Hirdetés

Keresés
 • Zolik

  senior tag

  Mindig van alternatíva, mindig van olyan kezdeményezés akik változást szeretnének...de ahogy egy ilyen megjelenik azonnal csírájában elfojtják/ellehetetlenítik ezeket. Jó példa erre, hogy a városomba az ellenzéki összefogásként bemutatott független polgármester jelöltet már most elkezdték lejárató hadjárattal ellehetetleníteni, zaklatni, olyanokat hazudnak össze hogy a hajam ki tudnám tépni (pl arról írt a "város FB nemzethy oldala" hogy a jelölt háza előtt magasra nőtt egy bokor ami eltakarja a jelzőtáblát és ez "veszélyes", meg hogy aki ilyen attól mit lehet várni stb..) A végére sokan tönkre mennek idegileg, megfenyegetik őket aztán a végén vagy visszalépnek vagy felbomlik az egész.

  Az hogy lölő kezébe került az IT is kvázi korlátlan lehetőséket biztosít nekik a folyamatos megfigyelésben és a választási rendszer saját képükre formálásban. Szomorú hogy idáig jutott ez az ország..

  [ Szerkesztve ]

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • gubacsino

  aktív tag

  Igen, ez szokott lenni a következő kérdés.
  Egy kérdést kell feltenni. Összességében elégedett vagy -e jelenleg hatalmon lévők tetteivel?
  Ha megvan a válasz, már nem nehéz.
  De másnak is azt szoktam mondani, hogy akire csak akar, ezt ott a fülkében kell megtennie.
  Ha a rossz és csúf között kell, mert a jó éppen hány a sarokban, csukja be a szemét és bökjön mint a lottó szelvényen, de éljen a lehetősséggel. Mert a közönytől még az is jobb. Így talán sokkal többek érdeke lesz képviselve. Az én értelmezésem szerint a demokrácia nem a többség akarta. Hanem a többség akarata a kisebbség érdekeinek arányos figyelembevételével. Ahogy egy filmben láttam nem rég:
  "Senki sem boldog. Tehát jó egyezség született!"
  Nem agitálok már senki ellen vagy mellet. Megvan a kialakult világnézetem hogyan lehetne ez jobb hely mindenkinek. Másnak is megvan az értékrendje, ami talán nem rosszabb vagy jobb, csak más. Biztos vannak közös pontok, ami a közösség, és nem az egyén javát szolgálják. Hát szavazzon mindenki zsinórmértéke alapján. Mi áll közelebb értelmi és érzelmi világához. Csak éljen kiváltságos jogával!

 • pengwin

  addikt

  Én kötelezővé tenném a szavazást, ugyanakkor beletennék a szavazólapra egy "Nem támogatom egyik jelöltet sem" opciót.
  Ha a szavazók X%-a nem támogat jelöltet egy egyéni választókerületben, akkor a választókerület képviselője csak a juttatása (1-0,X)-szeresét kapja az adott ciklusban. Listás szavazatokra ugyanezt a módszert alkalmaznám...

  Aki nem megy el szavazni, és erre nincsen egészségügyi vagy előre jelzett egyéb oka, azt viszont birságolnám, előző évi bevételének adott százalékára, hogy ne csak a minimálbéres tömeg érezze a büntetés súlyát.
  10-20 év ebből, és meglenne a szavazás kultúrája idehaza.

  (#121) Zolik
  Mindig van alternatíva, mindig van olyan kezdeményezés akik változást szeretnének

  Melyik országban?
  Idehaza az összes "kezdeményezés" csak valamelyik rendszerváltás óta létező politikai csoportosulás "rebranding" próbálkozása volt. A pár új arc a módszerváltás óta eltelt 30 év terméke, de lényegében ugyanaz a politikai elit forog az ország élén, mint a '90-es években. Hiába változnak a szereplők, a moralitás és a módszerek maradnak.
  Mindegy, hogy régen SZDSZ, MDF, MIÉP volt, most meg LMP, DK és Jobbik.

  Egyedüli "újdonság" a Kutyapárt, akik már szintén régi motorosok, és egy egészséges politikai életű országban (ennyi idő után már) nem is szabadna létezniük.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."