- Mesterséges intelligencia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
- Disney+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IFA 2024: Wi-Fi 7 és FritzOS 8 az AVM-nél
- Linux Mint
- TP-LINK routerek
- Java programozás
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zefír
őstag
Ez nagyonjó!! Támogatom.
-
nagyúr
Ez egy dicséretes kezdeményezés, több ilyenre lenne szükség!
Thanos was right.
-
Mr.Csizmás
félisten
yess
google
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Psych0
őstag
Tehát lefényképezték és felkerült a netre...
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
cer
tag
Hát igen... az IE(8) meg nem támogatott...
-
bambano
titán
szerzői jogokat lerendezték?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Zefír
őstag
Látom benne vagy a témában, a torrentes cikk után amúgy ahhoz grat,
Szerintem itt nincsen szerzői jog meg ilyenek, a festményeket nem hamisítják olyan szinten mint mondjuk a fogyasztói termékeket, vagy nem másolják mint a filmeket.
Ezt valaki megfestette, kivan állítva és pacsi, innentől azt kezdesz vele mait akarsz, mármint lefényképezheted, és oda töltöd ahova akarod, a képen megvan jelölve gondolom a művész, többnyire szignózzák a műveiket.
Na meg szerinted a Google nem járt utána mielőtt belevágott?A másik, hogy egy Mona Lisánál mit csinálsz? Milyen szerzői jogokról beszélünk?
-
bambano
titán
természetesen nem, a szellemi termék (konkrétabban művészeti alkotás) tulajdonosának joga van meghatározni, hogy ki mikor teheti közzé az alkotását. Ettől bizonyos területeken, megfelelő hivatkozással, mennyiségi korlátozással el lehet térni. A google féle tömeges feldolgozás nem fér bele a mennyiségi korlátozásba.
Akkor teheti meg ezt jogászkodás nélkül, ha az adott műveknek lejárt már a szerzői jogvédelme.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Psych0
őstag
Lett valami abból, hogy a Google "elárvult" könyveket digitalizálna és adna ki?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
julius666
addikt
Nyilván a Google emberei kabát alól sutyiban fényképezték az alkotásokat gigapixeles méretben, ilyen minőségben. A Szépművészeti igazgatója is biztos be volt rúgva és nem tudta miről beszél amikor a kezdeményezés fontosságáról nyilatkozott.
Mindig csak ez a tömény rosszindulat. -
mrhitoshi
veterán
Nem értem miért jó ez. Majd ezután meg panaszkodnak, hogy visszaesett a forgalom.
PS4
-
Zefír
őstag
válasz mrhitoshi #13 üzenetére
Hát azért sajnálom azokat az embereket akik megelégednek azzal, hogy képernyőn keresztül megnéznek egy kiállítást.. Én akkoris elmennék megnézni a Louvre-t ha lenne ilyen lehetőség, hogy neten elötte csekkolom. Aki eddig nem ment el, az azért nem ment el megnézni ezeket mert nincs rá pénze, vagy mert nem érdekli. VAGY mert nem tudott róla, de ha ez tetszikneki akkor elmegy és megnzi élőben.Tehát, ez csak egy + ami miatt nem hinném, hogy vissza esik a bevétel.
[ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Lehet, hogy szerinted így van.. Én pl szeretek kiállításokra menni, színházba járni, zenét hallgatni, mindenféle építészeti remekeket megnézni. Lehet velem van baj, de 18 éves létemre így vélem. Ha nem lenne művészet akkor mi lenne? Mindenben benne van a művészet. A festés meg csak 1 része... de aki designal foglalkozik vagy akármi hasonlló dologgal.. honlap szerkesztés, appok kinézete stb.. ami az informatikában is jelen van.. az Szerintem nem ért veled 1-et pedig a korombelieknél szokás lenézni a művészetet
-
julius666
addikt
A poén az hogy a "klasszikus hivatásos művészek" (akiknek az alkotásait kiállítják) az általad felsoroltakat jellemzően nem szokták valódi művészetként értékelni.
Őszintén szólva jó ideje nem voltam kiállításon és nem igazán érzem hiányát, pedig anno még benne volt a pakliban hogy képzőn / iparművészen tanulok majd tovább valamiféle reklámtervezőnek. Nekem egyszerűen az hogy valami ódon festményt 2 méterről kordon mögül, meg apró szobrokat valami vitrinben tömegnyomorban megtekinthetek sosem vonzott. A művészetért meg úgy önmagáért nem fogok ezreket kifizetni.
Ízlések és pofonok.
-
Zefír
őstag
válasz julius666 #18 üzenetére
Csak nem jártál a Mona Lisánál? Ott is ez volt amit leírtál.
Egyébként oké amit leírtál.. de ha te amúgyse mennél el.. t enem fizetnél amúgyse nekik azért, hogy megnézd.. így viszont lehet, hogy egyszer rákeresel unalmadban. Tehát semilyen "kárt" nem okozol nekik, és a bevételük sem csökken ezzel. mintha a torrentes cikk alá ugyanezt írtam volnaNem mindig kell a pénzt nézni.. Néha támogathatod azt az eszmét is, hogy "knowledge is free" és egyre többen támogatják, pl egyetemek amcsiban, itunesU-ra is feltöltik az előadásokat.. pedig ezzel vissza eshet a tanulók száma. ( persze akinek kell róla papír az úgyis elmegy és beiratkozik)
-
jmohacsi
csendes tag
Elég probléma, hogy miért nem a már létező kezdeményezést támogatják.
http://www.hung-art.hu/
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Nincs elég CPU-ja a garanciális cserékhez az Intelnek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- FireFox1996: 2024 őszi fórum peca
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
- ASRock 990FX + FX-8350 + opcionális hűtők, proci
- Kapucnis felső,Alkalmi háromrészes vőlegény öltöny fekete és LaQuan Smith top felső
- Dummy akku és tápegység Panasonic GH3, GH4, GH5, GH5S, G9 kamerákhoz
- Cooler Master Hyper TX3 EVO hűtő eladó!
- Team Group 2x8GB (16GB) DDR4 2666MHz TED48G2666C19BK eladó!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen