Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • CzGöbe

  tag

  válasz borg25 #19 üzenetére

  Abban tévedsz, hogy ezekben a folyamatokban tényleg a fázisváltáson van a hangsúly, nem pedig az egyesített gáztörvényen. Mégpedig azért, mert sokkal több energia kötődik meg/szabadul fel, halmazállapot- azaz fázisváltáskor. (Azért nem levegővel járatjuk ezeket a gépeket, hanem mindenféle káros freonokkal, mert azoknak van meg az a tulajdonsága, hogy a környezetünk hőmérséklete körül is akár megtörténik a fázisváltásuk.)
  "A gőz állapotú munkaközeget egy kompresszor összesűríti és keringeti a rendszerben, ennek folyamán felmelegszik a munkaközeg, mely ezután egy kondenzátornak hívott hőcserélőben lehűl és lecsapódik. A kondenzátorban hőjét átadja a fűtendő helyiségnek, majd a folyékony halmazállapotú, mérsékelt hőmérsékletű csapadék nyomáscsökkentő berendezésen áramlik át, mely fojtószelep, kapilláris, esetleg hőhasznosító szerkezet, például turbina lehet. A nyomáscsökkentő berendezésen átáramló nagyrészt folyékony munkaközeg egy másik hőcserélőbe, az elpárologtatóba jut, ahol a hűtőközeg elpárolog, miközben hőt vesz fel a környezetből. Ezután a hűtőközeg visszajut a kompresszorba és a folyamat ismétlődik." @wikipédia: Hűszivattyú
  Ne érts félre, én is nagyon szívesen feltörölném a fizika terem padlóját Kopi31415 tenyérbemászó képével a stílusa miatt, de ha még egyszer elolvasod, amit írt, van igazság is benne, ahogy neked is van igazad abban, amiket írtál.
  Mindig meglep, de mindig örülök neki, ha ilyen témájú cikkek is felkerülnek egy online informatikai magazinra, de azt sosem várom, hogy két informatika iránt érdeklődő idegen egymásnak ugorjon, pláne egy olyan témában, ami egyiküknek sem a szakmája, így nem is rendelkeznek megfelelő rálátással a teljes képre.
  A többieknek -akik nem fizikusok és nem épületgépészek- pedig csak annyit ajánlanék, hogy mielőtt kérdeznének valamit, tekintsék meg a videót vagy a fejlesztés weboldalát és ha nem tudnak angolul, vagy nem értik a termék működését, netalán a lényegét, szívesen válaszolok a feltett kérdésekre!
  Nem tudom, hányan látták például ezt a képet:

  #Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább is!

Hozzászólok Aktív témák