Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Penge_4

  veterán

  válasz morgyi #37 üzenetére

  "A népszámláláson a lakosság nagyon kis része vallotta magát romának, ez egy hibás statisztikai kimutatást eredményez, holott a szememmel látom hogy többen vannak mint 315 000 fő."

  Na igen, a tipikus esete, mikor túlbuzog a demokrácia és nyilvánvaló megállapításokat sem lehet tenni, mert "raszistááá" leszel.

  "Sokszor az utcán kérdezgetnek diákmunkások, gondolod hogy majd egy izzadt munkáshoz oda fog menni hogy percekig "élvezze" a társaságát?"

  Na ezeknek meg már tényleg semmi köze a valósághoz. A tapasztaltabbak alapjáraton csak külsőre rokonszenves emberekhez fognak odamenni (ezek pedig többnyire azok, akiknek van miért boldognak, optimistának, tököm tudja minek lenni, mert aránylag jó az életük. Értsd: nekik is drága a benzin, de legalább van mibe tankolniuk).

  A kezdők odamennek mindenkihez, amíg el nem küldik őket durván néhányan, utána már ők is csak azokhoz, akik szimpatikusnak tűnnek. Emellett pedig a társadalom alsóbb rétege siet, rohan, munkába, ide-oda, ha nem, akkor ideges emiatt, ideges amiatt, nem fog mindenféle kérdésre válaszolni.

  "csak abba nem gondol bele senki hogy dehogy lesz olcsóbb, csak kevesebb bevétel jut belőle az államnak ami még nagyobb deficitet eredményez."

  Az ilyeneket meg külön imádom. Elkezdené kifejteni az ember, aztán félbeszakítják 3 mondat után "Bocsi, itt csak egy igen vagy egy nem van. Akkor a igen-t/nem-et ixeljem?"

  Egyébként meg itt nem (csak) erről a nyilvánvaló kérdésről van szó, hogy az áfacsökkentés vagy a rezsicsökkentés kevesebb bevételt eredményez (azt leszámítva, hogy nagyon sok egybites ember van, aki csak csőlátással tud gondolkodni), hanem arról, hogy mégis honnan szerezze a bevételeit az állam és mely részeken ossza vissza.

  "ha közölnék velük hogy ennek mi lesz a következménye egyből nem szeretnének."

  Ha közölnék velük, akkor leszámítva talán párezer embert az országban mindenki színtiszta kapitalizmust szeretne. Akinek nincs autója az autópályát nem akarna, akinek jó az egészsége az TB-t fizetni nem akarna, gyakorlatilag az egész szociális hálót taccsra vágnák az emberek. Lenne magánegészségügy, magánrendőrség, minden magánkézben, az állam pedig megszűnne.

  És utána jobb lenne? Dehogy lenne jobb. Lehet itt romantikázni, hogy "höhö, kiszelektálódik a selejt, höhö, az erősebb marad életben", csak az a baj, hogy ez nem ilyen egyszerű.

  Szóval ez az oldal is ugyanolyan manipuláció lenne, ami viszont a buta, egybites tömeget a "ne dönts a saját zsebed kárára" irányába fókuszálná a korábbi "dönts a saját zsebed előnyére" frázis helyett.

  A lényeg, hogy valamilyen irányba terelned kell a tudatlan tömeget. Mert önmagában életképtelen. Ha életképes lenne, akkor nem lenne kérdés ez a kérdés, mert akkor már egy sokkal fejlettebb, normálisabb társadalomban élhetnénk.

Hozzászólok Aktív témák