Új hozzászólás Aktív témák

 • Silverboy

  aktív tag

  Drukkolok, és sok sikert a tervekhez! :B.

  Ismerős sorok, hasonlót átéltem, bár más volt a kiváltó ok, erős depresszió, folyamatos csalódások, szülők, nulla életkedv, nem tudtam elfogadni magam (Nem gyógyszereztem magam sosem, nem akartam függővé válni), olyan szintre süllyedtem, hogy reggel konkrétan nem tudtam kikelni az ágyból már 10-11 órákat aludtam, semmihez nem volt kedvem... Pénzhajhászát se vonzott mert, ment a szekér ezerrel előtte, 7 számjegy volt a számlán pozitívban. Állandó céges dolgok, ügyet intézek, 20x csörög a telefonom, hogy hol vagyok, beérek-e ma meetingre, stb, stb. (EV-s voltam). Majd haza küldtek HomeOffice-olni, ami olaj volt a tűzre, időérzék megszűnt, és már nagyon lent voltam a gödörben... Mind fejben mind fizikailag. Majd egy jó 2 hetes magammal veszekedés után (fejben), felálltam, megírtam a szerződés bontást, a céges holmikat összepakoltam, bementem, és odaadtam. Innentől minden jót kívánok én mentem és meg is szüntettem a vállalkozást. Utána elmentem ünnepelni, pár baráttal, túrázni, nyaralni. Kaptam egy olyan lehetőséget, hogy az életkörülményeimből nem kellet leadnom, új hobbit választottam, és "boldogan" tudok reggel 3 óra alvás után kipattanni és menni dolgozni, szép lassan a depresszió, szorongás, megfelelési kényszer (Mind magam fele mind másik fele, féltem hibázni is már az utolsó hónapokban) is elmúlt. Nem gondolunk bele, de a napi közeg nagyon nagyon sokat számít, milyen emberek vesznek körül és, hogy hogyan állnak hozzánk :R .

  „Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!” / gordulokovek.hu

 • lolller

  tag

  válasz Silverboy #1 üzenetére

  köszönöm a kommented! Sokat segít, és így érzem én is. Most nehéz lesz 180 fokos fordulatot venni, de ha új lendületet kap az élet sokkal jobban fogok tudni reagálni az elém kerülő lehetőségekre mind munka mind magánéletben.

  varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

 • janeszgol

  nagyúr

  Nem hülyeségből írom, de kezd el gyerekekkel foglalkozni. Az jó terápia erre.
  (Nemegész napra, hanem csak alkalmakkor rövididőre, kis játék, utána emelheted ezt az időt.)

  [ Szerkesztve ]

 • lolller

  tag

  válasz janeszgol #3 üzenetére

  Simán lehet igazad, újabban már éreztem is egy belsőkésztetést a gyermekvállalásra. Aztán gyorsan átgondoltam és rájöttem, hogy még ahhoz gyermek vagyok én is. Tovább gondolva valószínűleg a gyermeki örömök miatt támadt fel ez, a világra való rácsodálkozásuk miatt. Átgondolom milyen lehetőségek lennének erre. Ami már magamtól is eszembejutott, hogy állatmenhelyre elmegyek önkéntesnek. Hasonlóan értékelik a figyelmet mint a gyerekek és hasonlóan hálásak érte, közbe meg tényleg önzetlenül segít az ember.

  varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

 • janeszgol

  nagyúr

  válasz lolller #4 üzenetére

  Az is tök jó. Kell valami nagyobb, komolyabb, hogy átértékeld az életet picit. Hogy mi a fontos, hogy kinek mikor mi a fontos (pl egy gyereknek). :)

  [ Szerkesztve ]

 • RawrrSoul

  csendes tag

  LOGOUT blog

  A munkahelyi téma rám is full igaz volt, szintén 5 évet húztam le, bár én egy autóipari gyárban, kezdetben operátorként, majd raktári munka meg sem álltam vezető pozícióig... És szép lassan emelkedett a stressz szint, főleg mikor már egyszerre végeztem 3-4 ember munkáját egyszemélyben, mellette pedig felelősséggel voltam 20+ emberért... Tavaly érkezett el a pont nálam is, hogy olyan szinten voltam mentálisan ami már az itthoni dolgaimra is kihatott, értsd: a kapcsolatomra a feleségemmel. Nekem is mennem kellett, mert a szorongás, a folyamatos idegesség, a kedvtelenség már minden napos volt, mindez a vacak meló miatt.... November óta máshol vagyok, nem gyár, gyártás de másjellegű, alig vagyunk a cégnél, nyugisak a körülmények, kollégák is jók, főnökség is. Előző helyen sem a kollégákkal volt a gond, csak az elvárásokkal...

  Maximálisan megérte, 180 fokot fordult mind a kedély állapotom, mind az általános hozzáállásom szinte mindenhez. :) Bár, én rövidebb ideig húztam ezt az egészet, kb 1.5 évet stagnáltam ebbe a kialakult helyzetbe mikor is egy napon, műszak közbe "megvilágosodtam", és a'sz'ondtam f*ck this sh!t... :)

  Covidot asszonypajtással mi is benyeltük már párszor, számszerint 3x, túléltük, így közösen még élvezetes is volt a kis betegeskedős kényszerpihi... :)

  Fel a fejjel, kitartás, és sikereket kívánok! :R

  / Fujitsu Esprimo P710 PC | HP 250 G6 | Xbox Series S | iPhone 11 64GB | iPad 2018 32GB \

 • Tuomas

  addikt

  Hajrá és sok sikert kívánok! Nagyon sok ismerős, hasonló vonást sikerült felfedezni saját magammal. Bár nem utálom a munkám, nagyon stresszes tud lenni. Emiatt rengeteg álmatlan éjszakám volt és van, a vicc, hogy olyan dolgok miatt is, ami nem az én feladatom, felelősségem. Valahogy mégis annyira rendben akarok tudni mindent, hogy annak én és így iszom meg a levét.
  Ami neked a munkába járás, az nekem a kutyasétáltatás, szinte csak ennyi időre mozdulok ki. Bár nem mondhatom azt, hogy boldogtalan lennék, érzem, hogy valami jelenleg nincs meg, nem teljes. Leginkább talán a célok és a jövőkép az, ami hiányzik.

  We were here

 • totron

  őstag

  Átérzem. Aki kicsit is szomatizációra van huzalozva, azt elég könnyű sarokba állítani, kigolyózni a munkahelyen. Minél húsba vágóbb a fennforgás, annál jobban kiütközik, míg végül nettó önvédelemből kényszerülsz váltásra. A vágyott előléptetés kapujában, csírájában kell elfojtani a több emberes munkavégzést 1 fizetésért. Nem fogsz akadékoskodni, mikor épp "előbbre" jutottál. Erre mondják, hogy ki van ez találva.

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  :C Ez a váltás a felismeréssel kezdődik. Ismerek olyan idős embert, aki fiatal-középkorára eljutott a nihilbe és ott ragadt. Nem jött a felismerés. A munkafüggőség biztosan nem segített rajta... Pedig hasznos dolgot csinál és jó is benne, de rém repetitív, az emberi kapcsolatok pedig kb. 0 szerepet töltenek be az életében, hiába dolgozik emberekkel. Öszinte érzelmi kapcsolata szerintem nincs senkivel.

  Sajnos itt a fejlett nyugaton nagyon kevés szó esik az érzelmi stabilitásról. Keleten azt mondják, hogy a napi szintű kapcsolat a természettel, mezítláb járás a földön (nem betonon: földön) és a napi szintű tűz mellett levés csodákat tesz az ember lelkével is. Próbáld ki! Aludj olajlámpa mellett vagy rakj hétvégenkén tábortüzet, ha teheted.
  Valamint egyél sok nyers kaját, ami nincs hőkezelve: gyümi, sződség, magvak, méz, ilyenek. Evéskor a kaja fele-harmada legyen nyers. Kíváncsi vagyok, de szerintem neked is beválnak ezek!
  És persze a cukrot és idegstimulánsokat (tea, KV, fű, hagymák) zérózd!

  Ráadás bónusz "trükk", ami végképp kiverheti a biztosítékot mifelénk: ne hasonlítsd a valóságot az elvárásaidhoz, csak figyeld meg és alkalmazkodj hozzá! Az elképzelt "normális" világ nem létezik! :N
  Ehhez hozzácsaphatod még az agyalás minimalizálását: mivel az elme pörög, mint egy majom, de mindig csak ugyan azt tudja kitermelni, így ne tulajdoníts neki nagy jelentőséget, amikor üresjáratban van. Majd pár hónap alatt elcsitul...

  Kb. 3 hét után már érezhetők ezeknek a hatásai, 2-3 hónap után pedig már határozott változások lehetnek érzelmi fronton.

  Enyhén hideg vízben zuhanyzás (nem forróban!).

  [ Szerkesztve ]

  Természetes hangú HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

 • totron

  őstag

  válasz bkercso #9 üzenetére

  Nátrium-nitrit, nátrium-glutamát kerülését is idebiggyeszteném, ha már. Szeletelt-előrecsomagolt felvágott esetén ha tocsog a cuccban, akkor legyen gyanús, hogy az nem jó neked. A tűz az feltölt, az egyszer biztos. Nem hülyeség evolúciósan kódolt, (rejtett) kedveléseinkhez fordulni. Az őszinte emberi kapcsolathoz mindkét fél kell, nem egyszer kell sokáig mazsolázni, még a sekélyességtől mentes egyedet megleled. Van, aki eredendően analfabéta érzelmileg, más csak belefáradt a keresésbe, a kettő festhet ugyanúgy kívülről.

  A normális világot ma a fogyasztóiság írja. Becsapós.

  Majd pár hónap alatt elcsitul...
  Életem egyik legnagyobb bölcsességét távolsági buszon hallottam egy öregtől: "az elme lassan alakul". Ennyi. A csituláshoz nem árt a zajmentes környezet/természet. Egyre nehezebb összehozni a benne lakást, de még az időszakos benne levést is. Nem kis probléma. Ha egyszer is megtapsztalod a csendet, újjászületsz. Olyan gondolatkörök és éned tárul eléd, amiről addig nem is tudtál. Félelmetes, hogy a zajszennyezés mennyire szétcsesz minket, de amiről nem is tudunk, mert folyamat benne élünk. Elkanyarodtunk. Vagy nem.

  [ Szerkesztve ]

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  válasz totron #10 üzenetére

  Ezeken múlik a mentális egészség, így van. Nem agyalással vagy beszélgetéssel lesz megoldva a mély érzelmi válság, hanem kell hozzá életmódváltás.
  A zajt jó, hogy mondod! :R Az új kecóba veszek passzív hűtéses gépet; már régóta tervezem.

  Ismerem amúgy én is a leírt magamalattlevést, csak nem részleteztem. Nálam a napi 1..3 óra séta vált be, pedig a zenehallgatásban vagy az olvasásban kerestem a dolgot sokáig. Kinek mi... :)
  Az "életközepi válság" nagy tanulsága nálam, hogy az nem valami hiábavaló dolog! Nem véletlenül érzi az ember, amit érez, és nem véletlenül dörömböl az ajtón ez a sok felgyülemlett sz@rság. Oda kell figyelni magunkra hosszan és nyitottan, és aktívan változtatni kell mindazon, amiről tudjuk, hogy nem maradhat így.Igényes belső világgal kifejezetten hasznossá tudjuk tenni ezt a válságot.

  Természetes hangú HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

 • lolller

  tag

  köszönöm a válaszokat srácok! Köszönöm a bíztatást! :R

  Írtátok, hogy többet kellene természetben lenni, természet közelibb dolgokat csinálni. A valóság az, hogy én is így gondolom. Nem tértem ki részleteiben erre, de mielőtt elkezdődött ez az egész téboly előte pont így éltem az életem és borzasztóan hiányzik is. Sokat is gondolok ezekre, egyelőre sajnos minden formában akadályoztatva voltam és pont ezen szeretnék változtatni. Napi 10 órákat ülök egy irodában lámpafényben, ablak az nincs. Szerintem nem csak a munka jellege, de a körülmények közjátéka is változtatja "robotokká" az embereket. Nem kell messzire menni, nincs ez máshogy egy gyárban sem, ugyan ezek a körülmények. Tisztelem azokat az embereket akik ilyen helyzetben is képesek megőrizni a fizikai- mentális egyensúlyt és tudnak boldogok lenni.

  Éppen ezért is megyek most wolt futárnak. Teljesen más munka, de ami a legjobban tetszik benne az, hogy végre kiszabadulok a két cellámból, ha másért nem mert dolgozni kell. Mivel biciklivel szeretném csinálni így a mozgás is meglesz. Biztos vagyok benne, hogy ez már önmagában hozna egy fordulatot, hogy nem ülök egésznap. Az már csak pluszban nagyon jó, hogy tavasszal egy kis pihenés után fogok hozzá. Gyönyörű tavaszi idő, illatok, kellemes hőmérséklet. Megmondom őszintén, nagyon várom már. Egyelőre, csak ősz végééig, a rossz idő beállítáig tervezem csinálni, aztán majd meglátjuk. Lehet maradok.

  Most kicsit elbizonytalanodtam, de nem hagyom, hogy a "rosszmájú" gondolatok elrettentsenek. Most van még rá ~2hónap, remélem addig a várólistán is sorra kerülök és Áprilissal munkába állhatok.

  varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

 • Runo

  veterán

  Na úgy látom sokan meghibbantak velem együtt! :DDD
  Én is felmondtam tavaly, s bár a főnököm felajánlott egy jókora emelést, nemet mondtam, és eljöttem pihenni... :B

  Hozzászólásommal a "szabad véleménynyilvánítás" jogával szeretnék élni!

 • lornname11

  csendes tag

  Szia!

  En meg ide sorolnam a social media, es a tarsadalmi hirek elkeruleset.

  [ Szerkesztve ]

  A múlt tapasztalatai megmondják, kik vagyunk.

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Természetes hangú HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

 • hszilard666

  veterán

  Sok szerencsét!

  Hasonló döntést hoztam hasonló okokból 2019Q1 ben, de sajnos még nem jártam sikerrel, azóta csak tengődök és nem találom a helyem. De biztos vagyok benne hogy neked menni fog!

  "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder."

 • janeszgol

  nagyúr

  válasz Runo #13 üzenetére

  Jó is az, amikor az ember felmond, mielőtt ráborulna végképp a sz*r. Én is ugráltam egyik melóból a másikba.
  A bökkenő az, hogy 37 éves vagyok, és már óvatosabban teheti meg az ember ilyen korban. (Kivéve, ha valami jó szakmája van.)

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog

  Kitartás :)

  "Ez az anyagias, folyamatos túlfogyasztás nem, hogy nem fenttartható állapot ez egy irányba vezet az emberiség vesztébe. "
  Hatalmas respect, így van :)

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • lolller

  tag

  Na, egy órája megtettem. Mostantól csak előre nézek. :) Furcsa érzés, de nagyon felszabadító.

  varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

 • lolller

  tag

  válasz hszilard666 #16 üzenetére

  Köszönöm! Neked pedig sok kitartást! Mit jelent, hogy tengődsz? Miért nem találod a helyed? Ha szeretnél beszélgetni róla, dobd be ide. Hátha konkrét tanáccsal nem is tudunk segíteni, hogy mit tegyél, de megpróbálhatnánk. Nekem már az nagy erőt adott, hogy kiadtam magamból.

  varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

 • lolller

  tag

  válasz lornname11 #14 üzenetére

  Ebben is nagy igazság van. FB-m már kitakarítottam, többnyire csak mopsz, franciabulldog és bostonterrier kutyus képek jönnek szembe a csoportokból. :DD A napi politikától pedig most próbálom teljesen függetleníteni magam.

  bkercso, totron, Ti pedig maradjatok meg kérlek ilyen pozitívnak, sztem fórumon kívűl is sok erőt tudtok adni a hozzámhasonló elveszetteknek. Jókat írtok nagyon. Köszönöm.

  [ Szerkesztve ]

  varázslatos szidalmak és a mágikus licencszerződések, mindkét fél megidézi maga irányítható jogászait, számtalanszor fölhangzik az "OWNAGE" szó, végül a legerősebb támadásban megidézik Kotickot és Newelt is. by:Necroman_Mk2

 • hszilard666

  veterán

  válasz lolller #20 üzenetére

  Köszönöm! :R

  Írtam ebben a témában egy kisebb bejegyzést a logout blogomra, valamint a kommentekben beszélünk az issue ról, de sajnos nem találtam megoldást. Annyiban változott hogy az alkohol absztinenciát is elcsesztem több mint 15 hónap után, és most emiatt is magam alatt vagyok. De lehet írok majd erről egy bejegyzést logoutra.

  "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés