2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) sheratan válasza muszurkefal (#100) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

A Mojo alá szerintem nem kell DAP, az inkább akkor lényeges, ha nem akarod a telefonhoz láncolni a fejest. Viszont a DAP+fejes magában nehéz eset, nem annyira tudják kihajtani őket.

(#102) vicze1 válasza muszurkefal (#100) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Mojo szintjén kb. 1 DAP sincs, talán tényleg a legfelsőbb AK-k.
A Meze 99-et azért hallgasd meg ha tudod, azért nem feltétlen a hangja miatt van ilyen ára, azt értem hogy veszett jól néz ki. :)

(#103) fericske válasza vicze1 (#102) üzenetére


fericske
(őstag)

De a veszett hangja miatt van ilyen ára amilyen a 99 Classics-nak, és nagyon könnyen hajtható. Már csak az S5-ről is egy magömlés ahogy szól. :K

A Mojo-hoz nem kell külön DAP, ezt én is osztom.

[ Szerkesztve ]

(#104) muszurkefal válasza fericske (#103) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Közben privátban megbeszéltük, marad a mostani okostelefon + Mojo.
Aztán majd telefoncsere.
És a Meze tényleg olyan, mint amikor felborul a kombájn.

[ Szerkesztve ]

„Sometimes darkness can show you the light.” Disturbed /// Alázat nélkül nincs hatékony és eredményes tanulás. /// Az antagonisztikus ellentét feloldásán dolgozom.

(#105) Vikthor válasza request (#91) üzenetére


Vikthor
(PH! nagyúr)

azért ez erős nem gondolod? Nem emlékszem arra, hogy bármi rosszat írtam volna neked, miért személyeskedsz? Moderátorok merre vannak ilyenkor? Szerinted a Te hozzászólásod mennyire szakmai vagy tartozik ehhez a topikhoz?

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#106) orbano válasza Tulku (#93) üzenetére


orbano
(PH! félisten)

Egy dolgot nem értek, vagy nem fér a fejembe (mondjuk úgy, hogy sosem hallgattam még menet közben ilyen drága cuccot, igazán drága fülessel). De úgy érzem, ennyiből otthonra kihozok egy jó fejhallgatót egy jó erősítő/DAC kombóval, ami más dimenzió. Utcán sétálva meg van egy olyan alapzaj, hogy úgysem számít a ~100e meg az 1m forintos kütyü közti különbség, ahogy kocsiban sem hallom meg menet közben a finomabb különbségeket amiket egy 7 számjegyű eszköz amúgy este a parkolóban produkál.
Én ebből a szemszögből egy ilyen high-end dolgot cask úgy tudok látni, hogy azért venném meg, mert pénzzel tüzelek, és miért sz*rakodjak egy olcósbbal, ha olyan mindegy, az 50 milliós karórám mellett meg sem kottyan. De három havi spórolt pénzemet nem tudom miért akarnék erre költeni. Győzzetek meg plz :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#107) sheratan válasza orbano (#106) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Ha naponta a lakás és munkahely között ingázol BKV-val vagy esetleg autóval, akkor tényleg nem éri meg igazán (bár ha mondjuk CIEM-et veszel, akkor az elég jól kizárja a külvilágot ám), de mondjuk ha üzleti úton vagy rendszeresen, akkor oda nem tudod magaddal vinni az otthoni fejhallgatós rendszert, akármilyen jól is szól. Este egy hotelszobában meg jóleshet még egy kis zenehallgatás.

Ribi: +1. Nekem is volt olyan munkahelyem, ahol nem lehetett a benti gépeken semmi személyeset tárolni, nem volt rajtuk USB sem, így muszáj volt máshogy megoldani, ha zenét akartam hallgatni (DAP + fülhallgató például). De igen, ha nem a megszokott egy fotelemben ülnék itthon állandóan, akkor a füles megint csak jobb megoldás lenne.

[ Szerkesztve ]

(#108) Ribi válasza orbano (#106) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Miért gondolja mindneki, hogy a hordozható eszközt csak és kizárólag utcán lehet hallgatni?
Otthon ha nem csak egy bizonyos székben hallgatsz zenét? Melóba miért ne lenne értetelme? Vagy vegyen 4-5 "desktop rendszert" :F

(#109) Kopi31415 válasza orbano (#106) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Akkor ismét leírom, ahogy minden ilyen topikba le kell - és emlékeim szerint azért ezeket szoktad látogatni, tehát már kellett vele találkoznod - ez nem menet közbeni zenehallgatásra kitalált hordozható cucc, hanem a sokat utazó ember ICE, vagy repülő első osztályán, a hotelben használni ideális. Ahol eleve csend van az ember körül, és oda nem tudja magával vinni a tíz misis otthoni láncot.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#110) Nemir Ombe válasza orbano (#106) üzenetére


Nemir Ombe
(PH! kedvence)

Ez (általában) azoknak (és rajtuk kivül még néhány megszállottnak és unatkozó milliomosnak) készül, akik "business class-on" repülve, a reptéről a hotelig a "limóban" vagy éppen egy "egzotikus sziget partján heverészve" is szeretnék kedvenc zenéiket jó miőségben hallgatni .... tehát röviden valószínűleg nem neked .... ;] :D

(....meg ugye egy otthoni fejes/erősítő/dac "kombó" mennyire hülyén nézne már ki egy karibi strandon, a "párszázméter" hosszabbítóról nem is beszélve .... :D )

(.... látom mások is "osztják a véleményem" és még gyorsabbak is .... :D )

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#111) orbano válasza Ribi (#108) üzenetére


orbano
(PH! félisten)

melóban egy zárt fejhallgatóval én speciel jobban elvagyok (bár most épp egy piston 3 a beugró). Persze ettől még értem a koncepcióját alapvetően a hordozható lejátszóknak. Én inkább a high-end részére voltam kíváncsi. A hotelszobák, utazás egy teljesen valid dolog. A munkahelyet kevésbé, bár valóban a breakoutban el tudnám képzelni hogy hallgatok ebéd után egy kis jazzt.

A vér nem válik VAZZE!™

(#112) sheratan válasza orbano (#111) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Munkahelyen is amúgy azért necces lehet egy drágább fejest otthagyni az asztalodon. Ezt meg csak zsebre vágod, és viszed is a nap végén. Sőt, ha munkahelyen beülsz a klotyóra, akkor is veled lehet ;]

(#113) [CsuCsu] válasza Nemir Ombe (#110) üzenetére


[CsuCsu]
(senior tag)

Nemcsak ok. Peldaul aki otthon es melohelyen is jo zenet akar hallgatni, nem kell ket lancot vennie vagy naponta cipelnie azt az egyet ami van neki. Foleg ha a munkaja soran tobb helyen dolgozik, nem csak egy asztalnal. En is erosen gondolkozom egy jobb cucc beszerzesen. Egyik nap London, masik nap Oxford, esetenkent Brusszel vagy Berlin ahol jelen kell legyek. A koncentraciohoz nekem kell a zene, de cipelje a lancot a halal.

(#114) tecsu válasza elefant (#94) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Oké, az még meg volt említve, de az A&K-t toljátok úgy, hogy semmi teszt vagy összehasonlítás pl. a Sony-val.
Nincs egy átfogó cikk, csak ilyen reklámszagú szösszenet.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#115) orbano válasza sheratan (#112) üzenetére


orbano
(PH! félisten)

na, ez már egy selling point :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#116) Kékes525


Kékes525
(PH! félisten)

Nekem kettő kellene belőle. ;]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#117) Tulku


Tulku
(PH! kedvence)

No tehát...

A hordozható attól hordozható, hogy nem helyhez kötött...ennyi...
Persze én speciel BKV-n hihetetlen zajban hallgatom Bach hegedűversenyét, szinte alapzaj nélkül 30 db-es csillapítású custom fit-tel..és az ilyen (mint a cikk kiindulópontja említi) kütyüvel...ez van, én speciális eset vagyok.

De ha otthon zenét hallgatok és a kutya kering körülöttem, nem kapcsolom ki a zenét, hanem felállok kiviszem a kutyát, nézem a platánok törzsein a kérgek eltérő színeit, köszönök (bólintok) a szomszédoknak miközben még mindig szól Dave Brubeck vagy a Buena Vista...aztán beengedem a kutyát, leülök a fotelba...és...

No nekem ennyi a hordozható világ...

(#118) Kékes525 válasza Tulku (#117) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

"BKV-n hihetetlen zajban hallgatom Bach hegedűversenyét, szinte alapzaj nélkül 30 db-es csillapítású custom fit-tel..és az ilyen (mint a cikk kiindulópontja említi) kütyüvel...ez van, én speciális eset vagyok"

Eltudom képzelni, hogy mi jöhetett át abból akkora zajban. :D

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#119) tecsu válasza Tulku (#117) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Viszont állandóan a töltéssel kell vacakolnod, illetve figyelned, hogy elég lesz-e a töltöttség. Ez elég frusztráló lehet, főleg egy Take Five közben. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#120) sheratan válasza tecsu (#119) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Miért kellene? Te szoktál 10 óránál tovább egyhuzamban zenét hallgatni...?

(#121) leigazoka91 válasza muszurkefal (#100) üzenetére


leigazoka91
(újonc)

A Mojo egy nagyon bivaj jószág. Planárokat is meghajtja szépen, de ha tetszett a Mojo.. akkor ott a Hugo 2, ami a Mojo ultra pémium kiadása kb. igaz 3-4x annyiba kerül.

(#122) Tulku válasza Kékes525 (#118) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Igen, érzem megértetted a custom fit használatának valódi okát...de kérem dugj mindkét füledbe jó mélyen gyurmát...kissé tömködd bele...aztán menj ki az utcára...na annyit hallok...Erőt, egészséget!...Megéri itt lenni...

Tecsu: :F általában 5-15 perc a kutya sétáltatás, de naponta össességében 4-5 óránál többet sohasem hallgatok zenét...ez 10 órát bír...de naponta töltöm...a telefonnal együtt...nem nehéz... :D

(#123) dabadab válasza Tulku (#122) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Te írtad, hogy -30 dB, márpedig ha azt tényleg tudja is, akkor is a buszon az átlagos zaj kb. 80 dB-es, ha nálad "hihetetlen" volt, akkor inkább 90 dB, szóval -30 dB-vel együtt is marad 50-60 dB, ami elég messze van attól, hogy "szinte alapzaj nélkül" (főleg, amikor arról van szó, hogy a 95 dB-s SNR az rettenető ótvar :) )

DRM is theft

(#124) orbano válasza dabadab (#123) üzenetére


orbano
(PH! félisten)

Az életben nincs az 90dB, esetleg ha lukas a kipufogója a busznak, es be van vezetve az utastérbe 😂

A vér nem válik VAZZE!™

(#125) Kékes525 válasza orbano (#124) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

:N

Környezetünkben előforduló zajszintek

Mennyire lehetünk zajosak?

8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet a zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról

Simán lehet a buszon 90dB, amikor a hangos beszéd 70 - 85 dB.

[ Szerkesztve ]

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#126) vicze1 válasza Kékes525 (#125) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

Akkor már a mérést linkeld.
90 az a csúcsérték nem átlag, 70-80 az átlag. Ikaruszon már füldugót kéne osszanak a jegy mellé...

(#127) dabadab válasza orbano (#124) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Az életben nincs az 90dB"

De.

DRM is theft

(#128) Kékes525 válasza vicze1 (#126) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Nem azt írtam, hogy az átlag, hanem azt, hogy lehet. Ez pedig szerinted is igaz.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#129) orbano válasza dabadab (#127) üzenetére


orbano
(PH! félisten)

Ez igy inkabb 80-85 a grafikonok alapján. Rohadtul nem mindegy.

A vér nem válik VAZZE!™

(#130) krx21 válasza Kékes525 (#125) üzenetére


krx21
(PH! nagyúr)

No akkor ezt küld el légyszíves a sziget rendezőinek is... :R

Amúgy az a baj, hogy a műszert soha nem zavarja a zaj, csak az embert... Szóval ha zavar valami, akkor marhára nem érdekel, hogy kinek a műszere mit mutat. Azt hiszem ebben egyetértünk mindenkivel...

[ Szerkesztve ]

(#131) Tulku


Tulku
(PH! kedvence)

No...akkor...

A 30 dB-es csillapítás azt jelenti, hogy mindent csillapít 30 dB-lel...általában menet közben nem az átlagos zajérték a 90 dB (és persze a régi ikaruszok sem teljesen általánosak már, pl a 68-as mindig csuklós, klímás Mercedes...na ott oly alacsony a zajszint, hogy nem hallok semmi külső zajt) tapasztalataim szerint motorzajt ennél a custom fitnél alig, esetekben ajtócsapódást, vagy utasok üvöltését hallom akik követelik, hogy nyissa már ki a sofőr azt az ajtót amin jeleztek...bármennyire humoros, rendszerint ez zavarja csak zenei repertoárom.

Senki ne úgy képzelje tehát, hogy folyamatosan 90-20=60 dB külső zajt hallok...ez rendszerint halk zenék esetén is jóval küszöb érték alatt van, de az említett Bach zongoraversenynek (mivel szimfonikus zenekar kíséri a zongorát) az átlag zajszintje teljesen kioltja a kívülről érkező zajokat...

Tehát kérnék (az újgazdag degeneráción és idült elmebajon kívül) egy újabb indokot, miért nem venné meg szinte senki e nemes szerkezetet. (ami ugye tudjuk csúnya, rossz, féltégla, nembírja, megminek).

Egyébként kezdem érteni, miért van a prohardveren ennyi PH félisten, meg jómunkásember....hát a hozzászólások mennyisége determinál...a minőséget nem méri szerkezet...akkor árnyaltabb lenne a kép :)

(#132) aszamóca válasza Tulku (#131) üzenetére


aszamóca
(fanatikus tag)

Tehát kérnék (az újgazdag degeneráción és idült elmebajon kívül) egy újabb indokot, miért nem venné meg szinte senki e nemes szerkezetet. (ami ugye tudjuk csúnya, rossz, féltégla, nembírja, megminek).

A magam nevében, mert egyszerűen nincs ilyenre szükségem. Az egy dolog hogy nem jön be a formája, számomra aránytalanul drága stb, de nincs is rá igényem. Régen (2000 környékén) vettem egy Pana discman-t, amikor még az volt a nyerő 60 ezerért, mert úgy gondoltam milyen jó lesz utazgatáshoz. Ha 10 lemez lement rajta sokat mondok.
Engem nem zavar egyébként, hogy van aki megveszi, végül is az ő pénze, igénye, nekem ettől se több, se kevesebb. :)

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#133) Kékes525


Kékes525
(PH! félisten)

Nekem tökéletesen elég a telefonom nyújtotta szolgáltatás (S6), amikor az utcán vagyok. Otthon pedig ilyeneket nem hallgatnék.

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#134) s4tch válasza Kékes525 (#133) üzenetére


s4tch
(PH! kedvence)

Boldog ember lehetsz, ez a legjobb állapot.

(#135) Kékes525 válasza s4tch (#134) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Szerinted egy jó mp3 lejátszó nélkül az ember csak boldogtalan lehet?

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#136) sheratan válasza Kékes525 (#135) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Szerintem arra gondolt, hogy boldog lehetsz, amíg nincs igényed ilyesmire, mert nem kell rá egy rakás pénzt elköltsél.

(#137) s4tch válasza sheratan (#136) üzenetére


s4tch
(PH! kedvence)

Így-így :K

Ez a cucc tényleg nem való mindenkinek. Lehet, hogy én sem hallanám a különbséget ez, és egy középkategóriás dap között.

(#138) Kékes525 válasza sheratan (#136) üzenetére


Kékes525
(PH! félisten)

Ilyen értelemben boldog vagyok! :R

A topik műfaja nem teszi lehetővé az alapos, részletes, mindenre kiterjedő és egyértelmű hozzászólásokat, így hozzászólásom tartalmazhat félreérthető részeket is.

(#139) tecsu válasza Tulku (#131) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Jó reggelt! Hol mérik az emberi minőséget egy "demokréciában"? Ha megteszed, fasiszta leszel.

Én az eszköz nagy energiaigénye miatt vennék inkább Sonyt, annak hangminősége is megfelel, egy 60dB-es környezetben pláne.
Ja igen, az olyan apróságok, mint esztétika is elkerülik azt A&K-t jó messzire. A Sony legalább köszönőviszonyban van vele.
Otthon meg csak fullos hifit hallgatnék, ha lenne annyi pénzem.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#140) tecsu válasza Kékes525 (#138) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Sokan vannak, akik nem bírnak elviselni ilyen hordozható kütyüket (fülükön, zsebükben, táskában, akárhol) és sokan a puszta hangélményt sem találják kielégítőnek egy akusztikus koncerttel összehasonlítva.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#141) Tulku válasza tecsu (#139) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Sony ebben a kategóriában: WM1Z...szerintem az sem bírja jóval tovább 10-15 óránál, de őszintén szólva nem értem ezeket a kifogásokat...telefont is rádugom estére töltőre és ezt is...10 órát pedig még én sem hallgatok naponta...de megértem, ha valakinek kell a 100 óra egyetlen töltéssel, két dac-amp kombóval 2,8 Vmrs kimeneti teljesítménnyel...persze ilyen nincs :)

Kinézet persze erősen szubjektív fogalom...ezzel gondolom egyetértünk...nekem speciel tetszik az AK....

(#142) bteebi válasza Kopi31415 (#79) üzenetére


bteebi
(PH! addikt)

Sőt, derüljön már ki, hogy minden high end gyártó veszteséget termel :U, mert nem 15, hanem pusztán jófejségből csak 10 milliót kérnek egy erősítőért. Ha egy gyártó egyszemélyes is lenne, és a CEO maga faragná a ládát a hangfalhoz a saját maga által ültetett és növesztett mahagóniból, és egyedül több évszázadnyi R&D-t rakna bele még a lakkozásba is, akkor sem lenne egy tízmillás hangfal anyagköltsége néhány százezernél több (az persze vitán felüli, hogy a rengeteg fejlesztés alsó hangon is többszáz milliárdjába került, persze dollárban, szóval a büdös életben nem fog megtérülni). Nyilván árnyalódik a kép, ha tele van a cég "beszállítókkal" (gyakorlatilag ez a tök átlagos helyzet), mert ugye mindenki mocskosan pofátlanul drágán ad mindent (ezüst kábelek, membránok, keresztváltók, vagy az erőlködőkhöz például a vákuumcsöveket), ami a végeredményen még tovább ront, de akkor se fognak azok se milliókat érni.

Azért egy hangfal vagy erősítő megépítéséhez nem kell űrtechnika, nem véletlenül szoktak többen otthon is építeni (időnként meglepően jó eredménnyel), szóval azért ne hasonlítsuk már egy 1x nm-es gyártástechnológiával, 400 mm-es waferekkel operáló félvezetőgyárhoz. Értem én, hogy az ördög a részletekben rejlik, és nem mindegy, hogy mit hova tesz az ember a hangfalban, vagy épp az erősítőn, de a high end elsősorban a sznobizmus és ezotéria magasiskolája, mert elsősorban dilettánsoknak szól, akiknek többnyire fingjuk sincs a zenéről, a fizikáról vagy az elektronikáról* (mély tisztelet a viszonylag kevés kivételnek, akik amúgy többnyire csak a nyálukat tudják csorgatni az igazán jó minőségű termékekre), és így még könnyebb lehúzni őket. Különben is egy adott szint felett úgyis csak az a lényeg, hogy minél drágább legyen :U.

Persze minden bizonnyal nem a világ legjobb biznisze az audiofília/high end (bár lehet, hogy köztük van :DDD), és igen, csinálhatnám szebben-ügyesebben-jobban, hogy aztán letaroljam az egész világot a saját audio cuccaimmal, ha meg nem, akkor tulajdonképp befoghatom. Ettől függetlenül fenntartom a véleményemet.

*Persze ettől még szerethetik a jó zenét és a kiemelkedő zenei hűséget.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#143) krx21 válasza bteebi (#142) üzenetére


krx21
(PH! nagyúr)

Az a baj, hogy ezen eszközöknél az anyag költség amiről beszélsz, az egy dolog. A fejlesztési költség jóval nagyobb szokott lenni. Pláne ha magas minőségű a termék. Az otthon készített hangfalakat meg hagyjuk...
Néz meg egy komoly gyártót miként tervez meg egyet: igen komoly hangmérőki tervezési munka, nem csak doboz és vágok rá egy lukat amibe beteszem a drágább hangszórót.... Aki jót csinál otthon, az már egy eleve lopott terv alapján csinálja, nem máshogy... Nehéz véletlenül jó hangdobozt csinálni, pláne, ha mellé teszel egy profi gyártót...

[ Szerkesztve ]

(#144) fericske válasza bteebi (#142) üzenetére


fericske
(őstag)

Teljességgel érthető az álláspontod.
Te egy tudatos vásárló vagy, olyasféle aki megtanulja az E-ABC-t minden egyes kezébe kerülő élelmiszer cimkéjéről és az szerint szelektál.
Bármire is van szükséged, alaposan körbejárod témát, mérlegeled a lehetőségeidet és a kínálatot.
Ezek a dolgok azért vannak így nálad (is), mert be kell osztanod a pénzed, mert tisztában vagy az értékével és azzal, hogy mibe került neked, hogy rendelkezhess vele.
Ezzel nincs is semmi baj, csakhogy van ezen túl is ám "élet", csak a legtöbben ezt nem tudják felfogni, elfogadni, felismerni, főleg azért mert csak olyan közegben forgolódnak egész életükben ahol olyanok veszik körül mint ő.

Néhány példával demonstrálnám azt, hogy vannak - nem kevesen egyébként - akiket nem érdekel az anyagköltsége meg a gyártó haszna azon a valamin amin megakad a szemük (vagy valami másuk)

Elsőnek legyen egy idevágó eset.
Audeze LCD4 fejhallgató, ami árban passzol ehhez az "mp3 lejátszóhoz", és egyébként az én személyes "végső állomás" hang kategóriájú kedvencem is.
Az alábbi linken lévő üzletben hallgattam meg az LCD4-et egy Questyle CMA600i DAC/AMP-ról amivel össze volt rakva, és szerelembe estem vele, csak én csóró vagyok ahhoz az árkategóriához.
Egy hónappal később olvastam a következő vásárlói véleményt a fejesről.
Truly incredible headphones. I used to have the LCD3 and didn't believe these would be much of a step up. However i was proved very wrong. I had a listen for a few hours in store and they completely blew me away. I also bought the Questyle 600i to pair with them.
Tehát egy LCD3-at akart venni eredetileg, de azután, hogy 1-2 órát hallgatta az LCD4-et, inkább megvette azt, azzal a Questyle együtt ami alatta volt.
Az LCD3 1500 GBP, az LCD4-CMA600i kombó meg 4800 GBP.

Más.
Selfridges pláza, Oxford street, London.
Hasonlatos a Harrods-hoz.
Haverommal bementünk fejhallgatókat próbálni, és több üzeten keresztül lehet eljutni oda, arról az oldalról, ahonnan behatoltunk az objektumba. Megálltunk megnézni, kiróbálni a legújabb 3D kamerás drónokat meg megnézni kívül, belül a Tesla elektromos autót és így tovább. Áthaladtunk egy óra és ékszer üzleten, ahol igen jól öltözött urak és hölgyek nézelődtek és vásároltak.
Abban az üzletben nincsenek kitéve árcédulák, mert akik ott vásárolnak nem érdeklik, hogy mennyibe kerül amit megakar venni. Nem érdekli azokat az embereket, hogy a kedvesükre aznap délután ezer vagy százezer fontot költenek, csak hogy jól érezzék magukat.

Megint más.
Volt egy olyan ötletem, hogy dolgozzak kaszinóban, ami ötletet aztán később elvetettem.
Na de ameddig kártyaosztónak készültem, elmentünk egy "tanulmányi" látogatásra abba a kaszinóba, ahova beprotezsáltak volna. Stradfordban egy huszadrangú kaszinó, ahova utcai ruhában is be lehet menni.
Ez egy kedd délután történt, egy átlagos munkanap (már annak aki munkából él).
Odamentünk egy texas holdem-es asztalhoz (amit épp tanultam kártyaosztói oldalról), testközelből figyelni a dealer-t munka közben.
Az egyik játékos azt mondta egyszercsak mikor sorra került, hogy "Na akkor én most emelek 16 millió fonttal." - Kedden délután, egy huszadrangú kaszinóban.....

Az Astell & Kern az "mp3 lejátszók" csúcsát képviseli, a végső határt. Szinte minden más drágább lejátszót készítő gyártó hozza külsődlegességekben az A&K formavilágot, rá akarnak hasonlítani. Ezen termékek vásárlói az A&K-t istenítik.
Ez által az A&K kivételes helyzetben van a piacon.
Adhatná tízszer annyiért is amennyiért most adja egy-egy exkluzívabb termékét, akkor is megvennék, olyan emberek akik nem úgy gondolkodnak anyagiakban mint te vagy én, mert nem kényszerülnek rá, hogy így gondolkodjanak.

(#145) kk831228 válasza [CsuCsu] (#71) üzenetére


kk831228
(PH! addikt)

Na ja ilyen a kávè is sajnos... :R :D. De sorolhatnánk mèg 100 hobbit. Annyit változott a világ, ha szánsz rá megveheted a legkomolyabb cuccokat, elèrhető bármi... Csak van egy szint ami fölött már fölösleges. Ezt a szintet viszont sokan tùllèpik, főleg ha mèg pènzük is van rà.
Tudni kell egyensùlyt tartani, viszont itt a PH - n nehèz mert húzzák az emberek egymást bele... ;]

Vannak sokan akik tùlzásba esnek, placeboznak stb.. Na ő belőlük lesznek a potenciális vásárlòk. Egy vakteszten persze 99% elbukna, de ez nem fog kiderülni soha... 😂

Hallottam már komoly hifistátòl olyan vèlemènyt, am8t kipròvàlva egy szokol rádion is megdőlt volna. Innentől kezdve, elveszik hitele az egèsznek.

Ès nem arròl van szò hogy ez a lejátszò ugyanùgy szòl mint egy telefon, hanem olyanról aki kábelt járat be, meg forrasztást stb. ès hallja a különbsèget...

Ettől függetlenül aki megengedheti magának miért ne vehetnè meg, mielèrt lell leszòlni stb... :F. Főleg egy ilyen fòrumon... :F

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://www.youtube.com/watch?v=HL7Wp9ltweo

(#146) kk831228


kk831228
(PH! addikt)

Azert ezt itt hagyom... ;] Peace 🤘 Ez a vèlemèny mèg akkor született amikor 7 misi volt ez a TV... :DDD


"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://www.youtube.com/watch?v=HL7Wp9ltweo

(#147) Kopi31415 válasza bteebi (#142) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Mondd, te szeretsz ingyen dolgozni?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#148) sheratan válasza fericske (#144) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Egyébként még ehhez azt tenném hozzá, hogy amikor még az AK240 volt az Astell&Kern termékvonal csúcsa (a laza 1700$-os árával), akkoriban volt egy nyilatkozat a gyártó részéről, hogy a legjobban fogyó termékük a 240-es, többen vettek olyat, mint AK100-at és AK120-at. Éppen ezért döntöttek úgy a cégnél, hogy kijönnek a 240 fölé pozicionált modellekkel, mert jól fogytak.

(#149) kk831228 válasza sheratan (#148) üzenetére


kk831228
(PH! addikt)

Ha nem èrnè meg, nem gyártanák... :R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://www.youtube.com/watch?v=HL7Wp9ltweo

(#150) sheratan válasza kk831228 (#149) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

Nem is az, hogy nem éri meg (elvileg a Veyron sem éri meg, mégis gyártják), hanem hogy a drágább modelleket jobban viszik, nagyobb rájuk a kereslet. Nem sok gyártót, üzletágat tudnék mondani, ahol ez igaz lenne.

(#151) Kopi31415


Kopi31415
(PH! félisten)

Naplopó! Valaki észre vette az URL bakit?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#152) RozogA87


RozogA87
(kvázi-tag)

OMFG mindig is egy ilyen tenyérnyi vackot szerettem volna 1,3 milláért. Vagy nem?! Mondjuk a 35 milliós TV-ből is eladtak kicsiny hazánkban 2 azaz kettő darabot anno. Szóval egyet biztos ebből is megvesznek majd.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#153) muszurkefal válasza RozogA87 (#152) üzenetére


muszurkefal
(fanatikus tag)

Csak ezért a hozzászólásért kár volt regisztrálni.
Korábban alá lett támasztva az eszköz létjogosultsága, ne kelljen még egyszer leírni, lapozz vissza.

„Sometimes darkness can show you the light.” Disturbed /// Alázat nélkül nincs hatékony és eredményes tanulás. /// Az antagonisztikus ellentét feloldásán dolgozom.

(#154) RozogA87 válasza muszurkefal (#153) üzenetére


RozogA87
(kvázi-tag)

Nem, nem csak ezért a hozzászólásért trgisztráltam, attól hogy tegnap regisztráltam. (Órákkal korábban.) Mellesleg köszönöm az építő jellegű hozzászóláskritikát. Ezentúl cenzúrázom magam.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#155) tecsu válasza RozogA87 (#154) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Oké, de ha az első hozzászólásokban támadó vagy, vagy kötekedő, akkor nem várhatsz más reakciót.
Esetleg szépen kérdezhettél is volna, vagy úgy is kezdheted, hogy bár nem a te asztalod, úgy véled... stb.
No, nekem mindegy, úgy és azt írsz, amit akarsz, csak aztán ne csodálkozz. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#156) Tulku válasza tecsu (#155) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Én csak azt nem értem, hogy minden olyan műszaki cikk után ami mondjuk milliós objektívről, pc-ről, autóról...stb szól odabiggyeszti ezt a szösszenetet?

Nekem fix ideám, hogy hozzászólás növelés szempontjából fontosak ezek a komentek kizárólag...egyébként semmi értelmük...

(#157) tecsu válasza Tulku (#156) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Oké, és a hozzászólások számának a növelésének mi az értelme? :))

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#158) Tulku válasza tecsu (#157) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Jó a prohardvernek (forognak a topikok) és jó a tagnak (egyre komolyabban veszik a nicknév alatti megnevezés "súlya" miatt...persze tapasztalataim szerint semmilyen összefüggést nem mutat a kettő, de elképzelhető, hogy van akinek számít...

De ez csak agyalás...

(#159) RozogA87 válasza Tulku (#158) üzenetére


RozogA87
(kvázi-tag)

Nem akarok őstag lenni. (Ez talán már nem is lehetséges) Maradok újonc. A PH-nek viszont tényleg jó.

Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.

(#160) aszamóca válasza Tulku (#158) üzenetére


aszamóca
(fanatikus tag)

Én a PH addikt-ot sem értem mi. Ad nekem egy diktátort? :D

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#161) Tulku válasza aszamóca (#160) üzenetére


Tulku
(PH! kedvence)

Nem vagyok tisztában ezekkel a jelzőkkel, de látom pár egyénnél a jóval 10 ezer fölötti hozzászólást...ez nálam ilyen minőség-mennyiség skálán történő eltolódást eredményez...de tisztelet a kivételeknek és elnézést minden nem érintettől... :)

(#162) orbano válasza Tulku (#161) üzenetére


orbano
(PH! félisten)

ha aktív vagy egy tanácsadás topikban, vagy esetleg többen, és mindezt évekig teszed, akkor azért össze tud gyűlni. főleg, ha olya a munkád, vagy egyetemista vagy :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#163) kromatika


kromatika
(PH! kedvence)

Még jó hogy lehet kapni. :K

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.