Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fojuzer
aktív tag
Hm nos van 3 szolgáltaó Mobilnetre,Árak,csomagok,dijszabás majdnem 1 forma,Igy sajna ma még DRÁGA,Luxus ez a Népnek! Nos paperon 21 MB/bit sec volna ha igaz lenne! Gyakorlatban 3-5 között ingadozik,Este 00-08 között sem éri,érte el még a 12MB/bit/sect-sem.AA 4G-ELTE Hm van ahol mene,elérhetö!Lefedettség-térerö hiján még Budapesten sem teljesen használható minden utcában,téren! Nos ennyit a fenti themárol!
-
Pont találtam is egy írást, ami érinti a témát. Szóval abszolút nem sci-fi már a kertvárosi nagysebességű net. Valahogy úgy van, ahogy gondoltam, valószínűleg területfüggő, hogy mennyi az üvegszál / réz kábel aránya az előfizetőig. Egyébként meg nem drágább, s a további apróbetűs részek keresgélése helyett inkább nézd meg a Digi weblapját
-
flash-
veterán
pest megyében egy 10 ezres városban 5 megabit a plafon a t-com részéről...
-
válasz
Dark Archon #17 üzenetére
Érdekes. Akkor vagy drágább, vagy ha ugyanannyi, akkor már olyan jól mnegy nekik, hogy erre is telik.
Mindenesetre örömteli, ha így van. -
Nem, a csomag választható ki először, utána a cím egy legördülő listából utca és házszám szinten, majd csak utána kérik az adataid. Bizonyára el van húzva az optika bizonyos pontokra, onnan meg rézzel megy tovább. Vagy nem tudom... rákeresve azt írják, hogy FTTH-t építenek ki, vagyis az üvegszálat húzzák be a házba családi ház esetén.
-
válasz
Dark Archon #15 üzenetére
Nem lehet, hogy a csomag elérhetőségének ellenőrzése később történik?
Kissé hihetetlen, hogy a LAN-t elviszik kertesházakhoz is.
Persze, nem állítom, hogy nem így van.
Ha tényleg így van, akkor valószínűleg az eddig felhalmozott zséből már telik a sokkal rosszabbul jövedelmező területek ellátására is. -
-
válasz
Dark Archon #13 üzenetére
És a kertvárosban is ugyanaz a LAN net van? pl. 80/25 4700-ért?
Mert digi kábeles szolgáltatás eddig is volt kertesházakban, csak annak sebessége ára sokkal rosszabb a társasházi típusnál. -
Ez már nem teljesen igaz, pl. a 18. kerület pestszentimrei részén, a 17. kerületben Rákoshegyen már vannak, s ezek kertvárosi területek. Meg bizonyára van még számos ilyen, csak ezekről biztosan tudom. Ugyanolyan könnyű lett volna más szolgáltatóknak is olcsóbban adni, ahol tudják, hogy egy kupacban sok potenciális előfizető van. Nem, sz*rtak az ügyfelekre. ADSL-ről váltottam a Digire, aztán mikor a T-Online rájött, hogy folyamatosan veszítik el az ügyfeleket, mi történt? Házaló ügynököt küldtek végig a lépcsőházban, mindenhova becsöngetett, hogy ugyan álljunk már vissza rájuk. Értelmes okot persze nem tudtak mondani, valami technológiai fejlettebbséget magyarázott, de árban se volt olcsóbb, meg egyébként sem voltam elégedett velük. Amikor neked van bajod, el nem tudsz érni senkit, amikor nekik, egyből megjelennek. Diginél bármi gondom volt, fel tudtam őket hívni, 1-2 napon belül megoldották a problémát. Amikor meg nem, akkor addig hívogattam őket, míg el nem hitték, hogy valami gáz van (ekkor derült ki, hogy az egyik kedves lakó rákapcsolt valami vackot a hálózatra és lopta a netet, ami kütyü folyamatosan kiakasztotta a rendszert).
-
rastawicc
tag
-
bambano
titán
válasz
Dark Archon #4 üzenetére
ja, a digi nem ment eddig drágábban megépíthető és üzemeltethető helyekre, ezért volt olcsó.
-
kaciokos
őstag
Mi a rák az az "átlagos csúcssebesség"? Ezt hogyan számolják?
-
válasz
Dark Archon #4 üzenetére
Azt csinálják jobban, hogy a panelházakra specializálódtak, ahol sokkal olcsóbban lehet gyors netet építeni. Erre építették ki a rendszerülket és az üzletpolitikájukat is.
Így könnyű. -
Azért is tettem idézőjelbe a sajátot. Igazán saját a MATÁV volt, de ugye eladták kilóra. A Digi valamit mégis jobban csinál, mert megéri nekik. A többi szolgáltatónál viszont árban nem sokat változott a helyzet a betárcsázós net óta. Akárcsak a feltöltési sebesség... 1,5Mb/s, ebből garantált 0,5Mb/s?
Most mondjuk megnéztem az írországi UPC legkisebb csomagját, 50/5-ös net 39€-ért. Hát azt itthon ugyan el nem adnák senkinek, szóval végülis ahhoz képest olcsó és elég 10/1 is 2400-ért.
-
válasz
Dark Archon #2 üzenetére
Melyik a sajátunk? Mindegyik pont annyira külföldi, mint a digi.
Mellesleg a digi-t egy Romániában élő magyar fickó alapította és birtokolja.A garantált sebességek tekintetében pedig az összes többi ország ugyanígy van, legfeljebb ott magasabb értéket adhatnak meg, mert még nem pirított rájuk a hatóság.
A végeredmény ugyanaz. -
Ebben az az ironikus, hogy Románia 9 hellyel előttünk van. S a normális sebességet megfizethető áron is onnan kapjuk lényegében (Digi). Magyarország a "saját" szolgáltatóival sehol sincs, még mindig drága, felháborítóan nevetséges a garantált sávszélesség, ami annyira asszimetrikus, hogy a mai mindent megosztok világában a feltöltés használhatatlanul lassú.
Szerencsére a Digi terjed a kertvárosok irányába is, ha folytatják, kiszoríthatják az összes többit (bár ez valószínűleg a messzi utópia).
-
Dilikutya
félisten
Szép és jó, de az ország legnagyobb részében valószínűleg 10Mbit/s a szolgáltatónál megrendelhető legnagyobb sebesség, és biztos, hogy sok helyen a hálózat nem bírja a maximum értékeket elérni. Másrészt nagyon sok háztartásban nincs internet, mert a legtöbb helyen az ADSL (telefonvonal nélkül annyiba kerül, mint vonal+net) vagy a drága helyi kábelszolgáltató (4mbitet ad 5-6-7-89-10 ezerért) az egyetlen alternatíva, Digi kevés háztartásban van, de a UPC gyors eléréseinek sem teljes a lefedettsége a városokban sem.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az előző évek növekedési tendenciája folytatódik, még mindig az élbolyban vagyunk, de a mobilinternet terén nem sikerül kiugranunk a középmezőnyből.
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Acer Nitro Gaming XV272UV3 - 27
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Samsung A04S 32GB / Újszerű állapotban / 12 hónap állapotban
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest