Hozzászólok Aktív témák

 • morgyi

  nagyúr

  válasz llaszlo #39 üzenetére

  Az utolsó hsz-em lesz a témában megígérem:

  Ő ezt írta:

  Többek között ezért tartom faszságnak ezeket a "x ezer ember reprezentálja a teljes ország lakosságának százalékos eloszlását" típusú marhaságot. Önmagában is torzít a statisztika valamennyit, de még tetézik azzal, hogy:
  - Hülyén vannak összeállítva a kérdéssorok, mintha a miért lényegtelen lenne.
  - Nem kérdeznek meg olyan embereket, akik vélhetően olyan irányba tolják a statisztikát, amit nem szeretnének.

  Erre te:

  Te honnan tudod, hogy hogyan készítik ezeket a felméréseket? Te is ezzel foglalkozol? Vagy csak kitaláltad, hogy az így biztos nem jó?

  Onnan találjuk ki hogy pl mikor mentem az utcán nem a mellettem haladó szakadt ruhájú szakmunkásokból állítottak meg egyet hanem engem. Addig amíg emberek választják ki hogy kiket kérdezzenek meg, és inkább húznak egy jól öltözött ember felé, ahelyett hogy egy szakadt ruhájú izzadt munkást is megkérdeznének nem reprezentatív a statisztika. Sokszor az utcán kérdezgetnek diákmunkások, gondolod hogy majd egy izzadt munkáshoz oda fog menni hogy percekig "élvezze" a társaságát? Nem látok bele semmit, látom hogy mi történik.

  A feltett kérdések is sokszor érdekesek, mint a sokat hangoztatott "Kell e élelmiszer áfa csökkentés"
  Az átlagember persze rávágja hogy kell, miért ne kellene, olcsóbb lesz minden, csak abba nem gondol bele senki hogy dehogy lesz olcsóbb, csak kevesebb bevétel jut belőle az államnak ami még nagyobb deficitet eredményez. De a statisztika eredménye az hogy az emberek szeretnének áfacsökkentést, ha közölnék velük hogy ennek mi lesz a következménye egyből nem szeretnének. Egy mondattal képes vagy megváltoztatni egy komplett statisztikát.

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

Hozzászólok Aktív témák