Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kopi31415

  félisten

  válasz borg25 #19 üzenetére

  Fázisváltáson alapulnak a mai hűtők, nem gázok állapotváltozásán. mindent összemosol megint, ész nélkül, teljesen feleslegesen.röviden fogalmazva komplett tudatlanság amit csinálsz, valahol, valamikor valamit olvastál, a 90%-át elfelejtetted, majd most akarod felhozni, hogy villogj, milyen kurva okos vagy vele.

  Nézz meg egy gőzkörfolyamatot, vesd össze egy gázkörfolyamattal, melyik mekkora energiát képes szállítani!

  "Azt is beláttam, hogy az országos meteorológiai szolgálat is hülyék gyülekezete. (vagy sorositai) Ilyet írni nem is értem:

  Magyarországon a napi hőingás évi változása igen jellegzetes, legkisebb (4-6 °C) a legrövidebb nappalú és legborultabb decemberben, míg a hosszú nappalú és csekélyebb felhőzetű nyári hónapokban a minimális ingásnak több mint a kétszeresét (11-13 °C) tapasztalhatjuk."

  Innentől kezdem javasolni, hogy tipli vissza általános iskolai alsó tagozatba az értő olvasás skill alapszintű elsajátításáért, ugyanis a téli hőmérséklet ingadozást nem is említettem, hanem a nyári 35 fokos kánikulára reflektáltam, összevetve a tavaszival. Ahhoz pedig a télinek semmi köze. Ahogy a nyári ingadozás mértékét sem vitattam.

  Hogy is mondják? Nekifutásból öntökön rúgás, szép kísérlet volt!

  #25: Mondd már meg, kell forralnod a vizet, hogy elforrjon az edényben, ha már elérte a 100°C-ot, vagy magára hagyhatod és nem marad hátra víz? A hűtőben ha a hűtőközeg energiát vesz fel a halmazállapot változáshoz, mégis honnan a francból tudná azt elvonni, ha nem a hűtendő közegtől?

  [ Szerkesztve ]

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

Hozzászólok Aktív témák