- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- JavaScript topic
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- Nagyon aggasztó, hogy mire használják a bűnözők a ChatGPT-t
- Adobe Photoshop
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
szép munka!
© asszongya'hogy
-
layerke
aktív tag
Mindenképpen érdekes anyagok, köszönöm a tesztet
-
KisDre
senior tag
AZ üvegszálas telefontokról nem került fel kép?
Amúgy érdekes írás, tetszetősKisDre.artstation.com
-
törölt tag
A 20% fának van valamilyen rugalmasságot fokozó hatása pl.:mobiltok, vagy csak pigment, "jól néz ki" és ennyi?
-
-szp-
aktív tag
Egy tok készült, ennek egy része üvegszálas. Nézd meg újra a képeket! Ha maradt elég anyagom, akkor nyomtatok egyet tisztán üvegszálas PLA-ból!
(#4) Duracellm...: Fogásra kevésbé csúszós, fás hatású lesz a nyomtatott tárgy, de az ütésállósága nem javul számottevően. Elsősorban jól néz ki, és ennyi. A gyártó szerint mechanikai előnnyel nem jár a fa alkalmazása. Tervezünk egy "töréstesztet" is, majd akkor fog kiderülni, hogy ténylegesen mi a helyzet.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
pereces
tag
"... különlegesen töri a fényt, főleg ha csak néhány rétegben használják, ezért például lámpaburákat készítenek belőle. Mi maradtunk a hajónál"
Nyomtattam már áttetsző glass filamentet és valóban csak pár réteg vastagságú targy néz ki igazán jól amúgy csak anyag pazarlás ( szerintem)
-
Baskiria
őstag
Próbálok rájönni, hogy mire jó ez a 3D nyomtatás dolog, de szegényes a fantáziám. A telefontok már majdnem kategória, de vajon mi lehet amire tényleg használható?
-
KisDre
senior tag
Bábkészítés, hiányzó gomb pótlása valami eszközből, esetleg készülék műanyag darabjának pótlása, vagy eltört fejhallgató pánt.
Bőven körbe vagyunk véve műanyaggal és eltört vagy meghibásodott, nem 100%-os de még funkcióban teljesítő tárgyakkal is, nem hiszem hogy olyan általános lesz mint a papírnyomtató, de van piacaKisDre.artstation.com
-
Saccco
nagyúr
Például nyomtattam már fogaskereket, hegesztőgépben adagolja a huzalt. Tokot Raspberry Pi-hez.
Meg majd nemsokára fogok sablont csinálni fióksínhez.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Messen
csendes tag
Nemrég készítettünk egy teszt vázat egy módosított éjjellátóhoz. Most egy speciális billentyűzeten dolgozom, aminek a tokját fogom megoldani vele. 6 gomb, egy főkapcsoló és egy óra kijelző. Ezt egy beépíthető dobozba kell szerelnem. Műhelyem, ahol fával dolgozhatnék, nincs, ezért ennek nyomtatom a tokját. Ezen kívül jelenlegi project még egy komplex kamera felfüggesztés/állvány, amit léptetőmotorokkal tudok majd vezérelni szinkronban a megvilágítással. Ezer és egy mütyür és alkatrész kell ehhez, de stop motion videó készítésénél igazán hasznos dolog. És még sorolhatnám a projecteket, amikben szerepet kap nálam 3D nyomtató.
"A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." - Asimov
-
Baskiria
őstag
Mindenkinek köszi a válaszokat, ezek tényleg jópofa dolgok lehetnek.
-
Ez a 3D nyomtatás még mindig nagyon gyerekcipőben jár.
Eladó Xiaomi Note 5 üvegfólia || Xiaomi Mi Mix2S akku
-
layerke
aktív tag
Szerintem nagyon sokan nem találják még vagy nem tudják mire használni. Egész egyszerűen az otthoni 3D nyomtatás, mint olyan még ahogy te is mondtad, gyerekcipőben jár. De hány olyan dolog a mindennapok része, ami előtte évekig vagy évtizedekig csak kevesek otthonában volt fellelhető?
A 3D nyomtatást szerintem sokan félre is értik. Én pl nem is értem minek több színű nyomtatás.. Ezek nem végfelhasználói termékek, amiket nyomtatunk (általában), hanem prototípusok, egyedi tárgyak, esetleg egy designer csapat a főnökség elé bevitt vadonatúj alakú samponos flakonja (most mondtam valamit). Szerintem van olyan hobbista réteg, akinek pont jól jön, ha van otthon egy 3d nyomtató, esetleg szobrászok, akik 1-1 3d nyomtatott tárgyból indulnak ki vagy iparművészek. Bújva a netet ennek a témának szentelve, rengeteg olyan érdekességet lehet találni, ami eszembe se jutott volna, hogy 3d nyomtatással készült és közbe tényleg.
Nézd meg ezt a linket, szerintem zseniális és gyönyörű alkotás. 3D nyomtatásból indult és ez szerintem egy kész tárgy. Itt kezdődik a 3D nyomtatás, mint olyan, nem ott, hogy bármelyik sarki játékboltba vásárolható 2x4-es lego elemet nyomtatunk magunknak, ami totál felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
duke
aktív tag
Majd akkor szoljatok, ha mar tudtok volframot, vagy gyemantot nyomtatni, es az alapanyag sem lesz szamottevoen dragabb a mostaniaknal.
-
Norman M249
tag
Speciel én(méretes 120*50) akváriumtetőre gondoltam, Pc ház stb,de ezek még arányaiban horror áron jönne ki, igy felejtős, de eljön az az idő, mikor megfizethető áron is bevállalhatóak lesznek ezeknél azért messze nagyobb méretü cuccok is.
[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
Hülye kérdés, de mivel lehet nyomtatásra tervezni cuccokat? Én is szeretnék RPi-hez egy házat, meg gondolkodok még pár dolgon, csak egyelőre elakadtam, mert nem tudom mivel kellene megtervezni
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
-szp-
aktív tag
válasz
toth_janika #21 üzenetére
Belépőszinten a TinkerCad, vagy az Autodesk 123Design jó választás lehet
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
Saccco
nagyúr
válasz
toth_janika #21 üzenetére
Jobban jársz a Fusion 360-nal.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kovy79
őstag
Igen, csak az esztétika ne legyen szempont...
Ezek a mai "házi" nyomtatók még mindig szörnyű minőséget produkálnak.
Ilyen felülettel még egy Sokol-ra sem tennék gombot, ha pedig utómunka kellene hozzá, akkor egyszerűbb az eszterga/cnc.
Ha a kinézet nem szempont, esetleg az embernek rengeteg ideje van a nyomatot csinosítgatni, csiszolni, megdolgozni, akkor még vállalható.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Saccco
nagyúr
válasz
toth_janika #26 üzenetére
Nem rajzoltam korábban CAD programokkal, most meg simán tudok ilyet a Fusion-nal:
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
kovy79
őstag
Persze, tudom, csak az itthoni tintasugaras nyomatóm végtermékén sem kell ecsettel utómunkázni.
Ha az idő pénz, akkor a ráfordítandó munka/idő árán inkább még cnc.''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
Új hozzászólás Aktív témák
it Kellemes csalódást okozott az üveggel dúsított műanyag, meglepő eredményt produkált a húsz százalék fát tartalmazó PLA. A Philament kísérleti anyagait teszteltük.
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs