Hirdetés

 • Golyobis

  tag

  Én sem értek egyet veled, hogy mindenképpen szavazni kell, legalábbis a meglévő rendszeren belül nem.

  Én nem mentem el szavazni már sok sok éve, sőt, életemben csak egyszer voltam, amikor már elértem a nagykorúságot, de még tapasztalatlan voltam.

  Ez nem jelenti azt hogy tartózkodó lennék, van egy határozott véleményem a dolgokról, és lehetőségeimhez képest próbálom is abba az irányba terelni a folyamot.

  Bár elképzelhető hogy egy cseppnyit azzal is tudnék befolyásolni ha elmennék a "választásokra", de még nem érzem magam annyira gátlástalannak, hogy ilyen módszerekhez folyamodjak, mármint hogy lealacsonyodjak olyan szintre hogy részt vegyek a rendszerben.

  Én a cselekedeteimmel és a véleményemmel "szavazok", nem pedig a választásokon.
  Én anélkül játszom a játékot hogy közben önkéntesen lemondanék a lehetőségeimről.
  Ki mondhatja meg hogy az akaratomat mindenképpen, és kizárólag a választások keretein belül kell érvényesítenem?

  Én nem értek eleve egyet ezzel a rendszerrel ezért nem működök együtt vele, de ez nem jelenti azt hogy lemondanék az akaratom érvényesítésének a lehetőségéről.

  A "választás"-ról már amúgy is mesziről látszik sarkít, ez teljesen egyértelmű. Hiszen az ember gyakran olyat kényszerül választani ami tökre nem az amit ő valójában akar.

  A lehetséges választási opciók erősen korlátozottak, így sokan nem tudják a saját elképzeléseiket érvényesíteni, helyette valami olyasmit kell választaniuk ami a lehető legközelebb áll ahhoz, akkor is ha az éppen nagyon távol áll tőle. Vagy akár egészen addig süllyed a dolog hogy olyanra szavaznak amit kifejezetten nem akarnak, csak azért hogy egy másik még rosszabb ne érvényesüljön. Hiteles választás ez kérdem én, ahol az ember azért nem tudja kiválasztani amit szíve szerint választana, mert az a valami nem szerepel a választható lehetőségek között, és számon lehet-e kérni az illetőn egy ilyen módon leadott választ?

  Amúgy sem értem hogy mit számít az hogy ki mire szavaz hiszen valószínűsíthető hogy a hatalom ugyan azokban a kezekben fog maradni, függetlenül attól hogy melyik bábúját választják. És ha valaki nem bábú még amikor megszavazzák, hát akkor majd az lesz, vagy eltávolítják, és kerül helyébe más aki engedelmesebb. Így működik ez.
  Így vagy úgy de azoknak az akarata fog érvényesülni akik hatalmi pozícióban vannak (akik nem feltétlenül egyenlőek a nyilvánosság előtt szereplőekkel.)

  Nekem legalábbis így látszik logikusnak.