Hirdetés

Keresés
 • BiP

  veterán

  Valóban, ez még ennél a hírnél is nagyon off, viszont nem értek egyet. Hiába ugyanúgy alkalmatlan egy másik bagázs, mégis időnként cserélgetni kell a húsosfazék körül ülőket, hogy ne erősödjenek meg túlságosan. Minél később van lecserélve, annál nehezebb lesz.
  A mostani banda az elmúlt évtized alatt annyira vérszemet kapott, hogy már semmilyen belső vagy külső korlát nincs. És ők sajnos okosan is csinálják. Nem csak lopnak, hanem törvényt igazítanak magukhoz, ingatlan és vállalatfelvásárlással tisztára mossák a pénzt, betonozzák a hatalmat, hogy ha majd egyszer más kerül a kormánykerékhez, annál nehezebb dolga legyen. És akkor majd lehet mutogatni, elmúlt4évezni, és 1 furcsa-suta-bénázós ciklus után visszakerülnek majd.

  [ Szerkesztve ]

 • gubacsino

  aktív tag

  "Lőrinc" belepisált az országunkba... mi meg hagytuk!


  Pont az ilyen magatartás miatt is tartunk itt... hogy "minek elmenni szavazni"
  Aki hátat fordít ne csodálkozzon, hogy azt csinálnak mögötte amit csak akarnak. Észre sem veszi, jól megb... a többiekkel együtt persze. Pusztán pökhendi sértődött közönye miatt. A választásokra jogosultak + - egyharmadát nem érdekli az országának és a benne nevelt gyermekeinek jövőbeni sorsa? Eldobnak egy olyan jogot, ami a világ népesebbik felén nincs vagy csak névleg létezik? Távol áll tőlem minden szélsőséges nacionalizmus, de ezért a jogért mennyi magyar áldozta az életét? Petőfi Sándor, Mansfeld Péter neve mond valamit?

  Az, hogy talán nem lenne ekkora (2/3) hatalmuk eszükbe sem jut...
  Ez a politika hatalom segíti hozzá őket a gazdasági hatalom megszerzéséhez. Amivel nap mint nap élnek is. Hogy így működik? Hát így! Volt olyan rendszer a tömegek korában ami jobb volt és működött is? Az én nagy-anyósom meg Horthyista volt. Közben haláláig előfizetett a Népszabadságra. Megélte ő is a XX. sz. minden borzalmát. De mindig elment szavazni. Hogy az aktuálisan kormányzó párt ne lehessen egyenlő az állammal az országgal.

  Elnézést ha túl személyes hangvételűre sikerült a válaszom. Nem megbántani akartalak. Elsősorban nem ellened, hanem az általad is hangoztatott vélemény ellen próbálok meg küzdeni. Ha kell racionális, ha kell emocionális érvekkel. Meg kell tanulni a demokráciát minden korosztálynak. Élni kell a szavazati joggal! Mert nem mindig volt erre lehetőségünk.
  És hogy legyen kerete az irományomnak még ha ilyen is... bocs most ez így sikerült.
  Mindenki belepisál az úszómedencébe, ebben igazad lehet. Viszont nagyon kevesen teszik ezt a trambulin tetejéről.

  [ Szerkesztve ]

 • Zolik

  senior tag

  Mindig van alternatíva, mindig van olyan kezdeményezés akik változást szeretnének...de ahogy egy ilyen megjelenik azonnal csírájában elfojtják/ellehetetlenítik ezeket. Jó példa erre, hogy a városomba az ellenzéki összefogásként bemutatott független polgármester jelöltet már most elkezdték lejárató hadjárattal ellehetetleníteni, zaklatni, olyanokat hazudnak össze hogy a hajam ki tudnám tépni (pl arról írt a "város FB nemzethy oldala" hogy a jelölt háza előtt magasra nőtt egy bokor ami eltakarja a jelzőtáblát és ez "veszélyes", meg hogy aki ilyen attól mit lehet várni stb..) A végére sokan tönkre mennek idegileg, megfenyegetik őket aztán a végén vagy visszalépnek vagy felbomlik az egész.

  Az hogy lölő kezébe került az IT is kvázi korlátlan lehetőséket biztosít nekik a folyamatos megfigyelésben és a választási rendszer saját képükre formálásban. Szomorú hogy idáig jutott ez az ország..

  [ Szerkesztve ]

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • gubacsino

  aktív tag

  Igen, ez szokott lenni a következő kérdés.
  Egy kérdést kell feltenni. Összességében elégedett vagy -e jelenleg hatalmon lévők tetteivel?
  Ha megvan a válasz, már nem nehéz.
  De másnak is azt szoktam mondani, hogy akire csak akar, ezt ott a fülkében kell megtennie.
  Ha a rossz és csúf között kell, mert a jó éppen hány a sarokban, csukja be a szemét és bökjön mint a lottó szelvényen, de éljen a lehetősséggel. Mert a közönytől még az is jobb. Így talán sokkal többek érdeke lesz képviselve. Az én értelmezésem szerint a demokrácia nem a többség akarta. Hanem a többség akarata a kisebbség érdekeinek arányos figyelembevételével. Ahogy egy filmben láttam nem rég:
  "Senki sem boldog. Tehát jó egyezség született!"
  Nem agitálok már senki ellen vagy mellet. Megvan a kialakult világnézetem hogyan lehetne ez jobb hely mindenkinek. Másnak is megvan az értékrendje, ami talán nem rosszabb vagy jobb, csak más. Biztos vannak közös pontok, ami a közösség, és nem az egyén javát szolgálják. Hát szavazzon mindenki zsinórmértéke alapján. Mi áll közelebb értelmi és érzelmi világához. Csak éljen kiváltságos jogával!

 • pengwin

  addikt

  Én kötelezővé tenném a szavazást, ugyanakkor beletennék a szavazólapra egy "Nem támogatom egyik jelöltet sem" opciót.
  Ha a szavazók X%-a nem támogat jelöltet egy egyéni választókerületben, akkor a választókerület képviselője csak a juttatása (1-0,X)-szeresét kapja az adott ciklusban. Listás szavazatokra ugyanezt a módszert alkalmaznám...

  Aki nem megy el szavazni, és erre nincsen egészségügyi vagy előre jelzett egyéb oka, azt viszont birságolnám, előző évi bevételének adott százalékára, hogy ne csak a minimálbéres tömeg érezze a büntetés súlyát.
  10-20 év ebből, és meglenne a szavazás kultúrája idehaza.

  (#121) Zolik
  Mindig van alternatíva, mindig van olyan kezdeményezés akik változást szeretnének

  Melyik országban?
  Idehaza az összes "kezdeményezés" csak valamelyik rendszerváltás óta létező politikai csoportosulás "rebranding" próbálkozása volt. A pár új arc a módszerváltás óta eltelt 30 év terméke, de lényegében ugyanaz a politikai elit forog az ország élén, mint a '90-es években. Hiába változnak a szereplők, a moralitás és a módszerek maradnak.
  Mindegy, hogy régen SZDSZ, MDF, MIÉP volt, most meg LMP, DK és Jobbik.

  Egyedüli "újdonság" a Kutyapárt, akik már szintén régi motorosok, és egy egészséges politikai életű országban (ennyi idő után már) nem is szabadna létezniük.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • BiP

  veterán

  Én egy Ceausescu-féle megoldással is kiegyeznék. De nyilván ilyet nem kívánhatok, meg ma nem is történhetne már ilyen, de azért néha eljátszom a gondolattal. Jó lesz a belső puccs is.
  (mondjuk ezeket ügyesen kezeli eddig, Lázárt is hogy hazaküldte.),

  (#210) Zolik: Ennyire azért ne menjünk el. Azért, mert valaki nem megy el szavazni, (mert úgy érzi nem tud kire), az nem jelenti azt, hogy m1 híradót bámuló droid lenne.
  Nagyon sokan vannak, akiknek elegük van, viszont ott hibáznak, hogy azt már nem látják át, hogy a távolmaradással, meg az "ezekre úgysem szavazok" meg az "ebben nem veszek részt" mentalitással igazából kinek segít. Pont a passzivitásával tartja életben a rendszert.
  Egyébként nagyon ki van ez találva sajnos. A fix szavazóbázis akkor is elmegy, ha aznap vitte el a házát az árvíz, a kétkedőkből, bizonytalanakból meg minél több otthon marad, annál jobb.

  [ Szerkesztve ]

 • ricsi99

  őstag

  Felejtsétek már ezt a pártoskodást... mert van egy nevető 3.
  Turáni átok b@sszus.
  Nem visszafele kell mutogatni... ki nem sz@rja le már ,hogy mi volt.
  Van egy jelen ahonnét mész tovább...
  Majd ha ki kell választani ,hogy ki vezesse a népet akkor majd arra teszed a voksot akire akarod, már ha lessz lehetőséged.

  "Román" rendszerváltás sem volt tökéletes... de tudomásom szerint ott már nem müködött az x -elgetés.
  Szerintem ott se akart senki kimenni úgy ,hogy este nem biztos hogy hazamegyek.....
  Szerintem sokan látják merre visz az út... valahol le kell erről térni... csak egyre nehezebb lessz.

  [ Szerkesztve ]

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Giovan!

  őstag

  sok minden elment ott...

  Az biztos, azóta is a múltba révedő kesergésből áll ki a nemzeti identitása sokaknak.

  A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

 • Giovan!

  őstag

  Nem rád gondoltam :D

  A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.