Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Scalpel

  senior tag

  válasz borg25 #26 üzenetére

  Nem feltétlen Neked szól kizárólag, csak nálad landolt az ujjam a 'válasz' gombon. Elbeszéltek egymás mellett, ugyanis mindkettőtöknek igaza van. Te olyan folyamatokról beszélsz, amelyek ZÁRT rendszerre vonatkoznak, tehát nincs külső energiabevitel illetve a rendszer által végzett külső munka. Ő olyanokról, ahol meg van. Így viszont igaz lehet, hogy hidegebb dologgal melegítek magasabb hőmérsékletű dolgot, mert valamilyen külső energiabevitellel aktívan mozgatom a hőenergiát akár a hidegebb pontból a melegebbe, lásd az emlegetett hőszivattyú, alias klíma, hűtőszekrény... így lehet télen a 0C alatti hőmérsékletű levegővel, vagy a 5-10C-os kútvízzel fűteni és való igaz, hogy a 4C-os akármi melegedni fog a párolgó 10C-os másik anyagtól, amelynek így még csökkenti is a párolgását ha magára hagyjuk őket, passzív rendszerként.

  A cikkhez:
  Van egy fotó, amin rajta van mire van szabadalmi kérelmük: egyedi szerkezeti kialakítás és a szabályozó algoritmus a vezérlésben. By the way a honlapon fenn van, hogy paraffint (min rendelés 1t) és hasonló szobahő körül halmazállapotváltó anyagokat használnak. De az egész koncepció sem új, lásd Rockefeller center és a jég, nagyon jó cikk róla, igaz a jég csak hűtésre..
  Ez nem új, csak üssétek be a googleba, hogy heattank heat storage PCM...
  [link]
  [link]
  [link]
  [link]

  Szóval nekem kicsit kezd tele lenni a hócipőm a startup kultúrával és az innovációnak hívott nesze, semmi új, de jól hangzik hypepal és a hozzátartozó clickbait "ismeretterjesztő" újságírással. Nyomja már meg valaki azt a piros gombot...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák