Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • attila9988

  őstag

  Jómagam azonban körülbelül 20 másodperc alatt találtam egy, a leírtaknak megfelelő szöveget,

  Azért iránymutatás nélkül nem találtad volna meg ennyi idő alatt, sőt. Nem is jutott volna eszedbe keresni ilyesmit.
  Ráadásul semmi sem zárja ki azt a lehetőséget, hogy nem a google szolgáltatásán keresztül találták meg az adott könyvet, hiszen mások is foglalkoznak digitális archívumokkal, még ha nem is olyan nagy volumenben mint a google.

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

 • attila9988

  őstag

  válasz dajkopali #7 üzenetére

  Szerintem a felfedezés értékéből semmit nem von le az, hogy a 21. században vagyunk, és hogy internetes adatbázisok is a segítségünkre vannak, akár szórakozásról, akár kutatásról vagy bármi van szó... Ez csupán annyit jelent, hogy egy egy fontosabb információra nem kell heteket várni, amíg a postakocsi fordul a levelünkkel, hanem megkaphatjuk email -be, valamint a fényképeket is jelentősen egyszerűbben kezelhetjük.
  Ettől még a tudósnak rengeteg munkát kell ölnie egy adott témába, és komoly ismeretekkel, valamint elhivatottsággal kell rendelkeznie ahhoz, hogy bármit is felfedezzen.
  Az a tény pedig, hogy nem maga ment el lefényképezni a felfedezés egyik darabkáját tartalmazó könyvet, hanem valaki email -ben elküldte neki, ismét a modern kor, és a tömegkommunikáció fejlesztéseit dicséri. Ez ugyanis szintén jelentősen több időt vett volna igénybe a 19. században.

  „Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

Hozzászólok Aktív témák