Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • lemusz

  addikt

  Valószínűleg az utolsó olyan oprendszer volt, ahol a felhasználó úgy érezte ténylegesen ura a gépének.

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • lemusz

  addikt

  Arra felé tendál a Microsoft, hogy a lehető legteljeskörűbben kiszolgálja a Hülyék paradicsoma c. filmben nagyon frappánsan bemutatott folyamatosan elbutuló társadalmat, ezzel pedig akarva akaratlanul borsot törjön az advanced userek orra alá.

  Fokozódik a telemetria, a user data elemzése, megértése és irányított kiszolgálása mindennél többet ér. De néhány hétköznapibb példám is van, nem kell telepítened chipset drivert, az update majd intézi. Ott se tudod kiválasztani mit töltsön és telepítsen, csinálja magától az összeset. Hiába telepítesz fel nvidia drivert, a rendszer majd visszatelepít egy régebbi verziót, mert jobban tudja. Nem tilthatsz le egyes szolgáltatásokat, mint ahogy korábban tehetted kb bármivel a services.msc-ből. Apropó kikapcsolgatás, már nem csak az egyszerűen átlátható vezérlőpultot kell átnyálazni emiatt, hanem az ultraszövevényes Gépházat is. Minden el van dugva a legmélyebb bugyrokba, hogy még véletlenül se találj rá, neadjisten átállítsd. Te csak dőlj hátra és ne gondolkozz. Reinkarnálódó appok törlés után. Háttérben futó egyre több szarkupac. Hirtelen ennyi jutott eszembe.

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • lemusz

  addikt

  Értő olvasást ajánlott telepíteni. Tudom ez csak a Store-ból letölthető külön applikáció win10-es fanbojoknak, de akkor is...

  A kijelentésem:
  "Nem tilthatsz le egyes szolgáltatásokat, mint ahogy korábban tehetted kb bármivel a services.msc-ből"

  erre te:
  "nem azért, de a services.msc Win10-en is elérhető, mi több, ugyanúgy működik mint eddig"

  Bővebb magyarázat, ha még mindig nem értenéd a tartalmi különbséget:
  Vegyük például a defender szolgáltatást. Külön öröm, hogy több szolgáltatásnév alatt is fut ez win10-en, de ez most részletkérdés, win7-en megfogtad jobb klikk letiltás és kész. Win10-en jobb klikk és ööö... klikkelhetetlen szürkület. Nem lehet íly egyszerűen se lekapcsolni, se letiltani. Ahhoz hogy ezt meg tudd tenni a registryben több helyen is át kell írni a bejegyzéseket, majd pedig újraindítani és reménykedni. Ez csak egy példa volt, nem kell kiszámítható fanboj számára azzal reflektálni, hogy de ki csinálna ilyet, meg a saját biztonságod érdekében van ez meg hasonló bullshitek. Köszönöm a figyelmet.

  [ Szerkesztve ]

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • lemusz

  addikt

  Ha egyszer rávisz majd a szükség hogy win10-re telepíts, mint ahogy engem is rávitt másfél éve a B360-as chipset, amivel win7 kompatibilitás hiányában billentyűzet és egérproblémák léptek fel win7-en, akkor ajánlom figyelmedbe az LTSC verzióit a windows 10 enterprise-nak. Ez lényegében cégeknek készült verzió, 2 fő undorító win10-es dolgot lehet vele kiküszöbölni:

  1. Felesleges előtelepített applikációk és azok törlés utáni reinkarnálódása. Nincsenek benne és nem csak hogy nem települnek később se, de legalább a háttérben sem szinkronizálgatnak, fogyasztják a ramot meg hasonlók.

  2. Nem vagy közvetlen béta tesztere a Microsoftnak. Lévén cégeknek készült, így a stabilitás létfontosságú, ezért aztán a főbb frissítések csak eltolva később kerülnek rá. Ez a mindennapi működését nem befolyásolja. Egyedül azt vettem észre, hogy képnézegetőt kell rá külön rakni, mert az is ki lett szedve belőle.

  [ Szerkesztve ]

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

 • lemusz

  addikt

  Nyilván vannak más lehetőségek is, de azokról nem szabad nyíltan beszélni. Ha érted mire gondolok. :)

  [ Szerkesztve ]

  https://steamcommunity.com/id/lemusz/

Hozzászólok Aktív témák