Keresés
 • ricsi99

  őstag

  Szavazat nem azt jelenti ,hogy csodás megváltás.
  De arra igen ,hogy kiválaszd a számodra az elfogadhatóbbat.
  Ez lehet olyan ami számodra jó ,és lehet olyan ami a legkevésbé rossz.

  Privát vélményem ,hogy számodra nem jó ,ha abszolute nem felel meg számodra a mostani választási rendszer... szerintem nem vagy egyedül

  Azt sose hidd ,hogy bármely politukus majd önfeláldozó módon kitöri a nyakát érted.
  Viszont meg lehet találni azt aki a legkevesebb rosszat okoz neked... vagy látod ,hogy probál küzdeni a legrosszabb ellen... te egy x -el már tudod támogatni... még talán elég ennyi ,de ez napról napra romlik...
  ha számodra ez már baromi nagy teher akkor mit is vársz mástól ,hogy tegyen is érted?
  Számodra ez akkor válik valossá ,ha valami fejes miatt az utolsó zsiroskenyeret is kiveszik a kezedből...
  Akkor viszont mi lessz?
  Sosem kell elitélni azokat akik kimennek és nyilvánosan tiltakoznak/szavaznak az ellen ami nem jó számukra...sosem tudhatod mikor kerülsz te is olyan helyzetbe ,és még mindig jobb "szavazgatni/tüntikézni" mint egy polgárháború vagy diktatúra... netet böngészve talán rájöhetsz ,hogy a mostani helyzetnél van rosszabb is! És ne hidd ,hogy a születési előjogodnál fogva te sosem kerülhetsz ilyen helyzetbe.

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • gubacsino

  aktív tag

  Közösségben, társadalomban élsz, élünk. Hiába mondogatod magadnak, nekem, hogy te kívülálló vagy és nem játszod a "játékot" Ez nem igaz! Azt gondolod mert nem mész el szavazni már te vagy Neo a Mátrix-ból?
  Megszületsz, tanulsz, dolgozol, fizeted az adót, gyermeket vállalsz, talán lesz nyugdíjad, meghalsz, és ez pont elég a rendszernek, több nem is kell, a részese lettél és voltál. És ez rám is igaz persze.

  A képviseleti demokráciánál még nem találtunk jobbat, ami működne is a gyakorlatban. Azt hiszed ahol régebb óta járnak ezen az úton nem voltak "döccenők" ?
  Tanulni kell ezt még. Sajnos visszalépdelünk a rendszerváltozáskor lerakott "értékektől" Pedig azok sem voltak tökéletesek. Van olyan ország ahol felnőttek ehhez a feladathoz, már értik mit jelent az önkormányzatiság. Mint látszik azt nem elég megkapni. Meg is kell védeni!
  Okosok azt mondják, ami most rendszer szintjén zajlik, arra a foglyul ejtett állam a szakkifejezés. Úgy gondolom, ha szeretnénk kiszabadítani államunkat és a demokráciát megtölteni valódi tartalommal, ahhoz mindenki kell. A "tartózkodók" nélkül ez nem megy. Akiben van annyi felelősségtudat hogy átlátja ezeket az él a lehetősséggel, az a legkevesebb hogy esélyt add ennek a szavazatával. Ha kell aláír népszavazási kezdeményezést. Ha kell részt vesz tüntetésen.
  Ha azt mondod felesleges, csak annyit mondok netadó. Te ott voltál?

  A felelősség pedig közös. 8 020 782 fő döntött legutóbb. Hogy ez a hely, ország, állam az olyan amilyen, a mi döntésünk eredménye. Akárhova is raktad, vagy nem raktad az X-edet, akár tetszik akár nem, ha magyar állampolgár vagy, a mostani helyzet, minden kudarcával és eredményével a te, és az én felelősegem is.

 • Giovan!

  őstag

  Tehát látod a rendszer romlottságát, de tenni nem kívánsz ellene, megelégedsz a saját vállad veregetésével abban a tudatban, hogy te legalább érted a dörgést. Mintha Neo nem kérte volna egyik pirulát sem, csak elszaladt volna mikor Morpheus felajánlotta neki a választás lehetőségét.

  Here was a Caesar! When comes such another?

 • Giovan!

  őstag

  Nos azt leírtad mit nem teszel a rossz rendszer megváltoztatásáért, de második olvasatra sem sikerült megtalálnom a hsz-odban, hogy mit teszel. De ha leírod, bizonyára látni fogom :)

  Here was a Caesar! When comes such another?

 • ricsi99

  őstag

  Álomvilág

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

Hozzászólok