Hozzászólok Aktív témák

 • Chaser

  titán

  nézőpomt kérdése, nem tudom ricsi99 úr mit akart egésen pontosan mondani, mindenesetre ha mindenki x-re szavazna, akkor sem vagyok benne biztos, h nem y nyerné a választásokat...:) de mondom, aki igen, ha megkérdezik tőle rámeri-e tenni a fütyijét, hát lelke rajta
  ha kötelezően el kellene menni, beXelnék mindenkit akit lehet, problem solved

  _tejesen'® joálapotpan'™_

 • ricsi99

  őstag

  tudod az is egy válasz lenne... ami azt jelzi ,hogy a szavazók x %-át nem érdekli a politika... ők is az a rész akik meg vannak elégedve a rendszerrel.
  aki a hatalomra szavaz az is elégedett a rendszerrel
  aki az ellenzékre annak meg nem tetszik a rendszer

  az a rendszer viszont ahol csak akár 50% elégedett a rendszer a lakosság az nem jó... mert lehet neked jó ,de akkor a feleségednek rossz.... ha mind kettötöknek jó akkor a melletted lakónak rossz... matematika..

  Ha egy faluban 100 ból 100 szavaz akkor tiszta a kép ,hogy a faluban mit akarnak
  ha 20 szavaz ebböl meg 15 a mostani polgármesterre akkor 2/3-ad os többség és az van amit diktál....
  Elég a maradék 80-at elhülyitik ,hogy semmi értelme , ugy se lessz jobb mással ,miegyéb baromság....
  ha meg a polgármester felesége az ellenör akkor meg megoldható hogy a 80 szavazatot kapjon a polgármester

  szoval rengeteg a ha ...ha nincs ellenörizhető demokrácia

  és HA te úgy látod ,hogy a szavazás csak egy nyűg amit valahogy lerázol magadról, akkor nálad célba ért a propaganda

  [ Szerkesztve ]

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Louro

  őstag

  Ez is egy (gyerekes) megoldás. Tudom, hogy nincs tökéletes, de sose lesz, hidd el.

  Azzal megint azt a rendszert támogatod, ami ellen vagy, ha mindent beikszelsz, hogy aztán érvénytelen legyen a szavazatod.

  Mess with the best / Die like the rest

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "minden szavazót köteleznék": csak a szavazónak vannak kötelességei egy választás esetén? például a jelölteknek nincsenek? ilyen piszlicsáré dolgokra gondolok, hogy nyilvános tévévita, tisztességes tájékoztatás a programokról, előző kanyarban megválasztott vezető elszámol a teljesítményével és az ígéreteivel...

  vagy ilyen vicces dolgok, hogy megszerveznénk úgy a választást, hogy hivatalos urnazárási időpontra már ne lógjon át a szomszéd kerületbe a sor vége... vagy azt, hogy miről lesz népszavazás, ne a fradi ultrák döntsék már el...

  szerintem amíg minimum egy rendes nyilvános tévé vita nem kötelező, addig a szavazás sem kötelező.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • BiP

  veterán

  Csak FYI, ha el sem mész, az az épp hatalmon lévőket segíti.
  Ez is egy döntés.

 • Giovan!

  őstag

  A mienknél szerencsésebb országokban nem kell kötelezni erre a jelölteket, hiszen a vita is befolyásolja a választókat abban, hogy eldöntsék kire fognak szavazni, tehát aki részt sem vesz a vitákon, alapból leírja magát a választók egy jelentős (gyakran döntő) részénél. De nálunk a hatalom csak rosszul jöhet ki a vitából, szóval inkább elzárkózik tőle, és megelégszik a propagandamotor túráztatásával. A nagyobb baj az, hogy a szavazóik is megelégednek ezzel...

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • Louro

  őstag

  Szerintem, ha valaki annyira tesze-tosza, hogy nem vitázik, elbújik, nem tudja igazolni, hogy tartotta, amit megígért, akkor miért is szavazzák rá? Ez az ő marketingjük kellene, hogy legyen.

  A szavazást még mindig tartom, hogy törvényileg kötelezném. És lehívható lehetne, hogy kik szavaztak. Így talán a büszke országunk lakói közül kitűnnének az ukrán, román, szerb szavazók.

  Ez már nagyon messzire visz, de ha én elcseszem az adóbevallásom, akkor jön a csekk. Ha kiemelt közszereplő cseszi el, "Jajj, bocsi, elfelejtettem." .

  A fizetéseket meg szintén a mindenkori minimálbérhez viszonyítanám és nulla támogatással. Ne legyen kocsi, lakás és egyéb nyavalya. Így kevésbé lenne vonzó nekik, de azzal lehetne őket motiválni, hogy újraválasztás esetén 25%-os emelés. Így talán motiválva lennének. De ez már csak egy kapkodott agymenésem.

  Mess with the best / Die like the rest

 • Zolik

  senior tag

  Itt a pont. Aki leszarja az egészet "merúgyismindlop" az pont azt mondja hogy nem baj ami most megy lopjanak tovább..
  ---
  Honnan tudjátok hogy mind szar? Lehet fikázni pl a momentumot de kb ők az egyetlen épkézláb párt akik nem a bukott szoci korszakból jönnek és normális ötleteik vannak. Ők is lopnak? Elég vad kijelentés egy olyan pártról akik még soha nem kormányoztak.. ilyenkor jön az ulitmate védekezés hogy "de akkor majd fognak és eladják a hazát, meg soros ügynökök"- Persze most még arra is rá sütik hogy soros van mögötte ha mucsaröcsögén a tehén elpusztul.

  Rengeteg embert hallom hogy panaszkodik (egyre többen félnek - egy fb poszt és repülsz), elegük van, kimerültek, zaklatottak.. de hogy szokták mondani? büdös a szar de legalább jó meleg? Hát kb ilyen a mostani rendszer. Múltkor oda jött hozzám egy ismerősöm aláírást gyűjteni O1G-nek.. merthogy azt akarom hogy iszlám egyessült államok legyen meg hogy betelepítsék a feketéket? A szomorú hogy ezt el is hiszi..

  Gyerekek múlt héten voltam vérvételen államiba, elmentem a mosdóba ahol még a piszoárba se volt bekötve víz hogy le lehessen húzni, helyette valami slag volt oda vezetve, amit megnyitva fekete "víz" folyt ki belőle. Azt hittem sokkot kapok... és erre mennek az emberek igennel szavazni?

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • Chaser

  titán

  szerintem kevered a szezont a fazonnal:)
  elmennék, ha lenne tartózkodás opció_, ez nincs, így nem megyek el, semelyik brancsra nem kívánok szavazni, mondhatom úgyis, az értékrendembe egyikük sem fér bele

  Louro

  ha köteleznének szavazni, h ki kössön fel? nem kuvára' mindegy? sztem de...úh beXelném mindet, nem tudom mi benne a gyerekes

  BiP

  látom te is félreérted, nincs nagyobb gondom a jelenleg hatalmon levőkkel, mint akik a helyükre pályáznak
  volt itt már öszödi beszéd, meg kisvasút is
  és a legszebb az egészben, továbbra sem hiszem feltétlenül, h már rég nincs előre eldöntve egy ilyen szavazás végeredménye...:)
  egy olyan országban, ahol mondjuk ki nyíltan, a köztársasági elnök egy báb, és nyíltan lopcsalhazudik' aki arra illetékes? ez az eset, amikor úgy gondolom, se nem oszt, se nem szoroz az én szavazatom, meg úgy általában senkié sem, aki másképp gondolja, szíve joga - és továbbra se tudnék kire szavazni -

  _tejesen'® joálapotpan'™_

 • Louro

  őstag

  Természetesen te véleményed. Szerintem itt többek véleménye szerint is egy éretlen, gyerekes magatartás, hogy nem élsz a választás jogával, ami megadatott. Ha elmész a boltba, akkor szintén mindegy milyen kenyér? Lehet a penészes is és a még ki nem próbált is.

  Választani kell! És tartom magam ahhoz, amit korábban írtam, tökéletes nincs. Ilyen a rendszer. Nekem nem szimpatikus a jelenlegi és ezért elmegyek és a számomra legkevésbé ellenszenvesre teszem az X-et.

  Mess with the best / Die like the rest

 • Zolik

  senior tag

  nyilván aki jól él vagy elvan, megvan a havi szép kis betevő, család, ház, nyugis meló az miért akarjon változást? csak itt az egyik gond az hogy az ilyen emberekből van a legkevesebb az országban, a másik gond, hogyha látom, hogy körülöttem még több százan szívnak és segíthetnék rajtuk azzal, hogy kipróbálunk valami mást akkor megtenném. Ha eddig is jól dolgoztam és megbecsültek akkor nincs félnivalóm, de legalább segítettem másokon azzal hogy a változásra szavaztam. Ebbe az önző hozzáállásba fog a rendszerünk bele roppanni egyszer: leszarom hogy másnak milyen, nekem jó a többi nem érdekel.

  Kezdjem el linkelgetni azokat a híreket amikor valaki csinált egy buszmegállót (ahol évek óta nem volt) és a városvezetés lebontotta? vagy hogy kórházban a földön kellett anyáknak aludni mert nem volt ágy a gyerek osztályon de az ágyakat amiket adományként kaptak inkább betették a raktárba? vagy amikor kátyúztak és felszólították őket hogy állítsák "helyre" (azaz kátyúsítsák vissza) a kátyút? Neked ez belefér az értékrendebe, mert ha nem mész el akkor azt mondod ki vele passzívan, hogy igen. Nem hiszem el hogy neked mind egyforma és ne lenne egyse akik kicsit jobban csinálnak mindent..

  [ Szerkesztve ]

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • ricsi99

  őstag

  Van tartozkodási opció.... rárajzolod mit goldolsz az egészröl...
  Van "kifogási" opció ....amikor azért nem megyek mert .....
  Engem nem kell meggyöznöd semmiröl ,neked is van véleményed arról ,hogy értelmetlen az egész....

  Semmi gond... krupliosztásnál majd találkozunk a nem oly távoli jövőben, de akkor egy hangot sem akarok arról hallani ,hogy jó vagy rossz... csak szép lehajtott fejjel áldogálj a sorban.

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Golyobis

  tag

  Én sem értek egyet veled, hogy mindenképpen szavazni kell, legalábbis a meglévő rendszeren belül nem.

  Én nem mentem el szavazni már sok sok éve, sőt, életemben csak egyszer voltam, amikor már elértem a nagykorúságot, de még tapasztalatlan voltam.

  Ez nem jelenti azt hogy tartózkodó lennék, van egy határozott véleményem a dolgokról, és lehetőségeimhez képest próbálom is abba az irányba terelni a folyamot.

  Bár elképzelhető hogy egy cseppnyit azzal is tudnék befolyásolni ha elmennék a "választásokra", de még nem érzem magam annyira gátlástalannak, hogy ilyen módszerekhez folyamodjak, mármint hogy lealacsonyodjak olyan szintre hogy részt vegyek a rendszerben.

  Én a cselekedeteimmel és a véleményemmel "szavazok", nem pedig a választásokon.
  Én anélkül játszom a játékot hogy közben önkéntesen lemondanék a lehetőségeimről.
  Ki mondhatja meg hogy az akaratomat mindenképpen, és kizárólag a választások keretein belül kell érvényesítenem?

  Én nem értek eleve egyet ezzel a rendszerrel ezért nem működök együtt vele, de ez nem jelenti azt hogy lemondanék az akaratom érvényesítésének a lehetőségéről.

  A "választás"-ról már amúgy is mesziről látszik sarkít, ez teljesen egyértelmű. Hiszen az ember gyakran olyat kényszerül választani ami tökre nem az amit ő valójában akar.

  A lehetséges választási opciók erősen korlátozottak, így sokan nem tudják a saját elképzeléseiket érvényesíteni, helyette valami olyasmit kell választaniuk ami a lehető legközelebb áll ahhoz, akkor is ha az éppen nagyon távol áll tőle. Vagy akár egészen addig süllyed a dolog hogy olyanra szavaznak amit kifejezetten nem akarnak, csak azért hogy egy másik még rosszabb ne érvényesüljön. Hiteles választás ez kérdem én, ahol az ember azért nem tudja kiválasztani amit szíve szerint választana, mert az a valami nem szerepel a választható lehetőségek között, és számon lehet-e kérni az illetőn egy ilyen módon leadott választ?

  Amúgy sem értem hogy mit számít az hogy ki mire szavaz hiszen valószínűsíthető hogy a hatalom ugyan azokban a kezekben fog maradni, függetlenül attól hogy melyik bábúját választják. És ha valaki nem bábú még amikor megszavazzák, hát akkor majd az lesz, vagy eltávolítják, és kerül helyébe más aki engedelmesebb. Így működik ez.
  Így vagy úgy de azoknak az akarata fog érvényesülni akik hatalmi pozícióban vannak (akik nem feltétlenül egyenlőek a nyilvánosság előtt szereplőekkel.)

  Nekem legalábbis így látszik logikusnak.

 • ricsi99

  őstag

  Sorry , rólad tudom már ,hogy egyéni szemszögből látod a dolgokat ezért szeretném megkérdezni tőled:
  Miből gondolod ,hogy a szavazás kötelező?
  Miből gondolod ,hogy aki elmegy szavazni az jobban tudja ,hogy mi legyen mint te?

  Én elhiszem ,hogy te művelt ,értelmes vagy és megvan a magadhoz való eszed.

  Miből gondolod, hogy a mostani rendszerben te tisztességes kampányharcot látsz?

  Aki kiváncsi az szétnéz a neten ,esetleg meghalgatja a mások véleményét... tudom te sokat utazol de ha érdekelne valósan más véleménye akkor esetleg szakitottál arra idöt ,hogy bármely kampánykörúton vagy bármi egyébb helyen elmenj ,meghalgasd miröl beszélnek... esetleg a kételyeid elmondhasd... kérdéseidre választ kapj élöben?

  Nekem mind1 ,hogy mely oldal mely képviselője számit neked ,aki úgy gondolod érvényesití az érdekeid...

  Ha ragaszkodsz a mostani elvárásaidhoz ,hogy minek kell(ene) megfelelnie a mostani rendszernek a szavazatodhoz akkor nagyon sokáig kell várnod.... és addig nálad sokkal ostobább emberek egy tál lencséért odadobják a jövödet.....

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Chaser

  titán

  hát uraim, ha szerintetek gyerekes vagyok ámen, nem fogok ettől rosszabbul aludni:) :R

  _tejesen'® joálapotpan'™_

 • ricsi99

  őstag

  Szavazat nem azt jelenti ,hogy csodás megváltás.
  De arra igen ,hogy kiválaszd a számodra az elfogadhatóbbat.
  Ez lehet olyan ami számodra jó ,és lehet olyan ami a legkevésbé rossz.

  Privát vélményem ,hogy számodra nem jó ,ha abszolute nem felel meg számodra a mostani választási rendszer... szerintem nem vagy egyedül

  Azt sose hidd ,hogy bármely politukus majd önfeláldozó módon kitöri a nyakát érted.
  Viszont meg lehet találni azt aki a legkevesebb rosszat okoz neked... vagy látod ,hogy probál küzdeni a legrosszabb ellen... te egy x -el már tudod támogatni... még talán elég ennyi ,de ez napról napra romlik...
  ha számodra ez már baromi nagy teher akkor mit is vársz mástól ,hogy tegyen is érted?
  Számodra ez akkor válik valossá ,ha valami fejes miatt az utolsó zsiroskenyeret is kiveszik a kezedből...
  Akkor viszont mi lessz?
  Sosem kell elitélni azokat akik kimennek és nyilvánosan tiltakoznak/szavaznak az ellen ami nem jó számukra...sosem tudhatod mikor kerülsz te is olyan helyzetbe ,és még mindig jobb "szavazgatni/tüntikézni" mint egy polgárháború vagy diktatúra... netet böngészve talán rájöhetsz ,hogy a mostani helyzetnél van rosszabb is! És ne hidd ,hogy a születési előjogodnál fogva te sosem kerülhetsz ilyen helyzetbe.

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Zolik

  senior tag

  Szomorú ha csupán ennyi jött le neked abból ami mondani akartunk..

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "Miből gondolod ,hogy a szavazás kötelező?": az a hsz nem arról szólt, hogy a szavazás kötelező, hanem arról, hogy ahhoz, hogy a szavazást kötelezővé tegyék, előfeltételeket kellene érvényesíteni.

  Például mindenki döntse el magában, hogy egy rendes tévévita előfeltétel kellene-e, hogy legyen. és lehet más olyan elvárást is felvetni, ami valakinek tetszik, másvalakinek meg nem.

  viszont az, hogy a szavazás ne egy elviselhetetlen fizikai tortúra legyen, az, szerintem, objektíven elvárható. tehát amíg nem tudják megoldani, hogy az embereknek ne kelljen 5-6 órát sorba állnia azért, hogy szavazhasson, addig nem lehet kötelezővé tenni a szavazást. szerintem ez egy olyan elvárás, amiben minden szavazó egyet érthet.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  akasztják a grammatikanácit...

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • ricsi99

  őstag

  Szóval ,ha nem felelnek meg a feltételek akkor nem is kell szavazni?

  Kötelező szavazás mellett kardoskodók legföbb igazsága ,hogy te dönsd el ,hogy ki legyen a vezetöd.

  Ok és okozat.....
  Pl Ha apuci vesz neked egy verdát , és nem vagy hajlandó szervizelniakkor darabokra hullik a verda egy idő után és te ott fogsz ülni az út szélén és várod hátha valaki elhúz egy darabig.

  Pl Ha megkapod a demokrácia intézményét, és nem vagy hajlandó szavazni akkor darabokra hullik a demokrácia egy idő után és te ott fogsz ülni az út szélén és várod ,hogy valaki irányítson egy darabig.

  Most remélem érted a párhuzamot a 2 sztori közt.

  Ha most számodra nem megfelelö az a szavazási rendszer amit a tisztelt vezetöd engedélyez akkor elgondolkodhatsz azon ,hogy épp hol tartasz bármelyik történetben.

  Tudod ez olyan bili amiben mindenki benne áll... lehet hinni ,hogy mivel te magasabban vagy ez téged nem érint ,de hidd el elöbb utóbb lesz benne annyi cucc ,ami átcsap a te fejed fölött is ....és nem limonádával lessz megtöltve.
  S az embei szabadságot/választási jog sem születési előjog.... amit úgy elvesznek ha hagyod ,ahogy lehet... és nem egy két x-el fogod visszakapni....

  Teljesen jogos lenne amúgy az igényeid... arra szavazok aki nekem megfelelőt ajánl...

  Csak hogy ez szerintem már rég nem működik kies hazánkban...javits ki ha tévedek.. pl nekem ellenzéki képviselő + mtv székház ,valahogy nem a megszokott tv vita ugrik be.

  Azon felül te most azt várod el ,hogy versenyezzenek a szavazatodért a hazai politikusok?
  Nem olyan nagy kegy az....mint a témainditó cikk is jelzi ,mostantól nincs is nagyon igény rá...
  Többi kérdésemre se reagáltál ,pedig kiváncsi lennék a TE véleményedre is.

  [ Szerkesztve ]

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • flimo

  őstag

  Hat eve birtam a cegnel 1.5 honapot, mar akkor is egy fosrakas volt, ezek szerint azota csak rosszabb lett. Reszvetem a jelen levo kiveteleknek, de a tobbsegert meg a piac jelenlegi allapotaban se fognak kapkodni a cegek...

  Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

 • flimo

  őstag

  Nalam ezek 50-65% koze lovik be a partokat, es tobbnyire a legjobban teljesitok ternek el leginkabb a fontos kerdesekben. Sajnos ez addig nem is fog valtozni, amig csak baloldali ellenzeki partok vannak valtozo mertekben leontve liberalis vagy nemzeti mazzal.

  Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

 • flimo

  őstag

  A kepviseloi fizetes a reformkor fontos vivmanya, mert addig csak nemesek, gazdag polgarok engedhettek meg maguknak, hogy politika nevu uri huncuttal foglalkozzanak. En epp ellenkezoleg, emelnem a fizeteseket, hogy kevesbe legyen vonzo korrupcios penzekert (marmint egy olyan rendszerben, ahol van fuggetlen ugyeszseg) kockaztatni a mandatumot.

  Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

 • janeszgol

  veterán

  Én Demeter Mártára bármikor rátenném a "voksom". :)

  "Feltartóztattuk őket – mondta Hester. – Kitartottunk. Segítünk Lyrának. Azután büszke kis megtört valóját Lee arcához simította, amilyen szorosan csak tudta, és meghaltak mind a ketten."

 • BiP

  veterán

  "nincs nagyobb gondom a jelenleg hatalmon levőkkel, mint akik a helyükre pályáznak
  volt itt már öszödi beszéd, meg kisvasút is"

  Nem tudom, Te hol éltél az elmúlt 30 évben, én itt, ez alapján le tudtam vonni azt a következtetést, hogy ami most megy, az mindennél rosszabb. Hosszútávon nézve még inkább. Hiába lopott eddig mindenki.
  Ill. azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem csak azért lehet szavazni az ellenzékre, mert annyira szimpatikusak vagy annyira egyetértünk velük vagy annyira kompetensnek érezzük.
  1. egy szavazattól úgysem fognak hirtelen kormányra kerülni, ettől nem kell félni.
  2. ezzel is gyengíthető a mindenkori hatalom.
  Miért: mert ha más is bejut a parlamentbe, ill. nincs 2/3, akkor legagalább van valami ellentétes vélemény, némi ellensúly, kontroll, ami manapság igencsak szükséges lenne, mert kb. minden ilyet leépítettek.
  De ezt az emberek még anno, a 2 fordulós választáskor sem értették, hogy bizony el kell menni a 2. fordulóra, hogy ne legyen meg a 2/3. Függetlenül attól, hogy valaki fideszes vagy sem. Hanem az egészségesebb kormányzás érdekében jobb, ha nincs valakinek a kezében teljhatalom. Élőben látjuk, mit tesz az emberrel.
  A nem szavazás és tartózkodás pedig szintén őket erősíti. Van egy fix, megringathatatlan szavazótábor, míg az ellenzéki oldalon ennyire nem erős a dolog. Sem létszámban, sem eltökéltségben. De persze a legnagyobb rész mégiscsak a bizonytalanok.
  De hidd el, úgy lesznek tovább alakítva a törvények, hogy idővel a fix szavazótábor is bőven elég legyen bármilyen eredményre. (már kb. most is itt tartunk).

  " továbbra sem hiszem feltétlenül, h már rég nincs előre eldöntve egy ilyen szavazás végeredménye...:)"
  Sajnos ezzel nem tudok vitatkozni, nekem is van ilyen félelmem.

  (#163) Golyobis: Nem tudok egyetérteni. Ha nem is értesz egyet a választási rendszerrel, a távolmaradásod is egy véleménynyilvánítás. És sajnos az pont a rendszer fenntartását támogatja, ami a Te jövődet is befolyásolja. Tudod, nem lehet d*gni is meg szűznek is maradni.
  És ahogy írták is, előbb-utóbb mindenki kapcsolatba kerül a rendszerrel. Hivatalos ügyet kell intézni, kórházba kerül valamelyik rokon, a gyerek iskolás lesz, stb.stb. Nem tudsz kimaradni.
  "A lehetséges választási opciók erősen korlátozottak, így sokan nem tudják a saját elképzeléseiket érvényesíteni,"
  Aminek egyik okozója, hogy az emberek elfordultak a politikától. Ennél nyilván részletesebb, bonyolultabb a dolog, de a szavazástól távolmaradás semmiképp sem megoldás.

  [ Szerkesztve ]

 • pengwin

  addikt

  Ha elmész, és bejelölöd a Tartózkodást, akkor onnantól nem lehet azzal dobálózni, hogy aki nem szavazott az is velünk értett volna egyet. Kijózanító eredmények születnének.

  Egyébként meg de, a szavazási kultúra totális hiánya a probléma. Az "á, nem megyek el, mert úgyse számít egy szavazat"-mentalitás uralkodik a fejekben.
  A mostani rendszerben is el lehet, sőt el kell menni szavazni.
  Csak tessék érvénytelen szavazatot leadni, vagy akár péniszt rajzolni a szavazólapra. Az is egyfajta tartózkodás.
  Sok százezer érvénytelen szavazat is nagyon komoly üzenet a mostani pártok felé.

  (#140) Fred23
  A kompromisszum nem szitokszó, normális helyeken még egészen a közelmúltig a politikai élet szerves része volt.
  Nem azzal van a baj, ha egy párt kompromisszumot köt, hanem azzal, ha eladja magát, vagy a párttagok és vezetők személyes érdekében kezd el cselekedni. Vagy az is lehet probléma, ha a választási platform már eleve csak a párt súlyának növelésére kellett, hogy a pártot alkotó egyének jobb pozíciókból alkudozhassanak.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • BiP

  veterán

  Így van. Az elmész és tartózkodsz, vagy jelenlegi technikai formájában érvénytelen szavazatot adsz le, az azt jelenti, hogy normális esetben érdekelne a dolog, szeretnél élni az alkotmányos jogoddal, de a felhozatallal (vagy a választás jelenlegi rendszerével) nem tudsz mit kezdeni. De legalább kinyilvánítottad valamilyen formában.
  A nem mész el is egyfajta vélemény, csak nem azt fogja sem tükrözni, sem eredményezni, mint amit szeretnél ezzel közölni.

  szerk: jaja. Korábban, amikor volt pár kósza érvénytelen szavazat, az benne van a pakliban, nem sikerül mindenkinek jól kitölteni. De a nagyobb arányú szándékosan érvénytelen az már egy üzenet. (kivéve persze, amikor úgy machinálják meg az eredményt, hogy a nekik nem tetsző érvényes szavazatokat érvénytelennek nyilvánítják)

  [ Szerkesztve ]

 • Zolik

  senior tag

  Ha már t-system és jelenlegi rendszer: 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság első fokon azt az etikus hackert, aki 2017-ben tárt fel egy súlyos biztonsági rést a Telekom rendszerében. [link]

  Számomra a leg sokkolóbb, hogy "az ügyészség 8 éves, letöltendő börtönbüntetést kért a férfira". (egy gyilkosságért nem osztanak mostanában ennyit) Komolyan kérdezem azoktól akik nem mennek el szavazni, hogy szerintük ez okés e, mert ezzel kvázi ezt mondják ki..

  '' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''

 • atis123

  tag

  Nem barátom ez már nem szocializmus. Ez monarchia. A szocializmusban a párt élén volt opció, ha nem is túl nagy. De látsz esélyt arra, hogy a párt lecseréli I. Viktort királyt?

  "Nincs az elbaszva, csak másra lesz jó!" (Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Watch, Canon EOS 760D, HP Zbook 15 G5,MSI GP60 2PF Leopard Pro,PS4 Pro) WoT: atis123Juve

 • Louro

  őstag

  Hihetetlen, hogy ennyire gerinctelen, etikátlan a T is. Ennyi idő után csendben kezet rázhattak volna és felvehették volna.

  De erre jó magyar módra belerúgtak. Lehet szerveznek valami gyűjtést neki. Szerintem lenne aki 100-1000 forinttal beszállna. 500-1000 ember dobna ebbe a küblibe csak, hogy görbetükröt mutassanak. Bár ismerve az arisztokratákat, le se tekintetének az emberek összefogására, csak majszolnák tovább az ország kolbászát.

  Mess with the best / Die like the rest

 • Tsa-bika

  senior tag

  Nekik minek ez a fiu? Hisz naluk van keleti artur :DD

  "Fuck the Kingsguard, fuck the city....Fuck the king!"

 • pengwin

  addikt

  Az már régen rossz, ha egy demokratikus választáson nem valamire szavazol, hanem valami ellen.

  (#158) Zolik
  A Momentum mint egyetlen épkézláb párt, akiknek nincsen rossz múltja?
  Elárulom a titkot, ott is jelen vannak korábbi SZDSZ-esek, MSZP-sek. Kisebb mértékben, mint pl. az LMP-nél, de ott vannak személyesen, és kapcsolatok szintjén is. Az új párt az olyan lenne, hogy nem kötődik személyes ismeretség, korábbi munkakapcsolatok szintjén az addigi politikai elithez. Na ilyen nem volt idehaza a '80-as évek óta.

  (#178) Zolik
  Igazából nem a büntetés vagy az ügyészség szándéka a szörnyű, hanem az, hogy mindez ma, Magyarországon így jogszerű. Már az elején lehetett tudni, hogy a srác el lesz itélve, mert a törvényben egyértelműen le van írva: akkor is bűnöző, ha nem okozott kárt vagy nem ártó szándékkal cselekedett.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • Louro

  őstag

  Sajnos most szerintem többnyire ez a helyzet sokaknál. Bár én valaki mellett szavazok. Akikben látok lehetőséget.

  De én amúgy azt várom már, hogy mikor lesz szobor állítva a legzseniálisabb magyarnak, aki lassan Széchenyit is felülmúlja. Igazán megérdemelnénk egy Lölö Gazdasági Egyetemet. De ez lehetne a CEU új neve is akár.

  Mess with the best / Die like the rest

 • ricsi99

  őstag

  Lessz!!!! Csak várj még egy kicsit....

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • BiP

  veterán

  Matolcsynak már van ilyenje. (Pallas Athéné vagy mi) Közpénzkonvertálással foglalkoznak.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  miért nem keresed meg az itcafe topikját, ami erről szólt?
  szerintem nem kellene újrakezdeni megint a vitát. de ha már megkérdezted: szerintem az, hogy 600 rugóval megúszta, nem okés. lehet, hogy a 8 év börtön is túlzás, de ha becsukták volna 1-2 évre, az teljesen oké lenne.

  egyébként pedig nem a bíróságtól függ, hogy milyen törvények alapján ítélkeznek.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  hogy hogyan áll a "jelzésekhez" meg az ellenvéleményhez a kormány, teljesen jól látszik az mta kutatóintézeti hálózatán. persze már régen lehetett tudni, hogy mi a hozzáállás, de most egy jól látható, publikus, konteókkal nem összekavarható példát kaptunk rá.

  ennek fényében kérdezem: mi a francnak megy el szavazni az, akinek nincs megfelelő párt? és minek akarnád ezt feleslegesen ráerőltetni?

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • ricsi99

  őstag

  "ennek fényében kérdezem: mi a francnak megy el szavazni az, akinek nincs megfelelő párt? és minek akarnád ezt feleslegesen ráerőltetni?"

  Milyen államformában élsz? (szükséges e szavazni ,hogy megmaradjon?)
  Milyen államformában szeretnél élni? (Szükségtelen e szavani mert olyan lessz?)

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • Narxis

  nagyúr

  Igazából mindegy is mert itt az egyetlen esély ha egy külföldi ország, mondjuk jó lenne Svájc bemasírozna aztán rendet vágna. Egy volt tanárom aki jogot és gazdaságtant tanított mindig ezzel viccelődött, üzenjünk hadat Svájcnak aztán adjuk meg magunkat. :)

 • BiP

  veterán

  Azt már kifejtettem, hogy miért érdemes akkor is szavazni, ha nem szimpi neki senki a kínálatból.
  Ill. sajnos ma már értelmet nyer a valaki "ellen" szavazni is. (még ha ennek nem is örülünk annyira, hogy ide jutottunk).
  De menjen el csupán azért, hogy éljen az alkotmányos jogával, amíg megteheti. Vagy "for greater good". Mindegy.

  Nem erőltetem rá, csak aki nem megy el, az legyen tisztában vele, hogy azzal igazából kit segít (nem csak matematikai értelemben), kinek a malmára hajtja a vizet. Ne ringassa magát abban a hitben, hogy most ő akkor kivonta magát, és nincs hatása. És ennek fényében gondolja át, hogy mennyire azt éri el a távolmaradásával, mint amit szeretne. (segítek, nem).

  [ Szerkesztve ]

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  mégegyszer kérdezem, erre adj választ: milyen hatást ér el az az "üzenet", amit a szavazással lehet küldeni? semmilyet.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "De menjen el csupán azért, hogy éljen az alkotmányos jogával, amíg megteheti.": jelenleg alkotmányos jogom nem elmenni, tehát amikor nem megyek el, akkor is alkotmányos jogommal élek.
  Másrészt meg szavazhatnék a főfideszre, az alfideszre meg a fidesznácikra*. ebből egyenes gerinccel egyikre sem tudok szavazni. úriember pélót nem rajzol a szavazólapra, tehát nincs értelmes cél, ami miatt az ember elmenne szavazni.

  *ha nem érted a hasonlatot, szólj, és lefordítom.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Giovan!

  őstag

  Ha elmész, érvénytelenül leszavazol, rajtad kívűl pedig még párszázezer elégedetlen ember megteszi ugyanezt, az elég komoly üzenetet küld a mindenkori politikai elitnek. Csak ehhez az kell, hogy az elégedetlenek aktivizálják magukat, és ne azon duzzogjanak magukban, hogy nincs értelme szavazni.

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • BiP

  veterán

  Alkotmányos jogod nem elmenni. Igazad van. Szíved joga.
  Csak értelmes ember lévén arra is rájöhettél, hogy ezzel matematikailag mégis kinek segítesz ezzel. Pont azoknak, akikre nem tudsz egyenes gerinccel szavazni.
  Ennél még az érvénytelen szavazatnak is több értelme van. Lehet azt péló nélkül is.

  (de persze úgyis mindegy, mit csinálunk, úgyis el lesz csalva az egész. :( )

 • ricsi99

  őstag

  Választ már megadtad magadnak.

  Akkor mit szeretnél? Milyen rendszert?

  Eddig csak azt szajkóztad... semmi értelme.
  Akkor? Most? Hogyan tovább?

  Lölö most megvette az ellenörzést is.
  Tényleg egyre rosszabb a helyzet...

  Most akkor menjen a lapítás mert már úgy sincs értelme?

  Ebben az esetben egyáltalán mit akartál ebben a topicban leirni?
  Mármint a témához kapcsolódóan...

  UI:"De menjen el csupán azért, hogy éljen az alkotmányos jogával, amíg megteheti.": jelenleg alkotmányos jogom nem elmenni, tehát amikor nem megyek el, akkor is alkotmányos jogommal élek.

  Már megbocsás... Mindenkinek jogában áll hülyének lennei... nekem is és .....

  [ Szerkesztve ]

  Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "az elég komoly üzenetet küld a mindenkori politikai elitnek": ez csak az ellenzékiek álmodozása. a közelmúlt eseményei azt mutatják, hogy jelenleg nem lehet olyan komoly üzenetet küldeni a politikai elitnek, hogy figyelembe vegyék. tehetsz bármit, az mind komolytalan lesz.

  nem tudom, meddig nem feszítjük még szét a moderálási elveket, de itt egy cikk: [link]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Dvix

  aktív tag

  Gyerekek nem a haszon a lényeg, M.L. egy hülye mém, akire a hülyék újjal mutogatnak, mikor az oligarchák szereztek maguknak egy újabb darabot az országból. Hanem Magyarország legnagyobb telekommunikációs hálózatának "lefoglalása". A kiberbűnözés elleni harc és és a nemzeti hálózatok integritás megőrzése már hardveres szinten is tettlegességé fajult(USA-Kína). Mi köztudottan is segget nyalunk Kínának, hát ne már a mi államunknak ne legyen saját populációt képessé tevő megfigyelő rendszere. :DD Change my mind :B A legnagyobb informatikai rendszert lefoglaló törekvés már Illuminati szint...

  [ Szerkesztve ]

 • Golyobis

  tag

  "És sajnos az pont a rendszer fenntartását támogatja, ami a Te jövődet is befolyásolja."

  Én nem értem hogy a távolmaradásom miért támogatná őket.

  Én egy fikarcnyit sem támogattam őket, aztán hogy ők maguk mit csinálnak, hogy okoskodnak a maguk rendszerén belül, az már az ő saját cselekedetük amiért én semmi felelősséggel nem tartozom.

 • Giovan!

  őstag

  Ha a beérkező szavazatok mondjuk egyharmada érvénytelen, az igenis komoly üzenetet jelent, amit vagy az ellenzék, vagy a kormány, de valaki egész biztosan dekódolni fog.
  Ezzel nem az érvénytelen szavazás mellett akarok érvelni, de az otthon maradásnál még az is jobb.

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  több tüntetés, nemzetközi felháborodás, stb. volt a ceu és az mta ügyében is. szerinted mit dekódoltak ki belőle a kormányban? vagy kövér laca pont a napokban nyilatkozta, hogy tojnak rá, mit mond a világ, lesz közigazgatási bíróság.

  nagyjából két esetre emlékszem, amikor komoly üzenet volt az elmúlt sok évben: az internet adó és a vasárnapi boltbezárás. emellett fel tudok sorolni egy kilométeres listát, amin "komoly" üzenetek voltak, és semmiféle érdemi hatást nem váltottak ki.

  a komoly üzenet elengedhetetlen ismérve, hogy hatást vált ki, ami túlmutat azon, hogy fulladoznak a röhögéstől.

  másrészt meg küldjél már komoly üzenetet úgy, hogy Lajosunkat áthajítja a palánkon egy csengeri nő egy piramisjátékkal vagy csalással, amiről megy a médiában a kampány, és utána Lajosunk simán és fölényesen nyeri a körzetét. Ez mondjuk az én személyes tragédiám is, és árnyalhatja a választásról alkotott véleményemet, hogy abban a választókörzetben kell szavaznom, ahol Lajosunk indul, és ahol jól láthatóan a választók lényegesen több, mint a fele idióta, mint egy pár rendőrcsizma.

  Menjél már el szavazni úgy, hogy a választék Lajos, egy mszp-s nő meg az lmp és a momentum által támogatott jobbikos. hát nem, ebbe a társaságba nem akarok belekeveredni semmilyen szinten.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák