Hirdetés

 • gubacsino

  aktív tag

  Közösségben, társadalomban élsz, élünk. Hiába mondogatod magadnak, nekem, hogy te kívülálló vagy és nem játszod a "játékot" Ez nem igaz! Azt gondolod mert nem mész el szavazni már te vagy Neo a Mátrix-ból?
  Megszületsz, tanulsz, dolgozol, fizeted az adót, gyermeket vállalsz, talán lesz nyugdíjad, meghalsz, és ez pont elég a rendszernek, több nem is kell, a részese lettél és voltál. És ez rám is igaz persze.

  A képviseleti demokráciánál még nem találtunk jobbat, ami működne is a gyakorlatban. Azt hiszed ahol régebb óta járnak ezen az úton nem voltak "döccenők" ?
  Tanulni kell ezt még. Sajnos visszalépdelünk a rendszerváltozáskor lerakott "értékektől" Pedig azok sem voltak tökéletesek. Van olyan ország ahol felnőttek ehhez a feladathoz, már értik mit jelent az önkormányzatiság. Mint látszik azt nem elég megkapni. Meg is kell védeni!
  Okosok azt mondják, ami most rendszer szintjén zajlik, arra a foglyul ejtett állam a szakkifejezés. Úgy gondolom, ha szeretnénk kiszabadítani államunkat és a demokráciát megtölteni valódi tartalommal, ahhoz mindenki kell. A "tartózkodók" nélkül ez nem megy. Akiben van annyi felelősségtudat hogy átlátja ezeket az él a lehetősséggel, az a legkevesebb hogy esélyt add ennek a szavazatával. Ha kell aláír népszavazási kezdeményezést. Ha kell részt vesz tüntetésen.
  Ha azt mondod felesleges, csak annyit mondok netadó. Te ott voltál?

  A felelősség pedig közös. 8 020 782 fő döntött legutóbb. Hogy ez a hely, ország, állam az olyan amilyen, a mi döntésünk eredménye. Akárhova is raktad, vagy nem raktad az X-edet, akár tetszik akár nem, ha magyar állampolgár vagy, a mostani helyzet, minden kudarcával és eredményével a te, és az én felelősegem is.