Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fred23

  veterán

  Szerintem bármelyik párt, amelyik eljut odáig, hogy az 5%-os küszöböt készül átlépni, már tett egy halom -a kezdeti elveivel ellentétes- kompromisszumot, illetve kiszolgálni kész olyan érdekeket is, amikre korábban nagyon csúnyán nézett. Én mindig a saját véleményem szerinti kisebbik rosszra megyek szavazni, sőt, még azt is vállalom, hogy főként a saját érdekeimet nézve. De azért tényleg jó lenne egy tartózkodom opció, és valszeg elég sok szavazat menne rá!

 • Fred23

  veterán

  Túl nagyok az igényeid. Én kiválasztok rangsorolva 6-8 számomra fontos dolgot, aztán utána nézek, melyik párt miket mondott ezekről, illetve mikre lehet esély. Végül pedig megpróbálok örülni annak, hogy a legkevésbé antipatikust erősítettem egy kicsit. Persze látom, hogy oltári gáz mindegyik, de előnyösebb a reálpolitika résztvevőjének lenni, mint otthon maradni.

  Bocsi az OFF-ért, befejeztem!

 • ricsi99

  őstag

  Tudod van pár ország ahol kötelezö szavazni.
  Elmész és rajzolsz valami szépet a szavazólapra....
  Mi az eredmény....???
  pl: 25% a régire szavatott 10% az ujra 65% meg leszarja ... tehát marad a régi de nem verheti magát ,hogy a nép választotja... hanem max mind 4. emberé
  ha viszont 25% régire szavaz 10% az ujra ehhez még hozzácsapok kamuból 50% -ot ,mert megtehetem akkor az lesz amit én akarok... tetszik?
  Miből van az a tévhit ha valakit megtettek vezetőnek az sérthetetlen atyaúristen lesz?

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Louro

  őstag

  Szerintem pont ezzel a hozzáállással támogatod a Lölö további zsenialitásának kibontakozását.

  Attól, hogy mindegyik szar....ez a munkájuk. Szerintem nemzetközi, sőt, történelmi szinten se tudsz mondani olyat, akit az adott korban mindenki imádott. Ilyen a jogállamiság. Ezek a keretek, a kisebbik rosszt kell választani és kész.

  De az nem elfogadható opció, hogy nem megyek el, mert mind egy hulladék fos.

  Ahogy előttem is írták, és ahogy több országban is van, minden szavazót köteleznék és aki nem megy el, mint az iskolában, igazolja, hogy miért maradt távol. De ez pont nem a célja a jelenlegi hatalomnak, mert a mélabús, fejüket homokba dugott emberek elég valószínű, hogy ellenük szavaznának.

  Az egész rendszer megbukott már évtizedekkel ezelőtt. Ez a jogállamiság egy olyan útvesztő, amiben nem tudsz igazán nyerni becsületesen. Lásd tőzsde, ahol nulla munkával gazdagodnak meg, vagy ki tanította meg nekem az iskolában, hogy ha bemegyek a boltba és odavizelek a pultra, az törvényellenes. Ember nincs, aki teljes mértékben tisztában van a lehetőségeivel, korlátaival.

  Mess with the best / Die like the rest

 • ricsi99

  őstag

  tudod az is egy válasz lenne... ami azt jelzi ,hogy a szavazók x %-át nem érdekli a politika... ők is az a rész akik meg vannak elégedve a rendszerrel.
  aki a hatalomra szavaz az is elégedett a rendszerrel
  aki az ellenzékre annak meg nem tetszik a rendszer

  az a rendszer viszont ahol csak akár 50% elégedett a rendszer a lakosság az nem jó... mert lehet neked jó ,de akkor a feleségednek rossz.... ha mind kettötöknek jó akkor a melletted lakónak rossz... matematika..

  Ha egy faluban 100 ból 100 szavaz akkor tiszta a kép ,hogy a faluban mit akarnak
  ha 20 szavaz ebböl meg 15 a mostani polgármesterre akkor 2/3-ad os többség és az van amit diktál....
  Elég a maradék 80-at elhülyitik ,hogy semmi értelme , ugy se lessz jobb mással ,miegyéb baromság....
  ha meg a polgármester felesége az ellenör akkor meg megoldható hogy a 80 szavazatot kapjon a polgármester

  szoval rengeteg a ha ...ha nincs ellenörizhető demokrácia

  és HA te úgy látod ,hogy a szavazás csak egy nyűg amit valahogy lerázol magadról, akkor nálad célba ért a propaganda

  [ Szerkesztve ]

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Louro

  őstag

  Ez is egy (gyerekes) megoldás. Tudom, hogy nincs tökéletes, de sose lesz, hidd el.

  Azzal megint azt a rendszert támogatod, ami ellen vagy, ha mindent beikszelsz, hogy aztán érvénytelen legyen a szavazatod.

  Mess with the best / Die like the rest

 • BiP

  veterán

  Csak FYI, ha el sem mész, az az épp hatalmon lévőket segíti.
  Ez is egy döntés.

 • Louro

  őstag

  Természetesen te véleményed. Szerintem itt többek véleménye szerint is egy éretlen, gyerekes magatartás, hogy nem élsz a választás jogával, ami megadatott. Ha elmész a boltba, akkor szintén mindegy milyen kenyér? Lehet a penészes is és a még ki nem próbált is.

  Választani kell! És tartom magam ahhoz, amit korábban írtam, tökéletes nincs. Ilyen a rendszer. Nekem nem szimpatikus a jelenlegi és ezért elmegyek és a számomra legkevésbé ellenszenvesre teszem az X-et.

  Mess with the best / Die like the rest

 • Zolik

  senior tag

  nyilván aki jól él vagy elvan, megvan a havi szép kis betevő, család, ház, nyugis meló az miért akarjon változást? csak itt az egyik gond az hogy az ilyen emberekből van a legkevesebb az országban, a másik gond, hogyha látom, hogy körülöttem még több százan szívnak és segíthetnék rajtuk azzal, hogy kipróbálunk valami mást akkor megtenném. Ha eddig is jól dolgoztam és megbecsültek akkor nincs félnivalóm, de legalább segítettem másokon azzal hogy a változásra szavaztam. Ebbe az önző hozzáállásba fog a rendszerünk bele roppanni egyszer: leszarom hogy másnak milyen, nekem jó a többi nem érdekel.

  Kezdjem el linkelgetni azokat a híreket amikor valaki csinált egy buszmegállót (ahol évek óta nem volt) és a városvezetés lebontotta? vagy hogy kórházban a földön kellett anyáknak aludni mert nem volt ágy a gyerek osztályon de az ágyakat amiket adományként kaptak inkább betették a raktárba? vagy amikor kátyúztak és felszólították őket hogy állítsák "helyre" (azaz kátyúsítsák vissza) a kátyút? Neked ez belefér az értékrendebe, mert ha nem mész el akkor azt mondod ki vele passzívan, hogy igen. Nem hiszem el hogy neked mind egyforma és ne lenne egyse akik kicsit jobban csinálnak mindent..

  [ Szerkesztve ]

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • ricsi99

  őstag

  Van tartozkodási opció.... rárajzolod mit goldolsz az egészröl...
  Van "kifogási" opció ....amikor azért nem megyek mert .....
  Engem nem kell meggyöznöd semmiröl ,neked is van véleményed arról ,hogy értelmetlen az egész....

  Semmi gond... krupliosztásnál majd találkozunk a nem oly távoli jövőben, de akkor egy hangot sem akarok arról hallani ,hogy jó vagy rossz... csak szép lehajtott fejjel áldogálj a sorban.

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Zolik

  senior tag

  Szomorú ha csupán ennyi jött le neked abból ami mondani akartunk..

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • janeszgol

  veterán

  Én Demeter Mártára bármikor rátenném a "voksom". :)

  A női nemnél csak a női igent szeretem jobban. / Intel is dead. nVidia targeted - AMD

 • BiP

  veterán

  "nincs nagyobb gondom a jelenleg hatalmon levőkkel, mint akik a helyükre pályáznak
  volt itt már öszödi beszéd, meg kisvasút is"

  Nem tudom, Te hol éltél az elmúlt 30 évben, én itt, ez alapján le tudtam vonni azt a következtetést, hogy ami most megy, az mindennél rosszabb. Hosszútávon nézve még inkább. Hiába lopott eddig mindenki.
  Ill. azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem csak azért lehet szavazni az ellenzékre, mert annyira szimpatikusak vagy annyira egyetértünk velük vagy annyira kompetensnek érezzük.
  1. egy szavazattól úgysem fognak hirtelen kormányra kerülni, ettől nem kell félni.
  2. ezzel is gyengíthető a mindenkori hatalom.
  Miért: mert ha más is bejut a parlamentbe, ill. nincs 2/3, akkor legagalább van valami ellentétes vélemény, némi ellensúly, kontroll, ami manapság igencsak szükséges lenne, mert kb. minden ilyet leépítettek.
  De ezt az emberek még anno, a 2 fordulós választáskor sem értették, hogy bizony el kell menni a 2. fordulóra, hogy ne legyen meg a 2/3. Függetlenül attól, hogy valaki fideszes vagy sem. Hanem az egészségesebb kormányzás érdekében jobb, ha nincs valakinek a kezében teljhatalom. Élőben látjuk, mit tesz az emberrel.
  A nem szavazás és tartózkodás pedig szintén őket erősíti. Van egy fix, megringathatatlan szavazótábor, míg az ellenzéki oldalon ennyire nem erős a dolog. Sem létszámban, sem eltökéltségben. De persze a legnagyobb rész mégiscsak a bizonytalanok.
  De hidd el, úgy lesznek tovább alakítva a törvények, hogy idővel a fix szavazótábor is bőven elég legyen bármilyen eredményre. (már kb. most is itt tartunk).

  " továbbra sem hiszem feltétlenül, h már rég nincs előre eldöntve egy ilyen szavazás végeredménye...:)"
  Sajnos ezzel nem tudok vitatkozni, nekem is van ilyen félelmem.

  (#163) Golyobis: Nem tudok egyetérteni. Ha nem is értesz egyet a választási rendszerrel, a távolmaradásod is egy véleménynyilvánítás. És sajnos az pont a rendszer fenntartását támogatja, ami a Te jövődet is befolyásolja. Tudod, nem lehet d*gni is meg szűznek is maradni.
  És ahogy írták is, előbb-utóbb mindenki kapcsolatba kerül a rendszerrel. Hivatalos ügyet kell intézni, kórházba kerül valamelyik rokon, a gyerek iskolás lesz, stb.stb. Nem tudsz kimaradni.
  "A lehetséges választási opciók erősen korlátozottak, így sokan nem tudják a saját elképzeléseiket érvényesíteni,"
  Aminek egyik okozója, hogy az emberek elfordultak a politikától. Ennél nyilván részletesebb, bonyolultabb a dolog, de a szavazástól távolmaradás semmiképp sem megoldás.

  [ Szerkesztve ]

 • pengwin

  addikt

  Ha elmész, és bejelölöd a Tartózkodást, akkor onnantól nem lehet azzal dobálózni, hogy aki nem szavazott az is velünk értett volna egyet. Kijózanító eredmények születnének.

  Egyébként meg de, a szavazási kultúra totális hiánya a probléma. Az "á, nem megyek el, mert úgyse számít egy szavazat"-mentalitás uralkodik a fejekben.
  A mostani rendszerben is el lehet, sőt el kell menni szavazni.
  Csak tessék érvénytelen szavazatot leadni, vagy akár péniszt rajzolni a szavazólapra. Az is egyfajta tartózkodás.
  Sok százezer érvénytelen szavazat is nagyon komoly üzenet a mostani pártok felé.

  (#140) Fred23
  A kompromisszum nem szitokszó, normális helyeken még egészen a közelmúltig a politikai élet szerves része volt.
  Nem azzal van a baj, ha egy párt kompromisszumot köt, hanem azzal, ha eladja magát, vagy a párttagok és vezetők személyes érdekében kezd el cselekedni. Vagy az is lehet probléma, ha a választási platform már eleve csak a párt súlyának növelésére kellett, hogy a pártot alkotó egyének jobb pozíciókból alkudozhassanak.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

Hozzászólok Aktív témák