetetlen h ennyire nehezére esik az MSnek. Még jó h panaszkonak....
-
Sweet Lou 6
addikt
Szerintem az Opera kérése elfogadható, a példájuk is alátámasztja ezt.
Mondjuk a Mozilláé már tényleg nevetséges.
A legjobb, ha mindenki (itt a szinte analfabéta felhasználókra gondolok) nyitottabb lenne, és nem úgy állna hozzá, hogy ez van, ezt kell szeretni, még ha neki nem is tetszik. -
ngabor2
nagyúr
mint köztudott, nem vagyok én se egy nagy ms-fan... de ezt már én is valahol túlzásnak érzem.
itt már el lehetne képzelni egy olyan gombot, hogy "nem kívánok változtatni". az r=1 felhasználónak (most ezt minden pejoratív felhang nélkül mondom) eddig is jó volt az ie, valszeg ezután is jó lesz.
az ie for linux viszont egy érdekes felvetés, szívesen kipróbálnám
-
gyga
senior tag
ó máj gád
Sztem dobjanak fel egy dos ablakot és ott 1, 2 , 3 stb számokkal lehet választani oszt csók -
Morden24
nagyúr
válasz
cousin333 #21 üzenetére
abban az értelemben nem, ahogy most beszélhetünk
Majd amikor jön az új kiskedvenc böngésző pár év múlva, akkor majd meglássuk. Előrelépésnek előrelépés, ha az MS-en kívüli 4 másik céget nézed (amiből 2 aztán nagyon rászorul az ingyenreklámra), viszont nem előrelépés, ha a felhasználókat nézed.
De majd megnézünk fél vagy egy év múlva statisztikát, és akkor meglátjuk, hogy ez a marhaság mennyit és hová tolt a piaci arányokon. Kétlem, hogy jelentékeny lesz.Mivel frissítésként jön, még a választóképernyő elterjedése sem lesz valami giganagy
-
cousin333
addikt
Mivel eddig azt az egyet betonozta be, szerintem nyugodtan beszélhetünk előrelépésről. Szerintem amúgy 5-6 résztvevő esetén már nem beszélhetünk erőfölénnyel való visszaélésről, legalábbis abban az értelemben nem, ahogy most beszélhetünk.
hemaka: nem jó, mert a jobb oldali függőleges szürke oszlop kilóg a képből, és eltereli a figyelmet a többi részről!
-
-
hemaka
nagyúr
Majdnem jó a Microsoft böngészőválasztója, csak az Opera így gondolta a dolgot igazából.
-
Morden24
nagyúr
a képernyőt megjelenítő program szoftverfrissítésként érkezik majd a Windows 7, a Windows Vista és a Windows XP-t futtató számítógépekre.
Tök jó, akkor le is lehet tiltani. Kell a frásznak. Goodbye böngészőháború.
-
Psych0
őstag
Mi alapján döntik el, hogy melyik böngésző van fent a listán? windowsra több mint 30 böngésző létezik. miért kivételeznek azzal a +néggyel, ami felkerült?
Mi alapján döntik el, hogy melyek azok a nagyobb böngészők, amiket véletlen sorrendbe kéne rakni?Nem vagyok egy msfan, de ez lassan kiveri a biztosítékot. A bmw se ajánl fel ford motort vagy féket az első indításnál, sőt semmilyent. De még fékpofát se mégse perlekednek a 3rd. party fékpofagyártók.
Ms-nek le kéne fordítania az IE-t linuxra és ugyanígy beletuszkolni az ubuntuba. Majd akkor mit szólnak. a firefoxék és az operáék.
-
cousin333
addikt
válasz
rudymester #10 üzenetére
"Lehet olyan felugró ablakot is aktiválni, amiben nem jelenik a böngésző. Ha a sok felugró ablak megcsinálja, nekik miért nem sikerül?"
A fenti módszert (ablakot) az MS hozta össze, épp az általad leírtakat kifogásolja a többi gyártó...
-
sfdrakex
nagyúr
LOL
Sőt a Windows nevezzék át Opfox-ra a Microsoft pedig a bevételeit adja neki más softver cégeknek hogy abból tudjanak saját OS-t fejleszteni.
-
rudymester
senior tag
A következő az lesz, hogy belekötnek a böngészők logo méretébe. Lehet olyan felugró ablakot is aktiválni, amiben nem jelenik a böngésző. Ha a sok felugró ablak megcsinálja, nekik miért nem sikerül?
-
nagyon unalmas már ez a huzavona...
-
Viktor77
titán
"A választóképernyőn a gyártók neve szerint ábécésorrendben lesznek felsorolva majd a szoftverek..."
Már várom az átnevezést. !!!AAAOpera és a hasonló cégnévre.
-
Gregorius
őstag
A Mozilla szerint a nagyobb böngészőket inkább véletlenszerű sorrendben kellene megjeleníteni
Legközelebb meg majd abba kötnek bele, hogy a véletlenszámgenerátor nem elég véletlen. -
ZCoyote
őstag
Jaj neee, már megint
-
L Balázs
tag
Szerintem ez baromira szánalmas az Opera részéről, hogy nem tud máshogy felhasználókat szerezni (az egyébként teljesen jó szoftverével), csak így. Ügyvédek helyett inkább vegyenek fel egy pár marketingest és kész.
Következő áldozatjelöltek:
Ubuntu + Firefox;
OS/X + Safari;
Chrome OS + Chrome; -
oO7
őstag
dobjanak össze egy out of browser futó Silverlight alkalmazást
Külön alkalmazás vagy fullscreen IE... meg ne dobjon fel figyelmeztetést... majd pont a browsereknek fog az MS kivételt csinálni az UAC-ban, hogy ne legyen figyelmeztetés... LÉTEZIK cilk-to-run alkalmazástelepítő (bár gondolom ott is szól az UAC) és ott nem jön fel a letöltés ablak mert a telepítés része a telepítő letöltése... -
Psychonaut
veterán
„Az űrlapnak semlegesnek kell lennie. Ezért is kérjük azt, hogy az ne egy olyan IE-ablakban jelenjen meg, amelynek a sarkában ott az IE logója. Ha egy választásnál az egyik jelölt neve és logója külön szerepelne a szavazólap tetején, azt sem fogadnánk el”
Na ja, csak az a különbség, hogy ebben az esetben a párt csinálta az országot, így máris nem helytálló a hasonlat. Vicc amit az Opera csinál.
-
Mr.Csizmás
titán
jajjjmááá
meddig húzzák ezt még???
valaki rakjon be egy giga facepalmot, kéremszépen
Új hozzászólás Aktív témák
it Tovább finomítaná a már többször átdolgozott javaslatot az Opera és a Mozilla. Az uniós biztos még a mandátuma lejárta előtt szeretne dönteni.
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Huawei Nova 10 128/8GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest