Hirdetés

Keresés
 • pengwin

  addikt

  Inkább LL Systems.
  A mi urunk árnyéka, Lölö után.

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • pengwin

  addikt

  Én kötelezővé tenném a szavazást, ugyanakkor beletennék a szavazólapra egy "Nem támogatom egyik jelöltet sem" opciót.
  Ha a szavazók X%-a nem támogat jelöltet egy egyéni választókerületben, akkor a választókerület képviselője csak a juttatása (1-0,X)-szeresét kapja az adott ciklusban. Listás szavazatokra ugyanezt a módszert alkalmaznám...

  Aki nem megy el szavazni, és erre nincsen egészségügyi vagy előre jelzett egyéb oka, azt viszont birságolnám, előző évi bevételének adott százalékára, hogy ne csak a minimálbéres tömeg érezze a büntetés súlyát.
  10-20 év ebből, és meglenne a szavazás kultúrája idehaza.

  (#121) Zolik
  Mindig van alternatíva, mindig van olyan kezdeményezés akik változást szeretnének

  Melyik országban?
  Idehaza az összes "kezdeményezés" csak valamelyik rendszerváltás óta létező politikai csoportosulás "rebranding" próbálkozása volt. A pár új arc a módszerváltás óta eltelt 30 év terméke, de lényegében ugyanaz a politikai elit forog az ország élén, mint a '90-es években. Hiába változnak a szereplők, a moralitás és a módszerek maradnak.
  Mindegy, hogy régen SZDSZ, MDF, MIÉP volt, most meg LMP, DK és Jobbik.

  Egyedüli "újdonság" a Kutyapárt, akik már szintén régi motorosok, és egy egészséges politikai életű országban (ennyi idő után már) nem is szabadna létezniük.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • pengwin

  addikt

  Ha elmész, és bejelölöd a Tartózkodást, akkor onnantól nem lehet azzal dobálózni, hogy aki nem szavazott az is velünk értett volna egyet. Kijózanító eredmények születnének.

  Egyébként meg de, a szavazási kultúra totális hiánya a probléma. Az "á, nem megyek el, mert úgyse számít egy szavazat"-mentalitás uralkodik a fejekben.
  A mostani rendszerben is el lehet, sőt el kell menni szavazni.
  Csak tessék érvénytelen szavazatot leadni, vagy akár péniszt rajzolni a szavazólapra. Az is egyfajta tartózkodás.
  Sok százezer érvénytelen szavazat is nagyon komoly üzenet a mostani pártok felé.

  (#140) Fred23
  A kompromisszum nem szitokszó, normális helyeken még egészen a közelmúltig a politikai élet szerves része volt.
  Nem azzal van a baj, ha egy párt kompromisszumot köt, hanem azzal, ha eladja magát, vagy a párttagok és vezetők személyes érdekében kezd el cselekedni. Vagy az is lehet probléma, ha a választási platform már eleve csak a párt súlyának növelésére kellett, hogy a pártot alkotó egyének jobb pozíciókból alkudozhassanak.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • pengwin

  addikt

  Az már régen rossz, ha egy demokratikus választáson nem valamire szavazol, hanem valami ellen.

  (#158) Zolik
  A Momentum mint egyetlen épkézláb párt, akiknek nincsen rossz múltja?
  Elárulom a titkot, ott is jelen vannak korábbi SZDSZ-esek, MSZP-sek. Kisebb mértékben, mint pl. az LMP-nél, de ott vannak személyesen, és kapcsolatok szintjén is. Az új párt az olyan lenne, hogy nem kötődik személyes ismeretség, korábbi munkakapcsolatok szintjén az addigi politikai elithez. Na ilyen nem volt idehaza a '80-as évek óta.

  (#178) Zolik
  Igazából nem a büntetés vagy az ügyészség szándéka a szörnyű, hanem az, hogy mindez ma, Magyarországon így jogszerű. Már az elején lehetett tudni, hogy a srác el lesz itélve, mert a törvényben egyértelműen le van írva: akkor is bűnöző, ha nem okozott kárt vagy nem ártó szándékkal cselekedett.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • pengwin

  addikt

  Ne keverd össze a politikai elitet a kormánypárttal!

  A vészharangot nem a Fidesznek kellene meghallania, hanem a magyar ellenzéknek, ami jelenleg a pusztulásba lovagol a tehetetlenségével.

  (#202) gubacsino
  Az önkormányzatiságot első sorban meg kellett volna kapni idehaza a módszerváltás után.
  Mert a félreértések elkerülése végett leszögezném: a mostani önkormányzati rendszer 1:1-ben a régi tanácsrendszer továbbélése volt a '90-es években. Persze, hogy az emebrek egy csak simán átnevezett rendszert nem kezeltek másképpen, mint előtte...

  (#231) bambano
  Mert ez nem az Origo.hu fóruma. ;]

  De most komolyan:
  Olyan nehéz megérteni, hogy a ma, hazánkban pozícióban lévő választott és kinevezett tisztségviselők egy elit részei?
  A döntő többségük pár egyetemről kerül ki, sokuk a budapesti gazdaggettókban közel él egymáshoz, és mindemellett sokszor munka, rokoni vagy személyes kapcsolatban állnak egymással.
  Ez egy zárt klikk, ami egy elitet alkot, és a mostani Orbán-éra előtt, a politikai váltógazdaság időszakában bizony kéz kezet mos alapon működött. Csak az ellenzék még mindig nem fogta fel, hogy rájuk borították az asztalt a játszópajtársak, és megváltoztak a játékszabályok.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."