Hirdetés

Keresés
 • gubacsino

  aktív tag

  "Lőrinc" belepisált az országunkba... mi meg hagytuk!


  Pont az ilyen magatartás miatt is tartunk itt... hogy "minek elmenni szavazni"
  Aki hátat fordít ne csodálkozzon, hogy azt csinálnak mögötte amit csak akarnak. Észre sem veszi, jól megb... a többiekkel együtt persze. Pusztán pökhendi sértődött közönye miatt. A választásokra jogosultak + - egyharmadát nem érdekli az országának és a benne nevelt gyermekeinek jövőbeni sorsa? Eldobnak egy olyan jogot, ami a világ népesebbik felén nincs vagy csak névleg létezik? Távol áll tőlem minden szélsőséges nacionalizmus, de ezért a jogért mennyi magyar áldozta az életét? Petőfi Sándor, Mansfeld Péter neve mond valamit?

  Az, hogy talán nem lenne ekkora (2/3) hatalmuk eszükbe sem jut...
  Ez a politika hatalom segíti hozzá őket a gazdasági hatalom megszerzéséhez. Amivel nap mint nap élnek is. Hogy így működik? Hát így! Volt olyan rendszer a tömegek korában ami jobb volt és működött is? Az én nagy-anyósom meg Horthyista volt. Közben haláláig előfizetett a Népszabadságra. Megélte ő is a XX. sz. minden borzalmát. De mindig elment szavazni. Hogy az aktuálisan kormányzó párt ne lehessen egyenlő az állammal az országgal.

  Elnézést ha túl személyes hangvételűre sikerült a válaszom. Nem megbántani akartalak. Elsősorban nem ellened, hanem az általad is hangoztatott vélemény ellen próbálok meg küzdeni. Ha kell racionális, ha kell emocionális érvekkel. Meg kell tanulni a demokráciát minden korosztálynak. Élni kell a szavazati joggal! Mert nem mindig volt erre lehetőségünk.
  És hogy legyen kerete az irományomnak még ha ilyen is... bocs most ez így sikerült.
  Mindenki belepisál az úszómedencébe, ebben igazad lehet. Viszont nagyon kevesen teszik ezt a trambulin tetejéről.

  [ Szerkesztve ]

 • gubacsino

  aktív tag

  Igen, ez szokott lenni a következő kérdés.
  Egy kérdést kell feltenni. Összességében elégedett vagy -e jelenleg hatalmon lévők tetteivel?
  Ha megvan a válasz, már nem nehéz.
  De másnak is azt szoktam mondani, hogy akire csak akar, ezt ott a fülkében kell megtennie.
  Ha a rossz és csúf között kell, mert a jó éppen hány a sarokban, csukja be a szemét és bökjön mint a lottó szelvényen, de éljen a lehetősséggel. Mert a közönytől még az is jobb. Így talán sokkal többek érdeke lesz képviselve. Az én értelmezésem szerint a demokrácia nem a többség akarta. Hanem a többség akarata a kisebbség érdekeinek arányos figyelembevételével. Ahogy egy filmben láttam nem rég:
  "Senki sem boldog. Tehát jó egyezség született!"
  Nem agitálok már senki ellen vagy mellet. Megvan a kialakult világnézetem hogyan lehetne ez jobb hely mindenkinek. Másnak is megvan az értékrendje, ami talán nem rosszabb vagy jobb, csak más. Biztos vannak közös pontok, ami a közösség, és nem az egyén javát szolgálják. Hát szavazzon mindenki zsinórmértéke alapján. Mi áll közelebb értelmi és érzelmi világához. Csak éljen kiváltságos jogával!

 • gubacsino

  aktív tag

  Tartózkodom opció? Abszurd, de mennyünk el ebbe az irányba. Legyen! De akkor nem lehet hogy az 4 évig gyakoroljon önmérsékletet, és befogja a száját? Lemondott önként a választás jogáról, hát vele bukta a szólás szabadságát is. Megkérdezték. Volt véleménye, de megtartotta magának, nem foglalt állást, akkor most milyen alapon alkot utólag véleményt, és mint független kívülálló kardoskodik, tőr pálcát, eszmék érvek, személyek felett/mellet.
  A pálya széléről jobban esik bekiabálni?
  Attól nem ebben a közegben fog élni, mert nem "mocskolta" be nevét? De tévhit. Nincs pálya széle, nem lehet senki sem kívülálló. A vezetőink közülünk kerülnek ki. Ha egy vezető gátlástalan, az ostobák adtak neki teret. Ha félelmetes a gyávák hagyták hogy az legyen. Ha korrupt a pénzéhesek tették azzá.
  A strucc politika bármilyen indokkal, csak struccpolitika. Szabadon hagyott üleppel, ahol az enyhébb eshetőség az, hogy belerúghat akárki.

 • gubacsino

  aktív tag

  Közösségben, társadalomban élsz, élünk. Hiába mondogatod magadnak, nekem, hogy te kívülálló vagy és nem játszod a "játékot" Ez nem igaz! Azt gondolod mert nem mész el szavazni már te vagy Neo a Mátrix-ból?
  Megszületsz, tanulsz, dolgozol, fizeted az adót, gyermeket vállalsz, talán lesz nyugdíjad, meghalsz, és ez pont elég a rendszernek, több nem is kell, a részese lettél és voltál. És ez rám is igaz persze.

  A képviseleti demokráciánál még nem találtunk jobbat, ami működne is a gyakorlatban. Azt hiszed ahol régebb óta járnak ezen az úton nem voltak "döccenők" ?
  Tanulni kell ezt még. Sajnos visszalépdelünk a rendszerváltozáskor lerakott "értékektől" Pedig azok sem voltak tökéletesek. Van olyan ország ahol felnőttek ehhez a feladathoz, már értik mit jelent az önkormányzatiság. Mint látszik azt nem elég megkapni. Meg is kell védeni!
  Okosok azt mondják, ami most rendszer szintjén zajlik, arra a foglyul ejtett állam a szakkifejezés. Úgy gondolom, ha szeretnénk kiszabadítani államunkat és a demokráciát megtölteni valódi tartalommal, ahhoz mindenki kell. A "tartózkodók" nélkül ez nem megy. Akiben van annyi felelősségtudat hogy átlátja ezeket az él a lehetősséggel, az a legkevesebb hogy esélyt add ennek a szavazatával. Ha kell aláír népszavazási kezdeményezést. Ha kell részt vesz tüntetésen.
  Ha azt mondod felesleges, csak annyit mondok netadó. Te ott voltál?

  A felelősség pedig közös. 8 020 782 fő döntött legutóbb. Hogy ez a hely, ország, állam az olyan amilyen, a mi döntésünk eredménye. Akárhova is raktad, vagy nem raktad az X-edet, akár tetszik akár nem, ha magyar állampolgár vagy, a mostani helyzet, minden kudarcával és eredményével a te, és az én felelősegem is.