Hirdetés

 • gubacsino

  aktív tag

  "Lőrinc" belepisált az országunkba... mi meg hagytuk!


  Pont az ilyen magatartás miatt is tartunk itt... hogy "minek elmenni szavazni"
  Aki hátat fordít ne csodálkozzon, hogy azt csinálnak mögötte amit csak akarnak. Észre sem veszi, jól megb... a többiekkel együtt persze. Pusztán pökhendi sértődött közönye miatt. A választásokra jogosultak + - egyharmadát nem érdekli az országának és a benne nevelt gyermekeinek jövőbeni sorsa? Eldobnak egy olyan jogot, ami a világ népesebbik felén nincs vagy csak névleg létezik? Távol áll tőlem minden szélsőséges nacionalizmus, de ezért a jogért mennyi magyar áldozta az életét? Petőfi Sándor, Mansfeld Péter neve mond valamit?

  Az, hogy talán nem lenne ekkora (2/3) hatalmuk eszükbe sem jut...
  Ez a politika hatalom segíti hozzá őket a gazdasági hatalom megszerzéséhez. Amivel nap mint nap élnek is. Hogy így működik? Hát így! Volt olyan rendszer a tömegek korában ami jobb volt és működött is? Az én nagy-anyósom meg Horthyista volt. Közben haláláig előfizetett a Népszabadságra. Megélte ő is a XX. sz. minden borzalmát. De mindig elment szavazni. Hogy az aktuálisan kormányzó párt ne lehessen egyenlő az állammal az országgal.

  Elnézést ha túl személyes hangvételűre sikerült a válaszom. Nem megbántani akartalak. Elsősorban nem ellened, hanem az általad is hangoztatott vélemény ellen próbálok meg küzdeni. Ha kell racionális, ha kell emocionális érvekkel. Meg kell tanulni a demokráciát minden korosztálynak. Élni kell a szavazati joggal! Mert nem mindig volt erre lehetőségünk.
  És hogy legyen kerete az irományomnak még ha ilyen is... bocs most ez így sikerült.
  Mindenki belepisál az úszómedencébe, ebben igazad lehet. Viszont nagyon kevesen teszik ezt a trambulin tetejéről.

  [ Szerkesztve ]