- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Crypto Trade
- Facebook és Messenger
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Linux kezdőknek
- Bittorrent topik
- OpenMediaVault
- Mesterséges intelligencia topik
- Vivaldi (böngésző)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
És ez a nem túl régi cikk is arról ír, hogy nem állunk olyan rosszul. A románok és a bolgárok jó helyzetéről már korábban is olvastam, és arról is, hogy a német átlag nem éri el a miénket.
http://nol.hu/gazdasag/20130813-rohamosan_terjed_a_gyorsnet
-
cs.zs.
veterán
válasz
mickemoto #144 üzenetére
Igen
Komolyra fordítva a szót, inkább arra próbáltam meg rámutatni, hogy a miénktől sokkal frekventáltabb helyeken is lehet igenszar (vagy átlagos?) internet-csomagokra bukkanni.De a mellékelt link mögött rejtező cikk szerint nekünk magyaroknak egyáltalán nem kell szégyenkeznünk, kifejezetten jól állunk.
http://itcafe.hu/hir/internet_sebesseg_magyarorszag.html -
cs.zs.
veterán
Szia,
ez így, hogy "vidéken rosszabb a helyzet" nem feltétlenül igaz. Én egy átlagos kis faluban lakom Szabolcsban, a szolgáltatónk nem világcég, de még nem is országos, mindössze kb 15-20 településen szolgáltat. Nem a név, a jelenség a fontos. Nálunk 20/2 Mbit 2600 Ft, 40/3 = 3600 Ft (ez van nekem) , 80/4 = 4850 Ft, és van 120/nemtommennyi 7800 Ft-ért. A garantált sebességekről pedig annyit, hogy amikor nálunk bekötik, tájékoztatnak róla, hogy amit fizetsz, azt garantáltan meg is kapod. Bizonyíték alant. Explorerrel, Krómmal, tűzrókával .
Ezzel szemben a bátyám Szeged külterületén nagynevű cégnél 5/0,5-ért fizet 4 ezret, unokatesóm pedig Szigetszentmiklóson hasonlóan nagy cégnél 7/1-ért 4-ezret. -
Rickazoid
addikt
Külön kiírtam, ahol a garantált sávszélt említettem, a leggyorsabb csomagok optikai kábeles mivolta viszont nem von le semmit a helyzet kaotikus mivoltából. Inkább növeli azt, hisz azt nem húzzák be oda, ahol nem fizet elő az azzal kínált csomagok valamelyikére mindenki, holott nem várható el, hogy az emberek egyetértsenek abban, hogy mire van szükségük és kitől veszik igénybe azt.
-
Tenken
őstag
válasz
Rickazoid #137 üzenetére
DSL2-esnek a leggyorsabb elméleti értéke nem 40 mb körül van? Az a 120-as csomag már optika kellett legyen. T-nél kicsit h*lyén van megoldva a honlap, mert egybe van hányva az összes lehetséges kapcsolat a csomagok alatt. Holott nemcsak a garantált minimum, de az ígért elméleti szélesség is más-más...
-
Xero
nagyúr
Nos ez is helyrajzi kérdés.
A Digivel (optika) pl semmi gond nincsen ár/érték arányban. 80/25, 1HD és 1SD box, Digi+ tv, telefon megáll 9e alatt.
A mobilos magán csomagommal is ki vagyok békülve (ikon400). A benne foglalt 2GB az esetek döntő többségében elég, és a sebesség is jó.
A T DSL szolgáltatása és IPTV-je már más tészta. Drága is, és megbízhatatlan is. -
Rickazoid
addikt
válasz
BlackSoft #128 üzenetére
Nem kell csak a cím alapján kommentelgetni. Magyarországon egyébként is katasztrofális és kaotikus a helyzet. Pécsen a belvárosban az Iparosház közelében 8/1 Mb-es netem volt 6.000 Ft-ért (ma már 3.500 + 1000 modembérleti díj) és csak akkor tudtam feljebb váltani, amikor az megszűnt és bővítettek 10-esre. Persze megvolt az ára, 8-ból 4 volt a garantált, 10-ből viszont már csak 1. A feltöltésből pedig 256 kb, ami nem emelkedett. Ez volt kábelnet, mivel senki nem volt hajlandó DSL-t bekötni. Kábelnet szomszéd épületben 60/6-ig, pár háztömbbel arrébb meg DSL 120/10-ig érhető el. Mintha dobókockával dobták volna ki a házszámokat és a netcsomagokat egymáshoz.
A mostani csomagom már messze Pécstől 10/1-es 5.200 Ft-ért. Szintén kábelnet, más szolgáltatónál, ugyanitt DSL leggyorsabb csomagja 5/1, szintén 5.200-ért. -
Hintalow
senior tag
Igen hatalamos különbségek vannak, én fizetek a diginek sacc 4500Ft-ot 40/20 netért + telefon (tv-re nincs szükségem, telefonra sem lett volna, de nem lehetett csak netet rendelni, meg amúgy is párszáz ft plussz csak)
Anyósék meg székesfehérvár melletti faluban 10 fölött fizetnek, és olyan a net, hogy kihullik a hajam, ha ott akarok megnézni valamit. -
gyáliSanyi
őstag
Nagyon sokáig UPC-sek voltunk, tavaly 5 ezer felett fizettünk a 8/0,75-es netért. Pedig Gyál már elég nagy város ahhoz, hogy már rég référt volna a Fiberpower kiépítése. Ezt nem tették meg, mindenki tejelt. Csakhogy tavaly kiépítette a Digi is a hálózatát, így nem sokat kellett gondolkodni a váltáson még ha már így nem is lesz kedvezményes internet nélkül a UPC-s csomag.
Kicsit késve adtam le a modemet, de meglepődve tapasztaltam, hogy rengetegen vitték vissza mások is, szinte halmokba álltak nap mint nap a visszamondások miatt.
Kicsivel olcsóbb net és sokkal gyorsabb is. -
BlackSoft
addikt
Hát akkor ez valami nagyon új, mert utóljára (1éve) csomagváltáskor a legjobb 8/0,5mbps volt a csúcs, amit meg lehetet fizetni 2500dinárral a postán. Valakinek a felesége amikor szült (külföldön) akkor szerbiában tartottak bulit ez alkalmával, és hogy a feleség is "ott lehessen" élő közvetítést rendelt el a férj. A megfelelő internetkapcsolatot (kb 20mbps felfelé) egy külön volna tudta csak biztosítani több ezer euróért arra az egy napra.
Én itt pesten meg alig pár ezerért (forint) tudok kérni 120/40mbps netet 0-24-re, de feleslegesnek tartom...
-
stickrs
senior tag
válasz
BlackSoft #124 üzenetére
én itt élek Szerbiában és a 20mbps le/2fel netért fizetek átszámolva 3700ft-t. Nemtudom melyik részen nézted,de erre felénk a 200mbps-le 4 fel kerül 17100ft-ba átszámolva. Itt megnézheted az árakat. 0,4-el kell osztani,hogy megkapd forintba. persze az 50esnek én is jobban örülnék ennyiért
-
danikollar
őstag
válasz
BlackSoft #128 üzenetére
Mint írtam nálunk Kiskunhalason is van 80/20-as Digi net, de csak néhány háztömbben. A város többi részén csak modemes net van, 4/1 vagy 8/2. Az is vicc, hogy már sok-sok éve nem tudok nagyobb csomagot vásárolni egyik szolgáltatónál sem. Már kb. 5 éve 8 mbites netem van több szolgáltatót is beleértve. UPC itt nincs, csak a T-com meg a Digi. Szarnak a környék fejlesztésére.
-
BlackSoft
addikt
-
aizen92
addikt
válasz
BlackSoft #126 üzenetére
A cikket nem olvastam, de a címre szeretné reagálni.
Hát attól még igaz amit mondok, a cím viszont korántsem.ülj le egyes. olvasd el. értelmezd a cikket, elemezd a statisztikai adatokat és grafikonokat és utána gondold át megint. attól hogy az ismerettségi körömben mindenkinek fasza a nete és olcsó attól függetlenül tudom hogy vidéken ár/érték arányhoz mérten rendkívül magas árakkal dolgoznak.. lehet hogy te ismersz olyat akinek nem drága de ezt ne húzd rá egy egész országra.
-
BlackSoft
addikt
válasz
danikollar #125 üzenetére
Hát attól még igaz amit mondok, a cím viszont korántsem. Mellesleg egy barátom aki Százhalombattán lakik, ami elég kis hely, digi-je van 80/40 hasonló áron, és jár hozzá 2 settopbox is tv-nek.
-
BlackSoft
addikt
A cikket nem olvastam, de a címre szeretné reagálni.
Szerbiában 16mbps(le) a max amit lehet kérni, mert annyi jön be direktbe a postára. Ára forintban nagyjából 20ezer havonta, de csak speciális szerződéssel vehető igénybe.
Nekem 50mbps van, és 3000-ret fizetek érte havonta.
Így az egész megbukott, ezért sem olvasom el.
-
Lomha 8V
addikt
A saját bőrömön tapasztalom a cikkben leírtakat. Az Invitel-től kapom a kábelnetet, 50 megát havi 9.000-ért. Semmi más nincs hozzá, csak internet. És néha elég ergya a szolgáltatás.
-
dabadab
titán
válasz
gianni85 #117 üzenetére
"a munkáltatói terheket én nem számolnám bele, mert a bruttó jövedelmedbe sincs belekalkulálva."
Ez osszesen mondjuk csak azt mutatja, hogy a brutto ber mennyire hamis es haszontalan mutato. Ami erdekes, az a teljes berkoltseg meg a netto. A brutto fizetesnek en csak azt a funkciojat latom, hogy valamennyire elrejti az adok valos meret.
-
válasz
gianni85 #112 üzenetére
Pontosan !
+ Bármit veszel, bárhol.. min. 27% (áfa) terheli (Benzin-t ugye még sok-sok adó..) pl.
Tehát 100% -od pl. (kerekítsünk) 100 ezer huf , abból 34.5% + 27% terheli összesen , tehát 61.5% az ami nem is a tiéd, peddig te kerested meg... !!! na ez ám a nem semmi...(sokan ezt nem is tudják, vagy ha tudják.. nem gondolnak bele ! - nem magadnak keresel hanem az államnak kb.)
erre van a mondás...: "azért dolgozol, hogy megélj valahogy , közbe meg nincs időd élni..." - milyen igaz is !
L
-
Az a baj, hogy nem tudunk ez ellen tenni semmit. Ahhoz hogy érdemi eredményt elérhessünk bármilyen téren, ahhoz összefogás kellene, és a magyar ember sajnos nem tud összefogni a jó cél érdekében. A magyar ember csak akkor tud összefogni ha balhézni kell meg tüntetni, de sokszor még akkor sem.
-
gianni85
veterán
válasz
MaxxDamage #111 üzenetére
SZJA -16%
Nyugdíjjárulék - 10%
egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék összesen 8,5%
Össz: 34,5%
Mindenesetre tőlem ennyit von le a munkáltatóm. -
-
d.j
csendes tag
Persze. De átlagban nálunk minden drága. Az internet, a mobil úgy en bloc a teljes távközlés, az energia is drágább, a tankolás is, sőt az élelmiszer is, pedig mezőgazdasági területünk akkora, mint egész szlovákia, pedig a "földművesek" száma az egeket verdesi. De hát sok
idiótánaktudatlannak ez így jó -
d.j
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #106 üzenetére
OK. Küldöm a számlámat, fizesd már ki légyszi, te világjáró.
-
H4RDC0R3
csendes tag
Én megvagyok elégedve az enyémmel 4000-ret fizetek 12/2-es netért ami nekem megéri.
-
t.imi
addikt
Volt itt egy írás a romániai mobilcsomag árakról. Nem kicsivel olcsóbb. Szlovákia, ausztria, románia, tudnak 1 eurocentes percdijjat nyújtani, nem havi 20e-s csomagban. Ugy itt nem erről van szó, de a net paic sem lehet sokkal különb. Amit külföldön elbuknak, nálunk bőségesen bepótolják.
Mi meg asszisztálunk ehhez. -
cs.zs.
veterán
A minap olvastam egy összehasonlító cikket, ami pont az ellenkezőjéről szólt. Melyik téved ? 2500 fős átlagos szabolcsi falvacskában élek, 20/2 Mbit 2600 Ft, 40/3 3600, 80/4 4850. Szerintem ez kifejezetten olcsó.
-
d.j
csendes tag
Aki szerint nem drága kishazánkban az internet elérés, az fizethetné az enyémet is. Itt van egy független felmérés, amely kimondja, hogy nálunk a legdrágább az internet elérés eu-ban. Mindegy, hogy mihez viszonyítva. Erre van egy csomó félőrült, aki szerint nem is
Vazze, ezért lehet ebben az országban mindent lenyomni az emberek torkán, mert birkák vagyunk.
-
ljungberg
tag
Azt tudja valaki 2. kerületben miért nincs Digi???
Csak nem felvásárolt minden a tré hóm????? -
hide5
csendes tag
Sajnos nagyon oda kell figyelni a szolgáltatókra!
Az utóbbi években legalább 10x váltottam csomagot, és így csökkentek a költségeim egyre nagyobb sávszélesség mellet. Azután néha csomagban összességében olcsóbb az egész, mint egyediben.
A T-home kábelnet nálunk viszonylag drága, de nincs más (7000körül/30 mega). Pesten a fiamnál a lópicinél 60 mega csak 4900 pénz. Ha azt veszem, hogy 560 k-ért is kb. ugyanennyit fizettem, akkor azért sokat fejlődtünk. -
válasz
danikollar #94 üzenetére
Ez UPC, és szinte az egész városban elérhető. Nyugati határszél.
-
danikollar
őstag
válasz
Jim Tonic #92 üzenetére
Akkor te kivételesen jó helyen laksz. Nálunk csak néhány háztömbben van a diginek lan netje, ami a nagy sebességű. Ezeken kívül, szinte az egész városban, csak a modemes net van ugyanannyiért, mint a lan net, csak töredék sebességgel.
Kiskunhalason UPC nincs, csak T-com és Digi. -
-
Tenken
őstag
Épp előttem írták többen is, hogy a hazai hálózat minősége, és penetrációja világviszonylatban is vezető helyen áll. Nyilván ennek ára van.
Ennek normális esetben épp fordítva kellene lennie. Nagyobb lefedettség, több előfizető, alacsonyabb fajlagos költség és ezáltal havidíj...
-
Ha megnézed a trendet, akkor láthatod, hogy az árak évek óta csökkentek, csakhogy a telkó adó ezt megtörte. A munkaerő, az áfa, és egyéb adók is alacsonyabbak, mint itt.
Megelégszenek alacsonyabb minőséggel?
Épp előttem írták többen is, hogy a hazai hálózat minősége, és penetrációja világviszonylatban is vezető helyen áll. Nyilván ennek ára van.
-
NTonee
veterán
,,ezt bárki megcsinálja Mo-n is digivel havi 4700-ért"
Nem biztos, hogy mindenki. -
Jó, hát az tényleg olcsó.
Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy mitől tudják ott megtenni ezt a telkók, ha itthon állítólag éppen csak nyereségesek.
Azt kötve hiszem, hogy a telekom adótól, mert régen sem volt olcsóbb ez a terület.
Ennyivel olcsóbb lenne ott a munkaerő? Megelégszenek alacsonyabb minőséggel? Egyiket sem hinném. -
gyáliSanyi
őstag
Néha kicsit vicc, hogy minden nálunk a legdrágább. Például nem mindegy, hogy a luxemburgi minimálbérhez képest vagy az ittenihez képest mennyit kell érte fizetni. Ugye ott azt a 2000ft-nyi különbséget észre sem veszik. Romániában meg még a harmada sincs, mint itthon.
Iphone 5 is nálunk volt a legdrágább a megjelenéskor, Luxemburg vagy a németeknél sorolhatnám akkor is olcsóbban lehetett venni. -
Kartellezésnek is mondhatnánk, ami net terén folyik, de mivel saját jószántukból nem versenyeznek a szolgáltatók,ezért még ezzel sem lehet megfogni őket. Szép új világ.
-
Lehetséges, de sokszor a maximálisan elérhető sebesség nem mminden esetben elérhető! (bár mai világba már igen )
pl. 500 Megás netnél a "maximum" letöltési sebesség már 64Mbit/s (max.) de ez már durva !
(persze ha garantált... mert az csak egy dolog, hogy az 500-at megszorzod 1024-el , eredményt meg elosztod 8-al, úgy megkapod a max. Eredményt...)ma már a szolgáltató megadja az ajánnlatba a "garantált" le / felttöltési sebességet.
L
-
trufa12
addikt
válasz
MaxxDamage #77 üzenetére
15 megás net tölt 1.2 mb al
akkor 500 mb...... olyan 50 megával ( ami igaz hogy 1 szerver azt hiszem max 2 mb ot tud kiszolgálni )
de jó pár szálon tud a paraszt(a jelzőt mindenkire értem most itt nethasználó) letölteni fullal
még mielőtt valaki megsértődik a jelzőn , nem akartam úgy leparasztozni komolyan senkit . -
Jaa
Aszittem a letöltési sebességed írod
Ha az a tényleges akkor max. Letöltési sebességed 150Kbit/sec ugye ? (MAX.)Befonnám a hajam akkora sebességnél, éppúgy mint anno az 5kbps (56.6kbps vonali) letöltési sebességnél... A 28.8kbps vonali sebességről nem is beszélve.... (meg ami elötte volt!) pff. - Régi szép idők ! (mikor nem volt választási lehetőség, csak a Matáv volt mint szolgáltató... legalábbis nálunk / körzetbe)
L
-
gzbotii
nagyúr
Erdelyben meg most vezette be a Digi az 500Mbps es 1Gbps netet...a dragabbik csomag lesz ~4.000Ft
-
-
regener
veterán
UPC, 7620Ft 8/1mbit havonta (eddig ez vált be a legjobban, de az 1mbit feltöltés nagyon nem elég ha játékról van szó -cod1 szeró kb 6-8embert bír el, aztán laggparty...), Digi is van, de a sebessége mint az ekg, aztán kábeltv-s net is van, de sokan panaszkodnak hogy megáll natúrba, van szomszéd városból jövő rádióhullámos net is: kb 6500Ft a 4/1mbit net.
Csak annyit mondok: 29-es körzet.
(Bermuda háromszög feeling..) -
fatal`
titán
válasz
Tigerclaw #63 üzenetére
Lehet váltani náluk, ha a jelenlegi csomagodhoz képest bővítesz legalább 2 valamivel (és még úgyis olcsóbban fogsz kijönni). Én is így váltottam, mert először 13k volt a 6 megás net meg az analóg tv, aztán kötöttünk egybe csomagot digitv-vel meg telefonnal, és így kijött, ha jól emlékszem 9 ezerből. Emellé később amikor akció volt (évek teltek el a váltások között) ki lett bővítve filmbox-szal (500huf / hó) meg d3 digi csomag (ez sem sokkal több, talán 900, most nem emlékszem pontosan) és így jön ki 10-11k/hóra. Mondjuk mindkét alkalommal be lett lengetve, hogy, ha nem engednek akkor lemondjuk a francba az egészet és marad a mobilnet meg a mindigtv.
Aztán lehet, hogy ehhez a procedúrához normális ügyfélszolgálatos kell, meg némi szerencse. Egyébként egy vicc, hogy 3 hónapra le kéne mondani ahhoz, hogy normálisan újraköthessem a szerződést. Sajnos itt csak ez van, meg a rohadt drága, röhejes invitel.
-
-
Lirion
addikt
Bementünk az előző szolgáltatóhoz felbontani a szerződést. Érdekes módon pár napra rá felhívtak, hogy tudnának 47 csatornát és 25/5-ös netet adni 4090Ft-ért.
Persze ez előtte nem ment nekik amikor megkérdeztük, hogy van-e jobb és olcsóbb. De amikor már utána néztem és láttam, hogy máshol van, akkor már ők is tudtak jobbat adni olcsóbban.Azt a csomagot azért ajánlottak, mert szerződést akartatok bontani és az egy nem publikus csomag. Kizárólag akkor ajánlanak ki, ha vki le akarja mondani a már lejárt hűségű szerződést, de sem új előfizetőnek sem meglévő előfizetőnek nem fogják csak úgy megadni azért, mert megkérdezik, hogy van-e olcsóbb csomag...
-
trassher
addikt
válasz
MaxxDamage #62 üzenetére
Nekem ez a net 120 Kb/sec-el tölt lefelé
-
Minden nálunk a legdrágább, Európai viszonylatban, és a fizetés itt a legkevesebb.
Na jó, az ingatlanok nem a legdrágábbak, de minden más igen. De ha még egy árban lennének a dolgok nálunk meg Angliában és mondjuk a németeknél, akkor is nevetséges ami itt megy, mert ott megint a fizetések a 10 szerese, mint amit itthon keres valaki, ha nem akarok túlozni egy kicsit sem akkor nem 10 szerese, hanem 6-7 ... na de akkor is.
És természetesen nálunk mindent megtudnak magyarázna a nagyfejűek.
-
draco31
veterán
Hát nem tudom. Itt se 3G lefedettség senkitől, se vezetékes net senkitől, nem is tudják mikor jönnek erre. Ezt a remek 1 megás WiFi alapú netet használom havi 3100-ért, amikor épp nem vacakol, de legalább korlátlan.
-
mickemoto
őstag
Szerintem a net-árak még istenesek, a telefon sokkal drágább arányaiban, de a benzin, a kenyér, a tej, a víz-gáz-villany is,persze szigorúan a keresetek fényében.Ezekben is dobogósak vagyunk.
Tigerclaw
álunk két szolgáltató van, áraik hajszálra megegyeznek,árverseny semmi,10 évente emelnek sebességet,árakat nem csökkentik,más szolgáltatót a környékre sem engednek.
TV(5x csatorna+2Mb/128kb net=6200Ft) -
Tigerclaw
nagyúr
Az árak nemcsak a szolgáltatók szerint, de még a régió szerint is óriási különbséget mutatnak. Egyszerűen szólva, ahol van komoly konkurencia ott van árharc, ahol meg kvázi monopólium van ott meg a csillagos és a határ. Még egyszerűbben fogalmazva van aki 5Mbites netet kap annyiért, amennyiért mások 80Mbitest kapnak. Sőt még egy fontos dolog. Óriási különbség van az ugyanannál a szolgáltatónál ugyanazon városban élő két ügyfél között, mert a magyar üzleti logika szerint a hűséges ügyfelet nem megbecsülni kell, hanem ki kell használni, az új ügyfelet meg mindenképpen meg kell szerezni. Mikor eljöttem a helyi PR Telecom-tól, fizettem nekik alap TV csomagért és 6Mb-s netért több mint 12 ezer forintot, miközben az új ügyfeleknek az ehhez képest dupla sebességű nettet és telefont is biztosító csomagot 6700FT-ért kínálták. Ez azt jelenti, hogy nekem mint több mint 10 éve hűséges ügyfelüknek dupla árat kellett fizetnem a kb. fele annyit tartalmazó csomagért, mint egy új ügyfélnek. Ja és váltani nem lehet soha ezekre a csomagokra, csak úgy ha megpróbálod lemondani a szolgáltatást és akkor hirtelen eszébe jut az ügyintézőnek, hogy talán mégis csak sikerül "egyedi elbírálás alapján" megkapnia a nagyobb csomagot és még több ezerrel olcsóbb is lesz. Persze az ÁSZF szerint ez nem lenne lehetséges, de megoldják. Én sajna kifogtam egy olyan ügyintézőt, aki valószínűleg nem figyelt oda az oktatáson, és szó nélkül elengedett, ami persze nem volt nagy probléma, mert semmiképp se szerettem volna tovább fizetni a 12k forintot. A bosszantó az volt, hogy pár nappal később felhívott a PR-től valaki, hogy miért is jöttem el és ő azonnal felajánlotta azt a csomagot, azon az áron, amit az ügyfélszolgálaton kértem. "Sajna" akkor már be volt fizetve a T-home-os sat TV, net és telefon és ha ott nem is 6700-ért adták, hanem 8000-ért, de legalább nem 12k-ért. Utólag végiggondolva szerintem a PR Telecom a városban ugyanazért a szolgáltatásért 5 vagy akár 10 féle árat számláz ki. Van aki 6 ezret, van aki 7-et, van aki 8-at, de lehet hogy valaki 15 ezret fizet ugyanazért a csomagért.
-
-
trassher
addikt
Nem olvastam végig a hozzászólásokat de gyanítom én vagyok az első helyen. T-s adsl 1,2Mbit/sec 7900 forint kedvezményesen mivel náluk van a tévénk és a telefonunk is. Éjjáó
-
danikollar
őstag
Ezért jó MO-n élni.
-
hemaka
nagyúr
Az még hagyján, hogy drágán adják, de most, hogy a ténél megváltoztak a csomagok... Eddig 10/1-es netünk volt, igen ám, de ez a csomag megszűnt és helyette 20/1-es van.
Azt viszont nem kötik be, mert azt már sajnos itt nem lehet, váltsak szépen vissza 10/0.5-re, gratula.Az meg már csak hab a tortán, hogy ezelőtt kb. a dc ismeretlen fogalom volt, most pedig 1-2 óránként jelentkezik a probléma...
-
Rickazoid
addikt
Hát aki nem megyeszékhely belvárosában él, az az ottani árak legalább háromszorosát fizeti a tízszer lassabb helyi kapcsolatáért, ráadásul mindezt megfejelve röhejesen kicsi feltöltési sávszéllel. Ez a probléma nálunk, amit nagyon nem akar senki megoldani, mert így milliókkal fizettethetik meg pár száz ezer ember szélessávú hozzáférését és már jól is mutatnak a statisztikák... válogatott helyeken.
-
sztanozs
veterán
válasz
dajkopali #53 üzenetére
Szerintem nem így van - ha megnézed a fix szolgáltatás árait, ott az abszolút árak kb arányban vannak a hálózat fejlettségével. De nálunk (és néhány más országban) a hálózat fejlettsége nincs arányban az ország fejlettségével (illetve inkább a lakosság fizetőképességével)...
-
Bilux
veterán
Meg is jött.
A Telekom november 1-től két új Next ajánlatot kínál ügyfeleinek, a Next M és Next S készülékvásárlás nélkül havi 10990 és 6490 forintos díjfizetés mellett kínál minden belföldi hálózatba korlátlan telefonálási és SMS-eket (Next M), vagy ugyanezt hálózaton belül (Next S). A szolgáltató a Kapcsolat programban részt vevő ügyfeleinek kedvezményes havi díjjal is biztosítja a díjcsomagokat, így azok már 9990 és 5490 forintért is elérhetők.
A legnagyobb hazai operátor - akárcsak versenytársai - láthatóan egyelőre nem érdekelt abban, hogy az okostelefonok mellé ideálisan használható tarifákhoz nagy adatforgalmi keretet biztosítson. Így mindkét új Next díjcsomaghoz csupán 500 MB havi adatforgalmi limit tartozik (a mennyiség azonban külön opciókkal bővíthető, ennek feltételeit azonban egyelőre nem közölte a cég). Ezzel az ajánlatok ebből a szempontból teljes mértékben megegyeznek a Vodafone által kínált Go+, RED Basic és a Telenor Flow 1 és Flow Total 1 tarifákkal, áruk pedig összességében rendkívül hasonló. A Telekomnál jelenleg is elérhető Next díjcsomagok havi 15990 és 19990 forintért kínálnak korlátlanságot, illetve 2 és 3 GB adatforgalmat.
A novembertől elérhető Next M és S csomagok esetében a versenytársakhoz (illetve elsődlegesen a Vodafone-hoz) viszonyítva fontos különbség, hogy a Telekom a régebbi, drágább Next díjcsomagokról engedélyezi a migrációt az újabb, olcsóbb tarifákra, jóllehet ennek pontos kereteit és feltételeit egyelőre nem közölte a szolgáltató. A cég az új díjcsomagokhoz kapcsolódóan "kivételes" készülékkínálatot is ígér - itt a leginkább lényeges kérdés, hogy a készüléktámogatást milyen formán építi bele az árakba a szolgáltató, ám erről is csupán később derülnek majd ki részletesebb feltételek.
-
dajkopali
addikt
nem értjük egymást - illetve sztem te a felmérés metodikáját sem
"mivel mi hajlandók vagyunk megfizetni többet is nagyobb teljesítményért, mint ami egy hozzánk hasonló fejlettségű országban még elmegy, ezért nálunk magasabb a költség, de cserébe többet is kapunk" - ez értelmezhetetlen
a cikkben szereplő felmérés arra mutat rá, hogy ott, ahol többé-kevésbé normális a piac, vagyis nincsenek extra, torzító előírások, ott az történt, hogy a net elterjedésével és a szabályozott piaci verseny erősödésével az embereknek a GNI arányában egyre kevesebbet kellett fizetniük a szolgáltatásokért
nálunk is beindult ez a folyamat, ám most ott tartunk ahol -
sztanozs
veterán
válasz
dajkopali #50 üzenetére
Éppen hogy nem ez a lényeg: mivel mi hajlandók vagyunk megfizetni többet is nagyobb teljesítményért, mint ami egy hozzánk hasonló fejlettségű országban még elmegy, ezért nálunk magasabb a költség, de cserébe többet is kapunk. Többet annál is, mint néhány jóval fejlettebb ország.
-
matyi012345
őstag
-
dajkopali
addikt
"szóval nem a legdrágább, csak a vásárlóerőhöz képest drága" - baszki, ez a lényeg
pont ezért írtam bele, amit
Magyarország kiemelkedő helyen áll az átlagos lefedettség, illetve hozzáférhető sávszélesség terén, tényleg nagyon jók vagyunk
de ez a felmérés nagyon jó abból a szempontból, hogy megmutatja: hazánkban nem a szokásos és elvárható piaci viszonyok működnek, hiszen azok szerint mára sokkal olcsóbbaknak kellene lenniük ezeknek a szolgáltatásoknak, ha csakis a piac diktálna -
sztanozs
veterán
vásárlőerő-paritáson számítva Európában Magyarországon a legmagasabb - szóval nem a legdrágább, csak a vásárlóerőhöz képest drága - viszont azt elefelejti hozzátenni, hogy sebességben viszont elég kiemelkedő helyen vagyunk... Sajnos a fejlesztést meg kell fizetni - ha mindenhol még mindig 2/0.25 Mbps ADSL lenne, akkor bizony nem kerülne ennyibe a zinternet sem idehaza...
Amúgy nem tudom, hogy a 31 USD hogy jött ki de én kb a felét fizetem egy közepes LAN csomagért, de a szüleim falun is kevesebbet fizetnek a bekötött 4Mbps internetért...
-
NTonee
veterán
,,Simán lehet, hogy valamilyen gangos házban csak valami gagyi, max. 5 Mbites DSL van horror áron, 20 méterrel odébb egy másik épületbe meg optikai kábelen megy a 100 Mbit ugyanannyiért..."
van bizony. Ismerősnél áll fent például ilyen, náluk lassú, szakadozó net van (nem írok sebességet, mert nem akarok hazudni), 20 méterre az utca másik oldalán ott van az optikai kábel vége. A szolgáltatójuk közölte, hogy nekik nem éri meg azt a 20 métert áthúzni.
-
válasz
CharlieDrop #37 üzenetére
Igen, azért mondtam, hogy területi / lakhely szerint változnak az árak / szolgáltatás minősége is szerény hazánkban ! (lehet nem csak hazánkban)
Am. a Telekom az 1-ik kedvencem ! Made In Germany !?
, itt egy vagyon... náluk meg kb. ingyen adják.. (itt M.O. -n megél a vállalat kb..) , továbbá mikor lejár a hűségidő.. a díj automatán emelkedik a hűségidőt nem tartalmazó díjra (tapasztalat) , a szolgáltató nem módósítja automatán a szolgáltatások díját az épp aktuális díjra , aki ezt nem nézi / nem veszi észre az szívja és fizet ! (azért amit nem is kéne...)
Mikor lejár a hűségídő akkor egyből kell új szerződést írni amivel megint válal az ember new időt, kedvezőbb / akkor hivatalos áron ! (mindjárt havi x ezret megtakarít csak azon...)(#39) bteebi : +1 (már akartam írni, de megelőztél !
(#47) Tapsi : 20 mega sz.tem bőven elég
L
-
bteebi
veterán
Biztos, bár nem könnyű megtalálni
.
Amúgy számomra meglepőek az eredmények. Nem hittem volna, hogy ennyire rosszul állunk vezetékes net terén. Azt tudtam, hogy a mobilnet nagyon drága, de azért a normális sávszélesség a Diginél nagyon olcsó, de most már (megfelelő helyeken) a T és a UPC se rossz, és azt hinném, hogy ez a 3 cég szinte az egész országot lefedi. Persze vidéken, ritkán lakott területeken nyilván szívás van sajnos, na de ennyire?
Persze adott városon belül is óriási fluktuációk vannak. Simán lehet, hogy valamilyen gangos házban csak valami gagyi, max. 5 Mbites DSL van horror áron, 20 méterrel odébb egy másik épületbe meg optikai kábelen megy a 100 Mbit ugyanannyiért...
-
kakuk.tamas
addikt
Itt a Telekom válasza:
Új Next S és Next M tarifa:
mindkettőhöz 500 MB havi adatforgalom jár, de a 6490 forintos előbbinél csak hálózaton belül, míg a 10 990 forintos társa esetében belföldön lehetséges korlátlanul beszélgetni és SMS-ezni.
A fenti árak készülék nélküli rendelés esetén érvényesek, a meglévő Next előfizetők átválhatnak majd rájuk, a hűségprogram keretében pedig 5490 és 9990 forintos havidíj mellett is elérhetőek lesznek. A lakossági
ügyfelek november 1-től, míg az üzleti előfizetők október második felétől december 31-ig érhetik el a csomagokat. (PC World)---
A témához:Nekünk Egerben panelban UPC-volt(közvetlen belváros, tértől 3 percre). 60 megás net, +70valahány csatorna, + telefon. Ez így volt havi 9000ft. A net kiváló volt, sose ment el, sőt, mindig inkább picivel gyorsabb is volt. A tv szintúgy hibátlan volt, a tékából kölcsönzött film is frankó volt (fHD-s persze). Imádtam.
-
Mokó
aktív tag
Létezik olyan dolog egyáltalán,ami nem nálunk a legdrágább??
-
bteebi
veterán
Magyarország, én így szeretlek!
-
NTonee
veterán
vidéki kisváros, helyi szolgáltató:
Kb. 60 tv csatorna, alap telefon (nem használjuk, de állításuk szerint amúgy is ingyen van benne), 80/20-as internet - 8300Ft.
Ez egyáltalán nem rossz, de tudom, hogy sok helyen tényleg borzasztó árakkal dolgoznak. Van mifelénk Digi is, 4/1-es internetet ad(na) 4500Ft-ért, de szinte sosem működik.De például tudom, hogy a kis helyi szolgáltatónk az egyik szomszéd faluban ennél sokkal drágábban ad, sokkal kevesebbet. Egyszer rákérdeztem, hogy mi a fene (ismerős az egyik kábeles szerelő). Mondta, hogy hát ott nincs konkurencia.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
MaxxDamage #19 üzenetére
No, hát ahol én lakok, ott 15MB netért 5X csatornáért (aminek a képminősége egy kalap kaki) és vmi alap telefon (nem lóg rajta készülék sose használtam) kerül 8055Ft-ba, és én kb. a sztyeppén lakok.
Lehetne olcsóbb, meg jobb a TV, de ez van, ezt kell szeretni...@(#30) dabadab:
Pontyosan. Van szerb feltöltős telefonom, olyan áron lehet vele telefonálni, hogy besírsz. Sok magyar előfizetés percdíja is magasabb...
-
aizen92
addikt
hát nem tudom. mi 9560 ft-ot fizetünk magentának a 30mega optikai kábeles netért és ebben benne van a 3 belsö set top box 55 csatornával és egy apakezdödikes felvevő egységgel. egyáltalán nem sokkallom de ha ez sok szívesen fizetnék kevesebbet.
hozzáteszem budán lakok, szerintem a vidéki árak vérfagyasztóak. 5megáért 6ezer forint és társai..... -
jerry311
nagyúr
Ugyis mondhatnam: "Csak annak a statisztikanak hiszek, amit en magam hamisitottam."
-
-
llaszlo
veterán
Azért nem kell ezeket a szolgáltatókat félteni.
Tavaly lejárt a hűségünk, mi mondtuk, hogy hosszabbítanánk. Azt mondták nem kell ugyanannyiért kapjuk tovább a 10/2-es netet meg a 7 csatornát (TV-vel olcsóbb volt a net). Valami 4500Ft lett az adóemeléssel.
Aztán még emeltek rajta egy éven belül és lett 4800Ft. Utána jöttek a hülye számlázásukkal nem lehetett követni őket, csak jöttek a felszólító levelek, de nem tudtuk, hogy mire, mert sosem volt egyértelmű.
A nyáron kijött valami nő, hogy az előfizetőik vagyunk és nézzen nekünk olcsóbb csomagot kiderült, hogy nincs.Végül megúntuk a sz@rak****, akarom mondani a bénázásukat és szétnéztem más szolgáltatónál.
Rájöttem, hogy érdemes beírni a címet a keresésnél, mert nem mindenhol ugyanannyi a szolgáltatás. Nálunk sokkal olcsóbb, mint máshol ugyanannál a szolgáltatónál. Végül megrendeltük a 20/1-es netet ez volt itt a leggorsabb, és egy 17 csatornás TV-t, szintén olcsóbb volt TV-vel együtt, 4550-ért.Bementünk az előző szolgáltatóhoz felbontani a szerződést. Érdekes módon pár napra rá felhívtak, hogy tudnának 47 csatornát és 25/5-ös netet adni 4090Ft-ért.
Persze ez előtte nem ment nekik amikor megkérdeztük, hogy van-e jobb és olcsóbb. De amikor már utána néztem és láttam, hogy máshol van, akkor már ők is tudtak jobbat adni olcsóbban.Persze még ezt a 4550Ft-ot is soknak tartom azért amit adnak, de sajnos itt nincs se digi se upc, amik még olcsóbbak lennének.
luimapeiz
Téged szerintem átvertek. Nálunk nem kell telefon a nethez. Pedig az is ADSL. -
Tenken
őstag
Ez nagyon nem így van. Rengeteg olyan belvárosi új építésű társasház van, ahol pl a kedves építtető a költséghatékonyság jegyében nem utp-s, hanem quax-os hálózatot építtet. Még ma is...
Én is ilyenben lakom. Az eszem eldobtam mikor be akartam szélessávot köttetni és az összes lehetőségem a digis agyonterhelt 8 mbit-es stradában vagy a T-s zajos minimál adsl1-es csomagban merült ki. Mindezt úgy, hogy az utca túl oldalán a sarkon meg 5k-ért 80 mbit-es net is elérhető..
És ez egy full új építésű ház, a körúttól 1 percre. -
válasz
MaxxDamage #19 üzenetére
Valamit nagyon rosszul csinálsz, mert én Netmánia M-mel együtt fizetek ugyanezért az összeállításért 7000-t.
-
-
Gusztáv
addikt
válasz
MaxxDamage #19 üzenetére
Szerintem az a 3500 Ft a sok, amit a telekom elkér havonta a vonalért (ha még annyi, mi már rég lemondtuk). Én 7e fizetek UPC-nek kb ugyanezért (csak a net 25-ös), szerintem ez egy reális ár.
@Ribi: ha megnéznéd a táblázatot, látnád, hogy pont az nézik, hogy az átlagfizetés hány százalékát költöd el az előfizetésre
-
Ribi
nagyúr
Csak mindig kimarad, hogy fizetéshez viszonyítva.
Úgy számolva meg mindig minden drágább itt mint nyugaton. Mivel ők min 3x annyit keresnek, de nem kerül 3x annyiba semmi, így szinte mindenről lehetne írni 1 cikket. Csak ilyen hülye címet kell adni és gyűlik megint a meglepett sügér had vérbe forgó szemekkel... -
Személy szerint sokallom az internet árát itt M.O.- n !
Anno mikor még 56k volt és ment elég sokat, igaz arra fizettem ilyen havi 40+ ot(de akkor az volt csak...)
Mikor 2004 -be (ha jól emlékszem) bekötötték környékemre az ADSL -t (T-Online , akkor nem ezen a néven futott...) 12 ezer HUF volt az 1MB -os net... ingyenesen 2x duplázták és a 4MB -ér (anno) fizettem ugyanazt a 12.500 HUF -os árat... (akkor az jó pénz volt) és csak egy Net volt !
Most 10.065 HUF -ot fizetek a TV (IPTV Családi csomag) / Telefon (Alap) / ADSL (NetMánia S csomag) -ért !
azt mondták, hogy a telefon mindenképp kell a Nethez, mert internet alapu minden (TV / Telefon is) így kell a telefon előfizu is hozzá, meg így tripla kedvezményt kapok rá, nem csak duplát "szöveg" nagyrészt...)
és van Tripla kedvezmény rajt + Platina kedvezmény is.... ez így soknak mondható más szerint is ? (a fizetendő díj)Sajnos itt a lekhelyemen más szolgáltató nem igazán van... ami meg igen az drágább és sz**rabb szolgáltatást nyújt.. (pl. KábelTV szolgáltató akinek a TV adása is pocsék ! - meg van a másik Parabolás MikroNET es cucc , ezek mint kb. semmit se érnek - (az én szemembe!))
L
-
És hol laksz?
Szerk: csak mert az, hogy Budapest, még rohadtul nem jelent semmit. Ha a városhatárt jelző táblától laksz 100 méterre a sztyeppén egy tanyában, akkor mégis mit vársz? Ha meg belvárosi, sűrűn lakott hely, akkor valami 1000 éves díjcsomagod lehet.
De én is be tudok ám dobni ilyen számokat: 2100-at fizetek 20 megáért. Sőt, aki panelban lakik, az meg a 80 megás digiért fizet 4700-et. Na puff.
-
Nem az internet a drága, hanem kevés a lakosság jövedelme.
(#5) Bici Itt 31$ szerepel.
-
Gusztáv
addikt
Ez engem is meglepett, hogy pont a vezetékes netet hozzák ki drágának. Ha megnézzük, kb 6e Ft-t számolnak költségnek, ez egy kicsit soknak tűnik. Valószínűleg a kisebb településeken tapasztalható elborult árak nyomják fel az átlagárat, mert a nagyobb városokban azért viszonylag normális a helyzet (szerintem). Persze azért nem szabad elfelejteni, hogy a csodás közmű adó pont azokat a szolgáltatókat sújtja a legjobban, ahol nagyobb távolságra vannak ez előfizetők egymástól (jellemzően vidék).
-
válasz
stargazerhu #12 üzenetére
Meglepődnél, hogy milyen alacsony haszonkulcs van pl. a vezetékes interneten.
-
stargazerhu
aktív tag
Nincs semmi meglepő, nyugaton van árverseny (bár az se tökéletes, lásd a roaming díjakba való beleszólást), és ami profitot ott nem tudnak megtermelni, azt megtermelik nálunk, ahol érdekérvényesítési hagyományok nincsenek, csakúgy mint verseny se. Én se tudtam pl szolgáltatót váltai, mert csak egy van...tehát a magyar örül, hogy legalább van...hogy vmi van, és azt így ki is fizeti.
-
Remus389
veterán
na hát végre valami másban is világelsők vagyunk!
-
Dan-szan
senior tag
Miért pont a net maradjon ki? Más dologban is olyan árban ill. drágábban kapható nálunk az áru/szolgáltatás mint a környező országokban-a jövedelemhez/GDP-hez viszonyítva. Annyi dolgunk van,hogy fizessünk mint a gép és maradjunk csendben,úgyis meg tudják magyarázni a miérteket
-
Kicsit meglepett a cikk, mert én viszonylag elégedett vagyok a kábeles netem ár/teljesítmény arányával (a gond inkább a véletlenszerű lassulásokból és szakadásokból jön, nem abból, mikor >=90%-ban névleges értéken pörög, csomagakcióban viszonylag olcsón és szinte bármire elég gyorsan), a mobilinternet viszont hajmeresztő. Legalább is az én szolgáltatómnál és az én véleményem szerint.
Ha csak úgy nekiül az ember óvatlanul használni egy véletlenszerűen bökött szolgáltatást, akkor egy két gyermekes család átlagos havi rezsijét el lehet verni rá. Vagyis a gyakorlatban velem inkább az fordul elő, hogy minden hónapra megveszek valahány Mb-ot valami tűrhető havidíjért, aztán mikor egyszer-kétszer út közben kéne neteznem (de akár több Mb-os doksikat és képeket is letölteni, akár pakkban, hogy azt nézzem át), akkor szépen elverem szinte egészet egy-két alkalomra, és reménykedem, hogy nem kell már abban a hónapban ismét, és elég lesz a maradék arra, hogy a telefon nézegethesse az e-mail fejléceim, chat üzeneteim, letöltse az A-GPS csomagot, stb. Szerintem egyenesen rablás a mobilnet.
Bár mostanában van WiFi a sima személyvonatokon. Ha kocsival utazok, ez nem feltétlenül segít. Mondjuk szerintem ilyen szempontból a legszarabb szolgáltatónál vagyok, de itt a legjobb a percdíjaim és a sima telefon előfizetés havidíjam. Egy telefon pedig elsősorban mégis telefon. De van különbség viszonylag drága és borzalmas közt.
-
zseko
veterán
Szerintem meg q..va drága itthon a mobilnet, meg úgy összességében a telefonálás, az itthoni fizetésekhez képest, ha külföldhöz nézzük.. Nekem RedBull csomagom volt, kb. ugyanannyi volt az ára mint Ausztriában, ám felezték ami járt hozzá. Nem is szólva arról hogy itthon verseny sincs, szépen ugyanazt adják ugyanazért az árért, erre a legjobb példa most a Telenoros Flow csomag és a Vodafonos Red csomag: korlátlan hívás, korlátlan sms, 500MB net, 9900Ft. Kíváncsian várom milyen csomagot fog kihozni erre a Telekom...
-
sixpak
nagyúr
Az első bekezdés, szigorúan politika mentesen: a gazdasági
körülmények nem indokolják azt, hogy az országban bármilyen fogyasztási cikkért, egyáltalán fizetni kelljen.:-)
Amúgy én nem találom túl drágának, holott apám családneve nem Rockefeller volt vagy Trump.:-)
Pontosabban a havi számláim közül, nem ez az, amit megpillantva egy szék karfájára támaszkodva, a mellkasom bal oldalát markolásznám, minden hónapban.:-) -
Az nem világos számomra, hogy mit tekintenek szélessáv árnak a kutatók.
A legolcsóbb szélessávú előfizetés árát, vagy az átlagárat, illetve figyelembe veszik-e az árakhoz tartozó sávszélességet is?
Mert tudtommal egyáltalán nem vagyunk lemaradva az átlagos sávszélesség tekintetében. -
7Heads Drago
veterán
Nevetséges hogy egész europában pont mi. Ezek után minimum 1csomag papirzsepi kéne minden t-home-s számlához.
-
Ez most csak a mobil szélessávra vonatkozik, vagy mindkettőre?
Nem hinném, hogy a politika lenne az oka.
Nekem lazán lenne pénzem mobilnetre, mégsem veszek, mert nincs rá szükségem. Magam körül legalább 15-20 hasonló cipőben járó embert ismerek.
Otthon van net, munkában van net, útközben meg ki a fenét érdekel?
Én inkább a kereslet hiányát látom a probléma mögött, mintsem az árak visszatartó erejét.Persze, lehet, hogy a Marson lakom, és kifogtam az ország egyetlen csoportját ismerősként, akiket nem érdekel a mobilnet.
-
GeryFlash
veterán
Lévén, hogy a lapcsaládon tilos a (hangnemtől függetlenül) politizálás nehéz a hírhez hozzászólni, nem is értem miért kerül ki ilyen hír az oldalra, ahol szinte megkerülhetetlen a hazai politika szerepe.
Új hozzászólás Aktív témák
it A távközlési unió tavalyi felmérése szerint a gazdasági körülmények nem indokolják azt, hogy Európában a magyarok fizessenek a legtöbbet a vezetékes széles sávú hozzáférésért.
- Gumi és felni topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest