Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
Ez nálunk hagyomány.
Nézd meg a Monachia haditengerészetének magyar gyártású hajóit. SMS Huszár, SMS Csikós stb.
Egyébként szerintem sincs ezzel gond, a Masat valóban furcsa volt nekem is első hallásra, de már megszoktam.
-
66zio
aktív tag
Nekem tetszenek az ilyen nevek. Külföldieknek tök mind1, én meg ha látok két műholdas hírt, de csak egyre van időm akkor a magyart választom, hisz nem mindennapi dolog kishazánkban.
-
-
-
-
Ghoosty
őstag
Nem értem, miért "retardált" nevek ezek.
Puli, rövid, angolul se nehéz kiejteni és még jellemző is Magyarországra. Az angolok például szintén egy kutyafajról neveztek el egy mars kutató szondát a Beagle-t.
A masat-ra szintén jellemző, hogy könnyű az angol kiejtése és van utalás Magyarországra.Rengeteg olyan eset van, amikor ráillesztenek egy rövidítést egy szóra.
Válaszolva a kérdésedre, nem tudom, mi lesz a következő. Amit írtál biztos nem, de pl Balaton-1 vagy Paprika-2 simán lehet.
-
"Passz, de a Puli-nak megvolt a rövidítése, plusz ugye hazánkra utalás a Puli, mint kutya.
A Masat meg gondolom a magyar satellite rövidítéseiből jött. Tehát hogy magyar műhold. Szerintem."Ez mind nyilvánvaló, de a kérdésem továbbra is áll. Mi lesz a következő? Ludas Matyi-2 meg Piros Arany-3?
Amúgy a "Puli" nem rövidítés, egyszerűen a kutya után nevezték el. Még csinos kis logójuk is van. : D
"DarkFighter XC301" lul, ez még rosszabb, mint a puli. : D
-
Dany007
veterán
Passz, de a Puli-nak megvolt a rövidítése, plusz ugye hazánkra utalás a Puli, mint kutya.
A Masat meg gondolom a magyar satellite rövidítéseiből jött. Tehát hogy magyar műhold. Szerintem.Egyébként megintcsak szerintem pozitívum hogy nem adnak nekik túl komoly nevet, mert nyilván annyira nem nagy világszám, mint egy SpaceX nevű cég...
(szerintem gázosabb lenne, ha kitalálnának valami "menő" nevet, mint mondjuk DarkFighter XC301, mintha valami csillagközi romboló lenne, aztán közben meg csak egy "nyamvadt" 10 centis kis műhold.) -
"PULI Space Technologies" meg "Masat" ugye.
Miért ilyen retardált neveket adnak az érdekeltségeinknek?
Új hozzászólás Aktív témák
it A Telenor Okostelefon Akadémián előadást tartott a Puli Space Technologies, a SES pályázatán pedig egy magyar diák is közönségdíjat kapott.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5421 i7-11850H/16GB RAM/512SSD/MX 450 VGA/300 nit display
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus B360M i3 9100F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest