Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
válasz attila9988 #33 üzenetére
Attól függ. Ha konkrétan a kommunikációt figyelte - tehát hogy ki mit csinál a hálózaton, akkor nagyjából helytálló az analógiád. De ha csak a nyílt SSID-ket gyűjtötte a wifis helymeghatározó rendszeréhez, akkor azért erősnek érzem. Túllihegni tényleg nem kell a dolgot, komoly aggályokat vet fel az ügy, de amíg nem tudunk konkrétat felesleges vádaskodni.
-
attila9988
őstag
A te gondolkodásod szerint, én odamehetek a házadhoz, és kihozhatok belőle mindent ami megtetszik, pusztán azért mert be tudok menni az ablakon.... milyen buta dolog hogy nem rácsoztad le megfelelően, így a te hibád ha megtörténik...
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
válasz Quasi_modo #22 üzenetére
Vagyunk még páran...
-
Syl
nagyúr
Nincs vele semmi gond (nem is akarom én védeni a google-t), de akkor másnak is nézzenek a körmére.
Például - arcok, autókon rendszámtáblák stb., semmi nincs kitakarva! Nekik szabad? És ne jöjjön senki azzal, hogy ez egy kis cég, regionális oldal stb.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Morden24
nagyúr
De nem értem, hogy az miért porhintés, hogy felszólalnak ellene?
Mit kéne csinálni, jójó, na ez aztén tényleg nem volt szép magától
MacskaasszonyGoogle, de hát egyébként is vessen magára, aki wifizik, szóval hagyjuk a csudába.Ez a törvény betartatásának a menete. Mi a gond vele?
Sectumsempra - For Enemies
-
moonman
titán
a saját országod saját adatvédelmi hivatala kérdőre von egy amerikai multinacionális információkereskedelmi céget, hogy mégis árulja már el, milyen célból kőröznek az autói a városban és milyen adatokat gyűjtenek a lakosokról és azok hálózatáról...
és te ezt szent Google elleni támadásnak meg porhintésnek nevezed.
-
Syl
nagyúr
moonman, Morden24
Ja, bocsi. Mindig megfeledkezek arról, hogy a PH lapcsalád fórumain kötelező jelleggel kell fikázni a google/apple/mozilla/opera vállalatokat/termékeket/szolgáltatásokat. Dicséretük pedig főbenjáró bűnnek számít.
De ha nektek nincs fogalmi zavarotok, akkor simán kiérthető az írásomból, hogy nem igazoltam eme cselekedetet, pusztán a körülötte zajló porhintést nem értem.
Illetve értem, de azt kimondani itt úgysem szabad...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Spilerke
csendes tag
válasz Quasi_modo #22 üzenetére
Nem, csak neked...
-
Morden24
nagyúr
-
Sweet Lou 6
addikt
-
Quasi_modo
nagyúr
Hát legalább látom, hogy nem csak nekem van Google/Android/Nagytestvér fóbiám.
(Nem kell nekem esni.)valami
-
Syl
nagyúr
Előre is bocsi, de egy kicsit vulgáris leszek: "Aki **rvának áll, az ne lepődjön meg ha meg****ák"
Ha én bekapcsolom a routeremen a wifit, akkor számolok azzal, hogy azt az utcán bárki észlelheti, rögzítheti, akár hekkeléssel is próbálkozhat. Szóval wtf?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
julius666
addikt
Szerintem is teljesen korrekt levél.
Az egyetlen problémám vele, hogy mi tartott ennyi ideig a megfogalmazásában? 2-3 nappal az ügy kirobbanása után simán oda lehetett volna csapni. -
gabor85
őstag
válasz attila9988 #11 üzenetére
de nem a gugli fogja megtömni az államkasszát
-
ntomka
nagyúr
"Kérem, az alábbiakban felsorolt minden egyes kombinációra vonatkozóan adják meg az összegyűjtött adatokat..."
Ez mekkora! Ez a levél így kb. ilyen: "Mi az már, hogy gyűjtögettek itt ti adatokat szó nélkül?! De ha már gyűjtöttetek, adjátok ide lécci, nekünk is kell..."
ツ Headphones on - World off
-
]Phobos[
senior tag
Mindegy ...
[ Szerkesztve ]
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
attila9988
őstag
Ez jó hír. Ha ennyien rugdossák a google -t, annak csak lesz valami eredménye... vagy majd tolnak egy kis pénzt hogy elévüljön az ügy..
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
Narxis
nagyúr
Bevallom őszintén most én is félek, ugyanis a laptopot nem szoktam kikapcsolni csak berakom a kocsiban az anyósülésre és úgy száguldozok nap mint nap. Remélem nem gyűjtöttem wifi adatokat.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
törölt tag
Nekem valaki segítsen kicsit: a biztonságos wifi az milyen hálózat? Pláne párba állítva a nyílttal?
-
bambano
titán
szegény google alapítók most rottyantanak maguk alá az ijedtségtől
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Morden24
nagyúr
Na, olvastam az abiweben a teljes szöveget. Nagyon helyes.
Sectumsempra - For Enemies
-
moonman
titán
korrekt. persze most is lesz, aki majd a Google kezét fogja, de sebaj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy ruhás topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s